• marianna1970 Re: Dwa piwa 07.12.12, 04:36
      Bardzo wielu pijących dwa piwka codziennie staję się kandydatem oddziału wewnętrznego z marskością wątroby i alkoholikami
    • krolowa_online Re: Dwa piwa 07.12.12, 05:06
      2 piwa sa TERAZ
      pozniej beda 3 a w weekendy 5, albo cwiartka
      maz jest UZALEZNIONY od 2 piw codziennie, na razie
      to jest problem, bo na tym nie poprzestanie
      dla mnie to nieakceptowalne
    • alpha.sierra Re: Dwa piwa 07.12.12, 07:27
      Reaguj. Ja postawiłam swojemu parę lat temu ultimatum, była dzika awantura, ale miałam argument nie do zbicia. Mój tata jest alkoholikiem i też zaczynał od jednego piwa wieczorem. Codziennie. Tata jest po terapii i od kilku lat nie pije, jak chcesz to napisz na priv, zapytam tatę czy by z Tobą nie porozmawial.
      U mnie wszystko skończyło się dobrze. Do wtedy jeszcze narzeczonego dotarło, z tatą też pogadal i to mu diametralnie zmieniło poglądy na piwko wieczorem. Owszem, czasem wypije wieczorem piwo czy drinka, ale to z raz na kilka miesięcy.

Nie daj się zwieść tej ogólnej tolerancji dla piwa wieczorem. To nie jest tylko piwo,.to jest alkohol i przy codziennym piciu trzeba powiedzieć dość. Jak mąż się potrzebuje odstresowac, to niech idzie wieczorem na basen, squasha albo pobiegac. A jak potrzebuje rytuału, to herbata też dobra i też zaspokaja pragnienie. Nie daj się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka