Dodaj do ulubionych

dostalam od meza za maly sweterek i korale na

04.01.13, 20:22
nitce pod choinke. wiem, wiem, mogl mi nic nie kupic a ja sie tylko czepiam, ale myslalam sobie, ze po tylu latach i 2 dzieci jestem warta czegos lepszego... mam wrazenie, ze kupowane bylo na szybko, dzien przed swietami.... ach te chlopy....
Obserwuj wątek
    • baltycki Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:26
      > dostalam od meza za maly sweterek
      Sugeruje cos?
      • iwles Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:30

albo pomylił paczki wink
      • jak_matrioszka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:30
        Wydaje sie mu ze ma zone mniejsza niz w rzeczywistosci.
        • aneta-skarpeta Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:08
          za mały źle
          za duży tez źle
          dlatego moj mąz ubran mi nie kupuje w prezencie
          zreszta jak sie komus ubran nie kupuje na codzien to trudno utrafic, a samym rozmiarem trudno sie kierowac

my w tym roku sobie skromne prezenty, ale fajne. natomiast przed swietami pytałam meza- - słuchaj jakbys miał kiedys wolne pare tysiecy i chcialbys mi zrobic prezent to co bys mi kupił?
          - no proste- wiem- pierscionek ( on wie jaki)
          - no to dobrze, teraz mogeę spać spokojnie
          - cieszę się, że Cię uspokoiłem

;D
      • zuzi.1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:31
        dlatego najlepsze prezenty robi się sobie samej, a co do sweterka, może mąz lubi, gdy chodzi w obcisłych, za ciasnych sweterkach, bo to podkreśla Twoje kształty i wyglądasz wówczas seksowniej wink))
        • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:34
          z wywalajacymi sie bosukami wink
          • e-milia1 z boczkami mialo byc, kurcze.... 04.01.13, 20:35
            • zuzi.1 Re: z boczkami mialo byc, kurcze.... 04.01.13, 21:27
              a ja myślałam, że dostałas sweterek z wywalającymi się (np. na łące) borsukami wink))
        • to_ja_tola Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:58
          zuzi.1 napisała:

> dlatego najlepsze prezenty robi się sobie samej,

a nie prawda...
          Ja mojego już nauczyłam,że ma słuchać cały rok i wtedy wybiera co ja chcę,bo wiesmile
      • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:33
        jesli mu sie cos nie podoba to niech powie, alebo niech sam rodzi dzieci i potem miesiacami wraca do formy. na nasza 6-cio latke pasuje, gdyby nie dlugie rekawy, bylaby sukienka w sam raz na nia.
        • zuzi.1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:42
          włóż 6-latce sweterek do szafy, za kilka lat będzie jak znalazł wink))
    • amber.chamber Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:32
      To i tak miał jakiś pomysł, ja dostałam zestaw :balsam, żel pod prysznic i krem do rąk...
      Wiesz zawsze mogło byc gorzejbig_grin
      • foxanka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:35
        ale, że co z tą nitką ? na żyłce byłyby już do przyjęciawink ?
        • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:37
          zylka dluzej trzyma jakby nie bylo smile
      • zuzi.1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:36
        No, na przykład mogłas dostac podomkę...a tu pacz pani, na taki zestaw się wykosztował wink))
      • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:36
        to fakt, zawsze moglo byc gorzej. moja kolezanka nie dostala nic bo jej maz twierdzi, ze oni sobie prezentow nie robia. on jakos od niej co roku cos pod choinke dostaje....
        • aneta-skarpeta Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:13
          baby to są jednak głupie

nie mogę
          jakbym kupiła facetowi prezent pod choinkę, a on nic mi to na drugi rok bym sobie pod choinkę kupiła, a jemu nie
          • podkocem Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 10:28
            > jakbym kupiła facetowi prezent pod choinkę, a on nic mi to na drugi rok bym sob
            > ie pod choinkę kupiła, a jemu nie

big_grinbig_grin
    • nanuk24 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:38
      >.... ach te chlopy....

tak sie pocieszaj.
      • zuzi.1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:40
        a najlepiej rób sobie prezenty sama, wówczas ZAWSZE będziesz miała 100 % trafienia wink))
    • mamurzyca Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:41
      relax, od owczesnego chlopaka dostalam na urodziny za mala sliczna- i pewnie droga- kurtke designerska, i chlop pourywal metki wiec nawet nie moglam wymienic na wieksza... no to sobie wisi w szafie ladnych pare lat... a sweterek to nie mozna naciagnac po praniu wink
      • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 20:49
        ten sweterek to z takich, ktore naciagaja sie na ciele. nigdy czegos takiego nie lubilam nosic bo nawet bardzo szczuplutka dziewczyna moze zle w czyms takim wygladac. w tym widac kazde wzdecie ...
        • carmensitas Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:23
          Przed świętami latałam sporo po sklepach. I widziałam młodych chłopców kupujących swoim dziewczynom takie okropne rzeczy... W dobrej wierze, ale okropne. One to pewne wtedy przyjmowały z radości, bo nieważne, co kupili, ważne że kupili. Sama dostawałam takie prezenty, hehe. Niestety, ci chłopcy nie nabierają z wiekiem mądrości uncertain A kobiety mają już wtedy większe wymagania.

Ja od lat piszę listy do św. Mikołaja, bo sama obdarowałam męża nietrafionymi prezentami, z braku pomysłu. Ale mamy umowę, że mówimy sobie, że to nietrafione. I czego nie chcemy. Dwa lata temu kupiłam mężowi prezent, który przed kolejnymi świętami sprzedałam na Allegro i kupiłam za to prezent nowy big_grin
          • baltycki Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:31
            carmensitas napisała:

> Niestety, ci chłopcy nie nabierają z wiekiem mądrości
            Ci chlopcy z wiekiem ida "na latwizne".
            Po upewnieniu sie, ze w danym sklepie towar mozna wymienic prosza o jakis sweterek
            -Rozmiar? Kolor?
            -Obojetnie, zona i tak wymieni..
            • carmensitas Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:49
              W sumie lepiej od razu kupić kartę podarunkową...
              • aneta-skarpeta Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:22
                to ja Wam powiem, ze moj chłop ciemny jak tabaka w rogu, ale np widząc jak chodzę ubrana nie kupi mi super sexi sweet sweterka w różu chocby się skisł

miał wpadki, bo chciał przekombinowac
                ale co roku jest lepiej

mój blog o filcowaniu, drutach, starociach, wnętrzach i ciastkachwink
                szopinistka.blogspot.com
    • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:39
      Nie wiedzialam,ze wartosc mierzy sie latami i iloscia dzieci.Sa 3mozliwosci,chcial dobrze,ale nie wyszlo,kierowal sie rozmiarem kochanki albo probuje cie zmobilizowac do schudniecia.
      Moj tam trafil w setke,nie w 10.
      • shellerka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:00
        och tak, wiemy edel. twój jest doskonały. dżast perfekt!
        smile))
        • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:05
          No coz,wcale nie jest mi przykro,ze nie naleze do kobiet.ktore dostaly kiepskie lub zadne prezenty od swych partnerowtongue_out
          • shellerka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:07
            Dziunia, nie ty jedna.
            Sęk w tym, że nie chodzi o to, że tobie nie jest przykro.
            Sęk w tym, że ty się tym napawasz i traktujesz jako osobisty sukces, że ty masz lepiej.
            Sęk w tym, że to jest baaardzo niskie.
            Sęk w tym, że zrozumienie tego cię przerasta.
            • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:18
              Wiedzialam,ze staniesz w jej obronie,w koncu ty za seks,a ona od czapy.
              Ja,ja na ematce nalezy tylko ubolewac nad swym zlym losem i straszna tesciowatongue_out
              Nie czuje potrzeby glaskania po glowce,bo nie taki sweterek dostalatongue_out
              • shellerka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:28
                między ubolewaniem nad czyimś losem, a powstrzymaniem się od chamskich i złośliwych komentarzy w stylu: "ja mam lepiej głupia babo" jest jeszcze coś pośredniego, ale skąd ty możesz o tym wiedzieć?
                • shellerka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:29
                  a przypomnienie o seksie i sukience, to było przepraszam, że pytam... w nawiązaniu do twojego postu z wątku o swoich starych wpisach na forum i bezsensownym ich wyciąganiu, czy jak? tongue_out oj głupiaś ty edel... głupiaś
                  • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:37
                    Twoj post o sukience nie jest starytongue_out
                    Typowa polska mentalnoac,ktos ma lepiej,to zamiast sie cieszyc,trzeba sie dopieprzyc.Ciekawe,ze nie podskakujesz tak przy wpisach o sugerowaniu schudniecia.
                    • shellerka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:38
                      a rozumiem, że niemiecką mentalnością jest cieszyć się, że ktoś ma gorzej?big_grin
                      • e-milia1 cos w tym jest 04.01.13, 22:44
                        kiedys o cos zalilam sie kolezance a ona mi "a dlaczego masz miec lepiej niz ja?"
                        • edelstein Re: cos w tym jest 04.01.13, 22:52
                          Spytaj meza,nie wiem jaki ci on,ja bym prosto z mostu,ale niektorzy sa delikatni i za takie prosto z mostu moga sie smiertelnie obrazic.
                          Tak na serio gdyby nie to,ze olal liste to pomyslalabym,ze zwyczajnie wydawalo mu sie,ze dobry kupuje,faceci nie widza pewnych rzeczy.Kiedys dostalam stanik,moglam go sobie co najwyzej na sutki zalozyc taki maly bylbig_grin
                          • nutka07 Re: cos w tym jest 04.01.13, 23:22
                            Moze taki mial byc, taki nasutnik wink
                            • edelstein Re: cos w tym jest 04.01.13, 23:32
                              Mozliwe,gdyby dalo sie go zapiacbig_grin chcialam dac kolezance,ale nawet na jej A nie pasuje.Moze to byla ukryta prosba o zmniejszenie dojcowbig_grin
                      • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:46
                        Cholernie sie ciesze,odtanczylam juz taniec dziekczynny,ze jakas nieznajoma mi osoba dostala korale i sweterek.Dobrze sie czujesz?tongue_out
                        • nutka07 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 23:17
                          Ale nie zapomnialas o podspiewywaniu???

Czerwone korale,
                          Czerwone niczym wino,
                          Korale z polnej jarzębiny,
                          I łzy dziewczyny i wielkie łzy.

wink
                          • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 23:39
                            No i dodalam jeszcze:
                            Potem ja na wycieczke wzial
                            I na wycieczce tej jej za maly sweterek zmial
                            Edel jej zazdroscila tak
                            Gdy emilia wrocila i gdy
                            W pomietym sweterku szla.
                            HOPLA
                            a potem ku czci meza:
                            Niech mu gwiazdka pomyslnosci nigdy nie zagasnie,
                            A jak znow nie kupi niech go piorun trzasnie.
                            • zuzi.1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 01:02
                              edelstein Ty masz po prostu talent literacki, popłakałam się ze śmiechu wink))
                              • edelstein Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 02:21
                                A podziekowac,podziekowacwink
                                Ciemno wszedzie,glucho wszedzie,ide spac,bo jutro nowy dzien wstaje,nowy dzien wstaje,noooowy dzien i do poludnia budzikom smierc...szla laseczka do lozeczka....bye bye
                                • nutka07 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 02:59
                                  Podobal mi sie Twoj wystep, a teraz lepiej odpraw jakis taniec, zeby mroz i snieg do nas zawital smile
                      • morgen_stern Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 23:28
                        Mam gdzieś edel, ale zabawne jest czytać, co tu wypisujesz, shellerka... ja mam dobrą pamięć.
                        • suazi1 morgen, rozczarowujesz mnie 07.01.13, 20:15
                          wdając się w takie denne dyskusje, i to z kim... Błagam...
                      • japanunieprzerywalempanieposle Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 00:53
                        shellerka oni nawet maja termin na to- schadenfreude
                        • morgen_stern Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 10:32
                          Tak tak, swego czasu shellerka czerpała sporą radochę z wizji mojego smutnego, samotnego życia, mało nie popuściła z tej radości. Dziwnie wybiórcza ta jej szlachetność, od nicka zależy tongue_out
                          • shellerka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 20:22
                            nie, nie czerpałam radości z faktu, że jesteś nieszczęśliwa. ja tym faktem tłumaczyłam twoje bycie niesympatyczną tutaj.
            • nutka07 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 23:14
              Ale Ci sekacz wyszedl tongue_out
      • aneta-skarpeta jesli zrobil to z premedytacją... 04.01.13, 22:18
        jezeli chłopprezentem _ ZA MAŁYM SWETERKIEM- chce powiedziec, zeby zona schudła to
        J E S T D U P K I E M K W A D RA T O W Y M

to tak jakbym mężowi kupiła pod choinkę karnet do dentysty, bo ma kamień nazębny
        albo garnek, bo chciałabym aby więcej gotował
        wink
        • edelstein Re: jesli zrobil to z premedytacją... 04.01.13, 22:32
          Jakby powiedzial wprost byloby niewiele lepiejtongue_out w sumie nie wiadomo co z takim fantem zrobic.
          • nanuk24 Re: jesli zrobil to z premedytacją... 04.01.13, 22:39
            jak to niewiadomo co zrobic?
            Zapytac wprost: "a co toba kierowalo slepy gamoniu?"
            A nastepnym razem mezusiowi w prezencie kupic obciachowe skarpetki/ majtki z gryzacej welnytongue_out albo paczke najgorszych papierosow, jesli pali.
            • nanuk24 Re: jesli zrobil to z premedytacją... 04.01.13, 22:40
              a jezeli nie ma czasu czekac do nastepnego razu to przesalac obiady albo custongue_out
              • e-milia1 a ty robisz takie rzeczy? 04.01.13, 22:42
                slodzisz obiad lub robisz inne zlosliwoci jak jestes zla na chlopa?
                • nanuk24 Re: a ty robisz takie rzeczy? 04.01.13, 22:45
                  Nie, ale moj mnie nie lekcewazy.
          • aneta-skarpeta Re: jesli zrobil to z premedytacją... 05.01.13, 10:13
            wiadomo, usłyszeć, że jestes za gruba jest bolesne, ale jednak wolałabym, żeby mi to jakoś delikatnie powiedział, namawiał na wspolną siłownię etc
            niz robił chamskie prezenty
            • zuzi.1 Re: jesli zrobil to z premedytacją... 05.01.13, 11:14
              a myślisz, że to była taki "chamski" prezent? No nie wiem, może. Jezeli tak, to poszukałąbym jakiejs wady u takiego pana i jemu tak bez okazji, zrobiłabym też taki prezent, np. gdy ma brzuch piwny to kup mu lusterko i napisz an kartce dedykację, że to po to, aby mógł bezboleśnie sprawdzic, czy ma sznurówki zawiązane wink))
            • e-milia1 chodze na silownie 3 razy w tygodniu 05.01.13, 20:18
              i 3 razy w tygodniu biegam. co mam jeszcze czynic, popasc w anorekscje? smile do idealnej wagi brakuje mi okolo 3kg. tlumacze sie niedawna ciaza i niedoczynnoscia tarzczycy ale nadwagi nie mam. mysle, ze maz widzi mnie chudsza niz jestemi i lubi jak nosze bardzo upiete rzeczy... dziwiw sie tylko, ze zapomnial jaki mam gust. albo rzeczywisci pomyslil paczki i kochanak dostala moja....
              • aneta-skarpeta Re: chodze na silownie 3 razy w tygodniu 05.01.13, 21:31
                cwiczysz niemal na okrągło i jeszcze czujesz sie winna ze masz 3 kg za duzo?

olej i ciesz się zyciem i siłownią
                • e-milia1 aneta-skarpeta 06.01.13, 09:34
                  3 kg brakuje mi do wagi sprzed ciazy. wiekszosc spodni nie zapina sie w pasie wiec jest jeszcze co do stracenia i to moj cel. po pierwszej ciazy tez ladnie schudlam wiec teraz tez nie dam za wygrana. do tego w szafie czeka na mnie tyle moich ulubionych, jeszcze za malych ciuchow....
                  • aneta-skarpeta Re: aneta-skarpeta 06.01.13, 12:31
                    ale mam nadzieje, ze robisz to TYLKO dla siebie, a nie dla meza, kolezanek, co ludzie powiedzą?smile
      • olamka1 Oj współczuję... 08.01.13, 13:03
        "Moj tam trafil w setke,nie w 10"
        Kupił ci rozmiar sto a ty bidulko nosisz TYLKO angielskie 10 ???
        ;D
    • bri Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:40
      A powiedzialas mu o czym marzysz?
      • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 21:53
        tak, zeby uniknac nieporozumien powiedzielismy sobie co kto sobie zyczy, podalismy kilka opcji. ja trafilam..
        • e-milia1 coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:06
          rozmiar niby moj, ale fason jakis dziwny. mnie bardziej te korale na nitce zadziwily.
          • aneta-skarpeta Re: coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:22
            bo z koralami mozna jeszcze cos zrobic, ale z zamałym sweterkiem...
          • edelstein Re: coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:22
            Bo korale na nitce to juz zupelnie jakas makabra.
            • aneta-skarpeta Re: coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:32
              ja bym takie korale chetnie przygarnęła
              https://x.garnek.pl/ga6218/a263aa259c42fa13038612a3/korale_drewniane_eris.jpg

ale pewnie takich nie dostaławink
              • edelstein Re: coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:42
                Tez bym przygarnela,by go na nich powiesic.Co ja krakowianka,lub w “Slowikach“spiewam by cos takiego dostacwink
                Facet mial liste i nie kupil wg niej rowna sie olewactwo DLA MNIE podkresle.Wybaczone byloby gdyby kupil standart,ktory mi sie zawsze przyda,ale olanie listy,sorry.
              • kk345 Re: coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:52
                > ja bym takie korale chetnie przygarnęła

Nie dziwię się, swietne sąsmile
          • carmensitas Re: coscie sie tak tego sweterka uczepily? 04.01.13, 22:27
            poka poka te korale
            może się okazać, że to hit sezonu
            i że panie w sklepie (bo to najczęściej panie) mu o tym hicie powiedziały
            nawet sobie nie wyobrażasz, jak faceta można na "hit sezonu" nakręcić. i na "wszystkie panie to u nas kupują"
            no bo myślisz, że on specjalnie kupił korale na nitce, żeby ci się nie podobały?

a tak poza tym - uwielbiam korale na nitce smile
        • nanuk24 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:10
          On ograniczony jakis jest?
        • aneta-skarpeta pytanie zasadnicze 04.01.13, 22:20
          w sumie pomyslałam- to wszystko jasne- ma to w dupie

ale dam szansę

- - dlaczego nie kupił niczego z Twojej listy?
          • nanuk24 Re: pytanie zasadnicze 04.01.13, 22:24
            bo nie zrozumial listytongue_out
            • anatt Re: pytanie zasadnicze 06.01.13, 10:30
              Bo zgubił listę? smile
    • allatatevi1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 04.01.13, 22:25
      Tak, ale takie rzeczy jak ogólna wrażliwość i inteligencja emocjonalna faceta można ocenić na długo przed ślubem.
      Ja też miałam takich facetów od których bym pewnie nigdy nic innego nie dostawała niż tylko koronkową bieliznę, z tym że to były takie "związki" że ja czułam że to tylko "na czas określony" = póki nie znudzi mi się seks z nim i za takiego nigdy bym nie wyszła.
      • aneta-skarpeta Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 10:17
        mój mąż miał duzo chęci, ale mu kompletnie nie wychodziło, wiec pilnował się listy, a teraz zaczyna zapamietywać gdy MIMOCHODEMwink mówię miesiac przed świętami, że to mi się podoba, albo to
        zauwazylam też że ma coraz lepsze pomysły więc bedą jeszcze z niego ludziewink

natomiast moj tata nie miał nigdy ręki do prezentów, wiec tata się rekompensował tym, że woził mamę gdzie tylko chciała i nigdy się nie krzywił jak duzo wydała na prezentwink
    • inguszetia_2006 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 10:55
      Witam,
      Co to są "korale na nitce"?;-P Sam robił, czy kupne?
      Pzdr.
      Ing
      • e-milia1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 20:23
        to koraliki nie na lancuszku, nie na zylce tylko nitce, takiej grubszej nitce. moj maz nie lubi byc do niczego "zmuszany". taka kartka z lista ewentualnych prezentow lub rozne sugestie sa przez niego odbierane jako zmuszenie do zakupu danej rzeczy. dodam, ze jednym z pierwszych prezentow jakie dostalam od niego w mlodosci byla paczka tapmonow bardzo ladnie zapakowana, przewiazana starzeczka. wtedy mnie to rozbawilo, troche rozzalilo, ale mloda i glupia bylam a moglo mi to dac do myslenia.
        • aneta-skarpeta Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 21:35
          ma chłop gest ( tampony... długo nad tym myslał?smile)

a jak nie chce byc przymuszany, to niech się bardziej przyłoży
          smile

jesli chcesz dostawac wreszcie odpowiednie prezenty to powinnaś mu to dosadnie powiedziec, że tak naprawde to prezent ma byc dla ciebie, a nie dla niego, więc niech się skupi i przymuszony kupi cos co sprawi CI przyjemnosc

chyba ze woli byc nieprzymuszany i kupowac nietrafione prezenty

jesli brakuje u wyobraźni, zeby kupic trafiony prezent bez przymuszania to sorry- moze miec tylko pretensje do siebiesmile

masz w sumie 2 wyjscia, albo przymykac oko i robic dobrą mine do złej gry, albo huknąc raz i drugi i wreszcie chłop się ocknie

btw nie wiem co bym zrobiła gdybym dostała tampony w prezencie

chyba bym szybko pobiegła do toalety i wręczyła mu papier toaletowy

<masakra>
        • triss_merigold6 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 05.01.13, 21:39
          A skąd w ogóle pomysł korali na nitce, pytałaś go? Nosisz na co dzień cokolwiek w stylu zespołu Mazowsze czy innego etno? Mnie by to przede wszystkim szalenie zdziwiło, ja biżuteryjna jestem zdecydowanie ale w innym stylu.
          • zuzi.1 Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 00:17
            wygląda na to, że mąz moze byc trochę sknerowaty plus kieruje się w życiu mottem, że nie będzie mu baba mówiła, co on ma robic wink
    • agaja5b Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 00:38
      Mogło być gorzej, choć i tak nie jest dobrzesmile Ja od swojego męża na niedawne urodziny dostałam... ach nie będę się chwalić bo wstyd mi i powiedzą zaraz gdzie takiego idiotę znalazłam. Napiszę tylko że prezent z tych kuchennych, do tego badziewie że za darmo bym nie wzięła, ba, nawet za dopłatą. Jeszcze się zdziwił że się nie ucieszyłam ale naprawdę się wkurzyłam, mąż dostał porządny ochrzan. Żeby nie było że jestem niewdzięczna mówiłam wcześniej czego bym potrzebowała, co mi się przyda więc sprawę potraktowałam jako celową zagrywkę, po głupkowatej minie zgadłam, że to miał być NIESAMOWITY DOWCIP. Prezent gwiazdkowy kupiłam sobie sama, nie będę więcej czekać aż mnie ktoś uszczęśliwi.
    • guderianka Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 09:36
      ja nie dostałam nic i wiem, że jestem dla niego najważniejszą kobietą w zyciu wink
      dlaczego tak dużą wagę przykłada sie do prezentów ? wink na tyle duzą, ze jak napisałam zartobliwie że czekam az moj sie domyśli i sam z siebie cos mi kupi to zostałam posądzona o to, że w glębi duszy jest mi przykro wink Kobiety, faceci zadaniowo wyrażają swoje uczucia smile Dla mnie większym przejawem miłości jest przepchanie kibla pełnego goowna niż prezent pod choinka wink
      • aneta-skarpeta Re: dostalam od meza za maly sweterek i korale na 06.01.13, 21:27
        ok, dla Ciebie pewne gesty nie mają znaczenia i ok

ale dla innych mają

ja np uwazam, ze przepchanie zasranego kibla to męza obowiązek i ze tak powiem łaski mi nie robi
        tak jak ja nie robie mu łaski ze cos robie innego

on tego kibla nie przepycha DLA MNIE, tak jak nie kupuje dla mnie pralki

Ty masz inne spojrzenie na te sprawy- i ok

ale problem pojawia się, gdy kobieta oczekuje drobnego symbolu, że mąż o niej mysli

a mąz uważa, że to fanaberie i z lubością dręczy ją głupimy prezentami, choc wie, że jej nie sprawiają przyjemnosci

o czyms to, niestety, świadczy

to tak jakbys doskonale wiedziala, ze twoje dziecko marzy np o lego, masz na to pieniądze, ale nie lubisz byc przymuszana i kupujesz mu komplet podręczników do nastepnej klasy
        po czym tłumaczyła dziecku, ze tak naprawde to najwazniejsze, ze dla niego gotujesz obiady gdy jest głodnewink
    • guderianka p.s. 06.01.13, 09:38
      Chrzestny mojej Starszej na jej pierwszą "choinkę" kupił jej kurtkę i skarpetki. Kurtkę oddałam 6 letniej kuzynce, skarpetki sama nosiłam wink On kupił na wszelkie wypadek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka