Dodaj do ulubionych

Czy są tu użytkowniczki tankini?

02.06.12, 13:57
No nie mogę dostać jednoczęściowego kostiumu jaki bym chciała, więc zaczęłam się zastanawiać nad kupieniem góry tankini i majtek, ale mam pytanie: jak się taki zestaw zachowuje podczas pływania? Kostium chcę głównie na basen, do konkretnego pływania, i nie wiem, czy mi się ta góra nie będzie zadzierać albo coś. Podzielcie się doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 14:07
      Używałam jakiś czas i z ulgą założyłam jednoczęściowy.
      Ale pływam intensywnie.
      • daisy Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 14:25
        Ja też pływam intensywnie i dużo skaczę na głowę. Dlaczego nie sprawdziło się tankini?
        • zonajana Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 14:41
          Uzywam tylko podczas ciazy, bo praktyczny i rozwojowy. Zle sie w tym plywa, material sie unosi, nie jest scisle dopasowany. Zalety: mozna szybko i latwo isc do wc, zalozyc inne, suche majtki po plywaniu.
        • gryzelda71 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 21:25
          No lubię mieć jeden kawałek materiału na sobie.Moje jednak pracowało i przy nawrotach podciągało się.Ale jak kupisz koniecznie freye,czy inne panache to nie drgnie na pewnowink
          Tak jak nie pływam bez czepka i okularków na basenie,bo przeszkadzają mi włosy,tak mam dyskomfort w dwuczęściowym.
    • koza_w_rajtuzach Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 14:40
      Używam tankini i dobrze przylega do ciała, nic się nie podwija. Przedtem miałam firmy Monsoon przez 2 lata, kilka miesięcy temu sprawiłam sobie inny (nie pamiętam firmywink) i też super.
    • mnb0 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 14:41
      > No nie mogę dostać jednoczęściowego kostiumu jaki bym chciała
      A jaki bys chciala?
      • daisy Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 14:50
        Zabudowany, bez wycięć na dole i u góry. Znalazłam w Triumph tankini z majtko-szortami i koszulką (ale niestety, rozmiar w biuście od 75C, więc i tak odpada).
        Niczego mi nie brakuje, ale nie lubię się rozgogalać na basenie. Poza tym w gołą skórę jest znacznie zimniej dajmy na to w Bałtyku!
        • ida_listopadowa Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 15:44
          A Freya Active?
          www.freyalingerie.com/active/swim/ultramarine/soft_suit.aspx?colour=ultramarine
          https://media.eveden.com/Freya.2/1.1/ap/220/308/FFFFFF/active/swim/aw12/range%20product%20zoom/ACTIVE-SWIM-ULTRAMARINE-SOFT-SUIT-3182.jpg

wygląda na taki jak opisałaś - i dobrze podtrzymujący.
          • daisy Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 16:19
            Ale właśnie chciałabym coś bardziej "kobiecego". Wiem, że są zabudowane sportowe kostiumy, ale dlaczego nie ma nic pomiędzy - żeby był i zabudowany, i kolor ładny, i jakiś fajny wzorek albo aplikacja czy koralik. Nie pojmę tego. sad
            • policjawkrainieczarow Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 17:32
              athleta.gap.com/browse/category.do?cid=46669
    • woman_in_love a może fatkini? 02.06.12, 16:04
      hehe
      • daisy Re: a może fatkini? 02.06.12, 16:17
        Że niby jestem tłusta langusta? smile
        Pudło. Chętnie bym przybrała kilogram-dwa, i żeby tak, panie Boże, w d*pę poszło... <składa rączki>
        Albo że to tankini to dla tłustych jest? Chyba nie.
        Właściwie dwuczęściowe kostiumy naprawdę dobrze wyglądają tylko na nielicznych i to zazwyczaj w pozycji wyprostowanej, tak spostrzegłam ostatnio na plaży. Mam dość dwuczęściowego kostiumu.
        • arwena_11 Re: a może fatkini? 02.06.12, 16:52
          tu są ładne jednoczęściowe

tyrpolska.pl/shop/ItemManager?category_id=13
    • 18_lipcowa1 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 17:05
      ja mam tankini freya
      nie sie nie zadziera
      dobrze się nosi
    • kocianna Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 21:00
      Ja bardzo lubię tankini, chociaż na basen wolę jednoczęsćiowy.
      Na plaży tankini zachowuje się idealnie, mogę sobie podwinąć i opalać brzuch, mogę założyć spódnicę i wyglądać jak osoba kompletnie ubrana, nic się nie zadzierało, nawet kiedy zjeżdżałam w akwaparku z rury.
    • virtual_moth Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 02.06.12, 23:59
      Nie rozumiemj problemu. Jesli kostium ma byc do pływania na krytym basenie, to wystarczy zwykły za 30 zł z dekatlonu (firmowe sa 300% drozsze i niewarte ceny). Spłaszcza cycki, ale, przepraszam, kto by sie przejmował oklapłymi cyckami na basenie sportowym??? Ba, wiekszym obciachem sa fiszbiny na sportowym niz oklapłe cycki poparte rewelacyjna technika pływania, albo chociaz chęciamiwink
      Tankini zostało stworzone, aby połączyc 2 funkcje - rekreacje niedoskonałej figury nad odkrytym akwenem + swobodne opalanie. Wiadomo, ze w stroju 1-czesciowym nie opalimy brzucha, a tankini pozwala podwinac koszulke. A ubieramy, bo mamy zbyt duzy brzuch, a nie chcemy straszyc dzieciwink Na basenie pływackim nikogo nie straszymy, bo spedzamy 90% czasu pływając, poza tym nie chcemy sie tam opalac.
      • marcelina_szpak Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 01:25
        Nie pływam sportowo ani wyczynowo, właściwie w ogóle nie pływam, bo robię to kiepsko i tylko sobie szkodzę. Na plażę chodzę zakutana, bo fotodermatoza. Tankini zakładam na zajęcia z synkiem na basenie. Przewaga tankini nad jednoczęściowcem: jak dla mnie łatwość zdjęcia/założenia - bezcenna, kiedy trzeba się przebierać z prędkością światła, bo młodzież zmęczona i marudzi. Natomiast podejrzewam, że przy pływaniu trochę by przeszkadzało - mój kostium ma marszczenia poniżej stanika, więc nie przylega ściśle do ciała. Bardziej przylegający model byłby pod tym względem korzystniejszy, ale nie wydaje mi się, że tak samo dobry jak typowy kostium pływacki.
      • franczii Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 07:28
        Sportowy kostium wcale nie musi miec fiszbin. Te kostiumy ktore wkleilam nizej maja wbudowany miekki stanik (to jest bardziej miejsce na biust niz podtrzymanie) i nic nie splaszcza. Ja akurat sie przejmowalam splaszczeniem. mam spory biust i wszystko co mierzylam w sportowym (rozne marki i ceny) albo nie mialo miejsca na biust jesli bylo w moim rozmiarze i wtedy go splaszczalo lub wychodzil mi gdzie spod pachy albo jesli mialo miejsce na cycki to bylo za duze.
    • franczii Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 06:02
      Tankini to jakis dziwny wtynalazek. Takie moje zdanie.
      Niewyciete nazbyt kostiumy do plywania mam dwa kupione na bravissimo:

www.bravissimo.com/products/sale/swimwear/swimsuits/wyomi-wire-free-swimsuit/black-pink/zs20bp/?show=16&sort=1&level=3
      i
      www.bravissimo.com/products/sale/swimwear/swimsuits/brisbane-wire-free-swimsuit/black-turquiose-lime/zs25bt/?show=16&sort=1&level=3

Jestem z nich tak zadowolona, ze jak tylko bedzie przecena to dokupie ten:

www.bravissimo.com/products/swimwear/sports-swimwear/booty-wire-free-swimsuit/black-print/zs26bp/?show=16&sort=1&level=1
      Sa swietne. Takie inne niz te klasyczne dostepne w sklepach z odzieza sportowa. Jestem przyzwyczajona do bikini i najlepiej w nim wygladam dlatego nic mi sie z jednoczesciowych do plywania nie podobalo. Ale bikini do plywania to sie srednio nadaje (widzialam plywajace laski z piersiami na wierzchu) Tez szukalam czekos malo wycietego zeby czuc sie komfortowo i zeby mi sie nic nie wysuwalo a jednoczesnie kobiecego i efektownego.
      • daisy Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 16:25
        Ale one mają rozmiary od miseczki D w górę. I tak to właśnie jest - albo wielkie rozmiary, albo żałobne sportowe brzydactwa (czy na basenie trzeba wyglądać smętnie?? dlaczego te wszystkie kostiumy są przeważnie czarne?). Mnie tam kwiaty, wzory i jasne kolory a nawet jakiś koralik nie przeszkadzają w pływaniu...
        • franczii Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 16:57
          O protestuje, ja nie mam duzego rozmiaru. Nosze rozmiar S lub 36.
          Ale biust posiadam a tego wiekszosc sportowych kostiumow nie przewiduje.
          I zapewniam, ze te kostiumy wcale nie wygladaja smetnie mimo ze sa czarne a moze dlatego ze sa czarne.
          • daisy Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 17:58
            No właśnie, a jak ja mam rozmiar 36/38 i biust B? Podejrzewam, że to bardzo typowa kombinacja. I jestem skazana albo na czarny futerał, w którym biust zamienia się w naleśnik, albo na kuse wycinanki.
            • franczii Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 18:09
              Biust B raczej nic nie mowi. Musisz podac obwod pod biustem i obwod w biuscie.
            • gryzelda71 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 18:16
              Speedo ma kolorowe basenowe.
              • franczii Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 18:21
                Ale te bardziej atrakcyjne modele speedo wlasnie nie maja miejsca na biust. Podobnie jak Arena. Splaszczaja. A niektore sa bardzo wyciete pod pachami i tamtedy scisniety biust sie wymyka.
                • gryzelda71 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 18:30
                  Ale autorka ma mały biust,tak napisała.
                  Nigdy nic mi się nie wylało spod pachy.Ale nawet to można wyeliminowac wybierając odpowiedni model.Mam zwykły biust,ani mały,ani duży.Tak kostiumy dociskają biust do klatki piersiowej.Ale mnie to np nie boli,ani nie deformuje na stałe biustu.
                  W sumie na basenie pływam.Mam mieć swobodę ruchu,to najważniejsze.
                  • franczii Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 18:54

Tia, odpowiedni model to ten zabudowanym stanikiem i zapieciem na wierzchutongue_out

ak kostiumy dociskają
                    > biust do klatki piersiowej.Ale mnie to np nie boli,ani nie deformuje na stałe b
                    > iustu.

Okazuje sie jednak ze wcale nie musza a przy tym moga wygladac efektownie.
                    • gryzelda71 Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 19:05
                      Myślałam,ze chodzi o wygodę,nie o efektywink
                      Bardzo mi speedo odpowiadały.Ale ja cały czas pisze o basenie,nie aquaparku.
    • nabakier Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 18:22
      Mam taki od lat, tylko nie wiedziałam, że się tak nazywa. jest odrobinę krótszy- góra sięga pasa. Bardzo go sobie chwalę do plażowania, ale do intensywnego pływania taki sobie, jak szybko płynę, materiał lekko się roluje.
    • moofka Re: Czy są tu użytkowniczki tankini? 03.06.12, 19:15
      mialam raz tankini - jednak pomylka - do plywania i skakania niewygodne, do opalania i lansowania sie po plazy za bardzo zabudowane wink
      przypomina mi sie powiedzenie o swince morskiej
      ze ani morska ani swinka
      w zaleznosci od potrzeb alb o sportowy stroj, albo wygodne bikini
      tankini to dziwolog - na ciaze sie nadawalo poza tym jednak nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka