Dodaj do ulubionych

Sprzęt agd - serwis

13.06.12, 14:30
Nie chciałam podłączać się do pytania o pralkę, bo potrzebuję większej liczby sprzętów. Opinie w sieci na temat producentów przeczytałam i stwierdziłam, że oprócz tego, jak sprawuje się sprzęt konkretnej marki, to istotne jest też to, jak wygląda serwis: jak długo się czeka, jak jest z dostępem do części, jak z kosztem wymiany. Proszę więc Was o opinie na temat serwisu. U mnie jest siemens, amica i electrolux. Z serwisu siemensa byłabym bardzo zadowolona, gdyby nie terminy. Na serwisanta czeka się dwa, trzy tygodnie (okolice Warszawy). Jeśli chodzi o electrolux, to mam jedynie lodówkę - naprawa jest tak kosztowna, że bardziej opłaca się kupić nową. No i amica - do serwisanta nie miałam szczęścia, usiłował wcisnąć mi kit, że to, co się dzieje, nie ma prawa się dziać, spasował dopiero wtedy, gdy sie dowiedział, jakie studia skończyłamuncertain
Obserwuj wątek
    • anyx27 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 14:39
      Mogę wypowiedzieć się tylko nt. firmy Amica. Jeden jedyny sprzęt, którego sama nie wybierałam, tylko zdałam się na sklep, to płyta indukcyjna Amica. Super wypasiona, z bajerami. Efekt - przez 1,5 roku była 2 razy w serwisie, a to oznaczało każdorazowo 2 (!) tygodnie bez kuchenki w domu, bo na wszelkie części czeka się z Wronek. Nigdy więcej.
      • adellante12 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 14:51
        A dlaczego z Wronek???
        Jestes w strasznie mylnym błedziesmile)))
        Płyty indukcyjne w ogóle we Wronkach nie są produkowane. Ino bardzo bardzo niedaleko Schenzen. ( nie mylić z Schengen).
        A to że tak powiem mam info z pierwszej reki od znajomego z fabryki we Wronkachsmile
        • anyx27 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 15:03
          No to widocznie w serwisie i na infolinii Amica wszyscy kłamią.
        • anyx27 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 15:05
          Zresztą tak jak pisałam, nigdy więcej tej firmy. Mam nauczkę, że każdy sprzęt trzeba wybierać samemu.
      • malila A propos amica 13.06.12, 15:10
        Mam drugą płytę gazową tej firmy i drugi piekarnik. I za pierwszym, i za drugim razem miałam kłopoty z jakimiś przepięciami, co w efekcie prowadziło do wyrzucania bezpieczników. Ktoś też tak miał?
        • anyx27 Re: A propos amica 13.06.12, 15:29
          No właśnie. Aż w końcu padło najpierw jedno pole grzewcze, potem drugie.
    • mruwa9 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 15:54
      wybieram sprzet, ktory nie powinien wymagac wizyt serwisantow. Zebym nie zapeszyla, ale -odpukac- nie pamietam, kiedy musialam cokolwiek naprawiac ( z duzych sprzetow, bo male po prostu wymieniam na nowe, jesi nie jestem w stanie naprawic ich wlasnymi lub mezowskimi rekami)
      • anyx27 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 15:58
        Mruwa, a jakie to firmy? Bo mnie przychodzi do głowy tylko Miele.
        • mruwa9 Re: Sprzęt agd - serwis 13.06.12, 16:14
          ano miele smile
          ale pralke, lodowke i zamrazarke mam tez bosch (nie ja wybieralam, ale sprawuja sie bez zarzutu, choc dopiero 6 lat; za to moja poprzednia lodowka siemens , mimo 16 lat, rowniez sprawia wrazenie nowej).
          Mam tez sprzet Bauknecht, choc ostatnio padlo mi jedno pole grzejne w plycie ceramicznej, najczesciej uzywane, po zaledwie 6 latach uzytkowania. Serwis olewam, radze sobie z trzema polami, jesli padnie jeszcze jedno, po prostu kupie nowa plyte, bo za naprawe zaplacilabym majatek. A gwarancja na Bauknecht wynosi chyba 5 lat, plyta sie zepsula po 5.5 roku. ..Klasyka).
          Poprzednio mialam tez zmywarke i pralke whirlpool, o ile wiem, sprawuja sie nadal bez zarzutu, mimo kilkunastu lat i bardzo intensywnego uzytkowania, zwlaszcza pralki (wiadomo, niemowlaki, dzieci w wieku pieluchowym, srednio 3 cykle prania dziennie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka