Dodaj do ulubionych

ile wam brakuje zebow?

14.09.12, 22:12
mnie 1. bylam w trakcie przygotowywan do robienia implanta zebowego ale okazalo sie zem w ciazy wiec szlak trafil plany i teraz mam dziure, ktora mnie cholernie drazni. za miesiac do kontroli i az drze. po pierwszym porodzie trwalo troche nim poleczylam wszystkie zeby, teraz bedzie pewnie powtorka z rozrywki i pewnie z niektorych zaplombowanych zebow bedzie w koncu trzeba koronki porobic....
Obserwuj wątek
    • kosheen4 czterech 14.09.12, 22:14
      i to jedynek
      przekichane, powiem ci!
      • gato.domestico Re: czterech 14.09.12, 22:17
        wymienilam wszystko na sztuczne...wiesz jaka to wygoda? nie trzeba nic myc tylko wkladam na noc do szkaneczki a rano zakladam takie swiezutkie i pachnace....
        • kosheen4 Re: czterech 14.09.12, 22:19
          powiadasz? czyli polecasz wyrwać całą resztę? <rozgląda się za sznurkiem i klamką>
          • gato.domestico Re: czterech 14.09.12, 22:21
            jak najbardziej big_grin
            • kosheen4 Re: czterech 14.09.12, 22:24
              gato.domestico napisała:

> jak najbardziej big_grin

jeśtę f trahsie prosesu, trochu boly
            • jola-kotka Re: czterech 14.09.12, 23:40
              Brakowało mi jednej piątki,teraz mam cały komplet,wszystkie wymieniam na implanty.
              • wrednadziewucha Re: czterech 15.09.12, 10:23
                Ale po co? To bez sensu, każdy dentysta Ci powie, że nie ma to jak własne zęby.
                • jola-kotka Re: czterech 15.09.12, 17:27
                  wrednadziewucha napisała:

> Ale po co? To bez sensu, każdy dentysta Ci powie, że nie ma to jak własne zęby.
                  >

ale ja marzylam o takich hollywoodzkich zębach,więc sobie zrobiłam.
                • memphis90 Re: czterech 15.09.12, 20:53
                  Nie psują się- myć nie trzeba. 5 minut więcej rano- bezcenne!
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: czterech 15.09.12, 18:42
                Brakowało mi jednej piątki,teraz mam cały komplet,wszystkie wymieniam na implan
                > ty."

oczywiscie oczywiscie. znalazlas lekarz, ktory wyrwal ci wszystkie zeby i wstawil implanty... jasne. niezla z ciebie mitomanka
                • jola-kotka Re: czterech 15.09.12, 18:59
                  japanunieprzerywalempanieposle napisała:

> Brakowało mi jednej piątki,teraz mam cały komplet,wszystkie wymieniam na implan
                  > > ty."
                  >
                  > oczywiscie oczywiscie. znalazlas lekarz, ktory wyrwal ci wszystkie zeby i wstaw
                  > il implanty... jasne. niezla z ciebie mitomanka

właśnie,wiele osób mówiło,że lekarz może odmówić,nic bardziej mylnego, mniej więcej wiedziałam gdzie iść, co usłyszałam- pani zeby, pani pieniądze a klient nasz pan.
                  Masz jakieś mylne informacje lekarz ok ale kasa nie gardzi.
                  • japanunieprzerywalempanieposle Re: czterech 15.09.12, 21:10
                    to chyba musialabys miec same czarne pienki. nikt normalny nie wymienia wszystkich zebow na implanty... pachnie niezla sciema. implanty a raczej ich laczenia trzeba specjalistycznie czyscic co jakis czas a poza tym implany nie sa wieczne...
                    • jola-kotka Re: czterech 15.09.12, 21:36

> to chyba musialabys miec same czarne pienki. nikt normalny nie wymienia wszystk
                      > ich zebow na implanty... pachnie niezla sciema. implanty a raczej ich laczenia
                      > trzeba specjalistycznie czyscic co jakis czas a poza tym implany nie sa wieczne
                      > ...

Ale jest bardzo dużo osób które wymieniają sobie zeby na implanty większość kobiet z mojego otoczenia zrobiła sobie wcześniej odemnie i mówimy o kobietach trochę po 30 więc ci starsi pewnie częściej to robią.
                      To tak jak z liposukcja niby nie warto a masa kobiet sobie robi.
                      Nic nie jest wieczne,twoje zeby też nie,dodatkowe zabiegi przy implantach to chyba nie jest problem w czasach gdy dentystów mamy na wyciągnięcie ręki.
                      Zeby miałam ani brzydkie ani super ładne.
                      A co do normalności osób poddajacym się dziwnym zabiegom to chyba nie tobie to oceniać.
                      • japanunieprzerywalempanieposle Re: czterech 15.09.12, 22:26
                        nie porownuj wymiany zebow na implanty z liposukcja bo to jak porownac amputacje reki do wyciecia wyrostka
                        • jola-kotka Re: czterech 15.09.12, 22:32

> nie porownuj wymiany zebow na implanty z liposukcja bo to jak porownac amputacj
                          > e reki do wyciecia wyrostka

nie przesadzaj,wymiana zębów to żadna tragedia a efekt końcowy cudowny
                          • klownbezueba Re: czterech 15.09.12, 22:42
                            jola-kotka napisał(a):

>
                            > nie przesadzaj,wymiana zębów to żadna tragedia a efekt końcowy cudowny

Wrzuć fotę, chcę podziwiać
                            • jola-kotka Re: czterech 15.09.12, 22:46
                              Ja nie koń żeby mi obccy ludzie w puszczę zaglądalismile
                      • japanunieprzerywalempanieposle Re: czterech 15.09.12, 22:32
                        większość kobiet z mojego otoczenia zrobiła sobie wcześniej odemnie i mówimy o kobietach trochę po 30"

to czym jest towoje otoczenie ? ludzmi, ktorzy nie maja na co pieniadzy wydawac wiec wyrywaja zdrowe zeby i wstawiaja sztuczne ?
                        • jola-kotka Re: czterech 15.09.12, 22:38

> większość kobiet z mojego otoczenia zrobiła sobie wcześniej odemnie i mówimy o
                          > kobietach trochę po 30"
                          >
                          > to czym jest towoje otoczenie ? ludzmi, ktorzy nie maja na co pieniadzy wydawac
                          > wiec wyrywaja zdrowe zeby i wstawiaja sztuczne ?

Trudne pytanie,ludźmi którzy mają pieniądze a z takimi zabiegami jest tak,że jedna przedłuży włosy potem pokolei następne z naszej takiej można to nazwać paczki,jak powiekszylam piersi zaraz trzy dziewczyny zrobiły to samo,identycznie było z zębami.
                          • japanunieprzerywalempanieposle Re: czterech 15.09.12, 22:41
                            big_grinbig_grinbig_grin
                          • japanunieprzerywalempanieposle Re: czterech 15.09.12, 23:01
                            a co wszystki mialyscie male, ze powiekszalyscie ? czy w ogole stan wyjsowy nie ma znaczenia i robicie te zabiegi jak owieczki, ktore ida w przepasc ?
      • aandzia43 Re: czterech 15.09.12, 00:19

> i to jedynek
        > przekichane, powiem ci!

chyba przeplute ;-P
        • e-milia1 ha, ha, ha 15.09.12, 07:47
          ....
    • marychna31 dwunastu nt 14.09.12, 22:17

• antyideal Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:19
      Tsy...mam sad
    • redheadfreaq Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:32
      Wszystkich czterech ósemek.

Nie tęsknię big_grin
    • xika_da_selva Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:37
      zadnego?
    • alienka20 Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:43
      Górnej dwójki, bo - psiamac - urosnąć nie chciała i strasze sad.
      • tezee Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:48
        Kolejna wyliczanka czego za mało /czego za dużo.
        Na ematce jak zwykle same ideały , za dużo kilogramów za mało zębów big_grin
        • alienka20 Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 10:40
          Kilogramów to mam akurat tyle ile trzeba, trollku tongue_out
    • karolina17w Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:48
      Tak jakby 1,5 zęba smile

Jak nastolatką byłam wyrwano mi 1, by zrobić miejsce dla innych (mam małą szczękę, zęby nachodziły na siebie).

A te pół... Martwy ząb, leczony kanałowo, trochę zęba udało się utrzymać, reszta dorobiona.
    • platki_sniadaniowe Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 22:52
      Mam wszystkie
      jeden przeleczony kanałowo, reszta sie trzyma
    • piekielna-diablica Re: ile wam brakuje zebow? 14.09.12, 23:05
      nie mam trzech
      dwa z tyłu (6 i 7 załatwiła mi tak dentystka w szkole -już nie miałam w nastolęctwie na szczęście jest i ósemka na której opiera się górny łuk)
      i nie mam górnej trójki na własne żądanie, bo wystawała bardzo poza łuk a aparat musiałabym nosić ze dwa, trzy lata - najpierw rozwierający a potem ściskający
      mam za to wszystkie ósemki - z czego jednej muszę się pozbyć ASAP

• thorgalla Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 08:58
      Dobra teściowa powinna mieć dwa zęby-jeden aby ją bolał a drugi do otwierania piwa zięciowi.
    • dziennik-niecodziennik Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 10:20
      jednego, wyrwanego w młodym wieku w celu wyprostowania zgryzu aparatem ortodontycznym.
      szczerze mowiac żałuję go bardzo bo był zdrowiutki a jak sie później okazało mozna było to prostowanie zrobić w nieco inny sposób, pewnie bardziej bolesny, ale wolałabym taki niz stracić zdrowego zeba...
      • atowlasnieja Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 22:52
        Też mi wyrwali zęba w celu estetycznym chociaż mój miał dziurę (ale u mnie to norma) za to zęby się w tym miejscu tak konkretnie zeszły, że robię dentyście mały test na dzień dobry: jedyna babka która dała się nabrać spartoliła co miała zrobić więc wiem na przyszłość by zwiewać takim nieukom z fotela.
    • wrednadziewucha Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 10:25
      Nie mam dolnej czwórki, bo mi nie wyrosła big_grin Na zdjęciu rentgenowskim widać że zalążek jest, ale nie wyszedł 'na powierzchnię'. Nie mam żadnych przerw, mam wyprostowane zęby. O zęby trzeba dbać, mam nadzieję nie stracić żadnego zęba do podeszłego wieku tongue_out
    • ewka-1974 Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 10:31
      dwie koronki cyrkonowe i brak jednego zęba.
    • princy-mincy Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 17:12
      mam wszystkie, z czego bylam do niedawna bardzo dumna
      okazalo sie jednak, ze mam zbyt scisniete zeby i przynajmniej dwa beda musialy zostac usuniete
      • kajmanik Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 17:19
        mam wszystkie zęby.
        • aqua48 Jakich zębów? 15.09.12, 17:35
          Mlecznych wszystkich. Ale jakoś się pogodziłam z tą stratą.
          • czekoladazzurawina Re: Jakich zębów? 15.09.12, 19:02
            Szesnastu, niestety. A pozostałe w tragicznym stanie. Niestety, tak wyszło. Do czterdziestki będę musiała na resztę zębów założyć licówki, takie są połatane.
    • gazeta_mi_placi Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 19:03
      Mam komplet smile
      • mysz1978 Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 20:26
        jednej osemki bo krzyw orosla i jednej dziewiatki - takiej malej z jednym korzonkiem, ktora wydawala sie byc osemka ale okazala sie byc dodatkowym zebem.
        Pozostale poplombowane dosyc, ale nie jest az tak tragicznie.

Dobrze byloby wpisac te swoj wiek, bo ematki wszak moga miec lat 20 ale i tez 50 i porownywanie stanu uzebienia bez podania wieku, te starsze stawia z reguly na przegranej pozycji smile
        • gazeta_mi_placi Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 20:44
          Ósemka się nie liczy, to ząb nadprogramowy, ja też jedną usuwałam, ale mimo to mam komplet zębów bo ósemki to zęby nadliczbowe.
    • best_bej Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 20:37
      wyrwałam jedną ósemkę, bo cholera była nadwrażliwa i już miałam jej dość.
      A tak mam wszystkie, tyle że połatane, bo słabiutkie genetycznie. Latam regularnie do dentysty i co 3-4 miesiące jest coś do zrobieniasad
      mam 30 lat, więc za kolejne 30 pewnie nie będzie co łatać
    • zuwka Re: ile wam brakuje zebow? 15.09.12, 22:56
      dwóch, ale niebawem czterech. Dwa są fatalnie zaleczone przez dentystkę jakieś 12 lat temu.
      Oba były kanałowo i oba są spieprzone. Muszę wyrwać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka