Dodaj do ulubionych

Kto jeszcze pracuje w długi weekend?

27.04.12, 15:11
Tak sobie patrzę przez okno, ludziska wyjeżdżają na majówkę a ja muszę pracować dziewięć dni pod rząd. Mam nowiutką pracę, wprawdzie tylko na pół etatu, ale z dojazdem trochę się zejdzie. Ale i tak się cieszę, pracy szukałam baaardzo długo. Kto jeszcze pracuje przez całą majówkę??
Obserwuj wątek
    • suazi1 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:21
      Mój mąż, żeby było weselej, na nocnym dyżurze.
    • angazetka Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:30
      Nie pracuję wprawdzie przez cały (w końcu weekend jest i dwa dni świąt), ale pracuję. Odbiję sobie w czerwcu wink
      • iuscogens Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:40
        Bierzesz urlop na Euro suspicious
        • angazetka Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:56
          Prawie big_grin Przed Bożym Ciałem jadę do Krakowa podrywać Holendrów wink
          • sadosia75 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 16:00
            Żartujesz? będziesz w Krakowie?
            Daj znać! Ja tyż we Krakowiu! Umówimy się na kawę.
            • iuscogens Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 16:03
              I będziecie razem podrywać Holendrów ;D
              Sadośka tyś stateczna mężatka przypomnam, Angazetka to może szaleć tongue_out
              • sadosia75 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 21:07
                Ja Holendrów? a w życiu wink może szwed się jakiś napatoczy to kto wie co się będzie działo? wink
                Kiedyś moja znajoma jeżdząc na delegacje zdradzała swojego męża ile wlezie. twierdziła wtedy, że na delegacji to nie zdrada. Aż po kilku latach jej mąż pojechał na delegację z panią przepięknej i wyjątkowej urody i tam odbył się pozamałżeński stosunek. Wtedy pan przyznając się o tym pani powiedział, że na delegacji to nie zdrada wink pani to jakoś przełknęła ale więcej już nie zdradzała.
                To tak przy okazji stateczności big_grin
                • iuscogens Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 21:22
                  Taki Szwed?? smile
                  a wiesz, że z tymi delegacjami jest coś na rzeczy, mąz mi opowiada jak wraca, że wszelkiego rodzaju romanse i zwykłe one night standy kwitną u nich jak wiosenne kwiaty. I nie dotyczy to tylko samotnych, ale zonatych/mężatek, zaręczonych, zazwiązkowanych płci wszelkiej. Drugie połówki w Polsce oczywiście nic o tym nie wiedzą. Serio mnie to zdziwiło bo byłam pewna, że takie rzeczy to raczej na kac wawa. Sodomia i gomoria bym powiedziała.
                  • sadosia75 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 22:16
                    Dokładnie TEN szwed wink
                    Jak Ty mnie znasz big_grin Doczekać się nowego sezonu już nie mogę !
                    Te delegacje coś takiego mają, że się ludziom nogi rozluźniają .
    • mycha_marycha Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:33
      Ja też pracuję przy moich bachorkach niedobrych.
      Pracuję nie tylko podczas majówki, ale codziennie 24/dobę prawdopodobnie do czasu wyfrunięcia z ciepłego rodzinnego gniazdka ;D)
      • damakama Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:39
        Ja mam system 1 na 1 smile Pracuję w poniedziałek, środę i piątek - szkoła (wolne mają tylko uczniowie, dla nas oczywiście dyrekcja przygotowała mnóstwo "atrakcji" + w piątek matura). Mój mąż ma wolny tylko wtorek - reszta dyżury. Wrrr!
    • dziennik-niecodziennik Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:42
      ja. wolny dzien mam tylko 1, ale za to z 30 na 1 mam dyżur nocny, wiec i tak bede padnieta. ten weekend tez mam zawalony i nastepny tez. tyle dobrego ze mój mąż bedzie w domu od poniedzialku do czwartku i dzieckiem sie bedzie zajmował.
      • anetapzn Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:47
        Ja pracuję, niestety 30.04-04.05sad
    • sueellen Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:46
      Ja, i szczerze mówiąc odpowiada mi to, że pracuję w święta i długie weekendy, wtedy chętnie biorę zmiany. Cisza, spokój, wyjazdy urządzamy sobie wtedy gdy wszyscy inni nie wyjeżdżają, jest taniej i spokojniej.
      • best_bej Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:58
        mam tak samo jak sueellensmile
        Urlop biorę po 5.05smile
    • lillaj Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 15:55
      Ja, choć nie cały, bo 4 maja mam urlop.
    • lejdi111 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 16:00
      kochana a ja Ci zazdroszczę i to bardzo bo przed samą majówką dostałam wypowiedzenie sad.
      • iuscogens Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 16:06
        oj współczuję...
    • ga-ti Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 20:31
      Ja poniedziałek i piątek. Mąż cały czas. Trochę zazdroszczę wypoczywającym. Ale pocieszam się, że dobre i tyle smile
    • klubgogo Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 20:34
      Ja pracuję, budżetówka, biorę wolne dopiero na 4 maja, kiedy ma spieprzyć się pogoda. Jedyne, co mnie pociesza, to, że pół Warszawy wyjechało i będzie pustawo w mieście.
    • clio_yaga Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 20:37
      Ja też pracuję, tzn tylko w dni pracujące. 1 i 3 mam wolny. W dodatku dzisiaj się dowiedziałam, że 2 maja córka idzie do szkoły, byłam pewna że ten dzień jest wolny. Starszy w gimnazjum idzie tylko w poniedziałek.
    • anorektycznazdzira Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 21:45
      Przez całą to to nie, za to w niedzielę 29.04 i w piątek 04.05. Nie da rady inaczej.
      W pozostałe dni robię kompletną przeprowadzkę i sprzątanie po remoncie, więc z chęcią bym to zamieniła na pójście do pracy.
    • kiszczynska Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 22:09
      ahaah
    • ryza_malpa1 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 22:13
      My z kolegą mamy dyżur biurowy co oznacza, że przyjdziemy o 9 , wyjdziemy o 15.30, poziewamy nad kompami.... trudno powiedzieć, że pracujemy bo specjalnie sobie podgoniłam ostatnio robotę, żeby mieć luzy w długi weekend. Książkę sobie poczytam....Zgłosiliśmy się na ochotnika bo chomikujemy urlopy na wakacje.
      Zresztą i tak mam remont w domu i nigdzie się pojadę.
    • jdylag75 Re: Kto jeszcze pracuje w długi weekend? 27.04.12, 22:52
      Pracuje w pn i śr, też w nowej pracy, cieszy mnie wolny piątek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka