cherry.coke Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:23 Nie wiem jak z tym ubostwem, skoro napoje schodza pierwsze, a chleb zostaje... widocznie nie tak zle! Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:24 Gazeta, sorry, ale ostro przesadzasz, jedna rosa wystarczy. Klikam na kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:29 Może i tak, ale nie mogłam się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:21 A mnie się wyjątkowo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
carmensitas Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:32 Dodam jeszcze, ze mozna sobie czasem poczytac, jak najzamozniejsi na tym swiecie bija sie moze nie o napoje Zbyszko (bo tam ich nie ma), ale o butelke wodki czy flakonik perfum. Zarabiajacy po kilka (czasem dziesiat) milionow dolarow rocznie dostaja wszawicy tylka, jak widza "za darmo". Takie lejdi gagi, britnej sprirsy i inne ida na imprezy i pierwsze co, to lapia torby z giftami. Kiedys byly programy na MTV o imprezach w Hollywood czy gdzies tam i bylo to przepieknie pokazane. I akurat mam o wiele wieksze zrozumienie dla pani, ktora moze nie zarabia nawet 1000 zl i dla niej taki "poczestunek za darmo" to olaboga! Za to duzo trudniej przychodzi mi ogarniecie osoby, ktora za jeden dzien pracy moze sobie kupic 100 butelek najdrozszych perfum, a i tak rzuca sie na te darmowe. Sa swiatowe gwiazdy, ktore "zapominaja" zaplacic za ubrania w sklepie, "zapominaja" o zwrocie bizuterii wypozyczonej na Oscary. No ale wiadomo - z tego wiralu juz sie nie zrobi. Bo wiadomo - kto ukradnie 100 zl, bedzie siedzial w wiezieniu. Kto ukradnie 100 mln... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:34 Po raz kolejny z Tobą się zgadzam. Ale co o prawdziwej biedzie może wiedzieć Paniusia (o nie do końca wiadomych preferencjach seksualnych) z bogatej Warszawy, z dobrą pracą która na utrzymaniu ma tylko kota. Owa Pani (założyciela wątku) niedawno samo przyznała, że w szkole odwracała się od dzieci brudnych i zaniedbanych i że "to było naturalne bo takie są dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:41 tutaj nie chodzi o zadna biede...to poprostu mentalność jednostek...ci ludzie w pojedynke pewnie nie ukradli by tych napitków ale był owczy pęd i odezwał sie w nich zew zdobywcy , złodzieja skoro wszyscy biora a ja takze mam pod ręką te dary losy to biorę...smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:46 A co się odezwało w tym wątku?? Jaka to mentalność zbiorowa jest tu i na fejsbukach robiących sobie zabawę z jednej z kobiet? Zabawę która może jej rodzinie zruinować życie? Policz ile tu osób chętnie się do linczu na tych ludziach rzuciło piejąc przy tym ochy i achy o swojej cnocie która przecież nie jest taka jak tych z filmu.... Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:52 ogladnelam I zbiorowy film gdzie biora wszyscy, na FB naie oglądałąm i nie zagłebiam się.... babie sie dostało ale byla tak samo winna jak wszyscy...miała kobiecina pecha ...pazernosc nie popłaca. Mam sie nad nią litować? wiedziała co robi... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:53 Wiedziała, że jest filmowana i że film znajdzie się w sieci? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:59 flesze błyskały az miło, baba w niebieskim filmowała naprzeciwko niej...no litosci... durnota byla tak zachłanna ( nie tylko zresztą ona) ze zapomniala o bozym swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:01 Dajcie już spokój bogate Paniusie Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:07 uwazasz ze to o "bogactwo" chodzi...NIE to mentalnosc i brak podstawowych zasad! nawet dziecko kradło...a rodzice pewnie obok bo było wstyd przed obiektyw gebe wystawic... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:41 Nie wiem jak można "kraść" rzecz darmową? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:08 s1.kozaczek.pl/2012/12/wigilia-w-radomiu-R1.jpg uwazasz ze np ta pani wyglada na jakos szczególnie biedna...? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:39 Obecnie przy odrobinie szczęścia można ubrać się całkiem nieźle za parę złotych w lumpeksie. Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:46 Dla mnie cala ta akja to niestety zenada i wlasnie TA pani jest najbardziej odpychajaca postacia w calej tej ,,szopce``.Tak zgrabnie wkrecila sie i zwinela butle ciemnego czegos..Wyglada na taka co w realu ,,niemarkowych nie kupuje`` Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:54 Ja bym takim osobom życzyła prawdziwej biedy, tak aby faktycznie darmowy poczęstunek był dla nich czymś dużym. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Do moderacji 19.12.12, 22:00 W każdym wątku, doslownie każdym, gazeta rzuca w stosunku do morgen obrzydliwe insynuacje, albo obraża ją wprost. To już jest nękanie! Dlaczego moderacja nie zwraca na to uwagi??? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Do moderacji 19.12.12, 22:13 Ja go mam od dawna wygaszonego, więc mi to lotto może sobie szczekać, rosa na pewno zamacha do wtóru ogonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Do moderacji 19.12.12, 22:34 Poczekaj Złotko, napiszę do Shellerki lub drugiej zaprzyjaźnionej forumowiczki z prośbą aby mnie cytowały w Twoich wątkach, będziesz biedulko musiała więcej osób wygasić aby mnie "nie widzieć". Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Do moderacji 19.12.12, 23:43 W tej wyjątkowej sytuacji mogę kopiować twoje wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Do moderacji 19.12.12, 23:42 morgen_stern napisała: > Ja go mam od dawna wygaszonego, więc mi to lotto może sobie szczekać, rosa n > a pewno zamacha do wtóru ogonkiem > No i kto tu się kogo czepia? Płaczesz, że inna forumka się do ciebie przychrzania, a sama co robisz?? Hipokryzja to twoje pierwsze imię, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Do moderacji 19.12.12, 22:36 Jakie insynuacje? Morgenka wielokrotnie na tym forum (publicznym) nawiązywała do swoich seksualnych ekscesów. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Do moderacji 19.12.12, 23:07 Ale Ty to wyciągasz w każdym wątku, w którym Morgen się wypowiada. Jesteś obrzydliwy/wa. Druga Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Do moderacji 20.12.12, 08:12 A jak Morgenka wyciągnęła sklep internetowy z pełnymi danymi osobowymi jednego forumowicza to połowa forum miała ubaw (założyła osobny wątek nawet, który po około 200 wpisach został dopiero skasowany). A jej nie można "wyciągnąć" czegoś o czym sama wielokrotnie pisała na publicznym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Do moderacji 19.12.12, 23:44 Nawet wprost pisała, że jest biseksualna. To są jej słowa, nie nasze. Ale sobie adwokata znalazła szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Do moderacji 20.12.12, 08:38 Wspólny wróg szybko jednoczy, co? Nawet gazetę w doope pocałujesz, jeśli tylko mnie obrazi nisko upadłaś Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Do moderacji 20.12.12, 09:42 Ja Cię nie obrażam Kochaniutka, gdybyś mnie nie wygasiła to byś widziała, a nie polegała na wybiórczych tekstach innych. Cmok Pozdro dla kota i ode mnie go ucałuj w dupeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Do moderacji 20.12.12, 11:41 No cóż chodzący ideale.. ty wiesz lepiej. Jak zwykle.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Do moderacji 20.12.12, 10:37 gazeta_mi_placi napisała: > Jakie insynuacje? Morgenka wielokrotnie na tym forum (publicznym) nawiązywała d > o swoich seksualnych ekscesów. ooo nieladnie zazdroscic, gazeciarzu. nietrudno zgadnac, ze jedyna kobieta w twoim zyciu jest twoja mamusia. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis szczerze mówiąc jestem wstrząśnięta 19.12.12, 20:39 tym, jak wiele osób TUTAJ się na hura hop przyłączyło do linczu na tych osobach. i w niektórych wypowiedziach widać wprost, że winą największą tych ludzi jest to, że rzucili się hurtem na NAPOJE PO 2 ZŁOTE! bo co to jest 2 złote dla przeciętnej foremki?! tyle to ona żebrakowi rzuca co dzień. a tu jakaś baba po tani napój ręce wyciąga! no skandal! dla mnie ten wątek, właśnie w tej przedświątecznej pseudoaurze zgody i miłości, jest żenujący. Zenujący, że tak wiele osób w nim tak chętnie linczuje bez wniknięcia w sytuację, tak chętnie potępiają i gnoją piejąc o Wigliii, radośni, ŻE WRESZCIE MOGĄ POTĘPIĆ KOGOŚ INNEGO i się wyżyć na jakiejś biednej kobiecinie co te tanie a DARMOWE napoje dzieciom do domu zataszczy by coś innego niż na co dzień miały. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: szczerze mówiąc jestem wstrząśnięta 19.12.12, 20:52 A Doda zrobiła awanturę w Sephorze gdy obsługa normalnie (jak każdego klienta) skasowała jej towary bo ona jest gwiazda i płacić nie będzie. Jakoś szczególnie napiętnowana w internecie nie była z tego powodu. A amerykańska znana aktorka (Sharon Stone) swego czasu nie zamierzała oddać wypożyczonej przez jakąś firmę jubilerską brylantowej kolii. Sprawa oparła się nawet o sąd, firma wygrała. I też nikt sobie z niej beki nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:46 Jesli chodzi o ta konkretna sytuacje, to to akurat jest ewidentna, chamska kradziez. Wigilia zorganizowana dla wszystkich, niechby sobie jedna z druga polewala tego zbyszka co chwila, ale zrywanie butelek czy chleba ze stolu?! Tak nie robia biedni ludzie, w pracy mialam kontakt z bieda i ciezej bylo namowic biednego do wziecia czegos do jedzenia, niz wielu dobrze sytuowanych do tego, by biednym zostawili. Poza tym zadna z tych osob nie wyglada na taka, co by jej czegos procz odrobiny honoru brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 20:48 no tak, trzeba mieć butelkę w ręku i być brudnym i cuchnącym to wtedy wiadomo, że jesteś biedny i ci się należy. jak wyglądasz jako tako to żaden mops ci złotowki nie da, a jak darmowe rzeczy bierzesz to znaczy że kradniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:29 swieta sie zblizaja to w kazdej matka miłosierdzia sie odzywa? bo swieta? i co? normalnie zjeb...byscie baby z gory do dołu, ale ze swieta to trzeba na odwrót? nazywajmy rzeczy po imieniu - kradziez...czlowiek z odrobiną kultury, honoru, podstawowych zasad...normalny nie ukradnie, co ma tutaj bieda do rzeczy...nasze spoleczenstwo jest generalnie niezbyt zamozne, biedne, co nie znaczy ze codziennie po sklepach grasuja hordy bab kradnace przed swietami co popadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:45 napoje darmowe wystawione na promocji do wzięcia przez zebranych ludzi - bierzesz je to też kradniesz? myśl a nie wymyślaj. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:22 A Ty rozrozniasz napoje wystawione na promocji do wziecia, od wystawionych na wigilijnym stole do POCZESTUNKU??? Rozumiem, ze jak firma urzadza spotkanie wigilijne, pakujesz zarcie i flachy w siaty i zabierasz doope, biesiadowac do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:46 Niedawno znajoma mi osoba miała wigilię firmową na którą zdążyła w ostatniej chwili (na ostatnie 15 minut), było już po obiedzie i wyobraź sobie, że dostała ów obiad w pojemnikach na wynos. Nie prosiła o to, sama dostała. Ja jak nie dojem czegoś w restauracji (a dość często się zdarza bo na ogół porcje dość duże jak dla mnie) to personel sam często proponuje zapakowanie na wynos, nie ma obowiązku zjadania na miejscu czy darmowego czy płatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 11:18 No tak! Porownywanie wziecia do domu resztek kolacji, za ktora sie zaplacilo, lub zapakowanej wlasnie dla ciebie, bo byles zaproszony, porownujesz do rozkradania chleba i napoi ze stolu, przygotowanego dla wszystkich?! Powinszowac tylko i modlic sie by sasiadem takiego nie byc. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:19 To nie byla darmowa rzecz do brania, tylko poczestunek i tak, to byla kradziez. Nigdzie nie napisalam, ze trzeba byc brudnym i spitym, by zyskac miano biednego. Tak z reguly wygladaja uliczne ochlejmordy. Wielu biednych ludzi wyglada schludniej, niz niejeden nowobogacki. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:25 była kradzież ? i co? gdzie zgłoszenie na policję tej kradzieży pani jakże praworządna i świętojebliwa? zgłosiłaś już?? nie ? to zatajasz przestępstwo jakiego jesteś świadkiem! tak samo jak zataili robiący film. gdzie te zgłoszenia ? no słucham Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:28 Z Radomia jesteś czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:30 pytam się wszystkich świętojebliwych z tego wątku - która zawiadomiła o przestępstwie policję? oskarżacie kogoś o kradzież - więc jako prawowite obywatelki na pewno tę kradzież zgosiłyście na policję. no słucham, która była pierwsza. bo jak rozumiem co najmniej kilkadziesiąt telefonów na policję już było od porządnych emam z tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:40 Gdybys pogrzeszyla troche wiedza, zakumalabys co to jest mniejsza szkodliwosc czynu. Naglosnienie tej sprawy i pokazanie tych zlodziejskich facjat, jest dobra nauczka. Boisz sie o swoj wizerunek, ze tak kogucisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:43 Jak można ukraść rzecz darmową, przeznaczoną do darmowego spożycia i to bez żadnych warunków (np. dostajesz coś gratis jeśli kupisz taki a taki towar)? Te rzeczy były darmowe dla każdej chętnej osoby, która tam była. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:45 Jesli czestuja Cie w sklepie ciastem, zwalasz do siaty wszystko z tacy, bo za darmoche, czy jednak zachowujesz sie z kultura i czestujesz kawalkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 08:07 W ogóle się nie częstuję, omijam stoisko hostessy z jedzeniem, nie lubię jeść w sklepach. Zaś hostessa widząc osobę która tak postępuje powinna powiedzieć, że dla każdego klienta jest np. tylko po jednym kawałku lub do spożycia na miejscu, jeśli zaś widziałaby owo chowanie do reklamówek i nie reagowała to znaczy uznałaby że takie zachowanie jest dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:54 gazeta_mi_placi napisała: > W ogóle się nie częstuję, omijam stoisko hostessy z jedzeniem, nie lubię jeść w > sklepach. > Zaś hostessa widząc osobę która tak postępuje powinna powiedzieć, że dla każdeg > o klienta jest np. tylko po jednym kawałku lub do spożycia na miejscu, jeśli za > ś widziałaby owo chowanie do reklamówek i nie reagowała to znaczy uznałaby że t > akie zachowanie jest dozwolone. czlowiek pelnosprawny umyslowo i dobrze wychowany nie potrzebuje tlumaczenia rzeczy oczywistych, bo po prostu wie, ze w takich sytuacjach na jedzenie rzucac sie nie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:54 No tak, zapomnialam, ze ty z tych, za ktorymi trzeba stac z pala i komunikowac, ze krasc nie wolno. Normalnych ludzi nie tzeba informowac o tym. Patologia... Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:44 tiaaa...przed chwilą buńczuczne krzyki że to kradzież, lincz, a teraz udawanie że nie wiadomo o co chodzi i podwijanie ogona pod siebie bo od wrzasków wypadało by przejść do konkretnych czynów i wziąć za swoje słowa odpowiedzialność. oto cały obraz wrzeszczących w tym wątku ematek. tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 06:55 Zrob sobie wypad na miasto, moze uda ci sie gdzies jeszcze cos zaimac, skoro to tak ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:35 Takie wycieczki personalne to ty sobie dla bliskich zostaw. Gdybys choc troche odbiegala od grupki pokazanej na filmie, zrozumialabys w czym rzecz. Takim poziomem wypowiedzi serwuja dzieciaki na boisku, wiec oszczedz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:37 buhaha. hipokrytka z ciebie całą gębą. przeczytaj siebie i spróbuj załapać co właśnie napisałaś. eot. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:43 Odsylam do slownika, lub lustra, jesli nie masz nic bardziej sensownego do powiedzenia na temat, wylacz sie z dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:48 czekam na twoje zgłoszenie o kradzieży na policję. www.kwp.radom.pl/?id=173 tu masz namiary bo założę się, że nagle nie będziesz umiała sobie wygoglować by tę straszną kradzież zgłosić! no dzwoń! przecież jesteś praworządnym godnym obywatelem! Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 06:57 Odsylam do postu o mniejszej szkodliwosci czynu, wygoglaj to sobie. Wyrazenie "kradziez" tez powinnas sobie sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis po prostu tchórze są mocni tylko w gębie 20.12.12, 10:59 i wszystkie tchórzliwe ematki z tego wątku głośno pyszczą o kradzieży ale ŻADNA nie zadzwoni na policję by tę straszną kradzież zgłosić. same popełniają wykroczenie niezgłoszenia informacji o przestępstwie. bo mocne są tylko w gębie i szczuciu na innych, oskarżaniu gdy razem z nimi szczeka tłum, a udawaniu że nie wiedzą o co chodzi gdy trzeba indywidualnie stanąć publicznie i coś zrobić. tchórze jesteście i tyle. w kupie siła, anonimowej kupie. Uwielbiacie linczować z tłumem, tchórzycie przed zadzwonieniem na policję i przy tym wołacie, że to wy jesteście te sprawiedliwe. tfu. co za podły naród. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: po prostu tchórze są mocni tylko w gębie 20.12.12, 11:06 A skady ty wiesz, gdzie kto dzwonil? Poza tym myslenie nie boli, uwierz i srawdz! Nie kumasz malymi literami, trzeba ci wyryc na pycie kamiennej duzymi? Odsylam jeszcze raz to postu o malej szkodliwosci czynu. Skoro sprawiedliwowcia nazywasz zlodziejstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: po prostu tchórze są mocni tylko w gębie 20.12.12, 11:15 NIC NIE ZGŁOSIŁAŚ. Plujesz się na forach bo jesteś tchórzem mocnym tylko w gębie a trzęsącym portkami gdy trzeba się pod czymś podpisać z imienia i nazwiska. Wiem dokładnie jakie są procedury bo zostałam niedawno okradziona. A ty po prostu nie masz argumentów by swój podły charakter i radochę z przyłączenia się do linczu usprawiedliwić. Fajnie tak pyszczyć w anonimowym internetowym tłumie, prawda? Się czujesz dumna, lepsza, gardzisz ludzmi z filmu nie zauważając nawet jak sama jesteś godna pogardy w tym co właśnie robisz. Wrzeszczeć że ta kobieta kradnie to tak. A faktycznie zgłosić kradzież o którą ludzi oskarżasz to już nie, od razu szukasz wymówek by nie musieć się ujawnić. Zwykły internetowy pyskujący głośno tchórz. tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: po prostu tchórze są mocni tylko w gębie 20.12.12, 13:28 Gdybys wreszcie uruchomila ten pusty kaczan i postarala sie zakumac choc 1% tekstu, ktory pisalam ci juz kilka razy, byloby prosciej. Zadzwon sobie na komisariat i moze tam ci ktos wytlumaczy, skoro nie pojmujesz tutaj. Podlym charakterem jak narazie mozesz sie poszczycic ty, skoro dla ciebie jawna kradziez jest ok. Skoro znasz procedury, tym bardziej powinnas przypiac jape. No chyba, ue je znasz, ale nie kumasz. Jestem godna pogardy bo twierdze, ze zlodziejstwo trzeba tepic?! Na twoj temat moge powiedziec tylko tyle, malo kumata, niewychowana dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico szybko "imprezkę" zakonczyli 19.12.12, 20:37 a Pani w niebieskim - inwigilatorka rejestrowałą komórą zenada! same staruchy rzuciły sie na tanie napoje....ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 wstyd... straszny wstyd.. 19.12.12, 21:02 a miało być chyba tak? kolejne zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: wstyd... straszny wstyd.. 19.12.12, 21:03 patrzę i patrzeć i napatrzeć sie nie mogę na to.... Dobrze że są zdjęcia...niech im wstyd będzie ...Straszny taki. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Ja jestem ciekawa wigilii 19.12.12, 21:12 u foremek w domach, u tych które tak potępiają ludzi na zdjęciach. Większość z foremek na wigilii będzie mieć teściowe których nie cierp i wolałoby nie oglądaći, matki które nienawidzi, ojców z którymi się kłóci, męża wobec którego jest nielojalna, kota którego zrobiła zastępczym partnerem, bratową na której widok jad samoczynnie kapie, babcię która jest frustratką i chce się ją na księżyć posłać solidnym kopem by nie "psuła" jej wigilii... niech każda foremka przy wigilii sobie pomyśli, czy aby nie powinna się wstydzić za siebie. choć nie liczę na cud, że te bardziej jazgotliwe i do osądu innych się wyrywające - że są skłonne do jakiejś autorefleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Ja jestem ciekawa wigilii 19.12.12, 22:11 Uspokoje Cie, jak jestem na wigili i gospodarze postawia kompot na stol i chleb, to nie chwytam i nie wkladam do torby, tylko nalewam do szklaneczki, a chleb klade na swoim talerzyku i grzecznie pytam biesiadnikow, czy im nie podac/nalac. Moze u Ciebie sa inne zwyczaje, nie wnikam. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ja jestem ciekawa wigilii 19.12.12, 22:28 nie wątpię, że każda ematka z tego forum zalicza się do wyższej kultury. nawet te które własnych teściowych gościć na wigilii nie chcą. jak już wywalą z domu wszystkich wigilijnych niechcianych gości to będą ą ę nalewać sobie kompociku do szklaneczek bardzo kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Ja jestem ciekawa wigilii 19.12.12, 22:55 O czym piszesz? Co ma jedno z drugim wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ja jestem ciekawa wigilii 20.12.12, 11:02 Czlowieku puknij sie w glowe! Co to ma wspolnego ze soba? Porownujesz nie lubienie kogos ze zlodziejstwem?! Wspolczuje poziomu kultury i zaloze sie ze sasiedzi wolno kwiatow wkolo domu przy tobie nie trzymaja... Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: Ja jestem ciekawa wigilii 20.12.12, 11:17 Byłaś już na tej policji zgłosić kradzież??? na co czekasz zakłamana wulgarna hipoktytko? Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ja jestem ciekawa wigilii 20.12.12, 13:32 Zbieraj berecie sily na miesiecznice, bo sie jeszcze wypompujesz. Jesli nie masz konkretnej odpowiedzi na post, to milcz. Nie znasz mnie, wiec o mojej prawdomownosci czY jej braku, masz g... do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ja jestem ciekawa wigilii 19.12.12, 23:55 A ile gadżetów z firmy wyniosą na ten czas? Na inny też. Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:22 To jest Ż E N A D A!!! Podpisuję się pod morgen obiema rękami. Zdjęcia, które dodała sueleen utwierdzają w przekonaniu, że miała to być kulturalna wigilia, jednak przyszła hołota .... "Hitem" jest dla mnie kradzież pióra, przez czeskiego prezydenta. Słoma mu z butów wystaje jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 21:25 No tak.. Wszystko wiedzący i zawsze mający rację chodzący ideał, morgen na podstawie króciutkiego filmiku, wyrwanego z całej imprezy wie dokładnie co, kto, gdzie, z kim i za ile Pogratulować zatem Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:17 rosa...poszukaj filmiki w sieci i zobaczysz,że byli tam ludzie,którzy przyszli na wigilię...Poszukaj tez późniejszych zdjęć,jak wygląda stół z dostawionym jedzeniem ale już bez picia i chleba... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:49 to_ja_tola, IHMO nie dochodziłoby do takich sytuacji, gdyby w kraju ludzie zarabiali tak, aby godnie żyć. Jeśli 65% dorosłych ludzi zarabia poniżej minimum, to o czym rozmawiamy? Dla nich taki napój to OSZCZĘDNOŚĆ po prostu, a nie kradzież. Te wszystkie krytyczki-jematki tak bardzo moralne i pilnujące morale innych - oddajcie raz w roku jedną swoją całą pensję, a potem ze wspólnego tygla podzielcie tę kasę dla potrzebujących. Zapewniam cię, to_ja_tola, że ani jedna tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
olamka1 Co za bzdury.... 20.12.12, 00:13 Aleś naiwna myśląc, że kradną z biedy i niskiej pensji.... Odpowiedz Link Zgłoś
olamka1 Dlatego: 20.12.12, 00:19 wyborcza.pl/1,76842,9456268,Najslynniejszy_czeski_film__czyli_prezydent_kradnie.html Człowiek to brzmi marnie... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dlatego: 20.12.12, 00:29 A co mnie czeski prezydent obchodzi?? To Radom, miasto polskie i zamieszkałe przez Polaków, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 07:43 a nie, to nie ma nic wspólnego z zarobkami. to znaczy może mieć, ale nie musi. to raczej kwestia mentalności i myślenia w stylu - 'dają za darmo, to trzeba brać'. i przepycha się, i bierze. nieważne, że ma w domu pełną lodówkę i w ogóle tego nie potrzebuje. bardzo podobne obrazki zobaczysz w marmurowych hotelach z all inclusive, gdzie niebiedny wcale tłum pcha się do szwedzkiego stołu i nakłada na talerz dwa razy więcej, niż może zjeść, 'bo skoro dają...'. to jest bardzo silny odruch i jestem głęboko przekonana, że gdy Polska stanie się bogatym krajem, będzie u przynajmniej części ludzi występował nadal, tak, jak to się dzieje w innych krajach. ps. moralności raczej w tym kontekście, nie morale. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 07:48 Ja tam widziałam w takich hotelach, że i emeryci niemieccy się przepychają (akurat trafiliśmy do hotelu gdzie oprócz nas była tylko jeszcze jedna polska para, reszta Niemcy, Anglicy, Szwedzi). Różnica takich, że tych ludzi z filmiku tłumaczy bieda, życie w biedzie i steraniu, a co tłumaczy np. znaną zagraniczną aktorkę, która nie chciała oddać firmie brylantowej kolii wypożyczonej dla niej? Albo obrażoną Dodę, że w Sephorze za darmo nie mogła zrobić zakupów tylko zapłacić jak każdy inny? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 09:05 powtarzam - mentalność. rzecz niezależna od stanu konta. każdy lubi dostawać za darmo, nie? po prostu niektórym w takich sytuacjach działa hamulec, a innym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta nie oszukujmy się 20.12.12, 09:30 z moich obserwacji wynika, że tak nie zachowują się osoby biedne. Osoby biedne nie mają postawy roszczeniowej. One wstydzą się swojej biedy, krępują się i biorąc coś za darmo są niejako zawstydzone- wiadomo, nie jest to miłe. Większosc bardzo biednych osób w takiej sytuacji się podzieli, poczeka " na swoją kolej", doceniła ważny moment Wigilii, bo moze np swojej juz nie będą mieli. takie zachowanie jak widać na filmiku cechu zwykłą hołotę. I należy nazwać rzeczy po imieniu Brak elementarnej kultury. Nie ma co zwalać na złą organizację, na biedę i mohery. To są braki w wychowaniu Jeśli idę np na taką wigilię i przykładowo nie ma kubeczków- a podobno były, bo jedna z dziewczyn stąd opisywała, ze kradli nawet serwetki. Ale akładam, że zapomnieli o kubeczkach, to ja bym po prostu NIE PIŁA. Komuś tak strasznie by się chciało pic to by wziął 1 butelke na rodzinę i by się napili z gwinta ale to nie była sahara, tylko mróz i jakoś podejrzanie wszystkim strasznie się na mrozie pić chciało A że 2 Panie są bardzie widoczne na filmiku i jest wstyd? No jakby tu powiedziec- No risk, No fun jej pech, trzeba było się zachowywać kulturalnie, to by wstydu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 09:40 Osoby biedne (tak samo jak osoby bogate lub np. blondyni) są różne, po prostu różne, jedne są takie jak Ty opisujesz, inne takie jak na filmiku, jeszcze inne w całkiem innych wielorakich typach. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 09:48 no własnie, dlatego takie zachowania jak na filmiku nie są wynikiem biedy, złej organizacji wigilii czy czegos innego, tylko zwykłego prostactwa- niezależnie od sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 10:11 To było w Radomiu i to wszystko wyjaśnia. Tak się zachowuje żelazny elektorat Jarka K. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 10:19 Są wynikiem biedy, zamożna osoba pójdzie do sklepu i kupi sobie (jak będzie miała takie życzenie) całą paletę dowolnych napojów, droższych nawet od tych wystawionych i zwyczajnie nie będzie nawet jej się chciało wystawać po darmową colę za 2 złote. Organizacja też ma tu wiele do rzeczy, jeżeli zdecydowali się na zimne napoje (moim zdaniem ze względu na porę roku pomysł kiepski) to mogli zatrudnić hostessy, które by rozlewały te napoje do szklanek lub sami by rozlane w jednorazowych kubkach postawili na stole lub ustawili dystrybutor z napojami. Jak już pisałam wyżej kiedyś byłam świadkiem rozdawania darmowej coli, aby zapobiec wynoszeniu w reklamówkach puszek hostessy od razu otwierały puszki przy wydawaniu więc nie było opcji, że ktoś sobie weźmie np. 10 puszek do reklamówki. A było to w dużym mieście pod jedną z dużych państwowych uczelni więc raczej nie powinno być dużej zbieraniny osób bardzo ubogich czy zwykłych meneli, ale jednak pomyśleli. Organizatorzy tak dużej imprezy gdzie wiadomo, że w tak dużym tłumie może zdarzyć się każdy, także cwaniaczek co weźmie np. 10 butelek na handel (choćby było takich tylko 1-2 na cały tłum) też powinni pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu przed takimi sytuacjami i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 10:26 > takich tylko 1-2 na cały tłum) też powinni pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu pr > zed takimi sytuacjami i tyle w temacie. tak gazeciarz zasiekie powinni pierdyknac , zeby dziady nie dostaly sie do napoju za 1,5 pln'a wigilia , magiczny czas hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 10:32 wigilia świetnie zobrazowała to, co w tych ludziach siedzi nie ma co zwalać na wszystko dookoła ludziska te zachować sie nie potrafią, zero elementarnej kultury. Była to wigilia, symboliczna sytuacja, dosc wazna, z przesłąniem dzielenia sie i wspolnej wieczerzy tak jak festyn jest po to, żeby się pobawic z mieszkancami, a nie po to, żeby się napierd....ć jak szpadle i zrobić manianę, a mecz nie jest po to, żeby zaraz po nim zdemolować ulicę czy autobus ale niestety nie każdy kuma te niuanse Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: nie oszukujmy się 20.12.12, 10:24 oo tak. 'choćby słoma w butach ze złota była...' - jak śpiewała Nosowska. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 22:52 A ja czegoś nie rozumiem, prawdziwy bandyta już osądzony i skazany (często za przestępstwa typu gwałty, morderstwa, nawet ta para od zamordowanych dzieci) na portalach ma "zamazaną" twarz (chyba, że sąd zgodzi się na opublikowanie zdjęcia, ale musi być do tego zgoda sądu), ale wizerunek jakiejś biednej kobieciny która wzięła darmową (!) oranżadę jest upowszechniany na prawo i lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:01 Ta paniusia na poczatku w jasnym plaszczyku, co z "takom godnosciom" buchnela butelke coli bidnie nie wygladała. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:51 Bo to Polska właśnie. Nie dostaje ten, który zasłużył, ale ten, który się akurat nawinął. Podejrzewam, że kobiecina nie ma pojęcia, że jej wizerunek jest tak szmacony w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 11:11 Jak sobie wizerunek wyrobila, tak ja pokazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:15 Krótki urywek dłuższego wydarzenia, oskarżanie kilku osób podczas gdy wielu wcześniej zabrało butelki ze stołów, oskarżanie w necie pazernych emerytek podczas gdy na tym fragmencie biorą wszyscy od dzieci, przez młodych do staruszków, biorą obie płcie. Dlaczego na stole nie ma żadnych kubków? Jak niby mieli te napoje ludzie wypić? Z gwinta podając dalej i przenosząc sobie gronkowca z ust do ust? Organizacja do kitu!! Poniekąd się sfrustrowanym ludziom nie dziwię, gdy z każdej strony państwo ich łupi, podatki, mandaty za byle co, brak podwyżek, to przychodzi moment, że się zaczyna walczyć o wszystko pazurami. A idea "Wigilii dla najuboższych"... wszystko fajnie, tylko dlaczego państwo pomaga tym którzy się już stoczą w patologię a odwraca się od reszty? A patologii też pomaga durnie, dając zasiłki takie, które na picie i palenie wystarczą. Zaś komuś, kto nie chce się w patologię stoczyć nie należy się nic? To państwo wspiera alkoholizm a nie wspiera obywateli. Alkoholik dostanie pomoc, nawet darmowe ubezpieczenie mu się należy bez ubezpieczenia, a innym się nie należy... Więc czy dziwić się, że ludzie którzy "jakoś" sobie radzą nie godzą się, by darmocha wigilijna należała się tylko pijakom i tym, którzy w ubóstwo się stoczyli z powodu swoich nałogów? Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:17 errata "darmowe leczenie bez ubezpieczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:35 www.fakt.pl/Miejska-wigilia-w-Radomiu-,artykuly,192894,1.html Więc jeszcze jedno: jeśli wiadomo, że od lat ze stołów wszystko znika, to po co na nim wyłożyli te chleby i napoje? przecież mogli postawić jeszcze jedną osobę przy kuchni, każdy dostaje coś na talerz, obok kosz z chlebem i drugi nalewa mu się kubek napoju. I sprawa załatwiona, bo z tym jedzeniem sobie idzie do stołu konsumować razem z pozostałymi, którzy przyszli zjeść tu i teraz. Nie wymaga to jakiejś wielkiej wymyślnej organizacji, a jeśli tak nie zrobiono, to wygląda na to, że napoje były przeznaczone do zabrania, bo żadnych kubków nie wystawiono. Po co się organizuje takie "prowokacje" jeśli wiadomo, że zawsze ludzie jedzenie zabierają? Może zabierają dla nieobecnych którzy przyjść nie mogli i nie mogą zjeść na miejscu a też mieszkańcami są? Nie rozumiem zachowania organizatorów i zezwolenia na umieszczenie potem tego w sieci by ludzi poniżać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 07:44 Dokładnie, wystarczyło pomyśleć. Poza tym zimne napoje serwowane na "świeżym' powietrzu w grudniu? Lepiej żeby postawili herbatę i kawę. I lepsze ciepłe napoje serwowane na mroźnym powietrzu i nie byłoby sprawy, że ktoś coś sobie weźmie. Kiedyś w Krakowie była akcja rozdawania darmowej coli w puszce (cola light z tego co pamiętam), aby zapobiec być może takim sytuacjom, że te same osoby będą podchodzić po kilka razy i zabierać do reklamówek itp. rozdające Panie od razu na miejscu otwierały puszki i wręczały chętnym, zatem nie było innej możliwości niż wypić od razu po podaniu. Poza tym nie widzę na miejscu nawet szklanek, jak mieli wypić na miejscu, z gwinta? Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:24 Świetna argumentacja. Na poziomie "zgwałciłem, bo prowokowała". Uczciwość i dobre wychowanie mają to do siebie, że obowiązują niezależnie od okoliczności. Mama cię tego nie nauczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 19.12.12, 23:53 Damodia, całkowicie się z tobą zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Za darmo to i ocet słodki 19.12.12, 23:35 Przepraszam bardzo, ale czym tu się podniecać? Że ktoś sfilmował to, co przy takich okazjach można zobaczyć od lat? Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: Za darmo to i ocet słodki 19.12.12, 23:39 Właśnie... nie byłam nigdy u nas na rynku na wigilii. Podobno przepychanie się by coś dostać jest nagminne, jeden przez drugiego. Teraz okazuje się, że to tylko trzy panie w Radomiu są winne i nikt poza nimi się tak nie zachowuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:15 to, co widać na tym filmie, jest tak samo normalne jak przyjście do teściowej na wigilię, zgarnięcie ze stołu do torby co lepszych specjałów i wyjście, trzaskając drzwiami i bez słowa i zdejmowania płaszcza. Czysta norma, na pewno wszyscy tak robią... Dziwię się tym, którzy bronią tego zachowania. Widać, że poczucie uczciwości to jednak problem strukturalny. Chytra baba z Radomia stała się symbolem cwaniactwa i buractwa. Na własna prośbę, więc nie ma co jej bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:22 Myślę, że jednak nie na własną prośbę jej twarz jest teraz wszędzie rozpowszechniania, rozpowszechniana (często ze złośliwym demotywatorem) rzecz jasna przez nie - hołotę, przez tych czystych i uczciwych... Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka Ola pięknie powiedziane 20.12.12, 10:22 skoro kradła to burak i wiocha. Wstyd dla rodziny bo wszyscy zobaczą tę twarz. Nie ma usprawiedliwienia dla chamstwa,cwaniactwa i takiego zachowania. UKRADŁA i koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ola pięknie powiedziane 20.12.12, 10:28 Ukradła, nie ukradła... Po jej minie widać, że kradła. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ola pięknie powiedziane 20.12.12, 10:35 kropkacom napisała: > Ukradła, nie ukradła... Po jej minie widać, że kradła. Niestety. swietnie to powiedziałas- dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:26 Czekam na komentarz gazeciarza, ze to w burackim UK bylo a nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 10:28 dobre a nawet bardzo dobre a chytra baba jeszcze zrobi kariere Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Ludzie... jaki wstyd... jaki straszny wstyd.. 20.12.12, 12:17 Wstydzic to sie moga Niemcy za II wojne swiatowa, a nie ja ze jestem Polka, bo jakas Radomianka wziela - nie ukradla - oranzade przeznaczona dla Radomian. Troche perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: oświadczenie właściciela filmu 20.12.12, 12:51 Tadam! Te wszystkie wasze teorie o złodziejstwie i lincz na tych ludziach tylko o was źle świadczy, drogie i fałszywe hipokrytki A chodzący ideał morgen powinien się wstydzić i to bardzo wstydzić, ale za siebie Co za wstyd.. ludzie, co za wstyd.. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: oświadczenie właściciela filmu 20.12.12, 13:02 Bo kolesiowi, który to kręcił zrobiło się głupio za Radomian? Nic nie będę odszczekiwać, zdania nie zmieniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: oświadczenie właściciela filmu 20.12.12, 13:18 Bo koleś tam był i widział wszystko od początku, a ty na podstawie krótkiego fragmentu dorobiłaś chorą teorię, jak zawsze zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: oświadczenie właściciela filmu 20.12.12, 13:27 ja tak samo zostaje przy swoim zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: oświadczenie właściciela filmu 20.12.12, 13:53 a moim zdaniem to wyjaśnienie - dość histeryczne zresztą - nie wyjaśnia niczego. i nie tłumaczy ani kiepskiej organizacji, ani ludzkiej pazerności. jedyne, z czym się zgadzam, to to, że samo miasto niesłusznie oberwało po uszach, bo takie sceny zdarzyć mogły się wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Oświadczenie Pana Prezydenta 20.12.12, 14:17 30 sekundowy materiał nie oddaje bowiem atmosfery całej uroczystości, która przebiegała w prawdziwym świątecznym nastroju. Zachowanie jednej, czy kilku osób nie powinno przesądzać o ocenie całej radomskiej wigilii, na której obecnych było kilka tysięcy osób. Te osoby nie zasługują na tak niesprawiedliwą ocenę. Posiłki jakie pojawiły się na wigilijnym stole to dary od radomskich przedsiębiorców, dla uczestników wspomnianej uroczystości. Nie ma więc nic nadzwyczajnego w tym, że przybyli na wigilię mieszkańcy częstowali się wystawionymi produktami. Natomiast osoby, które zostały niechlubnymi bohaterami filmiku krążącego w sieci, niech same osądzą swoje zachowanie. Chciałbym podziękować Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Oświadczenie Pana Prezydenta 23.12.12, 12:07 no i juz wiadomo jak było czyli chytra baba ma sie wstydzic i tyle...... Odpowiedz Link Zgłoś
polanka25 Re: Oświadczenie Pana Prezydenta 23.12.12, 21:07 a czego ma się wstydzić? przecież nie kradła, stało to brała Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Oświadczenie Pana Prezydenta 06.01.13, 14:22 No nie kradła, fakt. Co na takim stole, to odżałowane. Toteż powinna się wstydzić, a nie powinna odpowiadać karnie, bo to nie było przestępstwo, tylko buractwo. Ma kobita pecha, bo pokazano ją robiącą to, co robiły - tam i gdzie indziej, wtedy i kiedy indziej - tysiące ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś