20.11.12, 09:22
Mam nadzieję, że ktoś mi poradzi, bo nie mam o kim z tym porozmawiać.
Może któraś z was przeszła to samo.
Staramy się o drugie dziecko i niedawno zobaczyłam na teście dwie kreski, zrobiłam trzy testy i były pozytywne.
Bardzo się ucieszyłam, mąż też i najbliższa rodzina.
Poszłam do lekarza, na usg nic nie widział, powiedział, że jeszcze może być za wcześnie.
Faktycznie przeczytałam, że na takim etapie może tak być.
W ten sam dzień zaczął mnie boleć brzuch i miałam lekkie plamienie, na następny dzień plamienie krwią. Lekarz przepisał luteinę, brałam i dużo leżałam.
Nadal lekkie plamienie a po kilku dniach krwawienie, ale nie bardzo duże.
Pojechałam do szpitala, a po badaniu lekarz powiedział, że ciąży nie ma.
Mówił, że to testy się pomyliły, no ale chyba nie trzy?
Poza tym okres mam zawsze jak w zegarku, teraz spóźnił się prawie dwa tygodnie.
Przeczytałam, że mogła to być ciąża biochemiczna, czy któraś z was to przechodziła?
Czy później udało wam się zajść w ciążę?
Ja jestem bardzo podłamana, boję się znowu starać, że nawet jak się uda to będę się bała, że znowu zacznie się to samo.
Mam już jedno dziecko, które ciągle mówi o dzidziusiu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karykatura12 Re: Ciąża 20.11.12, 09:28
      znam Twoją historię
      myślę że w ciąży byłaś ,tylko cos wadliwie poszło (tak zwana biochemiczna własnie) i sie poroniło
      podobno 40 % wszystkich poczęć sie roni w początkach ,a kobiety które dziecka nie planują nawet tego nie zauważają
      jeżeli chodzi o lekarza w szpitalu to trafiłas na jakiegoś gbura
      nie przejmuj się,tylko do dzieła w nowym cyklu smile
    • 18lipcowa3 Re: Ciąża 20.11.12, 09:28
      Tak , też tak miałam. Dokładnie tak jak Ty.
      4 testy pozytywne, jakiś pare dni potem krwawienie, oraz testy i ciąży brak.
      To jest własnie biochemiczna.
      Luteina tu nic nie pomoże.

Zaszłam w kolejnym cyklu w ciążę która donosiłam bez problemu.
      • onewoman Re: Ciąża 20.11.12, 09:36
        Dzięki, od razu trochę lepiej smile
    • gazeta_mi_placi Re: Ciąża 20.11.12, 09:43
      Nie wiem po co ledwo po tygodniu po stosunku robić test, wiadomo, że większość bardzo wczesnych ciąż się roni i jest to naturalne, gdyby nie robiły testów nawet by nie wiedziały o ciąży, a tak to wiedzą i tylko dodatkowo cierpią bo bardzo wczesnych ciąż i tak nie da się z reguły uratować.
      • onewoman Re: Ciąża 20.11.12, 09:51
        Ja nie robiłam tydzień po stosunku, tylko jak mi się okres spóźniał.
      • kiddy Re: Ciąża 20.11.12, 09:53
        Gazeta, różnie to bywa. Ja zrobiłam test 5 dni po dacie spodziewanej miesiączki, bo gdy zajdę w ciąży natychmiast muszę zacząć brać Clexane. Intuicja mnie nie zawiodła, mimo iż moje cykle lubią się wahać o kilka dni, wtedy w ciąży byłam. I tak, cierpiałam, gdy ją straciłam, ale ryzyko, że poronię rosło z upływem dni bez heparyny. Dziewczynom, które generalnie są zdrowe radziłabym poczekać z testem. Gdybym mogła, czekałabym do 8 tygodnia z testem, wizytą i USG, właśnie po to, żeby w razie czego tak nie bolało i żeby się tak nie denerwować...
    • triss_merigold6 Re: Ciąża 20.11.12, 09:53
      Miałam tak, potem zrobiłam badania endokrynologiczne, bromergon i normalna ciąża.
    • thegimel Re: Ciąża 20.11.12, 12:56
      Ponad 30% wczesnych ciąż tak leci. Zawsze tak było. Jedyna różnica, że w dzisiejszych czasach gdy staramy się o dziecko to o tym wiemy. Mnie się akurat to nie przydarzyło (chyba, że bez mojej wiedzy, ponoć większość z nas ma takie poronienia wczesne nawet o tym nie widząc), ale kilka koleżanek i kuzynka przeszły. Większość z nich bez problemu zaszła w następne ciąże i ma dzieci. Jeśli miałabyś problemy z zajściem w kolejną ciążę lub sytuacja (tfu, tfu) się powtórzyła, trzeba poszukać przyczyny. Mogą nią być problemy hormonalne, tarczyce etc. Głowa do góry, będzie dobrze.
    • mamameg Re: Ciąża 20.11.12, 13:10
      Mialam tak samo, potem jeszcze raz poronilam tylko w bardziej zaawansowanej ciazy. A potem trzecia donosilam, bo moja ginekolog od razu kazala zrobic badanie hormonow i po nim brac Luteine. A zapowiadalo sie tak samo jak w poprzednich, takie same bole brzucha, plamienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka