Dodaj do ulubionych

Torba poszukiwana.

04.10.12, 14:53
Nie jakaś super wyjątkowa. Ot zwyczajna, ale dwa weekendy szukam i nic.
Ma być sztywna ( w sensie, ze jak postawię na blacie to będzie stała ) do ręki ( żebym mogła zarzucić na nadgarstek i doprowadzać do furii te,które żyć z tego powodu nie mogą ) ale też żeby i na ramię można było w razie potrzeby koniecznej zarzucić.
Preferowana skóra ekologiczna ( naturalna odpada ) cenowo nie mam wymagań, ale dobrze by było gdyby to jednak nie była równowartość jednej pensji miesięcznej przeciętnego Kowalskiego. No i w miarę elegancka, bez żadnych szalonych wzorów, bez szalonych dodatków w postaci ćwieków itp.
Widziałyście gdzieś?
Krakowianki : gdzie kupię ciepłą czapkę, szalik i rękawiczki. Podobnoż jest sklep z czapkami w okolicach Rynku.
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:02
      Na grouponie akurat są torebki, ponad 180 do wyboru smile Zamówiłam ale nie wiem czy mogę polecić bo jeszcze nie dostałam a oferta kończy się dziś.
      • sadosia75 Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:04
        A podrzuci koleżanka linka.
        Jak się torba nie sipisze to oddam na bazarek dogomaniacki.
        • arwena_11 Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:08
          prosisz i maszsmile

www.groupon.pl/deals/cala-polska/Vera-Bags/11039484?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_278&a=1661
        • chipsi Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:09
          www.verabags.pl/pl/c/OFERTA-GRUPER/99
          Płosze smile
          • sadosia75 Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:12
            Dzięki dobre kobiety !
            Niech wam się zwróci w dzieciach, pieniądzach, butach, sukienkach,płaszczach czy co tam sobie zażyczycie smile
          • ozalla Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:13
            Kupiłam niebieską smile Ale boję się, czy dostanę, bo poprzednio groupon zwracał pieniądze przy podobnych zakupach, bo sklep nie spodziewał się takiej popularności.
            • chipsi Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 15:31
              Nie strasz! Moja taszka jest w opłakanym stanie, bo ja z tych dziwnych co noszą aż się nie rozpadnie i jak pomyślę że w końcu kupiłam nową a teraz miałabym nie dostać ... buuuu
              • chipsi Re: Torba poszukiwana. 06.10.12, 10:58
                Przyszła wczoraj. Jest śliczna! Naprawdę okazja smile
    • klubgogo Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 21:35
      www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=12&all=1
      Piękne mają te torby, aczkolwiek na moje oko za szybko przetarły mi się uchwyty.
      • sadosia75 Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 21:54
        O dzięki za tego linka. googlowałam parfois i coś mi strona nie wyskakiwała.
        mam od nich jedną torebkę i portfel.dośc zadowolona jestem jak na taką niską cenę to jakość naprawdę dobra. ca torebkę eksploatuję od maja non stop praktycznie.
        Dzięki jeszcze raz ! jutro zobaczę co mają w sklepach.
        • anne.novak Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 22:47
          Jeszcze e-torebkę sprawdź, można teraz odebrać osobiście na Długiej w Krakowie.
        • biotka Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 22:55
          Kupiłam torbę z Verabags i jest ok, ale szybko zaczęła się wycierać.
      • yenna_m Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 22:56
        śliczne te torebki!
    • kamunyak Re: Torba poszukiwana. 04.10.12, 23:29
      Ja tam od dłuższego czasu jestem zakochana w torebkach NEXT. Tzn od czasu kiedy nabyłam taką wysyłkowo a ona okazała się być jeszcze ładniejsza niz na zdjęciu i perfekcyjnie wykończona. Potem kupiłam jeszcze i jeszcze jedną więc chwilowo mam dosyć.
      Ale jeśli miałabym teraz wybierać to np taka
      https://halens.scene7.com/is/image/Halens/134270199048288665?$halens-product-main$&hei=804&wid=521
      • lunula Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 04:51
        Piękna ta torebka! czy mogę zapytać, gdzie taką dostać??
      • bez_gwarancji Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 09:01
        Moim zdaniem tragiczna, ale tutaj link
        www.halens.pl/marki-moda-damska-next-6605/torebka-086048/base-color$240/sorting$score,Descending/paging$1,25?variantId=175524&oc=036
        • kamunyak Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 14:10
          akurat o gustach trudno dyskutować, dla mnie na przykład zalinkowe torebki z grupona to badziew i nic specjalnego, osobiscie nawet za darmo nie chciałabym.
          Mnie się powyższa torebka podoba, jak zreszta większość rzeczy z NEXT, przynajmniej mają jakis charakter a nie nijaka masówka dla pospólstwa. Zresztą mam nie tylko torebki od nich, również kilka ciuchów i wszystkie są podobne w charakterze.
          W torebkach urzekło mnie ich wykończenie, kolorowe podszewki, przeróżne zawieszki i w ogóle dbałość o szczegóły, także wewnątrz torby.
          Ja mam 3 torebki, już ze 3 lata, i nic się z nimi nie dzieje. W tym jedna z nich to taka jakby z filcu - i też jest w porządku, nic się nie przeciera, nie supełkuje.
          Ale może w ramach kryzysu cos sie pogorszyło?
          • lunula Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 18:20
            Dziękuję za link smile ja akurat mam problem z doborem torebki-przecierają się. Poza tym musi być mocna, bo czasem zdarza mi się książki tachać tongue_out. Ideału jeszcze nie znalazłam niestety
            • pade Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 18:32
              David Jones, są trwałe.
              Mam kilka, i żadna nie jest nigdzie przetarta. Prędzej mi się znudzą niż zniszczą.
              Sadosia, shopperki szukasz? Kuferek, worek, sprecyzujsmile
          • chipsi Re: Torba poszukiwana. 06.10.12, 11:56
            Kamunyak, skoro jak przyznajesz o gustach się nie dyskutuje to dlaczego obrażasz tych, których gust odstaje od Twojego lub zwyczajnie nie stać ich na taszke za 5 stówek?
            Druga sprawa to jeśli kupie taką o wartości 150 za 50 to raz że warto a dwa mogę sobie taka kupić co pół roku i niech się wycierają do woli. Nie muszę być uwiązana przez kilka lat do czegoś na co wydałam pół wypłaty smile
      • anyx27 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 10:38
        Ja też uwielbiam torebki NEXT, kupuję od kilku lat, choć muszę przyznać, ze niestety za ceną nie idzie jakość sad
    • allatatevi1 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 00:32
      Sadosia a gdzie się podział ten kot z Twojej sygnaturki?
    • kura17 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 09:39
      Sadosia, nie wiem, jakiej czapki, szalika itp szukasz, ale fajny sklep jest w krakowie na dlugiej 29 "dla pani i pana". maja spory wybor ciekawych nakryc glowy, szali, rekawiczek. moze znajdziesz cos fajnego.

a torebki - tez w krakowie - to sliczne sa w sloniu torbalskim na slawkowskiej 6, blisko rynku
    • 18lipcowa3 shopper bag?????????? 05.10.12, 18:34
      te prawdziwe ponoć ''stoją'', poza tym da radę na ramie i na nadgarstek, duża, pojemna
      koleżanki w pracy mają ale ponoć jakieś z Ameryki, może w PL też się znajdzie?
    • sadosia75 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 18:53
      Shopper bag odpada. Zara puściła coś bardzo podobnego i teraz wszystkie studenciny je ciągają. I ja razem z nimi big_grin no widok po prostu bajeczny. Chociaż oryginały wyglądają ładnie i schludnie to jednak wolałabym nie dopasowywać się do stylu podróbkowego studentek. No baby ! to już chyba nie w tym wieku jestem... a może? big_grin
      Chciałabym coś w stylu kuferka np.
      https://stylio.pl/kolekcje/parfois-torebki-torebka-pafrois-41158.png

Tą dziś oglądałam w Parfois i niestety jakościowo słabiutko.

Może też być coś w tym typie

https://www.cogdziezaile.pl/produkty/28278.jpg

No i nie ukrywam, że najważniejsze jest to, żeby to nie była naturalna skóra i żeby torba była sztywna i stała. Workowatych już kilka mam a teraz przydałaby się twarda,która nie pogniecie mi dokumentów w środku czy nie zgniecie mi pączka w dniu uczty big_grin

I ta też mi w oko wpadła. Chociaż kolor mogla by mieć bardziej żywszy. Ale czy Reserved robi dobre torby? W sumie cena 140zł więc nie trzepie po kieszeni za bardzo. Można by było kupić, w razie czego oddać dzieciowi albo wywalić i by nie było szkoda.

https://www.cogdziezaile.pl/produkty/28281.jpg

Tylko czy to w ogóle takie torebki się sprawdzają ? No i czy , że tak starociem polecę mi wypada takie nosić big_grin ?
      • sadosia75 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 18:53
        P.S Drogie Bravo pomóz ! big_grin
        • 18lipcowa3 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 19:23

za 140 zł to z rok ponosisz
          uprzedzam uczciwie- że moja farbowała,miałam taką z sieciówki i jak mnie opadało deszczem mi torba zostawila ślad na ramieniu
          takie prawdziwe shopper bagi są fajne i stoją i studenciny ich nie noszą

sadosia75 napisała:

> P.S Drogie Bravo pomóz ! big_grin
          • sadosia75 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 19:27
            No to jak farbuje to odpada bo mam jasny płaszcz na jesień i jeszcze jaśniejszy na zimę.
            Może faktycznie te shopper bag obejrzę. No ale one są ze skóry naturalnej tak? A ja nie chcę skórzanej torby.
            • 18lipcowa3 Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 19:38
              sadosia75 napisała:

> No to jak farbuje to odpada bo mam jasny płaszcz na jesień i jeszcze jaśniejszy
              > na zimę.
              > Może faktycznie te shopper bag obejrzę. No ale one są ze skóry naturalnej tak?
              > A ja nie chcę skórzanej torby.

Trzeba sprawdzic , może nie każda farbuje, no ale to w praktyce się sprawdza niestety.
              Moje znajome mają takie prawdziwe shopper bagi, chyba nie skórzane bo nie jakoś drastyczne drogie, a wrazenie robią, stoją i są pojemne.
          • chipsi Re: Torba poszukiwana. 06.10.12, 12:02
            18lipcowa3 napisała:

> za 140 zł to z rok ponosisz

Aj tam, nie reguła. Ja mam przy sobie torebkę skóropodobna, jakiś jurom, kupiona w małym sklepiku za jakieś 100 zł 3 lata temu. Nosze ją co dzień do pracy nosząc dosłownie wszystko i dopiero sie zaczęła wycierać i zamek padł więc wymieniam. Nigdy niczego nie farbnęła a jest czarna i nielakierowana.
    • korusiar Re: Torba poszukiwana. 05.10.12, 19:50
      Może zajrzysz tutaj?
      www.tylkotorebki.pl/
      Ja mam taką:
      www.tylkotorebki.pl/p931,david-jones-torebka-gwiazd-shopper-a4-zarka-lodka-sztywna-3083.html
      • anetuchap Re: Torba poszukiwana. 06.10.12, 11:45
        Mam kilka torebek z Reserved i rok na pewno wytrzyma.
        Mam też jedną z Parfois i jestem bardzo zadowolona. Mam taki beżowy kuferek
        jak zalinkowałaś i wydaje mi się,że jest dobrej jakości. Mi się bardzo te torebki z
        Parfois podobają,chętnie kupiłabym sobie jakąś,ale poczekam do przecen,bo są naprawdę
        atrakcyjne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka