marianna1970 Re: Dwa piwa 07.12.12, 04:36 Bardzo wielu pijących dwa piwka codziennie staję się kandydatem oddziału wewnętrznego z marskością wątroby i alkoholikami Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_online Re: Dwa piwa 07.12.12, 05:06 2 piwa sa TERAZ pozniej beda 3 a w weekendy 5, albo cwiartka maz jest UZALEZNIONY od 2 piw codziennie, na razie to jest problem, bo na tym nie poprzestanie dla mnie to nieakceptowalne Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: Dwa piwa 07.12.12, 07:27 Reaguj. Ja postawiłam swojemu parę lat temu ultimatum, była dzika awantura, ale miałam argument nie do zbicia. Mój tata jest alkoholikiem i też zaczynał od jednego piwa wieczorem. Codziennie. Tata jest po terapii i od kilku lat nie pije, jak chcesz to napisz na priv, zapytam tatę czy by z Tobą nie porozmawial. U mnie wszystko skończyło się dobrze. Do wtedy jeszcze narzeczonego dotarło, z tatą też pogadal i to mu diametralnie zmieniło poglądy na piwko wieczorem. Owszem, czasem wypije wieczorem piwo czy drinka, ale to z raz na kilka miesięcy. Nie daj się zwieść tej ogólnej tolerancji dla piwa wieczorem. To nie jest tylko piwo,.to jest alkohol i przy codziennym piciu trzeba powiedzieć dość. Jak mąż się potrzebuje odstresowac, to niech idzie wieczorem na basen, squasha albo pobiegac. A jak potrzebuje rytuału, to herbata też dobra i też zaspokaja pragnienie. Nie daj się. Odpowiedz Link Zgłoś