Dodaj do ulubionych

Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub ang?

03.05.12, 12:25
Przetłumaczycie mi kilka zdań? smile
Wolałabym na włoski, ale na angielski też może być:

Cześć.
Chciałam Cię poinformować, że 29 marca urodziłam ślicznego syna, który również jest Twoim synem. Niestety nasza przygoda zakończyła się taką niespodzianką kiedy na pierwszym spotkaniu została mi prezerwatywa w środku- nie wiem czy pamiętasz ten fakt. Jestem na 100% pewna co do Twojego ojcostwa. Niczego od Ciebie nie oczekuję, chcę, byś tylko o tym wiedział. A syna mam po Tobie pięknego! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:27
      big_grinbig_grinbig_grin
      ja sie nie podejmuje, ale pieknego syna serdecznie gratuluje
      • 1jednorazowa Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:44
        A dziękuję big_grin Jest naprawdę piękny smile
    • antyideal Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:32
      Beautiful story big_grin
    • cherry.coke Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:36
      Ach ci Wlosi big_grin

---------------

Hi,
      This is just to let you know that on March 29th I gave birth to a beautiful boy, who also happens to be your son. Unfortunately, this is a surprise consequence of our liaison; you may remember that a condom was left inside during our first meetup. I am 100% sure you are the father. I do not expect anything from you, but I just wanted you to be aware of this. You gave me such a beautiful son!
      Kind regards,
      • 1jednorazowa chery.coke 03.05.12, 12:40
        bardzo, bardzo dziękuję! smile
        Może ktoś po włosku?
    • nutka07 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:39
      Wow big_grin

Gratuluje syna!
      • nutka07 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:40
        Przepraszam ze pytam ale w jakim jezyku sie porozumiewaliscie?
        • 1jednorazowa Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:42
          W moim łamanym, dość kiepskim włoskim big_grin Ale pisać nie potrafię, tym bardziej takich rzeczy big_grin
          • asocial Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:42
            No to faktycznie bedzie mial niespodzianke Wloch. Moze ktos jednak przetlumaczy na wloski, coby nie bylo watpliwosci.
            • 1jednorazowa Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:45
              No właśnie wolałabym. Facet ma prawo do klarownej informacji big_grin
    • marianna72 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:57
      Vorrei informarti che il il 29 marzo ho partorito un bellissimo bambino che è anche tuo figlio.Purtroppo la nostra avventura è finita con una sorpresa ,dopo il primo incontro mi è rimasta il preservativo dentro, non so se ti ricordi.Sono al 100% sicura che il bambino è tuo .NOn mi aspetto niente da te, volevo solo che lo sapessi .IL bimbo è bellissimo:ha preso da te Ti saluto
      • marianna72 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 12:59
        blad rimasta zmien na rimasto
      • jowita771 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:07
        Przyznam, że tekst przeleciałam pobieżnie szukając tylko "prezerwatywy w środku". big_grin
        • annajustyna Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:10
          To jak i ja smile.
    • anna-na To jeszcze... 03.05.12, 13:38
      zrób tekst na HIV. Dziecku też.
      • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:15
        Test na Hiv robi sie w ciazy obowiazkowotongue_out
        • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:21
          W Polsce nie ma obowiazku.
          • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:33
            Z tego co pamietam kiedys byl tu watek o tescie na Hiv i praktycznie wszystkie mialy go.
            • lolinka2 Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:35
              Ja nie miałam - za żadnym z dwóch razów, przy drugim razie dr rzuciła pobieżną sugestię, że takie są zalecenia, ale nie ukrywam, że ją zlekceważyłam.
              • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:54
                Rozumiem,ze zdajesz sobie sprawe,ze to nieodpowiedzialne?
            • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:46
              Lekarze niezbyt czesto zlecają. Choc powinni.
              • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:56
                W de ciezko przegapic,w paszporcie matki jest rubryka na wynik testu na Hiv onok chlamydiu,przeciecial i czegos tam jeszcze,nie pamietam czego.
                • ailia Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:35
                  Jak to w paszporcie??? Edelstein, masz paszport niemiecki czy polski???
                  • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 19:02
                    Ekhm przetlumaczylam doslownie,bo w pl chyba cos takiego nie istnieje,taka ksiazeczka,ktora nosi przy sobue matka dziecka z wszystkimi potrzebnymi informacjami.
                    • ichi51e2 Re: To jeszcze... 03.05.12, 21:18
                      karta ciazy. do paszportu jeszcze hiva i hcv nie wpisuja.
                      • nutka07 Re: To jeszcze... 03.05.12, 22:14
                        Mutterpass - zeszyt, ksiazka formatu A5 w ktorej sa wszystkie informacje dot. ciazy, ma miejsce na prowadzenie dwoch ciaz.

Pass to 'w skrocie' paszport, dlatego tak przetlumaczyla.
                      • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 22:34
                        Z tego co wiem to karta ciazy to cos co ma w pl lekarz prowadzacy i kobieta z tym nie chodzi.
                        • dzoaann Re: To jeszcze... 04.05.12, 00:06
                          ja mialam karte ciazy, w roznych laboratoriach, czy gdzie tam, wyniki do niej wpisywali i z tym szlam do lekarza, a on tam mial moja karte taka ogolna...
          • alexa0000 Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:35
            W żadnym kraju UE nie ma obowiązku.
            • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 17:53
              Dla mnie jak cos jest w standardowym pakiecie to sie to robi.No ale w Pl to trzeba zmuszac i do obowiazkowych szczepionektongue_out
              • alexa0000 Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:06
                Pisałas ,że obowiązkowe. Ja na to, że nigdzie nie są obowiązkowe, nie wchodziłam w szczegóły dotyczące różnic pomiedzy wspaniałymi Niemcami i mniej wspaniałą Polską. Uważam, że testy na HIV powinny byc powszechniej stosowane w Polsce.
                • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:14
                  Tu jest artykul, z ktorego wynika, ze ryzyko urodzenia zakazonego dziecka w Polsce jest porownywalne z krajami Afryki (?!), przez to, ze badania nie sa zlecane .
                  W USA i krajach Unii jest o wiele nizsze.
                  kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Testy-na-HIV-w-ciazy-to-obowiazek-przyszlej-mamy,wid,14247447,wiadomosc.html
                  • alexa0000 Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:22
                    Bo w Unii mają często opcję "opt out", więc skoro sie juz dostało zlecenie na test od lekarza w pakiecie, to defaultowo z rozbiegu się robi. U nas jest "opt in", czyli trzeba pacjentce zaproponowac albo sie domagać od swojego lekarza. Może by tak to zmienić?
                    • alexa0000 Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:25
                      Sorry, doczytałam teraz , że jest rozporzadzenie i jest nakaz od 2010 ! W takim razie lekarze robią bardzo zła robotę.
                      • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:30
                        Mozna tez wyczytac, ze kobieta moze pozwac lekarza, ktory nie zlecil jej badan, a dziecko urodzi sie zakazone.
                        Tym bardziej dziwi, ze tak lekko do tego podchodza.
                        • alexa0000 Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:37
                          > Mozna tez wyczytac, ze kobieta moze pozwac lekarza, ktory nie zlecil jej badan,
                          > a dziecko urodzi sie zakazone.

I bardzo, kuśwa, dobrze. Ja pytałam o HIV w tracie ciazy, to słyszałam eee, po co ci, eee, dobra, potem , pozniej, nastepnym razem.
                          • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:53
                            Ale pewnie nie kazda kobieta, swoją drogą, ma chęc zrobic te badania,
                            ze strachu chyba, ze zburzy to ich spokojny swiat, bo a nuz dowie sie czegos,
                            czego nie chcialaby wiedziec..
                            • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 19:00
                              Skazanie dziecka na HIV i siebie na szybsza smierc tez zburzy idealny swiat,duzo bardziej niz choroba.
                              • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 19:06
                                Jasne, ale jak wytlumaczyc unikanie tego badania nawet, gdy lekarz proponuje ?
                                Slepą wiarą, ze "mis" nigdy by nie mogl zdradzic, ani, ze jej nie mogl sie trafic wczesniej zakazony partner ?
                                • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 19:10
                                  ZReszta miś nie musial zdradzac, mógł wniesc z przedmalzenskiego zycia.
                                  Tak jak i ona.
                                • alexa0000 Re: To jeszcze... 03.05.12, 19:16
                                  Wyparcie, lęk, wiadomo, mało rozsądne, tak samo jak strach przed lataniem,ale raczej czesto spotykane. Dlatego moim zdaniem lekarz nie powinien proponowac, tylko dać liste badań, tak jak każe zrobic wuery i zółtaczke, tak samo robi pani HIV i tyle. Wielę bab na bank nie będzie sprawdzać, czy musi zrobic, tylko grzecznie pójdzie. I o to chodzi.
                                  • jowita771 Re: To jeszcze... 03.05.12, 20:51
                                    Baby, które nie robią tego badania to jakieś pustaki. Dziecko ma ogromne szanse urodzić się zdrowe z matki hivistki. Trzeba bardziej uważać przy porodzie i nie dawać go potem matce do karmienia. Bez takiego badania można dziecko skazać na chorobę. Warto tak dla zasady albo z jakiegoś głupiego wstydu?
                                • jowita771 Re: To jeszcze... 03.05.12, 20:46
                                  > Jasne, ale jak wytlumaczyc unikanie tego badania nawet, gdy lekarz proponuje ?
                                  > Slepą wiarą, ze "mis" nigdy by nie mogl zdradzic, ani, ze jej nie mogl sie traf
                                  > ic wczesniej zakazony partner ?

I jeszcze by trzeba unikać kosmetyczki, dentysty itp. Znacie osobę, która nie miała możliwości złapać HIV?
                                  • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 20:59
                                    NO też, też..
                                    Nie wiem czy cos sie poprawilo, ale kilka lat temu szacowano, ze okolo
                                    3/4 zakazen nastepuje w takich miejscach uncertain
                          • dzoaann Re: To jeszcze... 04.05.12, 00:08
                            14 i 10 lat temu mialam robione w Polsce, w malej miescinie, bez proszenia, wiec pewnie duzo zalezy od lekarza...
                            • nie-matka Re: To jeszcze... 04.05.12, 21:53
                              Bardzo dużo. Od jednego lekarza na nfz nawet nie usłyszałam zająknięcia się o teście na hiv. U drugiego sama zapytałam, to lekarz obciął mnie wzrokiem i stwierdził, że jeżeli jestem w grupie podwyższonego ryzyka to mam zrobić to na własną rękę (czyli skierowania nie dostanę), u dwóch lekarzy prywatnych, każdy mi dał skierowanie na badanie na hiv razem z kompletem innych badań. Wszystko to działo się w bieżącym roku 2012.
                  • mgla_jedwabna Re: To jeszcze... 04.05.12, 00:57
                    Ciekawe, jak wyglądałaby statystyka ryzyka, gdyby u nas można było wykonać aborcję jak w USa lub na Zachodzie.
            • hanalui Re: To jeszcze... 04.05.12, 00:17
              alexa0000 napisała:

> W żadnym kraju UE nie ma obowiązku.

Nie wiem czy obowiazek czy nie, ale nie znam zadnej kobiety ktora by tego nie miala robionego, jest to w statndzardzie opieki nad matka i dzieckiem...ot utaczaja krew i robia wszystko jak leci
              • alexa0000 Re: To jeszcze... 04.05.12, 00:31
                No i u nas niby też powinni od 2010, ale skoro niektórzy ginekolodzy w dupie mają rozporządzenia ministerialne...
          • franczii Re: To jeszcze... 03.05.12, 20:22
            > W Polsce nie ma obowiazku.

Obowiazku nie ma nawet chodzic do lekarza w ciazy ale jak juz sie chodzi to test na hiv jest w rutynowych badaniach.
            • antyideal Re: To jeszcze... 03.05.12, 20:33
              Teoretycznie.
              Praktycznie lekarze wcale sie tak nie garną, zeby wypisywac skierowania.
              • jowita771 Re: To jeszcze... 03.05.12, 20:48
                Mój się garnął, w 2005 roku dostałam skierowanie i ostatnio w ciąży też.
        • 1jednorazowa Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:02
          Dokładnie tak. Mój lekarz zlecił nie tylko test na HIV ale i inne np. obecność HCV, WDRL itp. W zasadzie nigdy tak przebadana nie byłam jak w trakcie ciąży big_grin
          • edelstein Re: To jeszcze... 03.05.12, 18:03
            Dobry lekarz jednym slowem,dbajacy o przyszla matke,dziecko,siebie i innych ludzi majacych z nimi stycznosc szczegolnie przy porodzie.
    • tatibi Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 13:46
      Hahaha, que storia....Włosi raczej poczuwaja sie do ojcostwa, wiec zawsze na jakies alimenta mozesz liczyc. I na ładne włoskie nazwisko dla synka.
      • kamelia04.08.2007 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 17:10
        tatibi napisała:

> I na ładne włoskie nazwisko dla synka.

jak na razie mamy polskie nazwisko dla synka i ojcostwo nieznane
        • tatibi Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 04.05.12, 10:38
          Autorce watku to on jest raczej znany. Pytanie tylko czy odnajdywalny. A swoja droga ciekawe ze tak szybko doszli do porozumienia skoro nie znali zadnego wspolnego jezyka...
          • lucadimontezemolo Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 04.05.12, 15:04
            tatibi napisała:

> Autorce watku to on jest raczej znany. Pytanie tylko czy odnajdywalny. A swoja
            > droga ciekawe ze tak szybko doszli do porozumienia skoro nie znali zadnego wspo
            > lnego jezyka...

bo to sie nazywa international language of love tongue_out
    • tatibi Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 13:50
      Własciwie tak sobie od godziny słucham włoskich piosenek i mysle ze Włosi sa całkiem fajnymi facetami, mezami i kochankami. A i gratuluje syna.
    • klubgogo Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:00
      Z tą prezerwatywą w środku, to pominęłabym.
      • cherry.coke Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:36
        klubgogo napisała:

> Z tą prezerwatywą w środku, to pominęłabym.

No, to prawda. Tu piekny synek, a tu tak malo romantycznie smile

Czyli zamiast "you may remember....." napisz "as you may remember, during our first time we had an accident." (czyli" jak byc moze pamietasz, przy naszym pierwszym razie zdarzyl sie wypadek".

To juz romantyzm na maksa: los, pierwszy raz...
        • princess_yo_yo Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 21:17
          ja proponuje cos w stylu sheldona cooper, slowo coitus powinno byc uzyte przynajmniej dwa razy.
    • annajustyna Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:11
      Ale po co az tak z detalami (a raczej detalem)?
      • antyideal Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:18
        Zeby nie mial watpliwosci, o ktorą szczesliwą mamusię chodzi wink
    • mamusia881 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:24
      Hi there.
      I wanted to inform you that I was born March 29 lovely son, who also is your son. Unfortunately, our adventure ended with such a surprise when the first meeting was a condom inside me-I do not know if you remember this fact. I am 100% sure about your paternity. Anything from you I do not expect, I want you only knew. And my son after you beautiful! Yours.
      • xyxzza Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:33
        mamusia881 napisała:

> Hi there.
        > I wanted to inform you that I was born March 29 lovely son, who also is your so
        > n. Unfortunately, our adventure ended with such a surprise when the first meeti
        > ng was a condom inside me-I do not know if you remember this fact. I am 100% su
        > re about your paternity. Anything from you I do not expect, I want you only kne
        > w. And my son after you beautiful! Yours.

Ojej
      • duzeq Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:55
        Google nie tlumaczy poprawnie, wiedzialas o tym?
      • kol.3 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 18:54
        No,. jednak to jest okropnie niepoprawne.
      • princess_yo_yo Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 21:13
        google translate jest moim idolem juz od jakiegos czasu, haha
      • dzoaann Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 04.05.12, 00:12
        to z gógla czy jak?
      • vivi.bon Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 04.05.12, 01:46

> I wanted to inform you that I was born March 29 lovely son, who also is your so
        > n. Unfortunately, our adventure ended with such a surprise when the first meeti
        > ng was a condom inside me
        -I do not know if you remember this fact.

I'm sure he does.

>And my son after you beautiful! Yours.

Thank you from the mountain.
    • nanuk24 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:31
      Co za piekna historia! Z niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy!tongue_out
    • 18_lipcowa1 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:42
      buahahhaaaaaaaa
    • topo-lina Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 15:48
      Ciao,
      volevo informarti che il 29. marzo ho dato alla luce un bellissimo bimbo, tuo figlio. Purtroppo la nostra storia è finita con questa sorpresa, dopo che durante il nostro primo rapporto ti è scivolato il profilattico ed è rimasto dentro di me (non so se te lo ricordi). Comunque sono al 100% sicura per quello che riguarda la tua paternità. Non aspetto niente da parte tua, volevo soltanto fartelo sapere. Il piccolo è bellissimo, ha preso da te! Saluti.
      • konwalka Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 16:29
        znam kobiete, która czterdziestoletnia dziewica bedąc pojechała do pracy sezonowej do uk
        tu przezyła swą wielką miłość i pierwszy (i jedyny) raz
        po skonczeniu kontraktu wróciła do pl i bardzo szybko zorientowała sie ze jest w ciązy
        w te pędy wystukała numer oblubienca, by zaraz sie przekoanc sie, że abonent troche nie ten, którego się spodzieqwała
        i została- czterdziestoletnia panna, z nędzną posadą w powiatowej meiscinie i bliźniacza ciążą też
        postanowiła urodzic i oddać do adopcji ze wskazaniem, ale jej rodzina wyczaiła, że cos sie dzieje, zmusiłam do zwierzen i namowila na zostawienie dzieci
        zrobili zbiórkę w deblu- łóżeczka, wozek, pieluchy i urodziły się sliczne blizniaki- chlopiec i dziewczynka
        co teraz sie u nich dzieje- nie wiem
        ale zdaje sie pan gdzies wanglii zyje w błogiej nieswiadomości, że jest podwójnym ojcem...
        • cherry.coke Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 16:59
          A tak ludzie narzekaja na facebooka - tu by rozwiazal sprawe smile
    • 1jednorazowa Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 16:21
      Dzięki bardzo! Wysyłam zaraz w wersji włoskiej big_grin
      • fasol-inka Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 16:54
        koniecznie daj znać jaka będzie odpowiedź big_grin
        • 1jednorazowa Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 17:08
          Okay big_grin Dołączyłam mu 3 fotki, niech widzi jakiego przystojniaka zrobił i jaki do taty podobny big_grin
    • barbaraonly Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 20:39
      Nie moge sie doczekac dalszej czesci smile
      Napisz koniecznie, jak odpisze.
      • antyideal Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 03.05.12, 22:52
        Napisze, napisze.
        Przeciez trzeba jej bedzie list przetlumaczyc z wloskiego
        w druga strone wink))
    • borys314 Re: 03.05.12, 22:27
      Wow! Mam nadzieję, że nigdy takiego listu nie dostanę.

W każdym razie, autorko, powodzenia! Nie wiem, jaka jest Twoja sytuacja finansowa, ale pamiętaj, że alimenty są dla dziecka, więc domaganie się ich to żadna ujma, a wręcz przeciwnie.
      • asia_i_p Re: 03.05.12, 23:00
        Jak nie masz osobowości mnogiej, to nawet masz niejaki wpływ na spełnienie tych nadziei.
        • borys314 Re: 03.05.12, 23:06
          asia_i_p napisała:
          > Jak nie masz osobowości mnogiej, to nawet masz niejaki wpływ na spełnienie tych
          > nadziei.

Nie mam osobowości mnogiej, ale wpadki się zdarzają - i moje ustawiczne starania, żeby do tego nie doszło, mogą nie zadziałać. Trzeba mieć tego świadomość.
        • 1jednorazowa Re: 04.05.12, 09:30
          asia_i_p napisała:
          > Jak nie masz osobowości mnogiej, to nawet masz niejaki wpływ na spełnienie tych
          > nadziei.

Niestety nie do końca mimo usilnych starań- chyba, że całkowicie rezygnuje się z seksu. Nigdy nie podejrzewałam, że coś takiego mi się przytrafi, zwyczajne zsunięcie gumki które zauważyliśmy po wszystkim jak została w środku big_grin Przy okazji finał oczywiście w środku, zbieg okoliczności- wczesna owulacja nie miała teoretycznie prawa mieć wtedy miejsca (3 dni po okresie, 8 dc) . Ja tego dzisiaj nie żałuję, bo mam kochaną istotę przy sobie, ale gdyby jej nie było, to nie wiedziałabym co tracę smile
      • 1jednorazowa Re: 04.05.12, 09:36
        borys314 napisał:
        > W każdym razie, autorko, powodzenia! Nie wiem, jaka jest Twoja sytuacja finanso
        > wa, ale pamiętaj, że alimenty są dla dziecka, więc domaganie się ich to żadna u
        > jma, a wręcz przeciwnie.

Sytuację mam taką sobie, jak to samotna matka w PL. Alimenty to pewnie byłaby ciężka sprawa, bo... trzeba by ustalić nazwisko i adres "sprawcy" big_grin Czy w ogóle jest taka możliwość zrobić to np. sądownie na podstawie jakichś punktów zaczepienia typu nr rej samochodu czy rejestracja w hotelu? big_grin
        Tak, wiem jak to wygląda, ale mam to gdzieś co emamy sobie myślą na ten temat. Zresztą kto pierwszy rzuci kamieniem? ;>
        • wronka30 Re: 04.05.12, 10:41
          1jednorazowa napisał:
          > Tak, wiem jak to wygląda, ale mam to gdzieś co emamy sobie myślą na ten temat.
          > Zresztą kto pierwszy rzuci kamieniem? ;>

Cos ty, e-mamy to wyzwolone kobiety. One night stand to dla nich jak codzienna bulka z maslem big_grin
          A tak na powaznie, to gratulacje synka wink Na pewno super przystojny gosc z niego wyrosnie wink
          Ciekawa jestem czy tatus sie odezwie, kiedy minie pierwszy szok wink
          • 1jednorazowa Re: 04.05.12, 10:53
            Na razie nie odpisał, a odebrał maila big_grin
        • tatibi Re: 04.05.12, 10:47
          Mysle ze powinnas sie zwrocic do polskiego konsulatu we Włoszech. Chociaz bardziej bardziej prawdopobne jest ze wytoczysz powodztwo o ustalenie ojcostwa w polskim sadzie i w ramach pomocy prawnej poprosza oni strone włoska o przeprowadzenie badan DNA. Ale jak napisałam powyzej Włosi zazwyczaj poczuwaja sie do alimentow to raz, a dwa włoskie sady sa w tym zakresie bardzo stanowcze.
          W kazdym badz razie fakt ze jest obcokrajowcem nie zwalnia go z obowiazku alimentacyjnego.
    • platki_sniadaniowe nie sadziłam że, aby powiadomienie 03.05.12, 23:10
      kogoś o zostaniu ojcem wymagało perfekcyjnej znajomości dwóch języków obcych.
      • platki_sniadaniowe ze powiadomienie miało być 03.05.12, 23:11
        ....
        • annajustyna Re: ze powiadomienie miało być 04.05.12, 11:55
          I podania dokladnych szczegolow poczecia!
    • edorka1 Re: Czy ktoś zna tutaj perfekcyjnie j. włoski lub 04.05.12, 00:25
      Nie....to jest tak nieprawdopodobne, że raczej jest prawdą....
      Gratuluję synka smile.

• topo-lina Re: I jak? Odpowiedzial? 07.05.12, 12:56
      Czy szczesliwy tatus ustosunkowal sie juz do kinder niespodzianki? wink
      • 1jednorazowa Re: I jak? Odpowiedzial? 07.05.12, 13:16
        tak, brak odpowiedzi, to tez jakas odpowiedz...
        • naomi19 Re: I jak? Odpowiedzial? 07.05.12, 13:23
          Dlaczego nie chcesz alimentów? Nie na Ciebie, na dziecko.
          • 1jednorazowa Re: I jak? Odpowiedzial? 07.05.12, 13:41
            bo nie mam zadnych szans na uzyskanie danych osobowych tatusia jesli ojciec dziecka mi ich sam nie poda a w to watpie...
            • dorrit Re: I jak? Odpowiedzial? 08.05.12, 16:21
              Do wytoczenia sprawy wystarczyloby imie i nazwisko plus miejscowosc, gdzie jest zameldowany.
              Potem sprawa idzie swoim tokiem, jak juz pisala wyzej tatibi (polski sad - konsulat pol w IT - wloski sad - konsulat - polski sad - Ty).
              • yenna_m Re: I jak? Odpowiedzial? 08.05.12, 19:59
                pytanie, czy zna imię i nazwisko wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka