Dodaj do ulubionych

domowe kosmetyki

19.09.12, 10:59
czy stosujecie jakies ? najbardziej mnie interesuje maska z zoltek i oleju - sa rozne kombinacje. czytam dobre opinie ale chce znac opinie ematki tongue_out bo na wizazu podniecaja sie wszystkim jak leci, ocm, olejowanie wlosow, mycie wlosow odzywka jakas zbiorowa histeria a osobisie nie wierze, ze pomaga to chociaz polowie...
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 11:55
      Maskę- zółtko, łyżka oliwy, troche soku z cytryny, stosowalam, gdy mialam rozjasnione wlosy. Rewelacyjnie pomagala zwalczyc ich kruszenie. Teraz olejuję, ale farbuję tylko henną i jestem bardzo zadowolona, aha od czasu do czasu laminuje włosy żelatyną. Nigdy nie miałam tak zadbanych włosów jak teraz...wczesniej uzywalam tylko kosmetyków profesjonalnych.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 12:14
        a jak sie zmywa taka maska ? wlosy nie sa tluste ?
        • rita75 Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 12:28
          Maskę nakladasz na zwilzone wlosy przed myciem. Potem nakladasz czepek i trzymasz do godziny. Po godzinie zmywasz przy uzyciu wody i szamponu, najlepiej dla dzieci. Pamietam, ze juz po pierwszym razie wlosy mniej sie kruszyly. Jezeli chodzi o olejowanie, to bardzo dobry jest kokosowy. Nakladam na suche wlosy na noc, rano myje szamponem.
        • franczii Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 13:09
          Olej kokosowy i jojoba bardzo dobrze sie zmywa. Poza tym latwo sie te oleje rozprowadza na wlosach. Oczywiscie kokosowy trzeba rozgrzac przed nalozeniem. Dobrze zmywa sie tez rycynowy w co trudno uwierzyc zwazywszy jego lepkosc i trudne rozporwadzanie na wlosach. Najgorzej moim zdaniem sie zmywa oliwe z oliwek. Zreszta nie warto moim zdaniem sie paprac oliwa skoro inne oleje daja lepsze wyniki.
          • rita75 Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 13:43
            > . Zreszta nie warto moim zdaniem sie paprac oliwa skoro inne oleje daja lepsze
            > wyniki.

To nie do konca tak..., ze nie warto. Wszystko zalezy od rodzaju wlosow i ich porowatosci.
    • moty_lanoga Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 12:43
      Stosuję olejek rycynowy na włosy. Żadne inne oleje nie były tak super, jak ten. Jestem leniem, więc po prostu nakładam olejek na noc i zmywam dopiero rano. Do tego czasem kładę go na brwi i rzęsy. Wszystkie odżywki mogą się przy tym schować.
    • czarnaalineczka Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 12:50
      ja tylko hennuje i olejuje
      i czasem plucze w occie lub kwasku cytrynowym kiedy myje wlosy mydlem
    • franczii Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 13:10
      olejowanie wlosow, mycie wlosow odz
      > ywka jakas zbiorowa histeria

Olejowanie to nie histeria tylko najmniej upierdliwa domowa odzywka, nawet dla leniow.
      • moty_lanoga Re: domowe kosmetyki 19.09.12, 13:23
        I wziąwszy pod uwagę cenę np. olejku rycynowego, chyba jedna z tańszych odżywek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka