Dodaj do ulubionych

Fatum-typisch Goroll

18.04.13, 21:49
forum.gazeta.pl/forum/w,34281,143260001,,szolka_tyju.html?v=2
1fatum 18.04.13, 20:08 Odpowiedz
Patrzyłem, słuchałem i nie rozumiem w jakim oni języku mówią/godoją. Może to jakiś mnie nieznany śląski dialekt z odcieniem warszawskim, bo kiedy Vater mojej Lipsty godo, to tylko niewiele jest tam polskich słów. Tymczasem akcent panowie mają dobry, ale jak dla mnie, to mocno spolonizowaną odmianą godki się posługują. Czy się mylę, czy to taka odmiana języka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alojz Jaka polonizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 09:20
      Jezyk ich starzikow byl o wiele bardziej polski niz obecnie. Profesor Marek ma racje, gdy mowi o wulgarnej i zgermanizowanej grypserze katowickich Bercikow.

List napisany przez slaskiego zolnierza, ktory sluzyl na froncie wschodnim

"
      Moja Ukochana Żono, niy pragnij tam dużo, ino rób tela, bele byś z tym
      dzieckiem użyła. Bo ja to już żodnego bogactwa niy pragna, ino Boga prosza,
      żebych szczęśliwie jeszcze do Wos powrócił, tak samo mój Brat.

Leża w ruskim polu, w dziurze i pisza tyn list z wielkim strachym, bo mi kule
      nad łebym gwizdajom. Niy gorsz się, Moja Żono, że Ci mało pisza, bo jo musza
      maszerować kożdy dziyń po 20 kilometrów, to mi się na wieczór nic niy chce.
      Tela mnie ino cieszy, że maszeruja bliżyj chałpy. Jaki to moji życi jest, tego
      Ci, Moja żono, opisać niy idzie.

Jakbyś mnie teraz widziała, to byś mnie niy poznała. Od bagna jest żech
      parszywy jak ropucha. Myć się i golić niy ma kaj i czasu, bo nos goniom do
      zadku bez litości.

A teraz chca pozdrowić wszystkich w doma i wszystkich krewnych. Kochana Żono,
      wszystkiego najlepszego od Pana Jezusa miłego. Zostań z Bogiem.

A ciebie, mój Alojzku, zasyłom kusika...".

www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/gn201115-slask.html
      Czesław Rymer:
      Uważa Pan Ruch Autonomii Śląska za niebezpieczne zjawisko?

Bardzo niebezpieczne! Mnie jedno śmieszy w tym wszystkim: ilu tam jest rodowitych Ślązaków? Prawdziwi Ślązacy to Polacy, patrioci polscy. Narodowość śląska nie wytworzyła się w ciągu tylu wieków, a ma się wytworzyć w ciągu parunastu lat? Tylko dlatego, że paru panom się przyśniło, że jesteśmy narodem?

I że istnieje język śląski...

Bzdura na resorach! Istnieje gwara śląska, ale stworzenie z niej jednego słownika jest niewykonalne. Bo to są trzy różne typy gwar, a to, co dzisiaj słyszymy w Katowicach czy Chorzowie, nie jest żadną gwarą, tylko żargonem. Niektórzy sobie wyobrażają, że im więcej włożą niemieckich słów do swojej gwary, tym będzie ona lepsza. Nieprawda! Owszem, w gwarze śląskiej są germanizmy, ale nie do tego stopnia. Za moich chłopięcych czasów nie było „omy”, opy” czy „onkla”. Była „starzynka”, „starzyczek”, „ujec”.

• rico_srola_hozuf Re: Jaka polonizacja? 19.04.13, 13:58
        Mosz recht, choć taki śwager szkryflo uo polonizacji godki. Mie sie zdo co uona sie zgermaniozowała byz takich gorolli jak jacek, co myślã, źe jak wrażom niymieckie suowo to to jes godka ślonska.
        • Gość: ! Re: Jaka polonizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 14:43
          Posluchaj na youtube godki Slonzokow z Teksasu, ktorzy zyja tam ponad 150 lat. Oni tych germanizmow prawie w ogole nie maja.
          • Gość: ZdzisekGouszelik Re: Jaka polonizacja? IP: *.free.aero2.net.pl 19.04.13, 16:32
            Cza pamiyntać, że szlyzjerstwo już tam jyździ i tych tyksańskich Ślonzoków próbuje nastawioć przeciwko Polokom.
            • kubiss Re: Jaka polonizacja? 19.04.13, 17:31
              Nie uda im sie nikogo w Texasie zbuntowac poniewaz texanscy Slazacy nie maja faszystowskiego rodowodu . Niemcy jako kraj I jako kultura sa dla nich egzotyczni .
              Slazacy zza oceanu sa wychowywani posrod wielu narodowosci I ras .
              Nie dziela ludzi na podludzi typu krojcok gorol chadziaj itp.
              Duzo naziole w texasie nie zwojuja chociazby dlatego ze nie zrozumia slaskiej godki texanskich tubylcow .
              • Gość: hihi Re: Jaka polonizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 17:50
                Spod Toszka i Góry Św. Anny na Śląsku wyruszyli za ocean szukać lepszego życia. W 1854 roku gdzieś na prerii w Teksasie pod dębem uczestniczyli w pierwszej mszy wigilijnej na obczyźnie. Potem tę miejscowość nazwali Panna Maria, a kolejne Cestochova, Kosciuszko, Święta Jadwiga. Ich potomkowie wciąż śnią po polsku.

Do śląskich korzeni przyznaje się w Teksasie około 200 tys. osób. Każdy, kto zetknął się z tą społecznością, pozostaje pod jej ogromnym urokiem.

www.dziennikzachodni.pl/artykul/320354,slazacy-z-panny-marii-western,id,t.html?cookie=1
              • Gość: Sztywny Hanys Re: Jaka polonizacja? IP: *.free.aero2.net.pl 19.04.13, 18:47
                Kubiss, nie jest tak do końca, że Niemcy były im obce. Żyli w Prusach a część osadników z powodu złych warunków odłaczyła się i zamieszkała w osadach niemieckich.
                • kubiss Re: Jaka polonizacja? 19.04.13, 19:22
                  Ja nie pisalem o tym ze pierwszym osadnikom Prusy byly obce .
                  Mialem na mysli ze dzisiejszym potomkom Niemcy to egzotyczny daleki kraj ktory w dodatku z
                  przepiekna slaska gwara nie ma nic wspolnego .
                  Wyobrazcie sobie jakby taki Artiomka rozcwierzyl gymba I do Texanczykow gadal ze on jest ten
                  Prawdziwy Slazak a Poloki to bydlaki itp.

Dzieki Texanskim Slazakom widac jak bardzo zgermaniziwala sie godka .
                  Na cufalu na besuchu itp.
                  Dla mnie to grypsera roboli z Niemiec .

Ukryta opcja niemiecka wylazi na widok ;-)
                  • Gość: hihi Re: Jaka polonizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 19:40
                    "Dla mnie to grypsera roboli z Niemiec . "

Posluchasz godki polskich roboli z Londynu czy Chicago i wrazenie podobne...

Luknij pszes uindou czi moja kara stil stoi na kornerze strita:-)
              • petronella.kozlowska Re: Jaka polonizacja? 20.04.13, 07:30
                faszyzm byl we Wloszech.

Na Forum GGG sa nazisci i hitlerowcy.

• Gość: starzik pedzieli Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.13, 19:24
      rico_srola_hozuf napisał:

> rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,34281,143260001,,szolka_tyju.html?v=2
      > 1fatum 18.04.13, 20:08 Odpowiedz
      > Patrzyłem, słuchałem i nie rozumiem w jakim oni języku mówią/godoją. Może to ja
      > kiś mnie nieznany śląski dialekt z odcieniem warszawskim, bo kiedy Vater mojej
      > Lipsty godo, to tylko niewiele jest tam polskich słów. Tymczasem akcent panowie
      > mają dobry, ale jak dla mnie, to mocno spolonizowaną odmianą godki się posługu
      > ją. Czy się mylę, czy to taka odmiana języka?

sroua tu ci musza dac prawie. Te dwa, abo uoba trzi nie poradzom doporzuntku, bo nie czujom tyj sloonskyj duszy uod starki abo starzika. Spolonizowane, co na beztydzien _w pracy mówia oczywiscie tylko po polsku_ a tera chcom sie jyno trocha przidubnonć, tzn. zbiyrajom głosy coby politycznie zaistnieć i dorwać se do korytka.
      • rico_srola_hozuf Re: Fatum-typisch Goroll 19.04.13, 20:14
        Wiysz Starzik, dlo mie ciykawe zjawisko to som takie typy jak fatum. Mo ze Ślonskiem mniyj wspólnygo niż goroll ze Sosnowca a z forum ggg jes najbarżi zażartym Ślonzokiem. Znołech to, bo mom we familii krojcoków. Wiynkszych Niymców i Ślonzoków żech jesce niy spotkoł. Te pierony nowet niy chcieli wierzyć co Auschwitz boł niymiecki. Natura ludzko jes niyzbadano.
        • Gość: Alojz Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 21:25
          On nie dosc, ze ze Slaskiem nie ma nic wspolnego, nie ma pojecia o historii tego regionu, nie wie gdzie sa jego granice, to nawet nie jest w stanie odroznic slaskiej godki od gwary goralskiej, niemieckiego czy jidysz:-)
          • kubiss Re: Fatum-typisch Goroll 19.04.13, 22:35
            Gość: hihi 19.04.13, 19:40 Odpowiedz "Dla mnie to grypsera roboli z Niemiec . " Posluchasz godki polskich roboli z Londynu czy Chicago i wrazenie podobne... Luknij pszes uindou czi moja kara stil stoi na kornerze strita:-)

To prawda tylko nie stawiaj znaku rownosci miedzh tymi jezykami .
            Angielski jest nr1 na swiecie .
            Ma ladna melodie ( pomijajac brytyjski akcent ) .
            Niemiecki kojarzy sie Slowianom ze szczekaniem psa .
            Jest brzydki I chlodny .
            W dodatku jest tsk ,, Rasistowski ,, ze nie przyjmuje do siebie obcych slowek
            zwlaszcza zapozyczen slowianskich .
            Niemiecki sie nie zmienia
            Nie ewoluuje jak chociazbg francuski czy angielski .
            Sam czesto uzywam zapozyczen od ang
            Lecz mimo to nie brzmi to jak ujadanie owczarka :-)
    • Gość: firi_durnota Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.centertel.pl 19.04.13, 23:01
      Warszawjok, Kaszub i Ślónzok
      Warszawjok, Kaszub i Ślónzok znajdujóm butelka ze dżinym. Dżin pado do nich:
      - Je was trzech, wjync kożdymu z was moga spełnić jedno życzynie.
      Pjyrwszy pado Kaszub:
      - Jo bych chciał, coby na naszych pjynknych Kaszubach, wdycki bóły czyste powjetrze, czysta ziemjo i czysta woda. Dżin na to:
      - Zrobjone.
      Warszawjok pado drugi:
      - Jo bych chciał, coby cołka stolica bóła łotoczono wysokjym murym, coby żodna hołota ze zywnóntrz sie tam nie dostoła.
      - Zrobione.
      Terozki Ślónzok, do dżina:
      - Pedz mi coś wjyncyj ło tym murze.
      - No, je łón wysoki na dziesiyńć pjynter, bardzo szyroki i nawet mysz sie przez niygo niy prześliźnie.
      Ślónzok:
      - Dobra. Zalyj to wodóm!
      • Gość: Matuzalem Re: Fatum-typisch Goroll IP: 84.39.162.* 19.04.13, 23:28
        Ja pamiyntom tyn witz. Byłech bajtlem a terozki mom dugo, siwo broda.
        Dej jesce jakiś. Nojlepi uo Poloku, Niymcu i Rusku.
        • Gość: firi_durnota Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.centertel.pl 20.04.13, 07:58
          no to se walnijta kumie_pierdu pierdu na frasunek, jak mota ....to nie jes sromota...
      • Gość: Geograf Kto zna nieużywany już IP: 87.239.175.* 20.04.13, 09:48
        dialekt (język czy też gwarę) poznański. Piszę poznański, bo dawno temu jedynie w Poznaniu był używany i to tylko w niektórych dzielnicach miasta, w innych rejonach wielkopolski tego nie było. Gdyby tak Polak ,Ślązak i Kaszub posłuchali teraz tej gadki w oryginale, nikt z nich by nie zrozumiał ani słowa. Język śląski przy tej gwarze poznańskiej to prawie czysta polszczyzna
        • Gość: Alojz Re: Kto zna nieużywany już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 10:22
          Dygała krasnaja kaniła przez las na chawirkę do babki Jareckiej. Taschała ze
          sobą półbańki maryśki i słomiaka szpachlówy. Przylukał ją git wilk
          multirecydywa. Trzmychnął za drapaka i taki jej bajer wali:
          - Gdzie się bujasz, lala?
          - Ano stary wapniak wypchnął mnie z kwadrata abym Jareckiej szamańska zatachała.
          Wilk oblukał kaniołę szpulasa po sitwie na chawirę, obszamał Jarecką, pie...ął
          się na kojo i komarunek świruje.
          Wtem wchodzi Czerwonka.
          - Babciu, kto Ci takie gały obsztalował?
          - A żebym lepiej mogła filować!
          Obszamał Czerwonkę i dalej komaruje.
          Wtem wchodzi Gajowy z giwerą na ramieniu, jebnął wilkowi fest sznyta na samarze
          wydobył Jarecką i Czerwonkę i razem batłącha obalili.

"Kima, apropak w blinie na ćwieku stał na zeksie, gdy Maron kopsał
          by konia do
          celi przez lipo. Blur, co odkiwał już niejedną pajdę tkwił na banklu
          i
          marszczył fackę, bo atandziła mu się świeża naboja na pałąku i
          dźgało go w
          Samarze. Mogłeś kopsnąć mi deko delbanki - warknął do Kimy - chyba
          mi nie
          podeszło to błoto z bercami.. tak mnie żga, że chyba się jorgnę na
          kratę!
          Pogrzej się przy ciotce, to ci ulży - wyszczerzył się Kima.
          Pogamziłbyś raz o
          bryce, zamiast durch o bliźniaczkach swojej błyskotki. Chcesz dać
          brykę,
          cepie? - Gamziłem z jednym kalifaktorem, kopsnie nam bukwę pod celę,
          jak
          przyjdzie po knipy dla pasera. Jesteś, Maron? Git, mnie tam jedno,
          kółka nie
          odkiwam, ale ty, chrabąszczu? Jak ci zaś kopsną manylki, do taty i
          na dołek."

• Gość: Geograf Ten post daje przyklad IP: 87.239.175.* 30.04.13, 21:47
            jak wy wszyscy nie macie pojęcia o Polsce To ma być gwara poznańska ? - to jakiś dialekt rodem z pod Białegostoku czy Lwowa
    • Gość: ? Kiedy ktos sie nimi zajmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 09:46
      Autor: ballest ☺ 19.04.13, 20:57 Dodaj do ulubionych
      OdpowiedzSzkoda, ze Niemcy musialy dlo ludzi wyznania mojzeszowego Getta stwarzac, zeby ich chronic przed polskimi nacjonalistami.
      • Gość: funkcjonariusz Re: Kiedy ktos sie nimi zajmie? IP: 93.154.144.* 20.04.13, 10:10
        Ci z Polski są pod naszą obserwacją. Mają załoźone teczki. Duża część to nasi etatowi, oddani służbie pracownicy.
        • Gość: Alojz Jo ino Jacusia podejrzewom.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 10:15

Fatum napisol:" Cyganie mają styczne zasady z Żydami. Może dlatego razem siedzieli w gettach. U żydów Goj też nie jest człowiekiem. "

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,143975251,143984421,Re_Cyganie_kontra_Slazacy.html
          • Gość: funkcjonariusz Re: Jo ino Jacusia podejrzewom.... IP: 93.154.144.* 20.04.13, 10:57
            Jacek ślecioł za bajtla na uep i mu czasym szczyko i szkryflo pierdhouy. Uod czasu do czasu trza go poleczyć we szpecjalistycznym uośrodku.
    • Gość: ZażortyMniymiec Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.free.aero2.net.pl 20.04.13, 14:36
      Jacyk mo niby szlonzkom lipstę. Ale tyn chop przeca dhupi na boku roztomaite fhrelki. To jes ku...orz jakich mauło. Niy trzymie żodnych moralnych sztandardów. Jygo baba, musiołaby to wiydzieć.
      • Gość: Januszek Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 15:01
        On nie ma zadnej slonskiej dziouchy, bo gdyby mial to w miare rozumialby slaski mialby pojecie o slasku. Siedzi na ich forum z 5 lat i nie zna podstawowych slaskich slow.
      • szlyzjer88 Re: Fatum-typisch Goroll 20.04.13, 15:05
        Gość portalu: ZażortyMniymiec napisał(a):

> Jacyk mo niby szlonzkom lipstę. Ale tyn chop przeca dhupi na boku roztomaite fh
        > relki. To jes ku...orz jakich mauło. Niy trzymie żodnych moralnych sztandardów.
        > Jygo baba, musiołaby to wiydzieć.

A fto tschimie jakiyś moralny sztandart na gnojoku ? Tam some ku...wiorze.

Pyrsk
        • adik48 Re: Fatum-typisch Goroll 20.04.13, 15:33
          Niy moga se z tobom Szlyzjer88 zgodzić. Som tam chopy, kiere majom jakieś zasady. Szkryfloł tam pamiyntom kiedyś Brat Jakuba.
          • szlyzjer88 Re: Fatum-typisch Goroll 20.04.13, 15:39
            adik48 napisał(a):

> Niy moga se z tobom Szlyzjer88 zgodzić. Som tam chopy, kiere majom jakieś zasad
            > y. Szkryfloł tam pamiyntom kiedyś Brat Jakuba.

Mosch recht, tysch pamiyntom go. To bou uczciwy karlus.
            • Gość: Egon Olsen Fatum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 18:07
              Szrajbowac tukej kaj miyszko tyn ciul, kaj mo robota, kaj laziol do szule-fszysko!
              Muszymy mu zrobiyc nocny atak terrorystyczny!
              • Gość: Kulniynty Walther Re: Fatum!!! IP: *.free.aero2.net.pl 28.04.13, 20:25
                Tyn chiul niy mieszko na Śląsku. To zawynżo obszar poszukiwań.
                • Gość: 666 Re: Fatum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 21:29
                  Ja, wiym, cosik szkryflou co miyszko kajs we cyntralnyj Polsce, mo mjano Jacek i szkryfko artikely do cajtunga.
                  • Gość: Kulniynty Walther Re: Fatum!!! IP: *.free.aero2.net.pl 28.04.13, 21:47
                    Może kiedyś i coś pisoł do jakiygoś lokalnygo szmatlawca. Na prowdziwygo dziynnikarza jes zbyt uograniczony. Mo tyż chop problymy z logiką. Do tygo slaby z niygo manipulator. Poza tym dyskusja z takimi karlami intelektualnymi jak herpuśpierdzielita czy ballyst tyż coś uo nim mowi. Zadaje se z gupielokami to tyż musi być durnota jakich mało.
                    • Gość: Alojz Re: Fatum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 09:28
                      Podejrzewom, co mog szrajbowac do cajtungow Bubla. Cza bydzie fklupac tymu Jacusiowi i Gryfnymu/ Egonowi tysz. Mariano dostou kara i jus niy robiy na forum zoudnych problymow.
                      • Gość: SzlyzjerskiMśćiwuj Re: Fatum!!! IP: 93.154.137.* 29.04.13, 10:20
                        Ja z Marjanem Hajnryszem momy na razie spokój, ale jygo warcholsko natura pryndzej czy póżniyj zwyciynźy. Gryfnego po leku już namjerzomy.
                        • Gość: Alojz Re: Fatum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 16:41
                          Marjanka nie ma juz 2 miesiace, a zwykle wytrzymywal okolo pol roku bez forum:-)

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,142859098,142880805,Re_Jo_sam_barzij_wierza_panu_Vuadkowi.html
                      • Gość: Egon Re: charakterystyczno cecha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.04.13, 11:10
                        wszechpolskich "ptaszkow" wielki pysk i pelne gacie,za rogu "poszczekiwac" w pelnym pogotowiu do ucieczki,buhahahaha....nawet na Wegry
                        • Gość: Alojz Re: charakterystyczno cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 11:24
                          Egon, dej posur, bo bydzie ciynsko noc...
                          Marjanek cosik uo tym wiy!
                          Zapytej karlusa:-)
                          Pyrsk
                          • Gość: Sztywny Hanys Re: charakterystyczno cecha IP: 93.154.150.* 29.04.13, 11:48
                            Marjan Hajnryś boi sie baby, to siedzi cicho. Baba mu pedziała, Marjan, jak jesce roz gorolle zadzwoniom to mosz sztraf i szlus z intyrnetem. To chop siedzi cicho i ino uobgryzo pazury, bo go cisnje coby zaś nacharkać, napuloć i nachrobic na goroli. Ty gryfny tyż dej pozur, godom cia, bo gorolle som mściwe.
                            • Gość: Alojz Re: charakterystyczno cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 12:16
                              Trzeba przejrzec stare posty Gryfnego...
                              Marjanek byl tak nieostrozny, ze w 2002 roku podal na forum swoje dane, a pozniej wielokrotnie robil "rekleme" swojemu uczonemu bratu:-)
                              • Gość: Zdzisek Re: charakterystyczno cecha IP: 93.154.135.* 29.04.13, 13:22
                                Poszukiwania uwaźam za rozpoczete.
                                • Gość: Alojz Re: charakterystyczno cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 13:47
                                  Czesto pisze na forum Chorzow i lubi Zeppelinow. Gryfny Egonku pochodzisz z Chorzowa?:-)
                                  • Gość: Alojz Re: charakterystyczno cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 13:50
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,324,58299951,58312568,Re_kreatywny_marketing.html
                                    Autor: gryfny 02.03.07, 10:53 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                    Odpowiedz13 im T Kosciuszki
                                    przykre i oburzajace!
                                  • Gość: Sztywny Hanys Re: charakterystyczno cecha IP: 93.154.135.* 29.04.13, 14:00
                                    Jak przaje Zeplom to powinien być swoj chop, a to tako mynda.
                                    Jak go chycymy to domy mu kusika, hehehe
                                    • Gość: Alojz Re: charakterystyczno cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 14:30
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,324,75015221,77630403,Re_Kartel_restauracja_meksykanska_.html
                                      • Gość: Egon Re: charakterystyczno cecha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.13, 11:04
                                        wszechpolski"ptaszki" jak tam, pono wom pitnol scigany Gryfny,buhahaha
                                        www.youtube.com/watch?v=GoyqZJWjOjU
                                    • Gość: Dohtor Mjut Re: charakterystyczno cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 16:56
                                      Tukej mos rap Zeppelinow!:
                                      www.youtube.com/watch?v=MvA26p6wMYc
                                      • Gość: ? Egon cos taki spokojny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 09:56
                                        • Gość: Olivier Bhanhiak Re: Egon cos taki spokojny? IP: *.free.aero2.net.pl 30.04.13, 10:18
                                          Chop se szykuje na majowka. Poszył fany i idzie na pochod. Ojgyn bier ino te cerwone niy bhrunathne, pierona. 3 maja bydzie zaś na forum i wciepnie para postów, kaj uobrzuci szajsym Poloków. A wtydy pałka se przegniy i Gohrolle cia znajdom Ojgyn.
                                          • Gość: Egon Re: a kaj tam.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.13, 11:10
                                            ..wszechpolskim "ptaszkom" wcale nie stoi,buhahahaha

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,13826561,_Prawdziwemu_Polakowi_najbardziej_stoi_w_okolicach.html#BoxSlotIIMT
                                            • Gość: Johann Khurwioszh Re: a kaj tam.. IP: *.free.aero2.net.pl 30.04.13, 16:37
                                              Varga godo:
                                              " Nie marzę o tym, żeby Polska zamieniła się w Szwajcarię czy w Austrię, gdzie za zdeptany kwiatek zatłukliby cię emerytowani SS-mani"

Gryfny, dziynki za tyn kwiotek, hehehe.
                                              • szlyzjer88 Re: a kaj tam.. 30.04.13, 16:53
                                                Gość portalu: Johann Khurwioszh napisał(a):

> Varga godo:
                                                > " Nie marzę o tym, żeby Polska zamieniła się w Szwajcarię czy w Austrię, gdzie
                                                > za zdeptany kwiatek zatłukliby cię emerytowani SS-mani"
                                                >
                                                > Gryfny, dziynki za tyn kwiotek, hehehe.

Jo myśla Khurwioszu co muschimy sia z gryfnym Oygynym cieszyć co wszchechpolskim ptaszkom ptoki niy stoyom. Najwaschnieyschi co naschym synkom stoyom tak yak naschymu dohtoorowi Mjodowi,
                                                www.youtube.com/watch?v=t-9F7SFOIC4
                                                • Gość: Johann Khurwiosch Re: a kaj tam.. IP: *.free.aero2.net.pl 30.04.13, 19:13
                                                  Ja, noszym kahrlushom stojom jak wyprynzone ojoki SS na baczność przyd Noszym Vatrym Adolfym . Mie ino martwi, źe to jes rozhmiar supermalenki. Skiź tygo szlyzjerki przajom muslemom, bo te perony som dobrze wyposażhone.
                                                  • szlyzjer88 Re: a kaj tam.. 30.04.13, 19:35
                                                    Gość portalu: Johann Khurwiosch napisał(a):

> Ja, noszym kahrlushom stojom jak wyprynzone ojoki SS na baczność przyd Noszym
                                                    > Vatrym Adolfym . Mie ino martwi, źe to jes rozhmiar supermalenki. Skiź tygo szl
                                                    > yzjerki przajom muslemom, bo te perony som dobrze wyposażhone.

Karlusy muschom ćwiytschyć, ćwiytschyć i jeschtsche roz ćwiytschyć sfoye ptoki na szwancparadach.

Pyrsk
                                                  • Gość: Johann Khurwiosch Re: a kaj tam.. IP: *.free.aero2.net.pl 30.04.13, 20:29
                                                    No ja, phrakhtik robi z nos majstra. No ja, maue tyż gryfne, hmmmmmmm.
                                                  • Gość: free Re: a kaj tam.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.13, 23:13
                                                    Gość: ..IP: *.free.aero2.net.pl

Gość: TheobaldPiehszinka
                                                    Gość: Willy Brajtner
                                                    Gość: Leonsio Fuzekla
                                                    Gość: Rygina Piepschyk
                                                    Gość: Johann Khurwiosch
                                                    Gość: Olivier Bhanhiak
                                                    Gość: Kulniynty Walther
                                                    Gość: ZażortyMniymiec
                                                    Gość: ZdzisekGouszelik
                                                    Gość: Wolfgang Knoubloch
                                                    Gość: Adi Wahligrushka
                                                    Gość: Kulega Artjomkunia
                                                    Gość: Aloiz Furgacz
                                                    Gość: Masorz
                                                    Wolfgang Dhupniok
                                                    Gość: Piszczek
                                                    rico_srola_hozuf
                                                    Gość: Kriger Szlyzjer
                                                    Gość: Willy Szphrycha
                                                    Gość: Karl Markhewkha
                                                    Gość: Indianer Jacek F.
                                                    Gość: Acim Zicherkha
                                                    Gość: PaullekSchczyphior
                                                    Gość: Jorg Khruphnik

wariat,unterbelichtetes Arschloch
                                                  • Gość: Adik Wahlighrushka Re: a kaj tam.. IP: *.free.aero2.net.pl 01.05.13, 08:26
                                                    Gryfny, idzies na pochód abo w doma uorganizujesz uobchody???? Pamiyntaj, coby na 8 maja wywiysic fano hitlerowsko ze kirem.
                                                  • Gość: Ksionrze Szlyzjer Re: a kaj tam.. IP: *.free.aero2.net.pl 01.05.13, 08:50
                                                    Kilku bhrachikhów mi tu bhrakhuje. Jak coś robisz gryfny to rób dobrze, niy bydymy tu tolerować paprockiyj roboty. Niy boisz se gryfny co uoni kiedyś wszyscy bydom dzwonić do cia??? Dej pozur godom ci.
                                                  • Gość: Egon Re: Dejcie pozur.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.13, 10:51
                                                    wszechpolskie" ptaszki" na wasze zaniedbane niewiasty,buhahahaha
                                                    demotywatory.pl/4117417/Majowka
                                                  • Gość: Ulrik Scharchikh Re: Dejcie pozur.. IP: *.free.aero2.net.pl 01.05.13, 13:48
                                                    Popatrz na swojom gryfny, wiym, że niy ma na co, baba nigdy niy byla za piykno. Tyn brzuch mo tyż za duży.
                                                  • Gość: Alojz Re: Dejcie pozur.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 14:01
                                                    To tyn borok mo baba? Rynia Ronczkowsko mo mjano?:-)
                                                  • Gość: Egon Jaca wkurzyl sie i kasuje posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 15:03
                                                    "I zas wyciepnou moj antwort do hasioka.... yno cymu?
                                                    Jus po slonsku szrajbowac tukej niy moga? Powic lepij co niy poradzis spokapic co sam bouo, bo godki niy snos, a kamraci niy bydom Ci tuplikowac fsyskiygo, bo niy majom na to cajtu. Pyrsk, boroczku!:-)"
                                                  • Gość: hihi Re: Jaca wkurzyl sie i kasuje posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 15:43
                                                    1fatum 01.05.13, 15:33 Odpowiedz
                                                    Za nieprzestrzeganie regulaminu i niedostosowanie się do poleceń moderatora Gymbalski1 do 8 maja dostał urlop od pisania.
                                                  • Gość: Uwe Scharhikh Re: Jaca wkurzyl sie i kasuje posty IP: *.free.aero2.net.pl 01.05.13, 23:05
                                                    Jacek mo wyraźne problymy ze sobom.
                                                  • Gość: Kulega Gryfnego Re: a kaj tam.. IP: *.free.aero2.net.pl 01.05.13, 23:10
                                                    Gryfny, ty ciulu, te IP co żeś podoł może miyć sytki tysiýcy uobcych sobie ludzi. Informatyk z koziyj rzici se znod.
                                                  • Gość: Egon Re: a kaj tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 17:06
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,34281,116731654,144244712,Re_Mom_tako_fraga.html

Autor: 1fatum ☺ 02.05.13, 15:58
                                                    Nie mam pojęcia kim on jest, ale wiele interesujących wątków znajdziesz tutaj

marucha.wordpress.com/2010/09/19/antyfaszysci-chca-aresztowania-irvinga/
                                                    Jeżeli jest Żydem, to zupełnie odmiennym od całej reszty. Najlepszym tego dowodem jest taki wpis w dyskusji

jasiek z toronto powiedział/a
                                                    2010-09-20 (poniedziałek) @ 04:19:38

Irving, jako pierwszy (z zawodu chemik) udowodnil na sali sadowej ze Cyklon-B byl stosowany jako srodek chemiczny do…odwszawiania…zawszonych rowniez i zydow… Spedzil na terenie b. obozu “Austwitz” 3 tygodnie badajac pobrane probki ze scian tzw., “komor gazowych”…no i prawda ujrzala swiatlo dzienne, a on ujrzal potezna sile zydowskiego ADL-u…

Irving podczas procesu o “anty-semityzm”, a glowne oskarzenie bylo ze “zaprzeczal holokaustowi” (holocaust industry)…
                                                    No i dlatego zydostwo panicznie boi sie Irvinga, bo jest on fachowcem – chemikiem na skale miedzynarodowa i naukowe kregi bardzo powaznie podchodza do jego odkryc…zwlaszcza w tej materii…
                                                    =========================
                                                    jasiek z toronto

polskawalczaca.com
                                                    P.S Procesy Irvinga toczyly sie za “zamknietymi drzwiami”…
                                                  • ballest Re: a kaj tam.. 03.05.13, 09:34
                                                    Gość: Alojz 19.04.13, 09:20 Odpowiedz
                                                    Jezyk ich starzikow byl o wiele bardziej polski niz obecnie. Profesor Marek ma racje, gdy mowi o wulgarnej i zgermanizowanej grypserze katowickich Bercikow.

Jezyk opow byl wlasciwie niemiecki !!!

bo Polonizacja miast "polskich" miala swoja geneze w wzbogaceniu sie niemieckiego mieszczanstwa i wynalezieniem druku.

Niektorzy historycy nazywaja ten proces repolonizacja.
                                                  • Gość: hihi Norman Davies nieukiem? Wedlug Jacka: tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 09:53
                                                    Podobno to ulubiony historyk Ballesta, ktory namietnie cytowal jego "Mikrokosmos" :-)))))))))

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,144222280,144267513,Re_Norman_Davies.html
                                                  • kubiss Re: Norman Davies nieukiem? Wedlug Jacka: tak! 04.05.13, 13:11
                                                    Dla Ballesta kazdy historyk jest cool gdy tylko gloryfikuje nazioli .
                                                  • Gość: hihi Re: Norman Davies nieukiem? Wedlug Jacka: tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 22:50
                                                    1fatum 05.05.13, 18:53 Odpowiedz
                                                    Częściowo bym go tłumaczył, bo był czas, kiedy ja myślałem podobnie na skutek szkolnej edukacji. Ta edukacja też zahaczała o Katyń i za sprawcę zbrodni podawano Niemców. Jednak pozaszkolna edukacja, a w tym wielki wpływ domu sprawiły, że moja wiedza zaczęła się różnić od tej szkolnej.
                                                    Przyznam, że i dziś dowiaduję się czegoś innego, niż mi wbijano w głowę. Jednak nie wierzgam i nie zaprzeczam, bo mam monopol na mądrość. Staram się nową wiedzę zweryfikować. Jeszcze kilka lat wstecz niczego nie wiedziałem o paleniu cerkwi na b. kresach wschodnich przez Polaków.
                                                    Z pokorą przyjmuje swoją niewiedzę i jestem wdzięczny tym, którzy pokazują fakty.
                                                    Zapewne nasz rozmówca nie jest w stanie przyjąć i zaakceptować czegoś innego, niż mu w głowę włożono za komuny.
                                                  • Gość: Leon Chebhulla Re: Norman Davies nieukiem? Wedlug Jacka: tak! IP: *.205.105.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.05.13, 22:58
                                                    Ten fatum to richtig blozen i gupielok. Mo ipi od morza to Tatr. Niykierzy ze ggg już nowet niy ryagujom na jygo "mondrości".
    • Gość: Łowca szlyzjerów Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.free.aero2.net.pl 18.05.13, 23:21
      CO TO ZA CIUL??????????????????????????????????????????????????????????? ?????

1fatum 18.05.13, 22:15 
      Odpowiedz
      Trudny i rozwlekły temat. Kiedy jadę do mojej ukochanej Hanyski, to u niej w domu 3/4 stanowi mowa niemiecka, a 1/4 śląska godka. Kiedy przyjdzie ktoś polskojęzyczny, to bardzo się starają mówić po polsku. Uwielbiam kiedy jej Vater bardzo usiłuje mówić po polsku i tak cudownie to jemu nie wychodzi, że aż jest miło słuchać. W zależności od regionu znaczenie rozpalenia ognia mamy np. "zatopić ogień" lub złożyć ogień". Podobnych regionalizmów jest wiele. Jednak większość z nich jest niezrozumiała dla Polaków. Konkludując - Ślązacy mimo zbliżonej mowy nie są Polakami, ani innymi Słowianami. Oni są Ślązakami ze swoim śląskim językiem. Jak ktoś napisze >>GWARA<< To mu skopię rzyć!!!!! Gwara, to pokomunistyczne pozostałości usiłujące udowodnić, że język śląski wywodzi się z polskiego i jest jego gwarową odmianą
      • Gość: SzaraMasc Ze tak zapytam... IP: *.play-internet.pl 19.05.13, 00:53
        On jest normalny?
        Posty pisze poprawnie po polsku i jakies szkoly skonczyl-tak mysle.
        Ale czy jest normalny? Moze on ma cos z garem?
        • Gość: lustereczkoZycia Twój tekst to obraz stanu twojego umysłu... IP: 93.154.151.* 19.05.13, 08:26
          @_pa szara maść: spójrz w lustro a zobaczysz swoją skalę normalności, według której oceniasz bliźnich. A potem pogadaj z fachowcem....
          .........................................................

Gość portalu: SzaraMasc napisał(a):

> On jest normalny?
          > Posty pisze poprawnie po polsku i jakies szkoly skonczyl-tak mysle.
          > Ale czy jest normalny? Moze on ma cos z garem?
      • Gość: łowcaGoroli kapucha-typisch Goroll IP: *.free.aero2.net.pl 19.05.13, 09:21
        CO TO ZA CIUL??????????????????????????????????????????????????????????? ?????
    • Gość: inż.GorolEnergetyk gorolik groszek !!_typisch Goroll piecowy IP: *.play-internet.pl 19.05.13, 11:04
      Sumsiod muj tutaj we Byndziniu goroli nałopoł do wora i czymo ich we żeberkach kaloryweruw,roz we tygoniu bigusa ślunzockiego micha łunymdo zarcia dawo...no igrzejum stado diobłuw pobecce bryny,za darmoprawie,kumie.
      • paplok Obacht! !!!!!! Fatum to niy typisch Goroll. 22.05.13, 20:31
        Musza to naszkriflowac bo nikt tego niy zauwazyl.

Co Fatum oglondo?

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,132331154,144618709,Re_Kolos_nad_miastem.html
        "Der Sieg des Glaubens" ( Leni Riefenstahl),

To tyn film: www.youtube.com/watch?v=6x6M0q4jE2E

Beztuż uon na GGG za Führera robi . Uon niy Zyd ino godo, ze to Poloki Zydow mordowali, a niy Niymce.

Pyrsk.
        • Gość: Inż. Mamhoń Re: Obacht! !!!!!! Fatum to niy typisch Goroll. IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.13, 21:16
          Swój rozum ma. Jak treści są jednoznacznie faszystowskie to pisze, że się nie zna i prosi o komentarz bardziej zorientowanych. To prowokator i manipulator, czasem jednak myślę, że on tych szlyzjerów na ggg robi za błoznów.
          • Gość: hihi Re: Obacht! !!!!!! Fatum to niy typisch Goroll. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 21:42
            Ale on z nimi siedzi tam juz okolo 5 lat. Kto normalny podpuszczalby ich przez tak dlugi okres:-)
            • Gość: Inż. Mamhoń Re: Obacht! !!!!!! Fatum to niy typisch Goroll. IP: 84.39.163.* 22.05.13, 21:50
              Tu mosz recht. Należy więc wysnuć jedyny wniosek: jacuś jes pierdholniynty.
            • Gość: syrPodpuszczalski oba podpuszczacze to typische Gorollen IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.13, 21:54
              > Ale on z nimi siedzi tam juz okolo 5 lat. Kto normalny podpuszczalby ich prze
              > z tak dlugi okres:-)....

www.youtube.com/watch?v=eNPcao_cQmc
              • Gość: hihi Moze brak seksu spowodowal u Jacka zmiany w mozgu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 22:05
                sympatia.onet.pl/forum/czy-mezczyzni-boja-sie-kobiet-4s,0,670579,86520545,czytaj.html#mark
                • Gość: Aparat Żorka5 Re: Moze brak seksu spowodowal u Jacka zmiany w m IP: 84.39.163.* 22.05.13, 22:10
                  A co z tom ślonskom lipstom?? Śmiysznie ta lipsta brzmi w ustach starszygo gościa.
                  • Gość: hihi Re: Moze brak seksu spowodowal u Jacka zmiany w m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 23:23
                    Podejrzewam, ze zadna slonsko lipsta nie istnieje.
                    Ciekawe czy jego kamraci z GGG wiedza jak ten Jacek wyglada, jak sie nazywa, ile ma lat, gdzie mieszka?
                    Moze to jakis stary kawaler, ktory mieszka z matka, nie ma przyjaciol w realu.... a na tym forum ich znalazl. A moze po prostu swir?
                    • Gość: Śledczy Re: Moze brak seksu spowodowal u Jacka zmiany w m IP: *.free.aero2.net.pl 23.05.13, 00:01
                      Dzwoniom do sia, na stacjonarny.
                      • Gość: Joszczymbjok Re: Moze brak seksu spowodowal u Jacka zmiany w m IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 16:05
                        Jo na poczontku tys podejrzewolech, co Jacus to jes jaki zurnalista sledczy, ale lon jus sam pora lot szrajbuje i bestosz mysla co tyn ciul urwol siy ze Tworek, bo normalny to lon niy jes.

Pyrsk!
                        Joszczymbjok
    • Gość: albinKrzywyRyj typisch Goroll folk:jak ciule grajum tak pajacujum IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.13, 21:39
      www.youtube.com/watch?v=BPswCxQCXb4
      • paplok Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine Clowns 22.05.13, 22:22
        Mosz recht,

Ty wolisz Fatum und seine Freunde tanzen

www.youtube.com/watch?v=gYdmk3GP3iM
        • Gość: Franz Dohlasch Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C IP: 84.39.163.* 22.05.13, 22:33
          Paplok, ale żech sie uśmioł. W tle znajome szlyzjerskie gymby.
          • paplok Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C 22.05.13, 22:57
            Ciecza sie, ze Ci sie podobolo. Fajny konsek. Ha, ha, hajli, hajlo, hajla, ha,ha,ha,ha.

To je Fatum, (tyn z wonsami) i jego kameraden z ggg.
            • Gość: batzen Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.05.13, 23:19
              paplok napisał(a):

> Ciecza sie, ze Ci sie podobolo. Fajny konsek. Ha, ha, hajli, hajlo, hajla, ha,h
              > a,ha,ha.
              >
              > To je Fatum, (tyn z wonsami) i jego kameraden z ggg.

Das heißt "hei di hei da hei do" du idiot

www.youtube.com/watch?v=SblRmirRTwk
              • paplok Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C 22.05.13, 23:57
                Gość portalu: batzen napisał(a):

> paplok napisał(a):
                >
                > > Ciecza sie, ze Ci sie podobolo. Fajny konsek. Ha, ha, hajli, hajlo, hajla
                > , ha,h
                > > a,ha,ha.
                > >
                > > To je Fatum, (tyn z wonsami) i jego kameraden z ggg.
                >
                > Das heißt "hei di hei da hei do" du idiot
                >
                > www.youtube.com/watch?v=SblRmirRTwk

Ja, ja Klugscheißer.

typische Volksmusik aus Dritte Reich

www.youtube.com/watch?v=slOTKPvQCls
                • Gość: Badacz Szlyzjerow Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C IP: *.free.aero2.net.pl 23.05.13, 00:06
                  Takich koncków szlyzjerskich poczebujemy. Byda se to puszczał colkom noc. Baba mi uciyknie ale to dupca. Ida uoblyc mundur NSDAP. I owina se fanom ze hakynkrojcem, tschius kamaraden.
                  • Gość: gosc Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.13, 00:24
                    Gość portalu: Badacz Szlyzjerow napisał(a):

ty se zbadej swojygo c.iulika a kondom na leb se wsodz wulcu.
                • Gość: etnograf pajace ....na sznurkach IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 00:08
                  Pajace i kukiełki, obojnaki poltońskie
                  • paplok Gute Nacht, Freunde 23.05.13, 00:18
                    www.youtube.com/watch?v=qz4Fq9NXtzw
                • Gość: batzen Re: Niy typisch Goroll: keine Volksmusik, keine C IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.13, 00:17
                  > paplok napisał(a):
                  Ja, ja Klugscheißer. typische Volksmusik aus Dritte Reich

Wenn schon, ty paploku jedyn, dann, :
                  " typische Volksmusik aus der Zeit des Dritten Reiches". Stimmt aber absolut nicht, nieuku .

Piosenka powstala 100 lat przed III Rzesza
                  Text: Albert Graf von Schlippenbach - 1830
                  Musik: Unbekannt vor 1835, Ostpreußisch z Prus Wschodnich
                  • paplok Gute Nacht, Freunde 23.05.13, 00:23
                    www.youtube.com/watch?v=qz4Fq9NXtzw
                    • Gość: 1Gorol Nagroda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 19:31
                      Za ustalenie nazwiska Jacka Fatumowitza 2$
                      Za jego pusty leb 3$!
                      • Gość: ZażortyGorol Re: Nagroda! IP: 93.154.145.* 23.05.13, 19:43
                        Są tacy co hy dali za niego dużo więcej. Jego czas powoli dobiega...
                        • Gość: ! Re: Nagroda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 20:06
                          Ja go za darmo wytropie. Howgh!
    • Gość: hihi Re: Fatum-typisch Goroll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 09:24
      Korzenie, czy pretekst antysemityzmuAutor: 1fatum ☺ 23.05.13, 22:49 Dodaj do ulubionych
      OdpowiedzCoraz częstej pojawiają się antysemickie argumenty. Nie mam pojęcia, czy są korzeniami, czy pretekstem do antysemityzmu. Może są prawdą?

... tak samo zrobiono w 19 wieku z Polakami- w czasie rozbiorów zmuszono do emigracji ekonomicznej ponad 5 mln Polaków-a kto zajął ich miejsce??? Żydzi przejeli po POlakach ich domy i majątki.Proste fakty-dane historyczne. Liczba żydów w Warszawie: 1791r=5%, 1856=24%, 1897=34%. Jeszcze lepiej z liczbą żydów w Łodzi: 1791r= 0%, 1856=12%, 1897=41%. I co ? nadal wierzycie ,ze żydzi są niegrożni??? Ludnośc Palestyny: 1820r=3000 żydów, 1920=10%, 2012=75+%. Inwazja na POlskę trwa-poczytajcie sobie o planach zasiedlenia Polski przez żydów wrzucając hasło w necie: ruch odrodzenia żydowskiego w Polsce kongres berlin lipiec 2012- do Polski przyjedzie 3 mln żydów i dla każdego musi znalezc się praca i mieszkanie/dom. Jeśli będziemy się godzic na PO itp i emigrowac za granice za pracą to za 30 lat żydzi stana się większością w Polsce a nasze dzieci będą niewolnikami u żydów i niemców rządzących Polską. Czy chcecie aby wasze dzieci i wnuki zostały niewolnikami u żyda w Polsce jak teraz są Palestyńczycy w swej Ojczyznie ??? Polacy nie maja juz jaj,obcieli nam??? ...
    • Gość: moje IP rowerowe kapucha-typisch Goroll IP: *.free.aero2.net.pl 24.05.13, 10:13

Wojna duchów już się rozpoczęła, na razie na poziomie ludzi. Drugi poziom stanowi wojna demonów z duchami czystymi. Jednak nadchodzi wielkimi krokami chwila, kiedy to powiem DOŚĆ!!! Skutkiem tego będzie zniknięcie wszystkich mocy piekielnych z powierzchni ziemi i zapieczętowanie ich w otchłani piekielnej. Jednak obecny czas, jest czasem wielkiej walki duchowej żyjących na ziemi ludzi.

Chcę, aby każde z was przyjęło łaskę cierpienia, które was spotyka. Będą one dochodziły do kresu waszej fizycznej i duchowej wytrzymałości. Jest to niezbędna cena, którą musicie zapłacić, aby być zbawionymi. W tym wszystkim powinniście idąc za Moim śladem, współofiarować je za zbawienie waszych bliźnich. Kto jednak będzie złorzeczył i ciskał się wściekle z powodu tego krzyża, ten bardzo wiele straci, a krzyż stawać się będzie udręczeniem, aż po przeklinanie go. Kończąc w ten sposób swoje życie, staniecie na Sprawiedliwym Sądzie, a jeżeli nie będzie nic, co zrównoważy wasze winy, to następstwem będzie wieczna kara. Nastąpi to jedynie wtedy, gdy wybór ten potwierdzicie całą swoją istotą. Jedynie świadoma negacja Woli Bożej sprawia, że człowiek świadomie wybiera zło, a wówczas oszukany wpada na miejsce wiecznej kary.

Dzisiejszy człowiek wyparł ze swojej świadomości fakt, że Bóg jest także Bogiem Sprawiedliwym. Człowiecze, wraz z twoimi czynami oskarżać będziesz sam siebie przed Bożym Majestatem. Będąc świadomy zła jakie czynisz, dlaczego wykonujesz je bez wahania?

Gdyby nie wygodnictwo i lenistwo dzieci Bożych, w otchłani piekielnej mogłoby być o wiele mniej ludzi potępionych.

Do chwili obecnej, liczba stworzonych ludzi nie przekroczyła siedemdziesięciu miliardów, z tego potępionych w piekle jest dwadzieścia pięć miliardów. Dwanaście miliardów ludzi przebywa tam z powodu braku modlitwy i ofiary osób, wstawiających się za nimi o uratowanie od tej kaźni. Jeden człowiek jest w stanie przez całe swoje życie uratować od potępienia nawet dziesięć milionów ludzi. Mało kto korzysta z naczynia, jakie podarowałem wam przez ręce Żywego Płomienia.

Jednorazowe odmówienie tej modlitwy zapewnia ratunek jednemu milionowi dusz i zabezpiecza ratunek tym ludziom przed wiecznym potępieniem. Możecie ją odmawiać dowolną ilość razy w ciągu dnia. Chcąc zapewnić maksymalną jej skuteczność w dniu jej odmawiania, wskazane jest, być w tym dniu na całej Mszy Świętej i u Komunii Świętej. Uratowana w ten sposób dusza od ogni piekielnych, jednak skazana będzie przez Bożą Sprawiedliwość na odpowiedniej wagi czyściec. Przypominam także i o naczyniu największym dla dusz czyśćcowych, którym jest Różaniec Drogi Krzyżowej, niedoceniony i wzgardzony przez wielu.www.viviflaminis-deogracias.pl.tl/2011

Jam Jest tatuś twój. Druga Osoba Trójcy Świętej. Przybyłem do ciebie Żywy Płomieniu wcześniej niż zwykle na to błogosławione miejsce. Nie zniechęcajcie się niczym i ufajcie, chociaż siła złego ducha naciera na was z każdej strony. Duch Święty dał ci dzisiaj dobre natchnienia, co należy czynić, a Ja ci teraz jedynie przypomnę do zapisania oficjalnie.

Jeżeli ktoś z was chciałby wyrwać któregoś biskupa, ze szponów i wpływu demonów oraz sfery ich oddziaływania, potrzeba stałej, nieprzerwanej modlitwy, ofiar, prawdziwych postów (o chlebie i wodzie), wynagrodzeń, aż tysiąca osób. Za zwykłego kapłana czy zakonnika potrzeba takich samych składników od stu osób. Chcąc zmienić nastawienie i serca całego Episkopatu Polski, potrzeba modlitwy, ofiary i nieustannych postów, od stu pięćdziesięciu tysięcy ofiarników. O ile będzie ich mniej, o tyle wolniej będzie postępowało ich nawrócenie. Musicie wiedzieć, że demony nie będą tak łatwo ustępowały.

Zechciejcie zauważyć, że wasza modlitwa i zamawiane liczne Msze Święte według intencji Mojej Świętej Mamy, zaowocowały już dobrą decyzją Papieża i wielu kardynałów, o wprowadzeniu licznych zmian dla reformy liturgii posoborowej. Potrzeba od was kochane dzieci światłości jeszcze wielu takich modlitw i zamawianych przez was Mszy Świętych, aby mogło być dokończone ze spokojem i bez zbędnego pośpiechu to wszystko, co będzie po Myśli i Woli Bożej w Moim Świętym Kościele. Zmiany jakie niebawem nastąpią, spowodują całkowitą odnowę życia duchowego większości ludzi Kościoła.

Wiedzą demony, że kres ich szkodliwego działania oraz panowania dobiega końca. Aniołowie i inne Chóry Anielskie przygotowani do działania, czekają na wypowiedzenie przeze Mnie odpowiedniej komendy, wówczas zwiążą wszelkie moce piekielne, pieczętując otchłań piekielną. Dopiero po tym fakcie, człowiek będzie mógł odetchnąć. Teraz widząc przygotowane do działania Hufce Anielskie, wiedzą złe duchy, że to jest już prawie koniec ich działania. Czynią one wszystko co mogą, aby wam maksymalnie wszystko utrudnić, pogmatwać, zamotać oraz zdezorientować wszystkich, których zdołają, aby ludzie nie wiedzieli, co mają czynić, aby przestali wielbić Boga, a przynajmniej zamarli w bezruchu.

Wojna duchów już się rozpoczęła, na razie na poziomie ludzi. Drugi poziom stanowi wojna demonów z duchami czystymi. Jednak nadchodzi wielkimi krokami chwila, kiedy to powiem DOŚĆ!!! Skutkiem tego będzie zniknięcie wszystkich mocy piekielnych z powierzchni ziemi i zapieczętowanie ich w otchłani piekielnej. Jednak obecny czas, jest czasem wielkiej walki duchowej żyjących na ziemi ludzi.

Chcę, aby każde z was przyjęło łaskę cierpienia, które was spotyka. Będą one dochodziły do kresu waszej fizycznej i duchowej wytrzymałości. Jest to niezbędna cena, którą musicie zapłacić, aby być zbawionymi. W tym wszystkim powinniście idąc za Moim śladem, współofiarować je za zbawienie waszych bliźnich. Kto jednak będzie złorzeczył i ciskał się wściekle z powodu tego krzyża, ten bardzo wiele straci, a krzyż stawać się będzie udręczeniem, aż po przeklinanie go. Kończąc w ten sposób swoje życie, staniecie na Sprawiedliwym Sądzie, a jeżeli nie będzie nic, co zrównoważy wasze winy, to następstwem będzie wieczna kara. Nastąpi to jedynie wtedy, gdy wybór ten potwierdzicie całą swoją istotą. Jedynie świadoma negacja Woli Bożej sprawia, że człowiek świadomie wybiera zło, a wówczas oszukany wpada na miejsce wiecznej kary.

Dzisiejszy człowiek wyparł ze swojej świadomości fakt, że Bóg jest także Bogiem Sprawiedliwym. Człowiecze, wraz z twoimi czynami oskarżać będziesz sam siebie przed Bożym Majestatem. Będąc świadomy zła jakie czynisz, dlaczego wykonujesz je bez wahania?

Gdyby nie wygodnictwo i lenistwo dzieci Bożych, w otchłani piekielnej mogłoby być o wiele mniej ludzi potępionych.

Do chwili obecnej, liczba stworzonych ludzi nie przekroczyła siedemdziesięciu miliardów, z tego potępionych w piekle jest dwadzieścia pięć miliardów. Dwanaście miliardów ludzi przebywa tam z powodu braku modlitwy i ofiary osób, wstawiających się za nimi o uratowanie od tej kaźni. Jeden człowiek jest w stanie przez całe swoje życie uratować od potępienia nawet dziesięć milionów ludzi. Mało kto korzysta z naczynia, jakie podarowałem wam przez ręce Żywego Płomienia.

Jednorazowe odmówienie tej modlitwy zapewnia ratunek jednemu milionowi dusz i zabezpiecza ratunek tym ludziom przed wiecznym potępieniem. Możecie ją odmawiać dowolną ilość razy w ciągu dnia. Chcąc zapewnić maksymalną jej skuteczność w dniu jej odmawiania, wskazane jest, być w tym dniu na całej Mszy Świętej i u Komunii Świętej. Uratowana w ten sposób dusza od ogni piekielnych, jednak skazana będzie przez Bożą Sprawiedliwość na odpowiedniej wagi czyściec. Przypominam także i o naczyniu największym dla dusz czyśćcowych, którym jest Różaniec Drogi Krzyżowej, niedoceniony i wzgardzony przez wielu.

Jak bardzo tęsknię za waszą szczerą, prawdziwą, ofiarną miłością, taką według woli i my

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka