Dodaj do ulubionych

Czy jest w waszym życiu osoba

23.09.12, 14:22
która was nigdy nie zawiodła, nie rozczarowała? Czy jest to w ogóle możliwe by być takim ideałem? Pytam bo w zeszłym tygodniu osoba za która dałabym sobie rękę uciąć "dała ciała" i zbieram szczękę z podłogi do dziś...
Obserwuj wątek
    • erdbeere40 Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 14:32
      Jest, mój M, 18 lat po ślubie i nigdy żadnej wpadki. A "przyjaciółki"- też zbierałam szczękę z podłogi, nie raz nie dwa. Zawsze w poważniejszych sprawach bardziej pomocni byli dalecy znajomi niż ci bliscy, a często gęsto ludzie zupełnie obcy. Życie.
      • aqua48 Nie 23.09.12, 14:38
        Nie jestem aż tak wymagająca w stosunku do innych ludzi, być może też nie mam do nikogo bezgranicznego zaufania. Uważam, że każdy człowiek ma jakieś słabości i nigdy nie wiadomo czy one nie wyjdą akurat wtedy kiedy ja będę chciała wyłącznie na niego liczyć, więc zawsze mam plan B smile Natomiast sporo razy się bardzo mile rozczarowałam...
        • erdbeere40 Re: Nie 23.09.12, 14:55
          > Nie jestem aż tak wymagająca w stosunku do innych ludzi, być może też nie mam d
          > o nikogo bezgranicznego zaufania.
          To nie chodzi o moje wymagania wobec innych, bezgranicznego wymagania też nie mam, ogólnie raczej lubię liczyć na siebie i staram się nie absorbować innych moimi sprawami, ale kilka razy właśnie na tych najbliższych się przejechałam, na tych dalszych jakoś nie. Może rzeczywiście za dużo zaufania, ale to było w czasach młodości, teraz jest niemożliwe. Inne podejście do życia.
          Miłe rozczarowania też bywały, szczególnie u tych dalszych znajomych.
          Generalnie chyba od bliskich więcej oczekujemy, stąd wynikają później jakieś rozczarownia.
    • na_pustyni Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 14:35
      nie, bo nie ma ideałów
      mój Dziadek prawie nim był smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 14:43
      nie rozliczam ludzi az tak szczegółowo. pewnie kazdy mnie kiedyś zaiódł lub rozczarowal w mniejszym lub większym stopniu, ale na litość boską, jestesmy wszyscy tylko ludzmi. dopóki ktoś mi nie zrobi ewidentnego świństwa żeby mnie celowo skrzywdzić to jestem w stanie wybaczyc i zapomniec.
    • marzeka1 Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 14:44
      Na 100 % nie ręczę za nikogo, nawet za siebie; chociaż mąż przez 23 lata nigdy mnie nie zawiódł, a to już dużo.
    • black-celebration Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 14:45
      po kilku rozczarowaniach wiem, że nie ma takiej osoby i nigdy nie będzie. uświadomienie sobie, że w życiu mogę liczyć tylko i wyłącznie na siebie samą, było w moim przypadku kluczem do szczęścia i spokoju - brzmi patetycznie, ale naprawdę tak jest.
    • sokhna Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 14:46
      Tak, na pewno sa to moi rodzice, do tej pory moj M.
      Idealami to oni pewnie nie sa (bo jedno z drugim moim zdaniem nie ma nic wspolnego) ale na pewno bym sie na nich nie zawiodla.
      Co do przyjaciolek, to juz na kilku sie niestety przejechalam. Teraz mam jedna faktycznie baaaaaaaaaardzo bliska, i mysle (mam taka nadzieje) ze tez by mnie nie zawiodla. Zycie pokaze.
      • bi_scotti Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 15:04
        Zadne z moich dzieci (28, 25, 21) mnie dotad nie zawiodlo choc zawsze mialy i maja stawiane wysokie "mamusine" wymagania wink Moj maz ... byly momenty zawodow ale uczciwie trzeba przyznac, ze sama sie przyczynilam do takich a nie innych okolicznosci wiec biore na siebie wspolwine za "zawod" ... W znacznym stopniu nigdy nie zawiedli mnie moi rodzice ale, jak wiekszosc dzieci, wartosc tej "opoki" uswiadomilam sobie gdy juz bylo wlasciwie za pozno zeby to to nalezycie docenic uncertain
    • mruwa9 Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 15:55
      Tak. Moja siostra. Chcialabym zeby ona mogla to samo powiedziec o mnie, ale w druga strone chyba az tak dobrze to nie dziala sad
    • czarnaalineczka Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 15:59
      jest i to niejedna
      no ale ja nie mam kij wi jakich wymagan wink
    • nandadevir Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 17:57
      www.fakt.pl/Ola-Kwasniewska-ma-urodziny-Zobacz-jak-sie-zmieniala-Kwasniewska-konczy-30-lat-Zobacz-jak-sie-zmieniala,galeria-artykulu,96212,7.html
      W tej sukni wyglądał super, na balu debiutantek, pamiętam jak zobaczyłam zdjęcie w Twoim Stylu jeszcze wyraźniejsze to była boska.
      • nandadevir Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 17:58
        sory nie ten wątek
    • sanrio moi rodzice 23.09.12, 18:14
      i moja nieżyjąca już babcia. Wszyscy inni, w tym najlepsi przyjaciele i rodzina (w tym mój mąż) dali w pewnym momencie ciała, zawiedli, nie spełnili pokładanych w nich oczekiwań. Dlatego nikomu nie ufam na 100% i podchodzę do przyjaźni z dystansem. Mam pełne zaufanie tylko do rodziców. Mam nadzieję, że gdy dorośnie, dołączy do tego grona moja córka.
      • mysz1978 Re: moi rodzice 23.09.12, 20:29
        rodzice
    • rosapulchra-0 Nie. 23.09.12, 20:46
      I bardzo dobrze.
    • asia_i_p Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 20:55
      Ja próbuję sobie przypomnieć, kto mnie zawiódł, i nie mogę znaleźć. Pewnie jakbym się powysilała, to coś by się znalazło, ale tak w pierwszym odruchu naprawdę nie pamiętam, żeby ktoś mnie ostatnio zawiódł.
    • jola-kotka Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 20:57
      Jest,mój partner.
    • antyideal Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 21:00
      Mam wiele takich osób.
      Kilka zawodów bylo ale to na tle damsko-meskim,
      poza tym nikt mnie nie zawiodl tak naprawde.
    • noname2002 Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 23:08
      Tak, trzy najlepsze przyjaciółki.
    • mysia-mysia Re: Czy jest w waszym życiu osoba 23.09.12, 23:23
      Nie ma i być nie może i nie dlatego, że ludzie nie są idealni tylko dlatego, że trzeba przede wszystkim polegać na sobie. Nie piszesz co się stało, ale jeśli oczekujesz od kogoś zbyt wiele to ta osoba może czuć się z tym źle i na pół świadomie zrobić specjalnie coś, żeby cię zawieść i dać ci w ten sposób do zrozumienia że masz jej dać spokój
    • kotobala Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 00:02
      Niestety nie ma sad
    • mamalgosia Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 08:46
      Nie.
      Sama niestety też nie jestem taką osobą - która by kogoś nie rozczarowała
    • deelandra Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 09:28
      moje wujostwo
      po 3
      niemal 30 latach "znania się" z nimi dali taki popis, że długo się nie mogłam otrząsnąć, zerwałam z nimi wszelkie kontakty to, co odwalili było poniżej wszelkiego poziomu, a przez niemal 30 lat uważałam, że są to ludzie bardzo na poziomie
    • lilly_about Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 09:44
      Przyjaciółka moja osobista.
    • melancho_lia Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 09:49
      Dwa lata temu powiedziałabym że jest taka osoba. Teraz nie mam co do nikogo takiej pewności już...
    • kropkacom Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 09:51
      Są ludzie, którzy nie mogą zawieść i rozczarować. Zazwyczaj po prostu nie mają takiej szansy. Druga kategoria to ci, którzy takich szans mają bez liku.
    • kawka74 Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 10:00
      Nie ma, niestety.
    • guderianka Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 10:39
      MójMąż,MojaMama,MojaPrzyjaciółka
      całkiem nieźle wink
      • niutaki Re: Czy jest w waszym życiu osoba 24.09.12, 11:23
        W ciagu ostatnich paru lat spotykaja mnie same takie rozczarowaniasad ale pewnie to moja wina.... nie moge ufac ludziom. Jedyna osoba, ktora mnie nie zawiodla to moja Mama, jest moja prawdziwa przyjaciolka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka