Dodaj do ulubionych

Jakie plany macie na sylwestra?

10.11.12, 23:32

Jak w temacie,piszcie bo ja juz zdecydowalam a teraz sie waham,bo to ktorys raz w tym samym miejscu,moze cos podpowiecie,macie ciekawsze pomysly.
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:34
      Poczekać, aż skończą strzelać i iść spać . To jest około 20 minut po północy.
      • jola-kotka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:37
        krejzimama napisał:

> Poczekać, aż skończą strzelać i iść spać . To jest około 20 minut po północy.

To nie dla mnie moze po osiemdziesiatce,ale nie teraz.
    • gangnam16 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:35
      Puszczę sobie Sylwestrową noc na tvp i posiedzę na forum.
      • mamaemmy Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:43
        gangnam16 napisał(a):

> Puszczę sobie Sylwestrową noc na tvp i posiedzę na forum.

może śmieszne,ale zawsze marzyłam o takim sylwku wink
        na bialej sali.
        A tak odkąd pamietam-zawsze ktoś mnie(nas-zawsze z kims byłam w sumie)zapraszal i skusił;ostatni sylwester spedziiłam z narzeczonym(ter.męzem)zrobilismy pyszne jedzonko,mielismy ulubione alkohole,emkę u babci i czatowanie przez godzinę przy oknie ok godziny 15 aby zając miejsce na parkingu pod blokiem tongue_out
        W tym roku mam nadzieję,że zostaniemy tez w domuwink
        Straszną socjopatką sie zrobiłam big_grin
        • gangnam16 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:54
          Tak szczerze to też bardzo miło wspominam te sylwestry spędzone z rodziną w domu, pijąc szampana, w tv leciały koncerty a o północy wszyscy wychodzilismy na balkon oglądać fajerwerki (mieliśmy super widok, mieszkałam wtedy na 6 piętrze) a na koniec sami szliśmy puszczać sztuczne ognie i było supersmile
    • nenia1 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:48
      Tak samo od lat, więc tradycyjnie. Ze znajomymi wynajmujemy domek w górach na kilka dni.
      • jola-kotka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:52
        U mnie podobny scenariusz,ci sami ludzie ten sam hotel w gorach od lat i moje znudzenie ile,mozna jezdzic w to samo miejsce,chodzic na ten sam bal,ktory co roku jest identyczny.
        • nenia1 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 00:06
          O to nie ten sam scenariusz smile Nigdy nie jeździmy w to samo miejsce i nie zawsze chodzimy na bal. W zeszłym roku zrobiliśmy sobie własną zabawę przebierańców i była to jedna z najweselszych imprez na jakich byłam. Do dziś jak oglądamy nagrania to pękamy ze śmiechu. Dwa lata temu byliśmy w Gorcach i robiliśmy na dworze duszonkę w kociołku. Trzy lata temu było ognisko i kulig w Sudetach. Nigdy nie śpimy w hotelach, których zresztą nie cierpię. Na ogół wynajmujemy piękne, drewniane domy z kominkiem.
          • mamaemmy nenia1 11.11.12, 00:10
            nenia1 napisała:

Dwa lata temu byliśmy w Gorcach i robiliśmy na dwo
            > rze duszonkę w kociołku.

hehe -u nas to się prazone nazywa,bo pewnie chodzi o to samo wink
            • nenia1 Re: nenia1 11.11.12, 00:16
              Ha, ha, ha, nawet nie wiesz jaka była zażarta dyskusja na ten temat - każdy miał swoją wersję nazwy od duszonki, po duszoki i pieczone. Ale opcji "prażone" nie było, widzisz, mogłaś z nami jechać smile W każdym razie bardzo smaczne, szczególnie jedzone na mrozie smile
              • sanrio Re: nenia1 11.11.12, 09:37
                Ale opcji "prażone" ni
                > e było,

była! pamiętam dobrze, bo wszystkie te nazwy na czele z prażone wydają mi się strasznie dziwaczne
                • mamaemmy Re: nenia1 11.11.12, 09:46
                  dziwaczne,bo to taka ludowe nazwy smile
                  W sumie sa to ZIEMNIAKI PO CABAŃSKU, choć wg wikipedii dodaje się tu buraków,a wg mnie-i nie tylko mnie-to profanacja tego dania big_grin
                  • wjw2 Re: nenia1 28.12.12, 21:06
                    Ależ swojsko się srobiłosmile

We wspomnianym w wikipedii Chrzanowie to się mówi "pieczone".
                    Uwielbiam z burakiemsmile, ale rzeczywiście niewiele osób dodaje.

Ad meritum, sylwestra spędzie w domu, koło 20-ej wypijemy z synkiem napój gazowany (wiem, demoralizuję dziecię), obejrzę Vabank i pewnie pójdę spać. O północy obudzi mnie hałas fajerwerków.
                • nenia1 Re: nenia1 11.11.12, 11:40
                  Sanrio, ale ja piszę o opcjach jakie były na moim sylwestrze smile Chyba, że też na nim byłaś (dołączyła wtedy do nas super zabawowa ekipa z Szymbarku i okolic)? Jeśli pamiętasz kółeczko wokół ogniska, żeliwne kociołki, wódkę, jedzenie parzące w usta i tańce na mrozie to mysmile
                  Wtedy, tam, nie pamiętam żeby ktoś użył nazwy "prażone" więc jakby była mamaemmy byłoby o jedną opcję więcej, bo nikt z nas tej nazwy nie wymienił. Był bunclok jeszcze, ale "prażone" nie.
                  • sanrio Re: nenia1 11.11.12, 13:14
                    Hihi, no niestety nie byłam - miałam na myśli tamten wątek ,myślałam, że to tam nie było wymienionej nazwy "prażone"smile ale jak tylko będę w górach to Cię znajdę Neniu i se poskaczemy wkoło ogniskawink
                    • mamaemmy Re: nenia1 11.11.12, 15:15
                      dawaj tamten wateksmile
                      Ja tą potrawe znalam pod nazwą "pieczone",poznalam pod Warszawą i smak pamietalam 10 lat..potem poznalam mojego męza(obecnego,czyli Nowego,Lepszego Męza tongue_out) i on mi zrobil ta potrawę,którą tu nazywaja prazone smile generalnie tu sie robi grilla,a glówna potrawa jest wlasnie to PRAŻONE-nawet na festynach mozna kupic porcje obok kielbasek i frytek big_grin
            • upartamama Re: nenia1 12.11.12, 13:48

>
              > hehe -u nas to się prazone nazywa,bo pewnie chodzi o to samo wink
              >
              > Z tego co się zorientowałam to z Krakowa jesteś więc powinnaś to nazywać pieczonkami.
              >
    • kkalipso Re: Jakie plany macie na sylwestra? 10.11.12, 23:52
      Rok temu byłam organizatorką imprezy...Córkę wysłałam do siostry.

Wszystko wyszło pięknie nakrycie,jedzenie ,trunki....ale to już nie dla mnie ,nigdy więcej nie chcę spędzić sylwestra w sukience i szpilkach -wystarczy.Święta są dla mnie i rodziny ,nawet jeśli mają być w piżamachsmile
    • iuscogens Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 00:32
      Tak sobie teraz myślę, że opcja upicia się jak skunks jest bardzo kusząca. Zaleje się i pójdę spać o 22.
      • jola-kotka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 00:48
        W towarzystwie lustra?
      • czarnaalineczka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 00:53
        ja tez big_grin
      • hiacynta333 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 00:58
        My w tym roku w domu z dziećmi. Ostatnie dwa lata w połowie grudnia mąż szedł w morze. Przeważnie przychodziła do mnie koleżanka.
        W tym roku chcę żeby było kameralnie i rodzinnie.
        Nie lubię wielkich balów, raczej domówki.
        • sanrio Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 09:39
          mąż szedł w
          > morze

coś jak Jezus? rozstępowało się przed nim?
          • krejzimama Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 09:44
            Mojżesz chyba! Jezus chodził po morzu.
            • maggorlo Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 11:50
              Nie po morzu tylko po palach! smile
              • sanrio Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 13:15
                o do diaska, wydało się - nie znam niuansów biblijnychuncertain w każdem razie, niezły ten mąż!
                • viviene12 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 14:43
                  sanrio napisała:

> o do diaska, wydało się - nie znam niuansów biblijnychuncertain w każdem razie, niezły
                  > ten mąż!

A nie zabieral ze soba po parce zwierzat czasem?
                  Maz wymiata

Ja bede pod palma jakas pewnie, ale zaden bal, ot po prostu tak wypadnie w ramach urlopu zimowego.
          • hiacynta333 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 17:29
            sanrio napisała:

> mąż szedł w
            > > morze
            >
            > coś jak Jezus? rozstępowało się przed nim?
            Skrót myślowy, nazwa potoczna, regionalizm itp...
            Też powód do czepiania sad
            • morgen_stern Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 13:50
              To od rzucenia palenia takie nerwy? Dziewczyny przecież żartują.
            • baltycki Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 12:24
              hiacynta333 napisała:

> Skrót myślowy, nazwa potoczna, regionalizm itp...
              > Też powód do czepiania sad

Ludzie którzy "nie łapią" w lot- lajtowo smile

• 18lipcowa3 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 10:01
      przezyc cc
      nic wiecej nie chce wink)))))))))))
    • klubgogo Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 12:04
      Plany jak zwykle mam takie, że zaszyję się w domku w górach i spędzę wieczór na stoku, ale jakoś mi co roku te plany nie wychodzą.
    • gagunia Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 12:10
      Standardowo na jakimś balu. Lubię imprezy i nie zamierzam się kisić w chałupie. Jeszcze nie wiem gdzie, bo oferty dopiero się pojawiają, ale na pewno nie w domu.
    • caroninka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 11.11.12, 14:11
      Plan jest jak w zeszlym roku. W domu, tylko z mezem i synem. Mam nadzieje, ze sie nie zmieni.
      Ostatniego sylwka zaliczam zdecydowanie do najlepszych, jako nr.1! Padlam z synem o 21, maz po pracy padl rowno z nami. O polnocy, owinieci w koce, ogladalismy fajerwerki w ogrodzie. Po skonczonej akcji, padlismy jak jeden do lozka. Nowy Rok byl wyspany, wypoczety i usmiechniety jak nigdy, od samego rana smile
      • jola-kotka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 00:56
        O matko kobiety starzejecie sie czy jak,sylwester w domu i to co u niektorych przed polnoca spac,dla mnie nie do pomyslenia,co fajnego jest w siedzeniu w domu i to w taka noc?
        • caroninka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 09:41
          Stara nie jestem i sie nie czuje. Noc jak kazda inna, niektorzy sie juz wyszaleli dostatecznie. 5 lat temu, robilismy sylwestra przez bite dwa miesiace co weekend i tez niektorzy nie rozumieli, jak mozna sie tak swietnie bawic. Bedac niewyspana matka zabkujacego dziecka, nie do pomyslenia dla mni jest, zarwac zwykla noc, by cierpiec caly dzien na kacu (mam go po lyku babelkow do toastu), padajac na twarz, bo dzieckiem trzeba sie zajac czy to Dzien Dziecka, czy Nowy Rok. Kiedys bawily huczne bale, teraz dobro calej rodziny wink
          Jedni, jak to sie mowi wyrastaja z imprez, inni chca po prostu spedzic ten czas w domu, by odetchnac od tego zyciowego pedu, a inni ida szalec i hulac, bo inaczej nie widza sylwkasmile
          Ja kazdemu zycze, by jego Sylwester byl udany, nie wazne jak chce go spedzic smile
    • zuzann-a Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 09:12
      Na razie żadne z tego względu, że mój partner najprawdopodobniej będzie miał służbęsad
    • jagoda56 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 09:21
      Co roku spędzam w domu.Z mężęm i córką.Niewiem z czego się cieszyć i balować.Tylko lat więcej,a wszystko po staremu.No nie wszystko,bo ceny skoczą.
      Naprawdę nie widzę w tej nocy nic szczególnego.Wolę w karnawale iść na zabawę,wtedy nie jest to w pewnym sensie narzucone.
      • alfa36 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 12:00
        Jeszcze kilka lat temu nie wyobrażałam sobie spedzania sylwestrowej noc w domu (nawet jak miałam malutkie dziecko). Teraz już sobie wyobrażam, ba.. dobrze mi z tymsmile W zeszłym roku nie było mojego męża, ale za to były trzy koleżanki, tzw słomiane wdowy. Bardzo dobrze sie bawilismy (bo z dziecmi). Nie wiem, co w tym roku, ale przed byciem w domu, w dobrym towarzystwie, broniła sie nie będę.
    • morgen_stern Re: Jakie plany macie na sylwestra? 12.11.12, 13:51
      Plany są, żeby wykupić rejs sylwestrowy na promie, ale chyba się za późno obudziliśmy... więc pewnie impreza w czyimś domu.
      • alfa36 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 28.12.12, 20:56
        Własnie sie okazało , ze nie mamy planów. Na bal kompletnie mi się nie chce, choc nasze towarzystwo idzie. Znajomi, ktorzy na bal nie idą się nie odzywają. Jak ja zadzwonię to wypadałoby zaprosic, a mi się nie chce. Do rodziny, ktora zaprasza tez nie chce mi się jechac (100 km). Po świetach pełnych ludzi, po okresie jesiennym, gdy wciąz kogos zapraszalismy mam po prostu dosc szykowania żarcia, wyjmowania zastawy, itd.Tylko nie bardzo wiem, jak to przeżyję. Mąż z synem kupili fajerwerków, znaczy będą siedzieć do pólnocy. Wlasciwie to mlodego mi szkoda, bo odkąd "swiadomie" obchodzi sylwestra, to dom był zawsze pełen ludzi. A my towarzyscy jestesmy. Boozzzeee naprawdę nic mi się nie chce...
    • undoo Re: Jakie plany macie na sylwestra? 28.12.12, 21:04
      W domu, z dobrym filmem. Maniakalnie robimy sobie w sylwestra maratony filmowe. Nie lubie imprez na szpilkach z obowiazkowym fryzem na lbie, bo przeciez sylwester. Nie znosze przymusu.
    • edelstein Re: Jakie plany macie na sylwestra? 28.12.12, 21:09
      Na prywatce,wolalabym bal,tam gdzie nam sie podobalo nie bylo miejsc dla wszystkich,a gdzie indziej zabawa tylko do 2.Nie po to place ciezka lase,by isc do domu gdy noc mloda.
    • redheadfreaq Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 06:15
      Z racji braku propozycji i wcześniejszego rozstania z partnerem, jest wysoce prawdopodobne, że spędzę go z kotem na kolanach, drinkiem w łapie i z oczami wlepionymi w Minecrafta. A że minione Sylwestry od lat kilku kwalifikowały się w zakresie od "słabe" do "horror", to chyba nawet niespecjalnie żałuję.
    • myelegans Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 06:25
      kolacja, koncert i do domu, doczekamy z mlodym do polnocy, wniesiemy toast czyms z babelkami. W Nowy Rok mam bieg na 10km.
    • franczii Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 08:19
      U siebie w domu. Zaprosilismy najblizszych przyjaciol z dziecmi. Bedzie nas kolo 20 osob.
    • schere Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 09:22
      A mnie się autentycznie marzy sylwester na porodówce. Kto by pomyślał smile. Ale w 39 tygodniu doszłam do wniosku, że z przyjemnością już urodzę.
      • ania.nie.nie Re: Jakie plany macie na sylwestra? 30.12.13, 18:43
        O ja też ja tez..39 tc...i chce juz rodzic bo ledwo sie tocze wink
    • lilly_about Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 09:49
      Idę na prywatkę. Towarzystwo częściowo mi znane, a częściowo nie, więc powinno być fajnie.
    • beverly1985 Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 11:55
      Idziemy na prywatkę, dziecko wyslane do babci.

Sylwester "w gronie rodzinnym" z tvp i fajerwerkami na balkonie to dla mnie tylko niemiłe wspomnienie dzieciństwa. Od zawsze wiedziałam, ze nie tak powinno się ten wieczór spędzać tongue_out
    • inguszetia_2006 Imponujące i huczne;-D 29.12.12, 12:36
      • baltycki Re: Imponujące i huczne;-D 29.12.12, 12:51
        Imponujacy
        https://www.krakow.travel/upload/object/karnet/1_58343_krakowska-wieza-babel-sylwester-na-rynku-glownym-w-krakowie.jpg

i huczny wink
        https://bi.gazeta.pl/im/0/10896/z10896020Q,Krakow--sylwester-na-Rynku-Glownym.jpg
        • loola_kr Re: Imponujące i huczne;-D 30.12.13, 21:48
          w tym roku w Krakowie nie ma pokazu sztucznych ogni...
    • dzoaann Re: Jakie plany macie na sylwestra? 29.12.12, 15:20
      takie jak w zeszlym roku- maz pracuje, wiec bede imprezowala z dziecmismile chlopaki zniosa swoj sprzet (maja nawet dyskotekowa kule), puscimy muzyke, ale tak, zeby sasiedzi z nami przezyli, bedzie masa slodyczy, zwiniemy dywan i potanczymy. W zeszlym roku nawet moja kilkulatka dotrwala do polnocysmile wzniesiemy o dwunastej toast lemoniada i pojdziemy spacsmile, a i zaponialam, o 11 stej bedziemy sie probowac dodzwonic do polski i poskladac wszystkim zyczeniasmile
      • kremciapciulkowy Re: Jakie plany macie na sylwestra? 30.12.13, 18:48
        Spać idę. Zmęczona jestem starym 2013 rokiem jak diabli, chcę odespać, odpocząć. Co nie znaczy, że nie napiję się winka, a jakże. Planów na nowy rok mam co niemiara, trzeba zebrać siły.
        • lady-z-gaga to jest atak spamera 30.12.13, 18:54
          na forum znow pełno odgrzebanych wątków
    • werualta Re: Jakie plany macie na sylwestra? 30.12.13, 21:54
      mój własny dom
      przed tv
      może dotrwam do 24.00 i nie zasnę wink
      mam zamiar założyć błyszczące spodnie i bluzkę, nową bieliznę wink
      dziecko chore
      facet pracuje
      będzie fajnie smile
    • angazetka Re: Jakie plany macie na sylwestra? 30.12.13, 21:56
      Domówka w fajnym gronie. Zapowiada się najlepszy sylwester od lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka