Dodaj do ulubionych

Ulubione ciuchy

19.10.12, 11:56
Dobra, lecimy w tym tygodniu ubraniowo (obnażanie tożsamości też można tu zaliczyć? tongue_out).
Zaciekwaiły mnie niektóre Wasze antyubrania, bo ja część z nich bardzo lubię.
To jakie ubrania nosicie, lubicie, lubicie w nich siebie i otoczenie?
- spódnice A - uwielbiam!
- golfy, a jakże, ale takie cieniutkie i najlepiej czarne
- skórzane i jeansowe katany - super, mix tychże, spódnicy i czarnege golfu - super.
- buty na takim 5-7 cm obcasie - idealne
- rurki, mimo bioder wyglądam w nich lepiej niż w klasycznych jeansach.
- bluzki typu nietoperz - lubię się w nich chować
- sweterki, rozpinane, wkladane przez głowę, mam ich mnóstwo
- bawełniane bluzki z długim rękawem
To jest mój casual typu praca-miasto.
Oprócz dresów, adidasów i koszul - noszę, lecz bez ekstazy, wszystko inne też.
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:04
      -jeansy kocham miłością odwzajemnioną, najlepiej rurki lub proste nogawki,
      -żakiety do tychże jeansów, najlepiej lekko sportowe,
      -buty na obcasie,
      -gładkie staniki,
      -golfy cieniutkie,
      -spódnice ołówkowe,
      -pepitka!
      -kurtki ze skóry
      -oficerki klasyczne
      • edelstein Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:09
        Obcasy od 7cm w gore
        dzinsowe mini
        bluzki z dekoltem
        dzinsowe katany
        dzinsy rurki biodrowki i te b.wysokie
        koszule z rozcieciem V i marynarki
        Ulubiony stroj: koszulka polo z dlugim,marynarka z latami na lokciach,ciemne dzinsy i oficerki.
    • broceliande Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:06
      Golfy z krótkimi rękawami lub bez rękawów.
      Bojówki i dżinsy
      Obcisłe koszulki, najlepiej czarne
      Glany albo buty trekingowe (latem sandały na płaskiej podeszwie)

Spódnic właściwie nie noszę.
    • maggi9 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:07
      -nieduże, dopasowane kurtki jeansowe.Najlepiej nieco sprane.Uwielbiam mam chyba ze 3.
      -ciężkie buciory.Biker boots, glany, martensy
      -spódnice najczęściej takie do kolan.I proste i rozkloszowane i falbaniaste
      -spódnice i kiecki maxi
      -duże workowate swetry z naturalnych materiałów.Z golfem lub bez
      -szaliki, szale, chusty, wszystko czym da się omotac szyję
      -jeansy.Lubię ale cięzko mi dostać.Albo bootcuty albo rurki
      -tuniki rózniaste albo po prostu jakieś większe koszulki lub koszule, które zakładam do rurek bo niestety figura modelki nie grzeszę
    • czarnaalineczka Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:14
      dziewczyny
      wujek google mowi ze katana wyglada tak :
      https://www.japonia.w8w.pl/jt_katana.jpg

ale wy chyba z takimi nie biegacie po miescie ?
      • sarling Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:23
        No, ale co Ci nie pasuje?
        Spódniczka i niezły kawał katany.
      • edelstein Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:31
        Czyli jak pan sie chwali dlugim k.u.t asem to znaczy,ze ubiera sie wg tradycyjnej staropolskiej mody i nie warto sobie glowy zawracacwink
        • czarnaalineczka Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 14:19
          jak dlugi i chudy to rzeczywiscie nie warto sobie glowy zawracac tongue_out
    • mikas73 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:17
      uwielbiam sukienki, ma ich duuużo, różne kroje, długość najczęściej przed kolano
      spódnice prawie tylko ołówkowe
      spodnie - rurki najlepiej, ale poszerzane na dole też mam- dla mnie w spodniach podstawą jest to, że mają być dopasowane i rozciągliwe
      swetry tylko rozpinane, żakietów też mam trochę, koszule do obcisłych spodni,
      i taka moja szafa
    • imogen0 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:28
      -spódnice A,proste ołówkowe, mini ale nie za krótka
      -dżinsy prosta nogawka
      -oficerki
      -połączenie obcisły golf plus żakiet
      -skórzana kurteczka ale z takiej niewyprawionej skóry,bardzo lubię takie zamszowe np.torby i buty.
      -połączenie biała,prosta koszula i klasyczne dżinsy
      -grube,długie swetrzyska
      • najma78 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:31
        Moje ulubione ubrania to takie, ktore sa wygodne, bardzo dobre jakosciowo, o klasycznych krojach wiec mozna je miec kilka lat i laczyc latwo z innymi ubraniami.
    • malazabka.de Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 12:41
      - plaszcze za kolana (tak zeby mozna bylo zaslonic, sukienke)
      - Dirndl (niestety moge je nosic tylko kilka razy do roku)
      - kozaki (mam min. 30 par w roznych kolorach i fasonach)
      - szpilki (podobnie jak kozaki)
      - nie wiem jak sie to nazywa, ale takie krotkie kozaki (za kostke lub do pol lydki)
      - spodnice i sukienki do kolan
      - t-shirt+marynarka
      - jeansy (biodrowki, wysokie, chino, rurki, lekko dzwoniaste, proste, cale, dziurawe, usedlook, newlook...)
      - spodnie z materialu (ale bez kantu)
      - koszule z krotkim i dlugim rekawem
      - leginsy zamiast rajstop (rajstopy moge sobie naciagnac pod szyje, w innym wypadku wisza mi w kroku)
      - skorzane kurtki
      - zegarki
      - duze torebki
      - skorzane rekawiczki
      - wygodna i prosta bielizne (nie znosze koronek, paskow w d...e i innych bzdur)
      - zima musze miec cieple skarpetki
      - swetry, sweterki, z golfem i bez
      • hellulah Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 18:37
        Moja pociecha przywiozła sobie z wakacji dirndl i wygląda w nim (w niej?) tak przesłodko, że aż, tylko nie bardzo wiemy, gdzie mogłaby się w niego (w nią? jak to się odmienia?) przyodziać w Pl smile
      • ga-ti Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:44
        Dirndl - zakochałam się w nim w tegoroczne wakacje smile Byliśmy na Bawarii i trafiło mnie od pierwszego wejrzenia.
        Fajnie, że ludzie mogą tak sobie po prostu chodzić w swoim stroju ludowym (chodzili np. w piękny niedzielny dzień po Monachium, w sobotnie popołudnie siedzieli w piwiarniach).
    • sofi75 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 13:30
      Wszelka odziez echniczna trekkingowa firm skandynawskich (ktorych wymieniac nie bede, zeby nie robic im reklamy).

Plus jest taki, ze te marki w Polsce sa malo znane i jesli juz pojawiaja sie na allegro, to mozna je kupic nawet za 10% ich ceny w sklepie w Norwegii lub Islandii.

Ciuchy nie do zaatakowania w zadna pogode, na dodatek niezniszczalne i trwale.
      Inwestycja na lata!
      • barbibarbi Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:17
        sofi75 napisała:

> Wszelka odziez echniczna trekkingowa firm skandynawskich (ktorych wymieniac nie
        > bede, zeby nie robic im reklamy).
        >
        > Plus jest taki, ze te marki w Polsce sa malo znane i jesli juz pojawiaja sie na
        > allegro, to mozna je kupic nawet za 10% ich ceny w sklepie w Norwegii lub Isla
        > ndii.
        >
        > Ciuchy nie do zaatakowania w zadna pogode, na dodatek niezniszczalne i trwale.
        > Inwestycja na lata!

OMG! Jakbym mojego męża słyszała! Ciuchy ma w szafie takie, że mógłby się wybrać na biegun północny, a i tak chodzi w cienkiej kurtce wełnianej, bo wygodna do samochodu. Do normalnego miejskiego życia takie ciuchy są nieprzydatne.
    • malwa51 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 13:37
      spodnie - najlepiej z duza iloscia kieszni, np takie. Nie przylegaja, szybko schna - miodzio smileWiekszosc z tej strony jest w moim stylu (z wyjatkiem jasnych kolorow)
      www.naturkompaniet.se/Product/ProductList.aspx?id=6311
      (dzinsy maja u mnie minus za wolnoschniecie i niekiedy farbowanie)

Bawelniany tshirt+kurtka lub sweter z zamkiem lub na guziki - mozna latwo zdjac, jak zrobi sie za cieplo, praktyczne jesienia w przegrzewanej komunicacji zbiorczej smile

Latem - tshirt i szorty lub 3/4 spodnie bawelniane, tez najlepiej z duza iloscia kieszeni (zalezy od pogody, ale najczesciej na krociotkie szorty za bardzo wieje...)
      Na elegancko -koszula, marynarka i spodnie eleganckie "materialne" wink

Preferowane kolory - granatowy, szary, ciemnozielony. Latem rowniez szaroniebieski.
    • morgen_stern Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 13:41
      Wygodne, dopasowane, granatowe dżinsy, biały t-shirt, wygodne buty na płaskim, dobrze dobrany stanik, rozwiany włos, zrobione oko i mogę zdobywać świat!
    • 18lipcowa3 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 13:47
      - czarne, dopasowane spodnie
      - marynarki
      - balleriny
      - klasyczne topy- na ramiączkach- rozne kolory, latem żarówiaste
      - klasyczne sweterki na te topy
      - zwykle proste bluzki z dlugim rekawem takie z serii basic Cubus, do dzinsow na codzien
      - skórzane kurtki, dzinsowe kurtki ale bez kompletu ze spodniami
      - sukienki latem
      - cyganskie dlugie kolorowe spodnice do tego waski top
      - bluzki i swetry typu nietoperz
      - kolczyki długie, wiszące, brzęczące
      - dresy w wersji domowej
      - japonki latem

• guderianka Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 14:08
      -martnesy,koturny,sandały z rzemykami
      -poncho,torebki z frędzlami,swetry
      -bluzki w stylu indianski, orientalnym-nitypowe wzory,koraliki, itp
      -jeansy
      -długie spódnice ale nosze rzadko bo jestem niska
      -koraliki,bransolety,dlugie kolczyki (ostatnio nie, bo niemowle na stanie)
    • czarnaalineczka Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 14:26
      lubie
      poncho szczegolnie w zimie
      wiazane botki
      glany
      dzinsy
      wielkie niebieskie swetry z golfem
      kalosze
      wielkie skarpety do kaloszy big_grin ( ktos kto wymyslil skarpety z polaru powinien dostac nobla)
      bluzki koszulowe ale nie cienkie biale tylko grubsze lekko elastyczne do nalozenia na top
      czarne zakiety
      • josef_to_ja Ty i glany? 19.10.12, 17:39
        Nie no, szacun dla Ciebie. Nie spodziewałbym się. Serio.
        • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 19.10.12, 17:49
          a myslales ze co ??
          szpilki ??suspicious
          • josef_to_ja Re: Ty i glany? 19.10.12, 17:51
            Szpilki albo adidasy. Raczej mało rockowo mi się kojarzyłaś. tongue_out Pozytywne zaskoczenie. tongue_out
            • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 19.10.12, 17:53
              zadnych adidasow nie mam
              • josef_to_ja Re: Ty i glany? 19.10.12, 17:58
                A szpilek też nie lubisz? tongue_out W ogóle dziwi mnie, że to tyle rockowych dziewczyn. W realu jakoś nie tak łatwo je spotkać. tongue_out
                • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 19.10.12, 18:20
                  > A szpilek też nie lubisz? tongue_out

nie lubie
                  zakladam tylko na specjalne okazje

i jakich kurna rockowych ??
                  • josef_to_ja Re: Ty i glany? 19.10.12, 18:51
                    No w senie słuchających rocka i gitarowych brzmień, zakładających czasem np. glany.
                    • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 19.10.12, 18:55
                      a wiesz ze to sie nie musi laczyc suspicious?
                      • josef_to_ja Re: Działacz PiS prosi o ochronę przed działaczem 19.10.12, 19:54
                        Jasne, że nie są. Są odłamy muzyki elektronicznej, których fani noszą ciężkie buty, a fanka rocka nie musi się ubierać typowo rockowo. Jednak większość osób noszących glany zwykle słucha brzmień alternatywnych, czy rockowych. Poza tym większość dziewczyn jakie spotykałem na uczelni, w zakładach pracy preferowała brzmienia taneczne i popowe.
                        • josef_to_ja Coś się zepsuło. 19.10.12, 20:22
                          Tytuł przeskoczył z innego wątku.
                          • josef_to_ja Re: Ty i glany? 20.10.12, 13:02
                            W każdym razie, jak zobaczę na forum, że napiszesz choć raz "seks", a nie "sex" to pomogę Ci szukać prawdziwego mężczyzny. W glanach, długich włosach, niewymagającego dziewictwa analnego. big_grin
                            • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 20.10.12, 13:23
                              sex sex sex
                              po kija ty mi masz szukac kogokolwiek ???
                              akurat glaniastego i dlugowlosego mam w domu suspicious
                              • josef_to_ja Re: Ty i glany? 20.10.12, 13:26
                                Bo ja mam dobre serduszko i lubię innym pomagać. wink A ja już myślałem, że mogą Ci się podobać klubowicze. tongue_out
                                • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 20.10.12, 14:36
                                  ???

jozek wez sie ogarnij
                                  • josef_to_ja Re: Ty i glany? 20.10.12, 16:04
                                    Cały świat mi się zawalił, przez zmianę mojego wyobrażenia o Tobie. sad
                                    • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 20.10.12, 16:09
                                      ojp
                                      josek pocaluj sciane z rozbiegu
                                      moze ci sie lepiej zrobi
                                      • josef_to_ja Re: Ty i glany? 20.10.12, 16:27
                                        A potem jeszcze mnie kopnij z wypastowanego i wypolerowanego na błysk glana.
                                        • czarnaalineczka Re: Ty i glany? 20.10.12, 16:29
                                          tak czulam ze jestes masochista
                                          • josef_to_ja Re: Ty i glany? 20.10.12, 16:39
                                            Dlatego lubię dziewczyny, które nie są dziewicami, bo można zgrzytać zębami z nerwów, że już inni z taką robili różne niegrzeczne rzeczy. big_grin
                        • guderianka Re: Działacz PiS prosi o ochronę przed działaczem 20.10.12, 14:16
                          Większość słuchających rocka z lat 90-tych jest teraz trzydziestokilkulatkami, statecznymi, porządnymi, w pantoflach i szpilkach. Jednak jest część, która nada zakorzeniowa w muzycie i stylu swej mlodości jest wierna swojemu stylowi. Glany to stan umysłu, nie ciała, wink
                          A dzisiejszy rock-moim zdaniem- w porównaniu do tego z lat 80-90-tych-to kiepścizna..

p.s.moja 12 latka zaczyna nosić moje glany, do czerwonych/czarnych rurek i bluz z kapturem-muzycznie lubi hip hop i niektóre stare (czyli "moje" ) rockowe kawałki -trochę hey, trochę kazika, trochę nirvany i in. jest nadzieja... wink
                          • josef_to_ja Re: Działacz PiS prosi o ochronę przed działaczem 20.10.12, 14:30
                            A dużo dawnych facetów słuchających rocka teraz chodzi w dresach. tongue_out
                            • guderianka Re: Działacz PiS prosi o ochronę przed działaczem 20.10.12, 14:31
                              wink
                              • josef_to_ja Re: Działacz PiS prosi o ochronę przed działaczem 20.10.12, 16:04
                                Zresztą nie szata zdobi człowieka, a inteligentny człowiek w dresie i tak z daleka będzie wyglądał inaczej od prymitywnego troglodyty z tępym wyrazem twarzy. wink
      • barbibarbi Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:21
        > wielkie skarpety do kaloszy big_grin ( ktos kto wymyslil skarpety z polaru powinien
        > dostac nobla)

a co z tymi skarpetami?? Zastrzygłam uszami, bo ja ciągle marznę w nogi ale takich polarowych skarpetek nie mam. Cieplejsze niż wełniane albo bawełniane?
        • czarnaalineczka Re: Ulubione ciuchy 20.10.12, 13:27
          cieplusienkie sa
          do tego dlugie i mozna wywinac na buty
          ja sie zakochalam smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 15:31
      - dżinsy szwedy, dzwony, bootcuty big_grin
      - kurtki skórzane typu pilotki, ramoneski, skórzane płaszcze;
      - buty na obcasie!!!!;
      - glany;
      - spódnice kloszowane;
      - sukienki z dopasowaną gorą i kloszowanym dołem;
      - poncho i peleryna;
      - bluzki typu nietoperz, kimono etc
      - wszystko z górą portfelową
      - głębooooookie dekolty smile
      - cienkie sweterki typu "mgiełka"
      - rozszerzane i przydługie rękawy swetrów;
      - wszelkiego rodzaju ciuchy powiewne, asymetryczne, falbaniaste, warstwowe itd
      smile
      • agusiazabrze Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 17:10
        ja mam i lubie:
        -rurki z wyzszym stanem
        -chinosy z gumka w pasie i luzne na dupie a wąskie w kostce
        -czarne lub z nadrukiem tshirty najlepiej bez rękawów wszywanych
        -kardigany w duzy serek krotkie
        -spodnice ołowkowe
        -sukienki swetrowe proste
        -taliowane krotkie marynarki
        -swetry i bluzki nietoperze
        -kolorowe spodnie
        -skarpetki tylko czarne lub szare
        -ponczochy ( nienawidze rajstop cienkich)
        -buty - obcasy tak 8-10 cm, najlepiej na słupku, botki z cwiekami, koazki mniej, trampki moga byc
        -torebki proste skorzane bez udziwnien, najlepiej shopperki
        -taliowane plaszcze, kurtki ramoneski
    • mayaalex Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 17:28
      Sukienki wszelakie. Do tego rozpinane sweterki.
      Jeansy, zwlaszcza rurki.
      Dopasowane krotkie plaszczyki.
      Baleriny.
      Tuniki ale lekkie, najlepiej jedwabne, takie powiewne i zwiewne i delikatne, nie maja wygladac jakby ich zadaniem bylo ukrycie jakis kilogramow dodatkowych...
      Ech, chyba musze na zakupy isc...
      • aqua48 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 17:41
        Rozpinane obcisłe sweterki lub bluzki bawełniane z długim rękawem bez zapięcia, do tego powiewne spódnice i ramoneska plus obcasy.
        Eleganckie spodnie (nie biodrówki) i lejące się sweterki z dużym dekoltem plus oryginalna biżuteria z naturalnych kamieni i srebra.
        Sukienki pokazujące kolano
        Płaszcz typu Matrix, eleganckie żakiety i krótkie proste spódnice. Długie, proste kozaki.
        Koronkowa bielizna i pończochy.
    • vesper_lynd_1 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 17:51
      Szpilki
      Koszulewink
      Sukienki dopasowane w talii
      Marynarki
      spodnie- wąskie, dopasowane
      Nakrycia głowy- czapki, kapelusze itp.
      Apaszki, szale
      Poncho
      trencze
    • nanuk24 Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 18:00
      - spodnie - rozniaste: i jeansy i materialowe i w kant i proste, zwezane i rozszezane i czarne i biale i kolorowe i w kratke, i lniane.
      - dlugie spodnice rozkloszowane, latem najczesciej lniane.
      - buty oprocz glanow mam kazdego rodzaju, najbardziej lubie na koturnach i sneakersy.
      - zakiety sportowe i katanki dzinsowe
      - golfy tylko zima
      - swetry rozpinane: dlugie, krotkie, za tylek, na guziki, na pasek etc.
      - ubrania i dodatki w kratke
      - trencze
    • a.va Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 18:13
      pantofle na słupku z okrągłymi nosami
      długie, cygańskie spódnice
      dzianinowe bluzki z dużymi dekoltami
      rozpinane swetry
      torebki na długim pasku
      bransoletki
      apaszki, szale
    • klubgogo Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:04
      Dżinsy, motocyklówki lub baleriny, trencz w pół uda. I szale.
    • hellulah Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:06
      No mam kilka ulubionych i właściwie takie tylko (po co nosić nielubiane?):

- buty w typie oxfrodów oraz w typie mary jane, na słupkach, ale mogą być na szpilce; wysokość idealna 4-7 cm;
      - buty na obcasie wysokie w cholewce i sznurowane na dużo dziurek (oj te bym przygarnęła wink );

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWD26ZYPYriV30CRbBznTulORR9tzFU1uP6Zw5QNeDLXqR0aOs

- ubrania ogólnie z tkanin jednokolorowych, bez wzorków, naszyć itp., ewentualnie w paski/prążki horyzontalne lub wertykalne;

- bluzki koszulowe;

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNjHvH5C2z0UGcfQ9_97kgzeyw7rwRTKv4cKnEuurC0rYdXvG1

- bluzki koszulowe w typie chyba się mówi safari, z podwijanymi rękawami i kieszonkami na piersi, o takie

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQtVeFF16yGtR2p_sTel-dUgfhhXvP4fgj8Iype5xplhKy5iFevTZY5cE3ngg

- jeansy rurki albo ewentualnie proste nogawki (w wersji nieco boyfriend), albo ciemny granat, albo jednolite niebieskie czy czarne;
      - spódnice ołówkowe za kolano;
      - spódnice o linii A;
      - bojówki;
      - chinosy w jakimś fajnym kolorze;
      - grube, kryjące matowe rajtki;
      - jak rajtki prześwitujace (typu 15 den) to jasne (ecri, panna);
      - krótkie (do kolan, albo za biodro) płaszczyki;

- żakiety w wysyconych kolorach, aksamitne, satynowe, sztruksowe, w ogóle różne, ale koniecznie tailowane;

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTg0daW75hEd7kq61kez685k-TPH4vONuYRaogr6XZhAQkWGM7q

- latem spódnice i kiecki maksi;

- sweterki rozpinane z cienkiej tkaniny;

- sukienki w typie sheath dress
      https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkB75kcIfIvizSsIJdPTOjrMGx9SsH-c16lkZVErD3hpvHpjdg

• barbibarbi Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:10
      moje ulubione:
      spodnie rurki, balerinki, gładkie bluzki z dekoltem w łódkę, lubię jak bluzka lub sweterek są przylegające i dłuższe takie do bioder. Długie kozaki, na obcasie, koturnie, albo oficerki, duże torebki listonoszki. Lubię małe żakieciki wcięte w talii, lubię ołówkowe spódniczki, kryjące rajstopy, miniówki. Podobają mi się ładnie skrojone płaszcze. Lubię ubrania ze stretchem, mają być elastyczne, nie mam uczulenia na sztuczne tkaniny, i nie przeszkadza mi poliester. A do tego lubię masywne ozdoby, takie trochę punkowe bransolety skóra+ćwieki, duże pierścionki, paski zdobione metalem, duże klamry.
    • gagunia Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:38
      Ciuchów i butów mam zatrzęsienie, ale takie klasyczne, całoroczne na co dzień i do pracy to:
      - ołówkowe spódnice
      - dopasowane proste bawełniane golfy i bluzki
      - spodnie rurki - materiałowe, dżinsowe
      - dopasowana dżinsowa koszula w jasnym kolorze
      - krótkie żakieciki do ciała - mam ich z 10 na różne pory roku i różne okazje
      - szpilki (pomimo wzrostu 172 od jakiegoś czasu noszę bardzo wysokie obcasy 9-12 cm)
      - czarne, proste botki ala oficerki
      - krótka skórzana kurtka ze stójką
      - szale i chusty - im większe tym lepsze
      - paski - mam ich całe mnóstwo, skórzane, parciane, zamszowe, sznurkowe, ćwiekowane i haftowane wink

A do śmigania na zakupy, na weekend:
      - bojówki
      - klasyczne trampki
      - obcisłe topy i koszulki
      - bluzy i kurtki z kapturem

Lubię rzeczy dopasowane i wygodne, klasyczne, bez udziwnień. Ekstrawaganckie/zwracające uwagę mam dodatki w postaci bransoletek, pasków, torebek, chust.

• gagunia Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 19:46
        Zapomniałam o najważniejszym: sukienki. Sukienka + szpilki to jest mój ulubiony strój pracowy i imprezowy. Noszę różne - proste biurowe, w stylu lat 60, dzianinowe, dżinsowe. Długość od mini do takiej tuż przed kolano. Długich i workowatych nie lubię.
    • drinkit Re: Ulubione ciuchy 19.10.12, 20:09
      - szpile
      - buty na wysokim obcasie
      - spódnice a'la lata 50
      - jeansy w połączeniu ze szpilami
      - męskie koszule
      - spodnie a'la marlena dietrich
      - sukienki
      - legginsy
      - tuniki
    • hersylijka Re: Ulubione ciuchy 20.10.12, 14:48
      Symbolem mojej garderoby jest sukienka, do tego stopnia że kiedyś w liceum koleżanka była zdziwiona, mówiąc: "nie idziesz na studniówkę? Przecież masz tyle sukienek..." Do tego kolorowe/biżuteryjne opaski, spinki z kokardkami i różyczkami, delikatne łańcuszki bądź masywne naszyjniki, ciekawe chusty (mam taką w 4 kolorach która pasuje mi praktycznie do wszystkiego bądź z nadrukiem malutkich szminek, majtek, staników, torebek i okularów wink ), barwne spodnie, wielobarwne kardigany, czasami wesołe młodzieżowe sportowe bluzy. Kurtki raczej klasyczne - np. takie z Simple, które uzupełniam dodatkami takimi jak czapki w kolorowe paski czy wesołe kapelusiki.
      • marzeka1 Re: Ulubione ciuchy 20.10.12, 15:36
        Dżinsy z prostymi nogawkami
        Rozpinane sweterki (mam ponad 20 w różnych kolorach)
        Spodnie materiałowe
        Spódnice o linii A- najlepszy krój do mojej sylwetki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka