Dodaj do ulubionych

Specjalistki od perfum potrzebne

18.12.12, 16:34
Tak, mam dużo czasu wink siedzę w domu i co rusz mi coś do głowy przychodzi.
Chodzi o to, że ja się na zapachach nie znam. A moja mama, która zażyczyła sobie pod choinkę perfumy, ma zupełnie inne upodobania ode mnie. Zapach ma być "mocny". Z tego, co pamiętam, lubi raczej zapachy w starym stylu, ciężkie i duszące.
Dodatkowe utrudnienie - ma nie zrujnować mojej kieszeni, a najlepiej, żebym mogła to kupić w Rossmanie tongue_out więc coś z niższej półki.
Obserwuj wątek
    • daisy Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 16:44
      "Madness" od Chopard. To naprawdę niezwykłe perfumy, pewnie spodobałyby się twojej mamie.
      Tutaj nawet całkiem tanie:
      www.fragrancex.com/products/_cid_perfume-am-lid_M-am-pid_910W__products.html
      Do tego mocne i trwałe BARDZO.
      • daisy Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 16:46
        Albo tu: www.perfumesco.pl/chopard-madness-%28w%29-edt-50ml-p-4108.html
    • lunula Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 16:51
      Skojarzył mi się po Twoim opisie od razu zapach JOOP! Femme. Tutaj opinie: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1009
    • rita75 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 16:57
      E.Arden Red Door - kwiatow-pudrowy, Rochas Femme- korzenny, cieply
    • lilly_about Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:02
      Gabriela Sabatini klasyczna
    • myelegans Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:05
      Wczoraj podczas pieczenia ciastek, wylalo mi sie troche wanilii na blat, posprzatalam, troche sie wtarlo we mnie. Chlop sie pozniej przytulil i mowi, "o te perfumy lubie"
      Po co wydawac grube pieniadze, jak w supermarkecie mozna za grosze. Sie nie poznal smile
      • nanuk24 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 19:59
        big_grinbig_grin
    • guderianka Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:07
      kup te, z avonu
      https://fimgs.net/images/perfume/nd.2714.jpg
    • triss_merigold6 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:11
      Takie klasycznie ciężkie to Opium YSL, ale drogie.
    • amoreska Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:12
      https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/174_250.jpg
      • triss_merigold6 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:29
        Yyyy nie należy do kategorii niedrogie. D
        • rita75 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 17:48
          > Yyyy nie należy do kategorii niedrogie. D

ani niska półka...
        • amoreska Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 18:21
          Przepraszam, nie doczytałam, moje przeoczenie.
    • rita75 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 18:03
      Ze starych i tanszych to jeszcze Kobako mi sie przypomnialo...

www.pedet.pl/Bourjois+Kobako+Woda+toaletowa++50ml+spray+(25745),7010289,1-0,i2.html
      www.pedet.pl/Chopard+Casmir+Woda+perfumowana+100ml+spray+(00004),7010522,1-0,i2.html - ten jest fajny IMO

jeszcze do dzisiaj przyjmuja zamowienia z dostawą na święta hehhe
    • morgen_stern Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 18:09
      Ok, dzięki, powinnam z tego coś znaleźć.
    • imasumak "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuje 18.12.12, 18:33
      kieszeni. Dodatkowy atut jest taki, że możesz dokupić całą linię i pewnie nie przekroczysz pięciu dych wink
      • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:37
        Na szczęście aż tak małego budżetu nie mam. Chciałaś mi dogryźć, czy jak?
        • imasumak Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:39
          Nie. Naprawdę nie. sad.
          • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:41
            Bo jakoś dziwnie wyszło. Jakbyś na pytanie "polećcie niedrogie wino do kolacji" napisała "kup se jabola".
            • hellulah Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:48
              Nie rzucaj się smile - zobacz na wizażu wątek o złotej Walewskiej, niektóre opinie całkiem pozytywne. Zapachu osobiście nie znam, to znaczy nie testowałam na skórze, ale w zeszłym roku kupiłam jako mały upominek dla starszej osoby i się spodobały.

Wątek wizażowy tu wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45543
            • imasumak Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:49
              Wiesz co, nie przyszłoby mi do głowy tych perfum porównywać do jabola. Kiedyś to była nawet wyższa półka i wiem, że wiele starszych kobiet ze względu na to, że kiedyś był to luksus dostępny wyłącznie np w "Modzie Polskiej" czy sklepach firmowych "Miraculum", ceni sobie ten zapach. Mamy znajomą, bardzo elegancką emerytowaną lekarkę, która innych perfum nie uznaje.
              • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:52
                Ok, ale moja mama na pewno nie chce perfum, które jej się kojarzą z PRL-em. W życiu też nie kupiłabym jej takich na gwiazdkę. Zamknijmy już ten temat.
              • marychna31 morgen 18.12.12, 18:58

> Wiesz co, nie przyszłoby mi do głowy tych perfum porównywać do jabola.
                A mi, zupełnie serio, by nie przyszło do głowy,że Uma sili się na złośliwośćsmile
                • morgen_stern Re: morgen 18.12.12, 19:02
                  Dlategoż się zdziwiłam tongue_out
        • imasumak Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:43
          Aż przykro mi się zrobiło. Naprawdę chciałam pomóc. Niska pólka, to niska pólka, a z drugiej strony wiem, że sporo kobiet w starszym niż my wieku, ceni sobie "Panią Walewską" niezależnie od zasobności portfela.
          • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:47
            Ale litości, moja mama nie jest aż tak stara i nieobyta, miała tych perfum pewnie więcej ode mnie, bo siostra jej często dawała napoczęte. Napisałam w pierwszym poście, że chętnie zanabędę w Rossmanie, a tam przecież można znaleźć całkiem przyzwoite wody toaletowe.
            Wyszło, jak wyszło, zapomnijmy tongue_out
            • rita75 Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:54
              czyli Uma chciała dobrze, a wyszło, jak wyszło. Czyli wniosek z tego taki, że tzw. niższa półka nie jedno ma imię i warto podać przedział cenowy od - do wink
            • imasumak Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 18:55
              Dobra, zapomnijmy, ale na koniec moim zdaniem używanie "Pani Walewskiej" nie jest oznaką nieobycia! I to mówię ja, używająca głównie Diora i Lancoma. A Miraculum, które wyprodukowało "Panią Walewską", ma wśród swoich produktów "Miraculum Pink", na którym moim zdaniem opiera się wyprodukowane znacznie później "Miracle" Lancoma.
              • hellulah Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:15
                Zgadzam się. Zaryzykuję pyskówę smile i dodam, że właśnie oznaką perfumeryjnego nieobycia jest pochopne uznanie Walewskiej za "jabola".

Cena perfum jest tylko w niewielkiej części odzwierciedleniem jakości surowców użytych do ich wyprodukowania. Oczywiście poniżej pewnego poziomu zejść się już nie da, ale serio cena końcowa to jest w dużej mierze narzut poczyniony celem wykreowania marki luksusowej. Nieprawdą jest też mit o naturalnych v. syntetycznych zapachach, obecnie nie da się zrobić perfum całkowicie naturalnych, a składniki syntetyczne potrafią być bardzo drogie, ale tu już nieco odbiegam od tematu. Czyli mogą się trafić średnio drogie czy nawet niedrogie zapachy - ciekawo skomponowane. Jest to możliwe, choć faktycznie większe szanse na ciekawy zapach mamy sięgając do wyższej półki.

Ja tam np. dziś dla sportu przetestowałam tanie perfumy Coty spod marki Kylie Minouge, konkretnie Music Box (Rossmann). Ufff, faktycznie nie bardzo, a szkoda (znam lepsze spod tej marki). Ale dla odmiany rozczarowałam się niedawno wielce masowymi, ale jednak oferowanymi w perfumeriach perfumami Lady Gagi (miało być wielkie coś, wyszło wielkie i oklepane nic).
                • imasumak A "Prastarą" Floriny pamiętacie? 18.12.12, 19:48
                  https://2.bp.blogspot.com/_scczN8MdyKw/SmNP_yLVjvI/AAAAAAAAEYg/fjkdSHUgTZA/s400/prastara.jpg
                  Przecież to była taniocha. A jaki piękny, klasyczny zapach. I trwały. Kolega mojego taty gdy przyjeżdżał w latach 80' do Polski, nabywał ją niemal skrzynkami smile
                  • czarnaalineczka Re: A "Prastarą" Floriny pamiętacie? 18.12.12, 19:51
                    moja ciocia ma taka pusta buteleczke big_grin
                  • morgen_stern Re: A "Prastarą" Floriny pamiętacie? 18.12.12, 19:51
                    Ja to wszystko rozumiem, ale dziewczyny - POD CHOINKĘ??? Jako jedyny prezent? Jako ciekawostka tak przy okazji owszem, ale nie na taką okazję.

Jako małolata zachwycałam się niebieską Limarą, ale czy chciałabym to dostać na gwiazdkę, to nie wiem...
                    • imasumak Re: A "Prastarą" Floriny pamiętacie? 18.12.12, 19:56
                      Nie no, ta prastara to taki of topic smile
                      • moofka Re: A "Prastarą" Floriny pamiętacie? 18.12.12, 21:02
                        recepture prastarej stworzyl nadworny chemik Ludwika XIV w 17 wieku z tego co pamietam
                        swietny cytrynowy zapach a buteleczka mnie zachwycala kiedy bylam dzieckiem smile
                        to naprawde elegancki fajny prezent
                        czy tylko dlatego ze sie 'kojarzy z prl' to musi byc wiocha?
          • czarnaalineczka Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:43
            w temacie prlu
            ja sie przymierzam do kupna tuszu celia w kamieniu
            tylko czy ja to bede umiala uzywac uncertain
            • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:45
              Wystarczy splunąć smile
              • imasumak Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:48
                big_grin
                • czarnaalineczka Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:52
                  maupy

a powiedzcie mi jeszcze obywatelko o co chodzilo z ta szminka utleniajaca ?
                  ze jak ona dziala i dlaczego ?
                  • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:55
                    Nie wiem, ale fajny bajer był tongue_out
                    Ale powiedz mi, po co ci ten tusz z Celii? Sklejał rzęsy, niewygodny w użyciu, paskudziło się, no kiepskie to było. Tak dla vintage-szpanu? smile
                    • imasumak Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 19:58
                      Taki sentyment chyba, choć nie zrozumiały w przypadku tak młodej osoby jak Czarna wink. Natomiast witaminizowane szminki Celi wielbię do dziś smile
                      • lilly_about Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 20:08
                        Moja mama dostała na imieniny olbrzymią paletę cieni z Celii i uważam, że są świetne. Jako jedne z niewielu nie załamują się na powiekach.
                    • czarnaalineczka Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 20:07
                      zeby zobaczyc jak to dziala big_grin
                      • morgen_stern Re: "Pani Walewska"? Mocne, klasyczne, nie rujnuj 18.12.12, 20:11
                        Nabierasz ślinę do ust.... tongue_out albo robisz to z siarczystym odgłosem dźwiękowym, jak jeden koleś dziś na przystanku, myślałam, że go zdzielę siatą bez łeb.
              • imasumak Elizabeth Taylor 18.12.12, 19:55
                ELIZABETH TAYLOR DIAMONDS & EMERALDS
      • imasumak Cafe Coty, Bourjois Evasion lub Kobako? 18.12.12, 18:38

• hellulah Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 18:52
      Drzewno-kwiatowe, mocne, słodkie, zimowe są podobno (nie testowałam) te

www.fragrantica.com/perfume/Halle-Berry/Halle-4763.html
      https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTMzIezQFZb1IUBC_gitdu4iqVbav5uQn4f3HO1QVZcpSh8tVUZ3Q
    • lauren6 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 19:19
      Avon Little Red Dress dlalejdis.pl/artykuly/nieprzemijajacy_czar_klasyki
    • alpha.sierra Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 19:38
      Kobako. Passion dance z Avonu jest za lekkie. Oriflame wprowadził teraz jakąś nowość Amber costam: aż mi się prababcia przypomniała wink.
    • 18lipcowa3 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 19:49

> Dodatkowe utrudnienie - ma nie zrujnować mojej kieszeni, a najlepiej, żebym mog
      > ła to kupić w Rossmanie tongue_out więc coś z niższej półki.
      > .

Hmm troche pozno sie ocknęłaś bo za cene Rossmanowego bym poleciła Ci sporo sprzedawców z allegro którzy mają fajne ceny na markowe zapachy.
      • morgen_stern Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 19:53
        To nie ja się "ocknęłam", tylko mama, to raz. Mogłabym mieć też z bezcłowej, ale teraz już za późno - to dwa smile
        • bovirag Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 19:59
          January by pupils sunflower Elizabeth Arden. Kupilam kinds maim I teraz uzywa tylko tego.
          • bovirag Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:10
            Ha ha haaaaaa . Sorry Za poprzedniego postal. Klawiatura mi zwariowala. Powtorze, Sunflower Elizabeth Arden. Kupilam kiedys mamie I do dzis tylko tego uzywa.

• 18lipcowa3 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:04

Noo , troche, rossmanowych to ja nie znam, dziewczyny pewnie juz napisały, nie czytalam wszystkiego, nie wiem do jakiej ceny chcesz kupic, ale perfumerie teraz tez chyba maja promocje co? albo może jakas spora perfumeria netowa albo allegro wlasnie, ale z odbiorem osobistym? Nie kojarze skad jestes, moze masz mozliwosc taką?
          Moja mama tez lubi słodkie zapachy, kupiłam jej Lolite Lempicką, taka fioletowa butelka, za niecałe 100 zł. Stary zapach dość. Zastanawialam sie tez miedzy nim a Amor Amor Cacharel- taka słodka, swiateczna wanilka + cos jeszcze - on tez bywa dośc tani w promocjach.

morgen_stern napisała:

> To nie ja się "ocknęłam", tylko mama, to raz. Mogłabym mieć też z bezcłowej, al
          > e teraz już za późno - to dwa smile
          • morgen_stern Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:08
            Dziewczyny już tu sporo popisały, zrobię sobie listę i pójdę na łowy.
            • moofka Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 21:03
              a ja bym poszla do yves rocher
              zapachy subtelne eleganckie i ceny z nog nie zwalaja
              jak sie dysponuje bonami czy kodami mozna naprawde tanio kupic porzadny kosmetyk
        • lola211 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:45
          Morgen,a moze zamiast do rossmanna wybierz sie do super -pharm? Oni zawsze maja na zapachy promocje i mozna te wyzszopólkowe w dobrej cenie nabyc.
          • morgen_stern Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:58
            Tak, już wiem, dzięki wink
    • notting_hill Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:13
      Aktualnie w Superpharmie jest w promocji 40ml Angela. To jest kwintesencja killera perfumowego. Poza tym jest tam Femme Rochas, Gold Donny Karan, stare czerwone Dolce&Gabana, Joop Femme i Joop Le Bain, bywa też Casmir Chopard i nawet widziałam parę razy starą Palomę Picasso. Imo masz większe szanse trafić coś odpowiedniego w Superpharmie niż w Rossmanie.
      • maggi9 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:17
        Angel już dawno przestał być killerem.Poza tym jest trochę zbyt...nowoczesny.

Ale fakt do SuperPharm warto się wybrać.A może CK Obsession?Ewentualnie Organza Givenchy.
      • 18lipcowa3 o właśnie właśnie! 18.12.12, 20:22
        przecież Super-pharm ma fajne ceny na markowe perfumy!!
        • morgen_stern Re: o właśnie właśnie! 18.12.12, 20:23
          Zapomniałam o superpharmie, dzięki.
          • claudel6 Re: o właśnie właśnie! 19.12.12, 10:47
            Ja w superpharmie kupiłam ojcu wodę Burberry w bardzo fajnej cenie. Bardzo się cieszę z tego prezentu smile
            napisz co w końcu wybrałaś
            • morgen_stern Re: o właśnie właśnie! 19.12.12, 11:58
              Pojadę dopiero w weekend, teraz leżę na zwolnieniu w domu.
    • alexa0000 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:31
      Tydzień temu wlazłam do Superpharmu i zwariowałam. Chyba ze trzy gabloty z mnóstwem starych i srednio starych zapachów. Do wyboru do koloru, na pewno coś znalazłabyś, a ceny naprawdę w porządku. Te nowsze oczywiscie drozsze, ale mój ukochany ck Escape za 89 zl, Skin Trussardi za 89 zł, ojcu kupuję jutro Obsession za 89, zastanawiam się nas Young sexy lovely YSL za 139, są Escady, Maxmary, Lolity Lempickie ( ze 4 rodzaje chyba) itp, itd. Mało tego, niektóre zapachy oznaczne są nalepką 50 % co oznacza,że jeśli wezmiesz drugi zapach z taką nalepką zapłacisz za niego własnie 50 %. Ciekawam tylko, czy to tylko u mnie w miescie taki wybór?
      • pade Alexa0000 19.12.12, 11:54
        Ja tez kocham Escapesmile
        Tak bardzo, że nie mogę znaleźć nic "na zmianę"...Ostanio w Superpharmie nawąchałam się jak głupia, aż mnie głowa rozbolała...i ciągle nie to..
        To Skin Trusardi jakie jest?
    • inguszetia_2006 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 18.12.12, 20:37
      Witam,
      Idź koniecznie do Superfarmy, bo tam dobre ceny są. Kupiłam młodszemu bratu "Pythona" Trussardi za 99 zł. 100 ml. Mnóstwo zaduchów mają dla kobiet. Za 100 zł kupisz super zaducha 100 ml, a jak 100 zł. to za dużo, to kupisz za 60 zł. 50 ml lub 30 ml. Najpierw wycieczka do Superfarmy, potem Rossman. W Superfarmie średnio 40 zł. taniej od sztuki. Oczywiście, nie mają wszystkiego,ale jakiś zaduch się znajdzie, z dobrą metką;-P I pakują już, więc kokardę ci piękną przyfastrygują. To tyle w kwestii "specjalistki do spraw";-D Właśnie wróciłam z zakupów, to znam najnowsze trendy;-P
      Pozdro.
      Ing
    • szyszunia11 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 19.12.12, 00:49
      Podpowiedzi już dostałaś sporo, ale ja nie byłabym sobą gdybym nie dołożyła 3 groszysmile
      Przejdź się do Ives Rocher. Nawet niedawno tu pisałam, że to moje zapachowe odkrycie. mają bardzo różne perfumy i każdy znajdzie coś dla siebie (mnie się podoba zdecydowana większość!) ale ja podobnie jak Twoja mama jestem raczej wielbicielką zapachów mocnych i ciężkich, takich killerówsmile Obecnie mam taki łagodniejszy (choć też zmierzający ku killerowatości) - bo "pod męża" był kupionywink czyli ten:
      www.yves-rocher.com.pl/zapachy/zapachy_dla_niej/so_elixir/woda_perfumowana
      ALE czaję się na przepiękne "mocne juchy":
      www.yves-rocher.com.pl/zapachy/zapachy_dla_niej/secrets_dessences/iris_noir_woda_perfumowana_1
      ten "irysowy" to jest dla mnie zastępnik Kenzo Jungle... cudosmile
      www.yves-rocher.com.pl/zapachy/zapachy_dla_niej/secrets_dessences/voile_dambre_woda_perfumowana
      naprawdę polecam, bo cenowo wypadają zaskakująco dobrze w porównianiu z Sephorą i Douglasem.
      Aha, jak chcesz posłuchać fachowej gadaniny o perfumach, to polecam ten kanał:
      www.youtube.com/watch?v=_9ljQCGH-yE
      Ja przy sprzątaniu wysłuchałam wszystkie częścismile
    • mruwa9 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 19.12.12, 00:54
      Elizabeth Arden "Red Door"?
    • adellante12 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 19.12.12, 08:39
      Może Roma? Laura Biagotti generalnie ma takie nuty. A do ruiny cienie powinna doprowadzic.
    • morgen_stern Re: Specjalistki od perfum potrzebne 23.12.12, 14:16
      Prosiłyście, żeby napisać, co wybrałam. Otóż pojechałam z całą listą i w końcu zanabyłam CK Obsession Night. Wydawał mi się wystarczająco i elegancki, i zaduszny wink Byłam w superpharmie.
      • naomi19 Re: Specjalistki od perfum potrzebne 23.12.12, 21:42
        O, ja mojej mamie kupiłam ten zapach na urodziny, bardzo fajny zapach.
      • pade Re: Specjalistki od perfum potrzebne 23.12.12, 21:50
        mam takiesmile
        dostałam od mężasmile
        • olewka100procent Re: Specjalistki od perfum potrzebne 23.12.12, 22:34
          lidlowy surender - podobno odpowiednik chanel 5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka