Dodaj do ulubionych

Podkrążone oczy - skąd??

12.05.12, 14:17
Pojawiły się nagle i nie wiem, dlaczego. Nie zmieniłam trybu życia, śpię dobrze, ćwiczę, nieźle się odżywiam, a pod oczami ciemne wory. Kolor nawet nie jest tak bardzo intensywny, nie są to typowe mocno sine cienie, ale po prostu jakby mi skóra opadła, czy coś. No i jest ciemniejsza od reszty. Muszę nakładać pod oczy korektor, bo normalnie wyglądam na chorą. Co jest grane? Czy ja się tak po prostu będę starzeć? tongue_out Zamiast zmarszczek - wory. Miała tak któraś?
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:19
      Pierwsze co mi przyszło do głowy-nerki-zrób badania moczu
      Drugie-robaki-zrób badanie kału.
      Na wszelkie wypadek ogólną morfologię

Tak wiem, fatalistką jestem ale wiesz..coraz starsza jesteś jak sama zauważasz
      • morgen_stern Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:26
        No ta morfologia nie jest złym pomysłem.
    • a.va Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:30
      Tak się niestety robi z wiekiem, pomagają dobre kremy i masaże.
      • morgen_stern Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:31
        Załamałaś mnie, jakie kremy, jakie masaże? Wstyd się przyznać, ale dotąd żadnych specjalnych kremów pod oczy nie używałam.
        • cherry.coke Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:34
          Specjalne kremy do oczu to sciema - ich specjalnosc polega na tym, ze sa slabsze (mniej skladnikow aktywnych), bo wiekszosc ludzi ma tam wrazliwa skore. jesli nie ma sklonnosci do podraznien, alergii itp mozesz smialo uzywac zwyklego kremu, a nie rozwodnionego i drozszego.
        • a.va Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:49
          Tak jak pisze Cherry - nie krem pod oczy, bo ma mało aktywnych składników, tylko normalny, dobry krem regenerujący, np. z witaminą C. Masaże są super, bo to po prostu limfa ci tam zalega, trzeba ją przepchnąć gdzie indziej. Masaże sobie wygooglaj na you tube, nie wiem, jak teraz, ale kiedy ja odkryłam, że mi się zaczynają wory (jakieś 2 lata temu), to były, więc raczej dalej są. Wpisywałam masaż twarzy i na tych filmikach m.in. kobiety pokazywały, jak masować okolice oczu. Naprawdę pomaga smile
    • cherry.coke Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:33
      Pociesze cie, ja mam podkrazone od zawsze (wory pewnie tez sie pojawia). To na pewno przez arystokratycznie cienka skore suspicious Moze schudlas ostatnio?
      • morgen_stern Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:38
        Jakieś 3 kg... to chyba nie to wink
    • lilly_about Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:51
      Ja mam już taką urodę, wiec ciesz się, ze dopiero teraz dołaczyłaś do elytarnego grona posiadaczek cieni, krócej będziesz się irytować nimiwink
    • b_lu Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 14:52
      i próby wątrobowe bym zrobiła
      • guderianka ile? 12.05.12, 14:59

morgen-a ile Ty masz właściwie lat ?
        • morgen_stern Re: ile? 12.05.12, 15:04
          No ten tego, no... 38... nie mam zmarszczek, tylko te WORY
          • guderianka Re: ile? 12.05.12, 15:15
            no to może być, że to taka uroda, hormony juz inaczej pracują
            a mama ma takie ?
            • morgen_stern Re: ile? 12.05.12, 15:23
              Wiesz co... w sumie to ma... idę się powiesić
              • guderianka Re: ile? 13.05.12, 08:29
                głupia ? wink
        • nutka07 Re: ile? 12.05.12, 15:04
          Morgen nie musisz odpowiadac na pytanie, zwalniam Cie z odpowiedzi wink
          • morgen_stern Re: ile? 12.05.12, 15:05
            Za późno!!!
            • nutka07 Re: ile? 12.05.12, 15:12
              Ach, mnie tez powoli zaczyna dopadac i szybkosc nie ta wink
    • inguszetia_2006 Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 15:08
      morgen_stern napisała:
      Zamiast zmarszczek - wory. Miała tak któraś?
      Witam,
      Ja tak miałam w zeszłym roku, wory i wory, a potem zmieniłam tusz do rzęs i płyn do demakijazu oczu i juz worów nie ma. Czyli coś uczulało, albo cały pakiecik.
      Pzdr.
      Inguszetia

• morgen_stern Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 15:12
        Tu też niczego nie zmieniłam! Tusz ten sam od lat, tonik i płyn do demakijażu też. No kremy zmieniam.
        • inguszetia_2006 Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 15:25
          morgen_stern napisała:

> Tu też niczego nie zmieniłam! Tusz ten sam od lat, tonik i płyn do demakijażu t
          > eż. No kremy zmieniam.
          Witam,
          Skład kosmetyków też się zmienia. Niektóre składniki są wymieniane na lepsiejsze.
          Na wory doraźnie pomaga zimna woda. Płatki na oczy nasączone zimną wodą przed zrobieniem makijażu powinny pomóc. I sól trzeba trochę ograniczyć, bo w naszym podeszłym wieku(hi, hi...) widać tę sól na twarzy. Oczywiście, nerki też możesz mieć trachnięte,ale zacznij do tego, co najłatwiej sprawdzić, czyli kosmetyki.
          Pzdr.
          Ingu
    • rosapulchra-0 Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 16:08
      Morfologia, próby wątrobowe i nerki sprawdź.
      U mnie wory pod oczami zaczęły się od kłopotów z wątrobą. Potem oczy mi zżółkły, następnie cała zżółkłam. Do dziś mam żółte wory pod oczami i od czasu do czasu żółte białka.
      • mamaemmy Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 22:24
        zaprzyjaznij się z żelowymi okularkami na oczy(na zimno;do trzymania w lodówce),kup rumianek i zaparzone torebki dawaj na cieplo.

p.s..38 lat???Dalabym Ci góra 28-30 smile po Twoich wątkachsmile
        • marminia Re: Podkrążone oczy - skąd?? 12.05.12, 22:30
          Witaj w klubie! Ja z moimi już nie walczę, ale maskuję je korektorem
          • izak31 Na opuchnięte oczy - heparyna 13.05.12, 07:44
            Na opuchliznę pod oczami (taka uroda kobiet w mojej rodzinie) stosuję maści z heparyną. Ja używam lotion1000, troche piecze, troche wysusza ale działa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka