platki_sniadaniowe 02.09.12, 22:03 Kazda poduszka jaką mam jest do kitu. Uklepuje się , nie da się na tym spać.Miałam rózne, i z pierza i z silikonu, masakra jest. Macie jakies sprawdzone modele? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paartycja Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:07 ja kupuję w jysku kronborga jaśki spisują się na medal,duża poduszka dziecka pozbijała się wypełnienie chyba silikon Odpowiedz Link Zgłoś
platki_sniadaniowe Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:12 silikon jest do bani pierza jakieś mam, ale tez niezbyt myślę o gęsim puchu, ale nie wiem czy warto, bo jak ma sie znów uklepac... Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:15 z tym silikonem różnie bywa od 15 lat śpimy pod kołdrą silikonową-kupiona w czasie,kiedy to wypełnienie dopiero się pojawiało w naszych sklepach. była droga ale to najlepiej wydane pieniądze i nie żałuję ani grosza. ten silikon,który teraz jest pchany jest zwyczajnie kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 01:07 content.avenija.com/upload/uploadDormeo2010TR/image/OCTASPRING/OS-pillows-category.png Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:31 Od kilku lat śpię na poduszce wodnej i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
platki_sniadaniowe Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:38 spojrzałam na te poduszki na allegro, koszt ok 200 zł, tylko nie rozumiem czy tam sie dolewa tej wody czy jak? czy naprawde poduszki są wygodne i warto zakupić? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:50 Tak, dolewa się wody. Ja jestem zadowolona i moim zdaniem warto było kupić, tym bardziej, że mam ją już dobre parę lat i nic się nie dzieje. Więc choć cena nie mała to jednak poduszka służy mi już długo, cena się rozkłada w czasie. Niemniej jednak, każdy ma osobiste preferencje, trudno mi powiedzieć jak tobie by się spało Mnie chodziło główne o wygodę i ergonomiczne spanie, korzystając z tej poduszki nigdy nie budzę się ze sztywną, obolałą szyją, a pracę mam siedzącą, więc to był dla mnie ważny aspekt. Odpowiedz Link Zgłoś
platki_sniadaniowe Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:34 na allegro widziałam takie ortopedyczne i nawet sie sprzedają, ale czy to wygodne i naprawdę dobrze sie na tym śpi? mialam juz tyle poduszek, a ze lubie spac dość wysoko to mnie to wkurza, ze sie tak szybko uklepują. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:45 Dla mnie wygodne, uklepać ci się nie uklepie, bo w środku jest woda. Mnie się na tym dobrze śpi, nie boli mnie kark, mam odczucie, że poduszka dostosowuje się do kształtu mojej głowy i elastyczny sposób "otacza" ją. Ale już mój facet twierdzi, że dla niego jest za twarda i śpi na ortopedycznych z IKEA, które z kolei dla mnie są za twarde Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 06:38 nenia1 napisała: > Dla mnie wygodne, uklepać ci się nie uklepie, bo w środku jest woda. > ooto już nie dla mnie bo ja śpię niemal na płasko-właściwie całkiem na płasko ,jedynie róg jaśka jest mi potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
julka.03 Re: Poduszki szukam. 02.09.12, 22:49 Ja polecam poduszki firmy inter widex tylko trzeba je codziennie strzepac po spaniu,mam juz kolejny rok i nic sie nie dzieje,mam rowniez koldre 200x220 termo ciepla i jest genialna do chlodnej sypialni Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 00:24 Ja jestem fanką poduszek z Ikei, miałam i pierzastą i sztuczną, obie świetne. Oni mają podział na niskie, średnie i wysokie (do spania na boku, plecach i brzuchu), ale już nie pamiętam, które są najwyższe, bo ja z kolei zawsze najniższe kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 07:59 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70131601/ ja mam taką z pianki, dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Poduszki szukam. 03.09.12, 16:19 Moge polecic tylko i wylacznie poduszki (i materace) firmy TEMPUR. Przetestowalismy z mezem cala mase poduszek (szczegolnie maz, ktory jest po dwoch operacjach kregoslupa szyjnego i barku) i wreszcie trafilismy na Tempur. Wczesniej mielismy juz materace i tez bylismy zachwyceni. Jedynym minusem jest to, ze jak chlowiek na tym spi, to juz nigdzie indziej na niczym innym sie nie wyspi Odpowiedz Link Zgłoś