ardzuna Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 13:34 Ładny album, np. z najpiękniejszymi miejscami Polski, Wietnamu, Mongolii czy czego tam jeszcze. Dobra płyta. Jakieś szkło, ale nie kryształ tylko coś ładnego. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 13:47 Na pewno nie kupowalabym rzeczy do domu typu posciel reczniki, obrusy, miseczki, półmiski wazony itd. Zazwyczaj ludzie którzy nie urzadzają akurat mieszkania takie rzeczy od dawna mają a kolejne ozdobki tylko zagracają pomieszczenie. Poza tym można miec inny gust. Jeśli nie znałabym ludzi tak blisko by wybrać coś bardziej dopasowanego- kupiłabym dobry alkohol i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
1yna-taka Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 15:05 No, przydadzą się ubrania, bo pewnie w łachmanach odziani, nie radzę kupować żarcia tego mają pod dostatkiem. Właściwie wsiaki to ze wszystkiego się cieszą, a nie zwracaj uwagi na metki bo na pewno się nie znają. Wesołych świąt wsiaki z odzysku. Odpowiedz Link Zgłoś
mhanutka Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 15:32 Ładne ramki albo albumy do zdjęć. "Paczkę żywnościową" z Krakowskiego Kredensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields krakowski kredens??? 22.12.12, 16:57 W kilku wpisach się toto przewija. Ludzie przecież autorka jedzie do ludzie na wieś, do rolników. podejrzewam, że prze świętami ubili sobie lub wspólnie z sąsiadami świnkę i dysponują wędlinami znacznie lepszymi niż kupna masówka. To raczej oni wsadzą autorce porządną wałówę na powrót, bo w podwarszawskich lukshacjendach, ciężko o coś innego niż kupne Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: krakowski kredens??? 22.12.12, 17:55 W Kredensie wszak nie tylko chabaninę sprzedają, są fajne przetwory, słodycze etc. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 19:57 Jak dla mnie krakowski kredens przereklamowany jest,obkupilam sie tam,bo tu wyczytalam,ze super i powiem,ze lepsze rzeczy jadalam z mniej wypasionych miejsc.Jednak wole placic za smak,nie za wystroj. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir książki 22.12.12, 17:44 Książki bo na nie zawsze szkoda pieniędzy. np allegro.pl/kalendarz-rolnikow-2013-i2879881622.html Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: książki 22.12.12, 18:09 Zastanawiam się też nad prezentem(dla siebie), maszynka do mięsa zelmera, jest teraz w biedronce za ok 200zl. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 17:45 nie zaproponuję Ci co kupić konkretnie, ale ja wybrałabym się do Ikei, bo tam są ciekawe gadżety, często oryginalne i funkcjonalne, które dla osób mieszkających z dala od Ikei są niedostępne Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 19:45 Np. ja nie lubię wzornictwa Ikei i wiem, że nie jestem jedyna. Sklep mam pod nosem, ale rzadko tam bywam, a jeśli, to z oszczędności. Nie wiem więc, czy to dobry pomysł na prezent. Za to taki kosz z Almy jak ktoś proponował, starannie skomponowany, myślę, że większość osób by ucieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 19:50 I jeszcze o książkach i kosmetykach - moim zdaniem nie są takim uniwersalnym prezentem, jak się powszechnie uważa. Jak ktoś lubi czytać, często sam kupuje to, co go ciekawi. I kryterium z pewnością nie jest pozycja w top 10 empiku Z kolei kosmetyki jeszcze gorzej... Marki ze średniej czy wysokiej półki? Ekologiczne? Zapachy orientalne czy orzeźwiające? Tu dopiero trzeba dobrze znać osobę obdarowywaną Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 20:04 O matko,okropnie to zabrzmialo. Gdy nie wiem co kupic to kupuje alkohole,fajny kosz roznych,w wielu marketach zrobia ci go z wybranych przez ciebie produktow,plus eleganckie szklanki czy kieliszki do tego i wsio.Moj standart do liski,winko,likier,wodka,dla kazdego cos milego,w dodatku sporo ma tak oryginalne opakowania,ktore mozna potem fajnie do nalewek wykorzystac.Chyba,ze rodzina abstynentow. Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 21:24 jesli sie lubicie to moze opraw wasze zdjecia? albo niech dzieci (jesli masz) zrobia prace plastyczne o zyciu na wsi - u mnie fajnie sprawdza sie robienie ksiazeczek z rysunkami dzieci i moim zapisem dzieciecej opowiesci do kazdego z rysunkow. jak nie to to chyba cos typu szal dla cioci i alkohol dla wujka. moim zdaniem kosz slodyczy odpada bo na swieta na ogol jest mase ciast, szczegolnie u gospodyn 60+. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Prezent dla rodziny ze wsi? 22.12.12, 23:19 Moze coś, co nie ma przynależnosci administracyjnej (wies) a posłuzy relaksowi. Kule, olejki do kąpieli, swiece, zestaw herbat, kawa, czekoladki, płyta z muzyką relaksacyjną (chillout) Odpowiedz Link Zgłoś