Dodaj do ulubionych

Kuchnia ma ć!

08.11.12, 22:38
No nie mogę sobie od kilku dni poradzić z apetytem. I nie chodzi o to, że za dużo jem, albo bez przerwy jem, albo za mało jem, albo nie jem wcale.
Chodzi o to, że mam na coś przysłowiowego smaka, ale za cho lerę nie wiem, na co! sciana
Nurkuję co i rusz w lodówce, przeglądam wszystko, oglądam, wącham, czasem coś skubnę, ale to nie to.. Ale nie mam pojęcia co suspicious
Ani na słodkie, ani na gorzkie, ani na kwaśne, na mdłe też nie, na mieszanki również.
Zjem cukierka - mdli mnie, dorwałam się do winogron, trzy pogryzłam, resztę odłożyłam, jabłko na mój widok kolców dostało, jajka jem, ale ja je zawsze jem. To samo z warzywami, mięsem cz wędlinami. Nawet za dania wege moich dziewczyn się wzięłam, ale to zupełnie nie dla mnie.. I tak mantykuję w domu i tak wiecie, te myśli takie mam: tak bym coś zjadła.. dobrego.. ale, ku... mać! nie wiem co! suspicious sad
Nie wiem, cz to zima tak na mnie działa? Tylko znowu jaka tu zima? uncertain Poza tm, że szybciej się robi ciemno, to ja ŻADNEJ zim nie widzę suspicious
Boję się, że w końcu zepsuję tę lodówkę od tego ciągłego zaglądania do niej..
Też tak macie czasem? Jak sobie radzicie? Jecie wszystko, co pod rękę podejdzie? Czy głodzicie się świadomie? (ja z tym głodzeniem mam zdecydowany kłopot, burczenie w brzuchu mnie zwyczajnie budzi uncertain)
Obserwuj wątek
    • shellerka ja tak mam 08.11.12, 22:43
      aż sobie test ciążowy machnęłam!

pomagają mi ryby - tuńczyk z puszki
      orzechy
      i picie wody z cytryną i miodem

tak mniej więcej na przemian ta ryba i woda z miodem

plus mam pod ręką czekoladę 70 % kakao i byle do wiosny.

są dni, że śledzia przegryzałabym babeczkami

ostatnio zobaczyłam gdzieś jakiegoś mema o tym, że trzeba przestać myślec o jedzeniu i zacząć myśleć o byciu chudym i to się u mnie sprawdza.

nawet jabłka zaczęłam od poniedziałku nosić w torebce wink
    • zuwka Re: Kuchnia ma ć! 08.11.12, 22:45
      Alez ja mam to bardzo często! W takich sytuacjach nie jem nic na sile tylko skupiam się na czymś innym. I uwierz mi kiedy przestanę nad tym myśleć samo wpada mi do głowy jakiego doznania smakowego mi potrzeba big_grin
      Ale naprawdę muszę się mocno skupić na tym czymś innym, bo inaczej nici z dojścia do wniosku
      • zuwka Re: Kuchnia ma ć! 08.11.12, 22:47
        Pees: w naprawdę ostrych stanach chęci na niewiadomoco pomaga zupa chińska wegetarianska vifon albo podla szynka konserwowa w takiej małej puszeczce :p
        • rosapulchra-0 Re: Kuchnia ma ć! 09.11.12, 10:20
          A mnie w końcu pomogła kanapka z dżemem big_grin
          I to zgrzeszyłam okrutnie, bo w środku nocy ją pochłonęłam.
    • ga-ti Re: Kuchnia ma ć! 08.11.12, 22:54
      Znam to uczucie.
      Mnie głównie słodyczy się chce, ale ciągle nie mogę trafić na takie, które będą tymi, o które mi chodzi. Po nasyceniu się słodkim stwierdzam, że chyba jednak chodziło mi o coś pikantnego smile
      Dziś zjadłam dzieciom czekoladę, a później wzięłam się za jabłka.
      Ja próbuję chęć zjedzenia czegoś zapić herbatkami. No nie pomaga za bardzo, ale chociaż ogranicza zjadane ilości jedzenia tongue_out
    • 3-mamuska Re: Kuchnia ma ć! 08.11.12, 23:03
      rosapulchra-0 napisała:

> No nie mogę sobie od kilku dni poradzić z apetytem. I nie chodzi o to, że za du
      > żo jem, albo bez przerwy jem, albo za mało jem, albo nie jem wcale.
      > Chodzi o to, że mam na coś przysłowiowego smaka, ale za cho lerę nie wiem, na c
      > o! sciana
      > Nurkuję co i rusz w lodówce, przeglądam wszystko, oglądam, wącham, czasem coś s
      > kubnę, ale to nie to.. Ale nie mam pojęcia co suspicious
      > Ani na słodkie, ani na gorzkie, ani na kwaśne, na mdłe też nie, na mieszanki ró
      > wnież.
      > Zjem cukierka - mdli mnie, dorwałam się do winogron, trzy pogryzłam, resztę odł
      > ożyłam, jabłko na mój widok kolców dostało, jajka jem, ale ja je zawsze jem. To
      > samo z warzywami, mięsem cz wędlinami. Nawet za dania wege moich dziewczyn się
      > wzięłam, ale to zupełnie nie dla mnie.. I tak mantykuję w domu i tak wiecie, t
      > e myśli takie mam: tak bym coś zjadła.. dobrego.. ale, ku... mać! nie wiem c
      > o!
      suspicious sad
      > Nie wiem, cz to zima tak na mnie działa? Tylko znowu jaka tu zima? uncertain Poza tm,
      > że szybciej się robi ciemno, to ja ŻADNEJ zim nie widzę suspicious
      > Boję się, że w końcu zepsuję tę lodówkę od tego ciągłego zaglądania do niej..
      > Też tak macie czasem? Jak sobie radzicie? Jecie wszystko, co pod rękę podejdzie
      > ? Czy głodzicie się świadomie? (ja z tym głodzeniem mam zdecydowany kłopot, bur
      > czenie w brzuchu mnie zwyczajnie budzi uncertain)

Tez tak mam,ale ja chora jestem i moze dlatego,a moze duzo wypij nawodnisz organizm a potem przeniesie sie na apetyt.
    • lauren6 Re: Kuchnia ma ć! 09.11.12, 10:51
      Też tak czasem mam i zazwyczaj to jest znak, że mam za dużo wolnego czasu. Zajmij się czymś, dużo pij i nie koncentruj się na myśleniu o jedzeniu. Od takiego "coś bym dobrego zjadła, ale nie wiem co, więc spróbuję kilku rzeczy" najłatwiej utuczyć cztery litery.
      • maggorlo Re: Kuchnia ma ć! 09.11.12, 11:12
        lauren6 napisała:

> Też tak czasem mam i zazwyczaj to jest znak, że mam za dużo wolnego czasu. Zajm
        > ij się czymś, dużo pij i nie koncentruj się na myśleniu o jedzeniu. Od takiego
        > "coś bym dobrego zjadła, ale nie wiem co, więc spróbuję kilku rzeczy" najłatwie
        > j utuczyć cztery litery.

O to, to.
        Albo praca albo sport. Jak ja mam jakieś głupie zachcianki kulinarne to idę się sponiewierać. 10 km bardzo szybkim tempem i wracam tak wypluta, że tylko coś piję bo gotować, kroić, robić już nie mam sił wink Figura na tym zyskuje, kondycja lepsza a i roboty mniej.
    • alinawk Re: Kuchnia ma ć! 09.11.12, 11:14
      Kawałek tortu bym pożarła...
      I sałatkę jarzynową z groszkiem zielonym i majonezem. Tylko że te ze sklepu mi niezbyt smakują, a na samą myśl o krojeniu tego wszystkiego mi się odechciewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka