Dodaj do ulubionych

jajeczko i katechetka - finał historii..

30.03.12, 12:34
spotkałam dziś ową znajomą rano w MPK,
siostra jednak organizuje jajeczko...
dla pana wójta i oficjeli
z występami, a jakże
z własnej inicjatywy....
Obserwuj wątek
    • iin-ess Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:36
      jakim świętem kościelnym jest jajeczko?
      • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:40
        chodzi o to, że w szkole się wykręciła, bo rzeczywiście nie jest to święto kośc ielne, a w gminie jej to najwyraźniej nie przeszkadza, może w gmninie to nie "jajeczko" tylko "Wielkanoc" z wyżerką
      • edelstein Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:48
        Jakby tak popatrzyl z punktu widzenia historii to swieta koscielne,sa koscielnymi,bo Kosciol je zaadaptowal na takowe,wiec “jajeczko“sie z tradycja KK nie kloci wcale,w koncu z tego Kosciol jest znany,ze czerpie pelnymi garsciami z nawykow ludu.Skoro siostra jest przeciwna poganskim zwyczajom to czemu organizuje “jajeczko“dla radnych.Nagle jej sie z pogladami przestalo klocic?
        Zwyczajnie z przygotowania dla dzieci “jajeczka“nie ma profitow,a radni to radni,moze zakon espomoga,jakies kwiatki kupia czy cus.
        Nie od dzis wiadomo,ze dzieci najlepiej sie ucza przez zabawe.Moj syn bedzie mial “jajeczko“w KATOLICKIM przedszkolu.
        • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:56
          ja to wiem i ty to wiesz, bośmy światłe jematki
          ale moherki jematkowe tego nie wiedzą
          i przeszkadzają im maluszki przebrane za pisankismile
          • edelstein Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 13:04
            Szczerze,dla mnie to jest raczej niepokojace,ze o poganach maja najwiecej do powiedzenia ci,ktorzy co niedziela odprawiaja poganskie rytualy.
            • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 13:11
              10/10 smile
          • iin-ess Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 31.03.12, 08:58
            mirmunn napisała:

> ja to wiem i ty to wiesz, bośmy światłe jematki
            > ale moherki jematkowe tego nie wiedzą
            > i przeszkadzają im maluszki przebrane za pisankismile

Kłania się bark umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nikomu nie przeszkadzają. Dzieci jak dla mnie moga się przebrac na Wielkanoc nawet za jajka sadzone, ale Ty się upierasz, że to nalezy do obowiązków katechetki i tematu katechezy- a tak nie jest. Do tematu katechezy należy w tym kontekście, np. Droga krzyżowa i zmartwychwstanie Jezusa, więc dalej upierając się, ośmieszasz się po prostu.
      • peggy_su Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:48
        To jest siostra z Zakonu Świętego Jajeczka, wyznająca Wielkiego Zająca dzierżącego bazię.
        • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:53
          To jest siostra z Zakonu Świętego Jajeczka, wyznająca Wielkiego Zająca dzierżąc
          > ego bazię.

niestety nie, przynajmniej byłby jeden fajny zakonsmile
          to jest ta sama, która nie chciał zrobić uroczystości szkolno-wielkanocnej
          a dla radnych i owszem zrobiła, (tzn zrobi, w środę po południu)
          • peggy_su Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:58
            Ale Ty jesteś dyrektorem tej szkoły, czy kim, że znasz dokładnie obowiązki tej zakonnicy, łącznie ze wszyztskimi jej ustaleniami z dyrekcją?
            • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 13:06
              a ty co się czepiasz
              zakłamanej mniszki się czepiaj
              wiem stąd, ze znajoma nauczycielka opowiedziała mi o tej sytuacji ze swej szkoły
              • peggy_su Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 13:15
                Znajoma znajomej powiedziała. A nie wiesz jak to jest w pracy czasem. Też mam jakieś ustalenia ze swoim kierownikiem, czasem mi przekłada jakieś obowiązki, czasem mogę wyjść wcześniej do domu, różnie bywa. A co koleżanka z pracy o tym myśli i co opowiada znajomym - to już inna historia i pewnie niejeden wątek na ematce można by na ten temat założyć.
                Moim zdaniem historia jak każda inna, ale że tyczy się zakonnicy to zrobiłaś wielkie halo.
                • ichi51e2 Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 31.03.12, 09:12
                  I wujta za zajaca a soltysa za kurczaka przebiera? Dzieci zmusza zeby dla oficjeli zaspiewaly?

Coraz mniej sie dziwie ze w poganskiej szopce odmowila wystepu a "jajko" czyli male spotkanie wigilijne dla doroslych urzadza. Moze sie wczesniej zobowiazala? Moze z zakonu jej kazali? Tak czy inaczej dziwie sie ze nie widzisz roznicy miedzy "jajkiem" dla doroslych i "jajeczkiem" dla dzieci. Ale chyba was z kolezanka zlosc zaslepia bo zawsze pcierwsze sie pchalyscie zeby flagi na 1 maja przygotowac a tu sie leserce nie chce.
      • zefirek1612 Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 16:14
        aaaa i od dzisiaj nie znoszę słowa jajeczko.
    • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:39
      gwoli wyjaśnienia- szwagier bodajże czy inna osoba z rodziny, zatrudniona w UG wspomniała tej mojej znajomej, że idzie "na jajeczko" przygotowanie przez siostrę smile
      • iin-ess Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:43
        ale to chyba jej sprawa co i gdzie organizuje?
        • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:48
          no nie do końca, bo w szkole odmówiła dyrektorowi organizacji szkolnej wielkanocy, a jest tam zatrudniona jako nauczyciel religii
          • nabakier Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 12:57
            no, ale co ma organizacja tego hm.."jajeczka" (PA-DAM) do nauczania religii? no chyba nic.
            • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 13:02
              a no to, że jajeczko w szkole siostruni przeszkada i nie jest religijne
              a w sali UGminy już jest
              • nabakier Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 13:14
                no nie nie, w gminie też nie musi tego traktować religijnie. W szkole ma nauczać religii, a nie- ludycznych zabaw. A w gminie może się bawić.

żeby nie bylo, zachwyt zakonnica mi juz minął
          • kali_pso Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 31.03.12, 11:00

To nie wiesz, że nie dyrektor szkoły katechetów zatrudnia? Tylko dostaje ich z losowania?winkp
            Siostra przed dyrektorem spowiadać się nie musiwink
    • woman_in_love słuchaj ty, no, palikotówo jedna 30.03.12, 13:12
      Po pierwsze nie bluźnij, bo grzeszysz tymi pomówieniami wobec Kościoła Świętego.

Po drugie siostra dobrze robi - jajeczko w gminie utrwala związek władzy ludo... eee... lokalnej z kościołem, a właściwie jej zależność od kościoła i o to chodzi.

Po trzecie, to gmina zatrudnia dyrektora, więc może skoczyć ten dyrektor siostrze. I słusznie. Zbawienie jest ważniejsze od doczesności.

Po czwarte, weź się leniu ty śmierdzący do roboty i sama zorganizuj jajeczko z występami i zaproś tą siostrę, albowiem jest ona przedstawicielem Kościoła Świętego w waszej szkole i waszą powinnością jest ją traktować z należnym jej szacunkiem. I nie będziecie się łajzy nią wyręczać. Tylko odwrotnie.
      • nabakier Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 30.03.12, 13:16
        woman, a nie przesadziłaś?
      • mirmunn Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 30.03.12, 13:29
        slodkiesmile
      • mirmunn Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 30.03.12, 13:32
        a może być jajeczko ze stiptizem?
        męskim?
        nawet pasuje
        takie to bym zorganizowała...tongue_out
        • woman_in_love Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 30.03.12, 13:41
          No i widzisz, sama pokazałaś, że jesteś przedstawicielką cywilizacji śmierci, jak twój pali-idol. Może jeszcze z wibratorem wyskocz, jak on. Tfu...
          • mirmunn Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 30.03.12, 13:44
            słodka jesteśsmile
            • zefirek1612 Re: woman 30.03.12, 16:09
              daj spokój woman,nie widzisz jakie to zakłamane babsko? tu chcę jajeczko bo dzieci się uczą o świętach i takie tam pierdoły wypisuje a z drugiej strony brak szacunku dla osób "związanych" z kościołem...
              poza tym taką ją ematki zjechały w poprzednim poście że nie zdziwiłabym się że to jajeczko z urzędasami sobie wymyśliła, żeby na jej wyszło.
              • mirmunn Re: woman 30.03.12, 16:56
                o, jaka cudna katoliczka z piana nienawiści,
                słodkie i jakże przewidywalne
      • wioskowy_glupek Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 31.03.12, 09:37
        Leczysz się gdzieś woman ? Bo nie skutkuje...
        • woman_in_love Re: słuchaj ty, no, palikotówo jedna 31.03.12, 10:52
          Jesteś zbyt głupi, żeby zrozumieć ironię.
    • attiya Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 15:09
      a dla dzieci organizuje?
      bo jak nie, to nie pozwoliłabym mojemu dziecko występować przed oficjelami i innymi klechami
      • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 16:55
        nie, dla dzieci nie organizuje, odmówiła
        i o to biega w tym wątku, czego nie mogą pojąć katoliczki z pianą poniżejsmile
        • attiya Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 02.04.12, 10:06
          bo widzisz, trzeba zadowolić przenajświętszego proboszcza, a że dzieci nic z tego nie będą mieć oprócz stresu i tego, że wolny czas poświęcą na naukę wierszyków i piosenek to już innym wisi
    • rosapulchra-0 Mirmunn, 30.03.12, 15:27
      jak to dobrze, że weszłam w twój wątek. Coś mi się pozajączkowało i chciałam jutro do kościoła jechać ze święconką. Ale bym z siebie pośmiewisko zrobiła big_grinbig_grinbig_grin
      • mirmunn Re: Mirmunn, 30.03.12, 17:00
        rosa, 10/10smile
        całuski
    • fifiriffi Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 15:51
      ciebie chyba boli cos innego?
      • chyba.ze Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 16:28

> ciebie chyba boli cos innego?

O tak.
        Pewnie kiedyś zakonnicą chciała zostać, ale matula zabronili i ma teraz do siebie żal, że taka mało asertywna była.
        Zakonnice fajnie mają.
        Nie muszą słuchać dyrektora ani nikogo.
        Urywają się ze zgromadzenia.
        Są mile widziane w gminie.

A taka mirmunn co...
        Może tylko koty hoduje, głupieje z zawiści i pluje jadem naokoło.
        Biedaczka.
        • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 16:59
          o, jaka następna cudna katoliczka z piana nienawiści,
          słodkie i jakże przewidywalne

a ciebie to nawet właściwie nie wiem, jak zakwalifikować, bo wróżysz, przeszłość widzisz, szklaną kulę pewnie masz, a fe... pogańatwo i zabobon
          może ty wiedźmą jesteś
          i tak plujesz, żeby cię inkwizycja nie nakryła?
          spoko kochana, już pareset lat po, żyj spokojnie
          • chyba.ze mirmunn 30.03.12, 17:12
            Coraz bardziej mi cię żal.
            Musisz być poważnie chora z zawiści, cóż cię obchodzi jakaś zakonnica skoro nawet cię to bezpośrednio nie dotyczy?
            Tak to jest jak się nie ma swojego życia.
            Nic tylko koty i koty...
            • rosapulchra-0 Re: mirmunn 31.03.12, 11:03
              ty, ale o co ci chodzi? Przyszłaś do tego wątku, żeby jej dojebać na otro? W realu się dowal do kogoś, tylko uważaj, żeby ci za szybko nie oddał, bo siniak pod okiem murowany.
              uncertain
              • fifiriffi Re: mirmunn 31.03.12, 11:39
                rosapulchra-0 napisała:

> ty, ale o co ci chodzi? Przyszłaś do tego wątku, żeby jej dojebać na otro? W re
                > alu się dowal do kogoś, tylko uważaj, żeby ci za szybko nie oddał, bo siniak po
                > d okiem murowany.
                > uncertain

To tak samo ja ty....Więc się nie ciskaj tyle.
    • bloopsar Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 19:05
      > siostra jednak organizuje jajeczko...
      > dla pana wójta i oficjeli

O i takie samo organizuje to 'jajeczko' (wrr!) co dla dzieci miało być? To wójt przebiera się za kurczaczka a oficjele za zajączki czy na odwrót? suspicious
    • yenna_m Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 19:37
      musisz być trollem smile
      • mirmunn Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 21:16
        dopiero teraz?smile
    • gku25 Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 22:31
      Ja pitolę, drugi wątek o tej samej pie...! Myślisz że na tym jajeczku dla elyt będą robić obrazy i deklamować wierszyki o jajeczku??
    • czar_bajry Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 30.03.12, 23:08
      Coś się tak czepiła tej siostry?
      Jak jaj nie lubisz to wypisz dzieciaka ze szkoły i będziesz miała spokój a na przyszłość proponuję pisać sprawdzone fakty a nie to co powiedziała znajoma...tongue_out
      • milenium5 Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 31.03.12, 07:10
        Mirmun, a nie jesteś Ty czasem nauczycielką w tej szkole? Tą co na przykład musi 3 maja organizować? I Cię zwyczajnie wkurza, że katechetka się z tych kurczaków wymiksowała?
    • kali_pso Re: jajeczko i katechetka - finał historii.. 31.03.12, 10:56

Proste- pan wójt o inni oficjele to też ci, którzy rządzą gminną kasą, może wcale to nie siostrzyczki pomysł tylko dyrektora/ki? Nie dziwi mnie to zupełniewinkp
    • alexa0000 Wytłumaczcie, proszę 31.03.12, 11:12
      Yyyy, nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi jajkami i kurczakami. To znaczy,że te symbole nie sa mile widziane przez Kosciół i sa pogańskie? Czyli jak moja babcia (bardzo ieirząca osoba) co roku rzeźbi z masła baranka i kurczaki i stawia je na rzeżuchowej trawie, maluje i skrobie ozdobnie pisanki, postepuje jakos tam nie bałdzo wg KK?
      • iin-ess Re: Wytłumaczcie, proszę 02.04.12, 08:55
        Nie. Tylko autorka twierdzi, że te baranki należa do tematu lekcji religii i katechetka powinna dzieciom właśnie TO przekazywać, a tak nie jest bo sensem tych świąt jest coś zupełnie innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka