Dodaj do ulubionych

za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak...

02.01.13, 16:34
czy przesadzam? wink
mostrami.pl/product-pol-4774-Mala-czarna-z-jedwabnej-zorzety-.html
https://mostrami.pl/data/gfx/pictures/large/4/7/4774_2.jpg
Obserwuj wątek
    • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 16:38
      sukienka sliczna, nie warta tych pieniedzy, ale sliczna- ale suwak masakra
      • shellerka Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 16:49
        no własnie. sukienka bardzo mi się podoba. w dodatku uszyto ją z jedwabiu, co nawet u "phrojektantów" ostanio jest rzadkością. ma swietny przód i fajny dekolt z tyłu, ale ten zamek??? dżizys... i ta cena!
        najbardziej mnie urzekły opaski do włosów z jakimś przypinanym kwiatkiem z kawałka tiulu za stówkę wink
        oraz opisy ubrań w stylu: "uszyto z milego materiału" big_grin faaaajnie, tylko wolałabym wiedzieć, czy to miła bawełna, wełna, żorżeta, poliester or whatever.

tak jak ktoś tu zauważył. na tych portalach króluje przerost formy nad treścią, chociaz kilka bardzo przyjemnych ubrań w przyjemnych cenach znalazłam.

ale najlepsze jest dla mnie to, że ktoś ten przerost musi kupować... i tak jak wspomniałam, zrozumiałabym, jeśli rzecz byłaby ze świetnych gatunkowo materiałów i idealnie wręcz wykonana, ale....
        • nowi-jka Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 08:24
          "jedwabna żorżeta" to nadal żorżeta nie jedwab
          • pieskuba Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 15:19
            A to, przepraszam, dlaczego?

pies
    • marzeka1 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 16:38
      Nie wiem, ale to jest po prostu brzydka sukienka i tyle- dać 2400 za coś takiego???? Suwak to tylko "wisienka".
      • gku25 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 16:42
        Sukienka to ze 100 pln, reszta za metkę ze znaną nazwą.
        • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:23
          tak, kup tyle jedwabiu i daj krawcowej, żeby uszyła "po kosztach" i zapłac za to wszytsko 100

powodzeniatongue_out
          • hellulah Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:11
            Ale firma nie szyje chyba w jednym, jedynym egzemplarzu? wink
            • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:30
              projktant nie szyje masowo- wiadomo, że kupuje taniej jedwab, ale powiedzmy w sklepie taka zorzeta kosztuje 80-100 zł za metr

to w hurcie niech kosztuje 40-60- przy dobryj dojsciach- ale jak ja się dowiadywalam to raczje 60-80 przy zakupie powyzej 20mb

i teraz jeszcze to uszyj- albo sam, albo zapłac krawcowej

projektant taki ma np zatrudnioną 1, 2 krawcowe, ktore dla niego szyją- pod klientki i jakies cicuhy do kolekcji

do tego taki projektant ma duzo odrzutów- bo wizja nie zawsze wychodzi- te koszty musi wrzucic w ceny, zeby mu sie po prostu opłacało pracować, jak chce zaistniec to musi wcisnąc sie na jakies pokazy- to kosztuje- to wszystko musi wliczyc w koszty swoich prac

pomijam juz kwestie tego czy to łądne czy nie- nie ma to tutaj wiekszego znaczenia

akurat prace projektanta znam od srodka dosc dobrze.

wbrew pozorom proces tworzenia ciuchów, nawet najbrzydszych jest długotrwały- trzeba sie zastanowic, pomyslec, narysowac, spróbowac, czasem nie raz wyrzucic

to wszystko kosztuje- nikt nie szyje tych szkaradztw tylko dla przyjemnościwink oni to robią, żeby na tym zarobić. jednoczesnie szyją ciuchy jednak unikatowe- a to co innego niz zlecenie chinski dzieciom uszycie miliona podszkoszulkówwink
              • memphis90 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 00:28
                Eeee tam, szycie nie jest takie trudne tongue_out
                Moje szwy wyglądają na razie jak przejście pijanego węża, ale się wprawiam... Taka sukieneczka skomplikowana nie jest...
    • mamaemmy Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 16:40
      to sie nazywa przerost formy nad treścią smile
      Za 20zl bym jej nie kupiła,nie podoba mi się.
    • iwoniaw Nie przesadzasz ;-) 02.01.13, 16:44
      Nawet za mniej oczekiwałabym lepszego wszycia suwaka, toż to jakaś zgroza jest - a zdjęcie, jak mniemam, ma zachęcać do nabytku? big_grin
      • czar_bajry Re: Nie przesadzasz ;-) 02.01.13, 22:33
        dokładnie tak jak powyżejsmile
    • bri Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 16:58
      Nigdy nie miałam modowego wyczucia, ale jak oglądam tą stronę to widzę, że z wiekiem mi się pogłębia.
    • barbibarbi Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:06
      Suwak zmarszczony, ale przyjrzyjcie się jak są uszyte zaszewki z przodu! Masakra - brak symetrii, marszczy się, odstaje. A idea dekoltu? O co tam chodzi? To ma być ładne i zdobić kobietę? Wygląda jakby to szyła niepełnosprawna ruchowo uczennica w technikum krawieckim. Projektant powinien za karę ubrać w to swoją żonę.
      A z tą ceną, to tak jak kiedyś miałam w sklepie z oświetleniem - koszmarna lampa niby dizajnerska (hłe, hłe) z jakiejś bibuły, z jakimiś ponaklejanymi bąblami, KOSZMAR! Ja mówię do męża "nie no, 390 złotych za takie coś, w życiu bym nie dala!" a on do mnie "3900, kochanie, 3900"
      • barbibarbi Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:16
        a tu? Matko jaki koszmar!!!!! A może ja mam coś z oczami? Ale za to cena okazyjna, tylko 1850.
        mostrami.pl/product-pol-379-Sukienka-z-bufiastymi-rekawami-.html
        • marzeka1 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:18
          No i oglądam tę stronę i widzę mnóstwo przeszacowanych finansowo koszmarnych sukien- ta zalinkowana jest tylko tego przykładem: fatalnie skrojona, źle układa się podszewka, zamek- nawet nie ma co komentować - no ale pani się ceni. big_grin
        • annakate Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:46
          ludzie... jak ósme dziecko biednego Żyda...
          A może nazwa strony ma coś wspólnego z MONSTRAMI? bo to jest monstrualne nieporozumienie jakieś te kiecki za te pieniądze.
        • ardzuna Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:58
          Opis nie lepszy: Sukienka jego najnowszego projektu zachwyca bufiastą fakturą ramion oraz detalami- kołnierzykiem zapinanym na guziki i poziomym pasem w pastelowym odcieniu, który przechodzi wzdłuż całej sukienki jednocześnie wysmuklając sylwetkę.
        • podkocem Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 22:16
          padłam i nie mogę wstać
      • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:26
        to, że zaszewki są krzwe to specjalnie i dla mnie to jest w niej zarąbiste

a to, ze ona jest na dole krzywa nie jest spowodowene procentami we krwi krawcowejwink
        • ardzuna Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:01
          Niedoróbki to niedoróbki. Oryginalność i jakość nie polega na podłej jakości wykonania.
          • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:10
            wiem, że czasem to trudno ogarnąc, ale czasem te niedoróbki są bardziej lub mniej przemyslane

mam kontakt z dosc znaną projektantką- ma bardzo specyficzny styl uwielbia recykling, starocia i opowiadała mi, że jej krawcowa przez wiele lat sie dopytywała- ale naprawdę mam to szyć krzywo?!

sa ludzie, ktorym to się podoba, którzy lubią te krzywizny, tą niechlujnosc, ale najczesciej idzie to w parze z zamilowaniem do materiałów naturalnych

sama wiem po sobie jak sie zachwycam włóczką, bardzo dobrą, ze specjalnej wełny, specalnie ręcznie farbowanej- dodatkowo bardzo drogą. zakochana jestem w tym, że jednokolorowe włóczki są nierówno farbowane i to jest w nich najpiękniejsze, a kolezanka patrzy zdziwiona i mówi- ale przeciez one są ŹLE ufarbowane!!!!!

wink
            • ardzuna Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 05.01.13, 16:57
              Można odróżnić niedoróbkę od celowej niedoskonałości. Ta sukienka jest niedorobiona.
      • memphis90 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 00:33
        Też mam zawsze taki problem... Patrzę, przecieram oczy, pytam "iiiiiileeeee???" i "za TO???" Dotyczy to wszystkiego: obrazów, butów, sukienek, mebli, dodatków do wnętrz itd. Ze szczególnym uwzględnieniem produktow ze słowem "dizajnerski" w nazwie. To jest jakaś chora mania, że ludzie kupują np. brzydką leżankę za cenę samochodu, o której sami piszą, że jest totalnie niewygoda- no, ale przecież to dizajnerski projekt jakiegoś X, po prostu trzeba to mieć! WTF?
    • premeda Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:45
      Ta sukienka wygląda jakby ją uszyła mało zdolna krawcowa. Ale ostatnio zaniemówiłam jak z okazji wyprzedaży, w reportażu sprzedawczyni zachwalała koszmarny kawał szmaty, który był niby bluzką. Cena okazyjna przeceniona z 3600zł na 1700zł, na ale metka... Wyglądało to gorzej niż szmaty kupowane od Rumunów na bazarach i nikt ale to nikt w tym dobrze nie może wyglądać.
      • verdana Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:49
        A pród ma dłuższy niż tył. Takie rzeczy się zdarzają, jak się zapomni, ze kobiety miewają tyłki - ale za 2400 nalezy o tym pamiętać.
        • living_concept [...] 02.01.13, 18:35
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • shellerka :) 02.01.13, 18:39
            i może na tym polega ten artyzm i ta cena.
            człowiek patrzy ... patrzy... i sie zastanawia... co autor miał na mysli wink

jak przejrzałam całą kolekcję pana Plicha albo pani Plichy? to stwierdzam, że torebki ma bardzo fajne i takie staranne.
            ceny z czterech liter wzięte.
            a wszywanie zamków na całej linii połozone
    • anorektycznazdzira Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:53
      Tfurca badziewia po prostu na żelazko jeszcze nie uzbierał. Stąd wygląda toto jak wygląda (suwak, zaszewki i zagnioty) a i kwestia ceny staje się jasna tongue_out
    • klubgogo Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 17:56
      Wszyję Ci ten suwak za 24 pln i będzie ładniej.
    • triss_merigold6 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 18:23
      Nie przesadzasz. Sukienka jest niechlujnie uszyta, marszczy się podszewka. Cena od czapy kompletnie.
      • ziarenko-piasku Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 18:48
        Sukienka jak sukienka...mała czarna, innym się może podobać, innym nie... jak wszystko. Co nie zmienia faktu, że ten suwak to porażka, a cena mnie rozbawiła, bo ja bym za nią nawet 240 zł nie zapłaciławink
        No ale cóż...za metkę trza płacic paniewink
    • inguszetia_2006 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 19:51
      Witam,
      Nie wszyłaby ładniej suwaka w jedwabną żorżetę, bo musiałaby jakoś tę żorżetę wzmocnić i żorżeta straciła by w tym fasonie swoją opływowośc i giętkość z tyłu. Poza tym przy takiej delikatnej tkaninie byłoby widać chamskie usztywnienie suwaka(podkładka pod żorżetę) i wyglądałoby to ohydnie. Miało być tak, jak jest. Ręcznie wszyte, trochę niedoskonałe, ale dlatego ludzkie. Jak wbijasz igłę w żorżetę, to się materiał prawie rwie, takie to delikatne. Pięknie jej wyszło;-D Jakieś małe, zdolne rączki to wszywały. Ja bym podarła na strzepy i rzuciła w kąt. Pechowo zgrała fason z żorżetą. Powinna wiedzieć, że żorżeta jest trudnym tworzywem, jeśli chodzi o wszywalność suwaków;-P
      Cena faktycznie idiotyczna, przynajmniej jak na polskie realia, ale na takie kiecunie trzeba kupować materiał z zapasem, bo się dużo zniszczy podczas obróbki, stąd ta cena przy okazji.
      A, i podoba mi się ta kiecka, bo jest taka jakaś trochę pokraczna, a ja lubię takie ciuchy lekko pokraczne. Wdzięczna.
      Pzdr.
      Ing
      • anka_z_lasu Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:35
        Żorżeta i tak powinna być zszyta z podszewką w miejscu suwaka więc aż tak cienko tam nie jest. Mając niewielkie amatorskie doświadczenie z szyciem zarówno maszynowym jak i ręcznym sądzę, że te pomarszczenia są właśnie od niewłaściwie ustawionej maszyny. Akurat ręcznie łatwiej jest przyszyć gładko.
        • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:42
          ale jakby uszyli to ręcznie to by wycenili na 6 tysi;D
      • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:37
        no wlasnie ja tez bardzo lubie pokraczne ubrania- troche kloszardowe

sukienka ma znacznie zawyzona cenę, nawet jak na jedwab, poza suwakiem nie razi mnie w niej nic, ani pokrzywiona podszewka, ani krzywizna dołu, a zaszewki mi się wręcz podobają

podejrzewam, że np zarabiając tyle co kinga rusin to bym sobie moze nawet kupiławink

na dzien dzisiejszy mogłabym dostac od meza to- choc jeszcze bardziej nie jest warte 600 zł, niz ta sukienka 2400wink
        mostrami.pl/product-pol-4633-Sweter-Winter-friend-.html
        zreszta u nich ze 2 tysiaki mogłabym zostawic, jakby mi odebrało zdrowy rozsądekwink

a im sie nawet nie chce bluz obszywac za takie pieniadzewink
    • to_ja_tola Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:39
      2400 za kieckę???!!!
      taką mogę mieć za 70 zł...
      • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 20:44
        gdzie mozna kupic tak tanio jedwab, zeby wyszlo za nią 70 zł?smile

uszyję sobie sama
        • to_ja_tola Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:19
          taki z tego jedwab,jak cena "normalna"big_grin
          Poza tym...kto mi będzie patrzył czy to jedwab czy nie jedwab?Ważne,że mogła bym sobie taką uszyć nie z jedwabiu.Po prostu..
          • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:32
            no widzisz-tak jak myslałam- taka sama, ale nie z jedwabiu, taka sama, ale inaczej krzywawink

ale wtedy to nie jest to samo- dla niektorych nie ma znaczenia czy jednwab czy poliester ale dla niektórych ma to ogromne znaczenie

za 70 zł pewnie bys nawet nie kupiła podszewki i suwaka- a nie wspominając juz o tym, że trzeba to uszyc i swoją pracę jakos wycenic
            • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:33
              ok- spytam inaczej

jeśli dałabym Ci materiały to bys mi uszyła IDENTYCZNĄ za 70 zł?wink

bo moze nie warto mi maszyny wyjmowacwink
              • to_ja_tola Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:44
                aneta-skarpeta napisała:

> ok- spytam inaczej
                >
                > jeśli dałabym Ci materiały to bys mi uszyła IDENTYCZNĄ za 70 zł?wink
                >
                > bo moze nie warto mi maszyny wyjmowacwink

Ja nie,ale moja znjoma krawcowa owszem.A że ma smykałkę i że nie ma pracy,bo w jej pipidówie raptem jeden zakład krawiecki i krawcowych jak nas...ne to liczy sobie biedulka po 20zł za uszycie sukienki.Takie czasy.
                I żeby nie było...ja jej płace więcej.Tak samo moja mama i ciociesmileAle ona ZAWSZE mówi 20zł.
                • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 22:25
                  ale uszyje mi identyczną, tylko lepiej suwak wszyje?
                  chcialabym wlasnie tak krzywo zaszewki i niedbałe wykończenie

----------------

pewnie nie, bo szyje dokładnie i od linijki, zgodnie ze szkołą krawiecką, pozatym nie wie z jakiej formy jest szyta sukienka- musialabym miec przynajmniej oryginał do wglądu, zeby podpatrzec

dodatkowo trzeba byloby jej ze 100 załpłacic- to takie totalne minimum, bo kobita troche by sie napracowała przy szyciu, a materiał?

no i jest ryzyko, ze uszyje za łądniewink i jednak nie będę zadowolonasmile

tak wiec tak czy sak 70 nie wyjdzietongue_out
                  • memphis90 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 00:40
                    > chcialabym wlasnie tak krzywo zaszewki i niedbałe wykończenie
                    >
                    U mnie masz to jak w banku big_grin Jeszcze może się "siepać" od dołu, chcesz? big_grin
                  • to_ja_tola Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 14:51
                    aneta-skarpeta napisała:

> ale uszyje mi identyczną, tylko lepiej suwak wszyje?
                    > chcialabym wlasnie tak krzywo zaszewki i niedbałe wykończenie
                    >

>
                    > tak wiec tak czy sak 70 nie wyjdzietongue_out

zawsze na twoja prośbę może ci zyebać kieckę....Spokosmile
              • memphis90 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 00:39
                IDENTYCZNĄ - nie. Ale mogę uszyć po mojemu artystyczną, jedyną i niepowtarzalną big_grin
            • to_ja_tola Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:41
              aneta-skarpeta napisała:

> no widzisz-tak jak myslałam- taka sama, ale nie z jedwabiu, taka sama, ale inac
              > zej krzywawink
              >
              > ale wtedy to nie jest to samo- dla niektorych nie ma znaczenia czy jednwab czy
              > poliester ale dla niektórych ma to ogromne znaczenie
              >
              > za 70 zł pewnie bys nawet nie kupiła podszewki i suwaka- a nie wspominając juz
              > o tym, że trzeba to uszyc i swoją pracę jakos wycenic

no oczywista oczywistość ty wiesz lepiej.Za 70 zł miała bym uszytą sukienkę wraz z materiałem.A nie muszę mieć jedwabiu,bo sa inne materiały.Ja przeżyję,nie mam parcia na jedwab....
              • aneta-skarpeta Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 22:27
                jak nie byłaby z jedwabiu to nie byłaby taka sama
                proste
                tak jak rosół z kury nie jest taki sam jak z kostki- choc to rosół i to rosół
                • to_ja_tola Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 14:51
                  aneta-skarpeta napisała:

> jak nie byłaby z jedwabiu to nie byłaby taka sama
                  > proste
                  > tak jak rosół z kury nie jest taki sam jak z kostki- choc to rosół i to rosół

eeee gadanie....tylko
    • franczii Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 02.01.13, 21:17
      Niechlujnie uszyta ta sukienka. Te zaszewki na przodzie to lepiej by moja 7 letnia kuzynka zrobila. Za taka cene to ja moge miec 4 idealnie ukladajace sie na figurze sukienki z max&co
    • duzeq A to jest na zboczencow w komunikacji miejskiej? 02.01.13, 21:35
      mostrami.pl/product-pol-5084-Skorzana-torebka-z-metalowymi-kolcami.html
      Dlatego tyle kosztuje? Bo nie nadazam za idea...
      • to_ja_tola hm? 02.01.13, 21:39
        a za co tutaj 400zł to tez nie wiem
        mostrami.pl/product-pol-3947-Torba-gigant.html
        • duzeq Re: hm? 02.01.13, 21:50
          Specjalna, dizajnerska torba na przeceny?
        • memphis90 Re: hm? 03.01.13, 00:43
          A sama sobie uszyj ładniejszą www.danamadeit.com/2012/07/tutorial-reversible-lined-color-blocked-tote.html smile
        • morgen_stern Re: hm? 03.01.13, 10:10
          Dobra jest ta torebka! Do tramwaju idealna, niech mi który zacznie chuchać w twarz albo trącać, pyknę go cichaczem tą torebką i zaraz będzie miejsce!
    • mvszka nawet za 100 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 03.01.13, 07:51
      nie suwak się marszczy tylko materiał, nie ma usprawiedliwienia złego wszycia suwaka tym, że to trudny materiał, prawdopodobnie brzeg nie został podklejony specjalną taśmą ( nie sztywną tylko stabilizującą tkaninę), a nawet jeśli został podklejony, a szwaczka nie umie wszywać suwaka to wychodzą takie "klocki", to po prostu brak wprawy i kiepska kontrola jakości, że przepuszcza taki badziew - u mnie w zakładzie szyje się sukienki z różnych materiałów i z różnymi suwakami, bywa, że materiał jest cienki a suwak metalowy ozdobny ciężki. Gdy zaczynałam wychodziło mi tak jak na zdjęciu albo gorzej, a wszystko to musiałam poprawiać, aż do łez, do skutku, ale to było dawno, ale zawsze u nas wyłapuje się błędy a zwłąszcza takie rażące i nic tak źle wykonanego nie przeszłoby do sprzedaży, a sukienki sprzedaje się za góra 200zł
      • tezee Re: nawet za 100 wypadałoby nieco ładniej wszyć s 03.01.13, 08:14
        Nie wiem kto to kupuje bo nosi to wiem że polski show biz ktory dostaje te szmaty PL projektantów za darmo lub pół darmo.Nie ma tu absolutnie zadnej relacji jakość- cena, co wiecej wzrornictwo jest odtwórcze, jedyne po czym widac jakaś jakosć to jestjeszcze La Mania, reszta ciuchów tych projektantów to jest jakies nieporozumienie...
        • franczii Re: nawet za 100 wypadałoby nieco ładniej wszyć s 03.01.13, 08:35
          No wlasnie tez o La Mani pomyslalam. Ceny zblizone a nawet na zdjeciu widac, ze jakosc jest nieporownywalnie wieksza.
          • aniaturek0409 Re: nawet za 100 wypadałoby nieco ładniej wszyć s 03.01.13, 08:54
            o kurka, może ja zostanę krawcową. Nie potrafię za bardzo szyć i jak mi coś wyjdzie krzywe, niedorobione i pomarszczone, to powiem, że to moja wizja artystyczna i tak ma być i wycenię to na 2 tysie. No i szybko się dorobię na tandecie i moim antytalenciu hehe.
            • shellerka Re: nawet za 100 wypadałoby nieco ładniej wszyć s 03.01.13, 09:49
              o tym samym pomyslałam wink
    • imasumak Suwak masakra, ale przód zobaczcie, to szył ktoś 03.01.13, 16:42
      na kacu chyba:
      https://mostrami.pl/data/gfx/pictures/large/4/7/4774_1.jpg
      • imasumak I kto te buty dobierał? 03.01.13, 16:43
        Koszmar jakiś.
      • to_ja_tola Re: Suwak masakra, ale przód zobaczcie, to szył k 03.01.13, 16:48
        no to "artystfnie" jeeezd i z "jetfabiuuu",więc tak MUSI być :p
    • suazi1 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 06.01.13, 17:13
      Ten badziew jest wart 2400? Ktoś tu z byka spadł... Chociaż rok temu widziałam kieckę w podobnej cenie, której ewidentnie podszewki ktoś pożałował, więc wszystko możliwe...
    • ilonka001988 Re: za 2400 wypadałoby nieco ładniej wszyć suwak. 07.01.13, 15:18
      No polska moda jest jeszcze w powijakach, i ktos słusznie zauważył że taka La Mania to jaśniejsza gwiazda. Znikąd butik np. w Harrodsie się nie wziął smile

Ale te Kupisze, Jemioły, Zienie i inne - no dajcie spokój, ceny wzięte z kosmosu za szmatki i przypadkowe rojenia przerośniętego ego, któremu wydaje się że jest projektantem. Jakbym miała tyle kasy to już wolałabym je wydać na jakieś tańsze linie naprawdę dobrych marek np. Cheap and Chic by Moschino albo See by Chloe.
      Lansowani aż do znudzenia, wg mnie trochę groteskowi, niektórzy z nich bardziej celebryci niż projektanci (widział ktoś mistrza Armaniego szczerzącego się do fleszy?).

Ze swojej strony czasami podobają mi się sukienki Gosi Baczyńskiej. Wiadomo jaką sylwetkę sama posiada i jej sukienki pasują na coś więcej niż wychudzone modelki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka