Dodaj do ulubionych

Tak dla pośmiania

21.06.04, 12:27
Wczoraj mało nie padłam ze śmiechu, jak usłyszałam swojego Teścia. A
mianowicie, od jakiegoś czasu dosyć często dochodzi między mną a mężem do
kłótni, teść mieszka z nami więc wszystko słyszy, ostatnio stwierdził,że
działają tu złe moce. Początkowo nie skojarzyłam o co mu chodzi, demony jakie
czy co? Wczoraj się dowiedziałam o jaką złą moc chodzi, nigdy byście nie
zgadły- mój lekarz ginekolog. A dlaczego?, bo na pieczątce ma wypisane,
ginekolog, położnik, homeotata i właśnie o tego hoemeopatę chodzi. Teść
stwierdził, że homeopatia działa na pograniczu okultyzmu, a homeopaci mają
zły wpływ na wybrane osoby- pierwsze słyszę i dlaczego to ja jestem tą
wybraną?
Że też ludzie w to wierzą, dodam że teściunio non stop słucha znanego
toruńskiego radyjka i niedługo żywcem do nieba pójdzie. Czy to to radio
takich głupot uczy?
Obserwuj wątek
    • sakada Re: Tak dla pośmiania 21.06.04, 13:14
      Moja babcia też zaczęła jakiś czas temu owego toruńskiego radia słuchać a niedługo potem przy stole zaczęła coś prawić o Żydach, którzy są w rządzie i chcą przejąć władzę itp. Ja i mama zgodnie stwierdziłyśmy, że dość tego dobrego i pozbawiliśmy babcię radyjka. No ale ma jeszcze rzecz jasna telewizorsmile
      • karin5 Re: Tak dla pośmiania 21.06.04, 13:18
        Wszystko fajnie, ale mój teściunio jest niewidomy i praktycznie radio to jego
        okno na świat, więc nie możemy Go tego pozbawić. A o Żydach, komuchach i innych
        takich słucham od dawna aż do obrzydzenia i nie jest już to śmieszne a
        tragiczne.
    • asiaasia1 Re: Tak dla pośmiania 21.06.04, 13:15
      Hehehe smiledobre , dobre ....
      Kiedyś w nocy uczyłam się do sesji i przez przypadek włączyłam TO radio i tak
      już zostało ...
      Jedyne radio , które nie pozwoli Ci zasnąć ...
      powtórki programów o sektach i okultyzmie są fascynujące smile))
      • mabrulki Re: Tak dla pośmiania 21.06.04, 13:19
        Najbardziej fascynujące są zamknięte ulice gdy jest zjazd rodziny radia M.

---

"Wierzę,że tam w górze jest ktoś,kto nad nami czuwa. Niestety,jest to rząd."
        Woody Allen
    • karin5 Re: Tak dla pośmiania 21.06.04, 13:24
      A co byście powiedziały na to, pracowałam kiedyś jako ogrodnik w szklarniach,
      koleżanki z pracy(średnia wieku ok pięćciesiątki), słuchały tego radyjka i
      zdażało się że przez 8 bitych godzin łaziły w kółko i odmawialy różaniec, potem
      jakieś przepisy kulinarne i znowu modlitwa, oszaleć szło. Też jestem wierząca
      ale takie zachowania to dla mnie już dewotyzm.
      • malinka333 Re: Tak dla pośmiania 22.06.04, 10:19
        karin5,
        ja tez bym sie z tego smiala gdybym nie poczytala troche o homeopatii,
        czy wiesz, ze w leku homeopatycznym jest bardzo (bardzo bardzo bardzo) malo
        substancji, ktora ma miec lecznicze dzialanie? tak malo, ze praktycznie nie
        moze miec leczniczego efektu? a czy wiesz, ze przy przygotowywaniu lekow wazne
        jest to JAK sie je przygotowuje - np. w ktora strone sie miesza i tego typu
        dziwne rzeczy. sam odkrywca lekow homoeopatycznych ma troche dziwna biografie,
        i balansowal na brzegu okultyzmu i moc ktore nie sa naukowo wyjasnialne...

ja jak troche poczytalam prawde powiedziawszy zniechecilo mnie to do
        homoepatii, co prawda gdybym miala chore dziecko to oczywiscie bralabym to pod
        uwage, gdy inne sposoby by zawiodly, ale sama jezeli nie musze to nie chce
        stosowac. w tym przypadku jezeli nie jestem pewna o co chodzi i w sumie
        dlaczego te leki dzialaja nie chce na sobie eksperymentowac. mimo, ze wiem, ze
        ilus tam osobom pomogly i pomagaja.

jestem wierzaca, i jestem bardzo za medycyna alternatywna tzn naturalna, ale w
        stosunku do lekow homoeopatycznych jestem podejrzliwa.

moze spytasz sie swojego ginekologa na jakiej podstawie wlasciwie homeopatia
        dziala. no bo przeciez nie dzieki tej mikroskopijnej ilosci substancji uzytej.
        czytalam tez o "ukrytej mocy" w roslinach czy ziolach (ktora to moc wyzwala sie
        odpowiednim ich przygotowaniem - min in przez mieszanie). nie wiem co o tym
        myslec. a prosze abys sie spytala, bo ciekawa jestem co powie na to lekarz, i
        czy jakos uzasadni to medycznie i bardziej naukowo niz powolywanie sie na
        moce...

odezwij sie jeszcze, dobrze?
        pozdrawiam
        malinka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka