Dodaj do ulubionych

Przychodzi baba do lekarza.

21.07.12, 09:57
a konkretnie Nisar do ginekologa.
Nisar ma problem z anty, tabletki nie (jest po usunięciu woreczka żółciowego, trzeba oszczędzać wątrobę), pianki/sranki nie (mało bezpieczne), obecnie używa plastrów przy których jednak nie czuje się najlepiej.
Pan Dochtór (uroczy facet by the way) siedzi zasępiony. Może mirena? Nieeee, trzeba by pod narkozą, a tej Nisar ma dość w ostatnim czasie. Może zastrzyk? Nieeeee, bo cośtamcośtam.
Wreszcie Pan Dochtór wyciąga z kieszeni breloczek, do którego przyczepiony jest nuvoring (czy jak to się tam pisze) i tłumaczy jak to się robi i jak to działa. Nisar siedzi z oczami jak miednice i tylko kręci głową.
- Ale dlaczego, to naprawdę dobra rzecz. (mówi Pan Dochtór)
- Panie doktorze, ja sobie nie wyobrażam chodzenia z tym czymś w środku przez miesiąc, jak to potem wyjąć, przecież to jakaś paranoja.
Pan Dochtór <z szatańskim błyskiem w oczach>
- Ależ proszę pani, to się wkłada tylko to kółeczko BEZ BRELOCZKA.

Kurtyna.
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 10:20
      wink
    • gazeta_mi_placi Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 11:45
      Ja mam kolejne wyjście - zawiązać mężowi na supeł.
      • deelandra Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 11:48
        i zapiąć breloczkiem - szkoda, żeby taki ładny breloczek się marnował
    • pade Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 11:52
      boskiebig_grin
    • platki_sniadaniowe Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 11:52
      Mireny nie zaklada sie pod narkozą.
      • deelandra Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 11:56
        zależy, jak u kogo, u mnie byłoby pod narkozą, ale ze względu na dodatkowe atrakcje mirena w ogóle odpadła
      • nisar Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 12:29
        Jak kobieta nie rodziła (a cesarki się do tego hasła nie liczą) to musi być narkoza.
        • dziennik-niecodziennik Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 12:43
          e, niekoniecznie. w jakims tam momencie cyklu sie zakłada, kiedy szyjka jest maksymalnie rozszerzona. mojej mamy nigdy nie usypiali do tego.
          • dziennik.odchudzania Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 19:41
            Zakłada się w trakcie okresu. Narkoza nie jest potrzebna, ale sam zabieg trudno zaliczyć do przyjemnych i zupełnie bezbolesnych.
        • gazeta_mi_placi Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 12:47
          >Jak kobieta nie rodziła (a cesarki się do tego hasła nie liczą) to musi być narkoza.

No bo przecież przy CC kobieta nie rodzi, dziecko jest wycinane z jej brzucha przez lekarzy.
          • deelandra Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 16:35
            > No bo przecież przy CC kobieta nie rodzi, dziecko jest wycinane z jej brzucha p
            > rzez lekarzy.
            a wiesz, że po drugiej cc zostałam wpisana przez gina do karty, jako nieródka? big_grin
            • gazeta_mi_placi Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 19:16
              No, ale czemu big_grin? Lekarz wszak miał rację smile
        • kammik Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 14:40
          nisar napisała:

> Jak kobieta nie rodziła (a cesarki się do tego hasła nie liczą) to musi być nar
          > koza.

No skąd. Od pana breloka masz takie rewelacje? Mam parę zamirenowanych kolezanek po cc, zakładały normalnie.
    • czarnaalineczka Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 13:33
      big_grin
    • limahl.pl Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 14:01
      bez breloczka, ale z kluczami
    • dzoaann Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 16:12
      bez breloczka jest super, polecam z doswiadczeniasmile nareszcie trafilam na antykocepcje dla mniesmile
    • ma.pi Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 16:56
      nisar napisała:

Może mirena? Nieeee, t
      > rzeba by pod narkozą, a tej Nisar ma dość w ostatnim czasie.

A od kiedy to spirale sie pod narkoza wklada???
      • mia_siochi Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 20:02
        Mirene powinno się pod narkozą (taką chwilową) przynajmniej u nieródek. Ale ginekolodzy wolą nie odpalać dzialki anestezjologowi, więc zakładają na żywca. Brrr...
    • gku25 Mirenę można założyć na żywca:) 21.07.12, 21:18

• nisar Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 21:41
      Nie no, na pewno MOŻNA na żywca, ale przy "dziewiczej" szyjce ponoć mocno boli, więc po co?
      A tak a propos, czy ktoś może się wypowiedzieć szerzej na temat tego nuvoteges? Zakładamy wersję bez breloczka...
      • dziennik-niecodziennik Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 21:48
        a co Cie konkretnie interesuje?
        takie kólko wink z jakąs tam sladową iloscią hormonów, wkładasz sobie do pochwy, ono sie jakos tam umieszcza gdzie trzeba, siedzi i ochrania smile
        poki co nie słyszałam o wpadkach, ale tez szalu jakiegos specjalnego na toto nie ma.
        zalezy jaki mas poziom stresu, ja bym zwariowała, wolę pigsy.
    • rosapulchra-0 Re: Przychodzi baba do lekarza. 21.07.12, 21:59
      Od kiedy to się mirenę zakłada pod narkozą??? shock

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka