Dodaj do ulubionych

Poduszki szukam.

02.09.12, 22:03
Kazda poduszka jaką mam jest do kitu. Uklepuje się , nie da się na tym spać.Miałam rózne, i z pierza i z silikonu, masakra jest.
Macie jakies sprawdzone modele?
Obserwuj wątek
    • nutka07 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:05
      Moze taka wyprofilowana sobie kup.
    • paartycja Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:07
      ja kupuję w jysku kronborga
      jaśki spisują się na medal,duża poduszka dziecka pozbijała się
      wypełnienie chyba silikon
    • czarnaalineczka Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:10
      tak
    • platki_sniadaniowe Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:12
      silikon jest do bani
      pierza jakieś mam, ale tez niezbyt
      myślę o gęsim puchu, ale nie wiem czy warto, bo jak ma sie znów uklepac...
      • paartycja Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:15
        z tym silikonem różnie bywa
        od 15 lat śpimy pod kołdrą silikonową-kupiona w czasie,kiedy to wypełnienie dopiero się pojawiało w naszych sklepach.
        była droga ale to najlepiej wydane pieniądze i nie żałuję ani grosza.
        ten silikon,który teraz jest pchany jest zwyczajnie kiepski
      • jola-kotka Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 01:07
        content.avenija.com/upload/uploadDormeo2010TR/image/OCTASPRING/OS-pillows-category.png
    • nenia1 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:31
      Od kilku lat śpię na poduszce wodnej i bardzo sobie chwalę.
      • platki_sniadaniowe Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:38
        spojrzałam na te poduszki na allegro, koszt ok 200 zł, tylko nie rozumiem czy tam sie dolewa tej wody czy jak?
        czy naprawde poduszki są wygodne i warto zakupić?
        • nenia1 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:50
          Tak, dolewa się wody.

Ja jestem zadowolona i moim zdaniem warto było kupić, tym bardziej, że mam ją już dobre
          parę lat i nic się nie dzieje. Więc choć cena nie mała to jednak poduszka służy mi już długo, cena się rozkłada w czasie.

Niemniej jednak, każdy ma osobiste preferencje, trudno mi powiedzieć jak tobie by się spałosmile

Mnie chodziło główne o wygodę i ergonomiczne spanie, korzystając z tej poduszki nigdy nie budzę się ze sztywną, obolałą szyją, a pracę mam siedzącą, więc to był dla mnie ważny aspekt.
    • platki_sniadaniowe Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:34
      na allegro widziałam takie ortopedyczne i nawet sie sprzedają, ale czy to wygodne i naprawdę dobrze sie na tym śpi?
      mialam juz tyle poduszek, a ze lubie spac dość wysoko to mnie to wkurza, ze sie tak szybko uklepują.
      • nenia1 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:45
        Dla mnie wygodne, uklepać ci się nie uklepie, bo w środku jest woda.
        Mnie się na tym dobrze śpi, nie boli mnie kark, mam odczucie, że poduszka
        dostosowuje się do kształtu mojej głowy i elastyczny sposób "otacza" ją.

Ale już mój facet twierdzi, że dla niego jest za twarda i śpi na ortopedycznych z IKEA, które
        z kolei dla mnie są za twardesmile
        • paartycja Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 06:38
          nenia1 napisała:

> Dla mnie wygodne, uklepać ci się nie uklepie, bo w środku jest woda.
          >
          ooto już nie dla mnie bo ja śpię niemal na płasko-właściwie całkiem na płasko ,jedynie róg jaśka jest mi potrzebny big_grin
      • julka.03 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:49
        Ja polecam poduszki firmy inter widex tylko trzeba je codziennie strzepac po spaniu,mam juz kolejny rok i nic sie nie dzieje,mam rowniez koldre 200x220 termo ciepla i jest genialna do chlodnej sypialnismile
    • a.va Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 00:24
      Ja jestem fanką poduszek z Ikei, miałam i pierzastą i sztuczną, obie świetne. Oni mają podział na niskie, średnie i wysokie (do spania na boku, plecach i brzuchu), ale już nie pamiętam, które są najwyższe, bo ja z kolei zawsze najniższe kupuję.
      • mama-tyma Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 07:59
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70131601/

ja mam taką z pianki, dla mnie rewelacja
    • sokhna Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 16:19
      Moge polecic tylko i wylacznie poduszki (i materace) firmy TEMPUR. Przetestowalismy z mezem cala mase poduszek (szczegolnie maz, ktory jest po dwoch operacjach kregoslupa szyjnego i barku) i wreszcie trafilismy na Tempur. Wczesniej mielismy juz materace i tez bylismy zachwyceni.
      Jedynym minusem jest to, ze jak chlowiek na tym spi, to juz nigdzie indziej na niczym innym sie nie wyspi wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka