Dodaj do ulubionych

e-faktura z multimedia

10.01.13, 21:07
Mąż właśnie dostał na maila link do e-faktury o konkretnym numerze wystawionej przez firmę multimedia. Sęk w tym, że jak dotąd nie mieliśmy z tą firmą do czynienia i jako żywo nie zamawialiśmy w tej firmie niczego. Ktoś wie o co chodzi? Jakiś nowy przekręt? Oczywiście, żeby fakturę zobaczyć należy się posłużyć kodem abonenta, którego nie mamy, więc nawet nie mogę sprawdzić czy na fakturze faktycznie są nasze dane.
Obserwuj wątek
    • beatulek Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 21:31
      A nie możesz zadzwonić. Ja mam od nich internet i choć nie mam o firmie najlepszego zdania to chyba do takich praktyk się nie posuwają.
      www.multimedia.pl/zadzwon_do_nas
      • z_lasu Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 21:34
        Dzisiaj już nie zadzwonię. Jutro będę próbować. Ale przyznam, że się niepokoję.
        • aquarianna Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 22:28
          z_lasu napisała:

> Dzisiaj już nie zadzwonię. Jutro będę próbować. Ale przyznam, że się niepokoję.

Może ktoś omyłkowo podał adres mailowy Twojego męża?
          • z_lasu Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 05:38
            > Może ktoś omyłkowo podał adres mailowy Twojego męża?

Składający się z imienia i nazwiska? To byłby wyjątkowy zbieg okoliczności.
            • wuika Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 06:14
              Ja też na takiego maila dostaję wyciągi z jednego banku (znaczy link do nich, nie żeby wszystkie dane smile ) oraz potwierdzenia z innego, ktoś się po prostu walnął.
            • angazetka Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 10:30
              Jeśli na składający się z imienia i nazwiska, to akurat pomyłka jest uzasadniona. Chyba że to bardzo oryginalne imię i nazwisko.
    • krejzimama Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 21:35
      Prawdopodobnie ktoś ma podobnego emaila i przy wprowadzaniu go do systemu został popelniony błąd.
      Mialam nieco podobna sytuację.
    • yenna_m Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 21:51
      jeśli jest faktura, to muszą być na niej zamieszczone dane osoby, na którą ta faktura jest wystawiona
      otwórzcie fakturę i zerknijcie - od razu sprawa się wyjaśni, czy to Wasza faktura czy też nie
      i czy w firmie ktoś nie pozajączkował maila
      • aquarianna Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 22:30
        yenna_m napisała:

> jeśli jest faktura, to muszą być na niej zamieszczone dane osoby, na którą ta f
        > aktura jest wystawiona
        > otwórzcie fakturę i zerknijcie - od razu sprawa się wyjaśni, czy to Wasza faktu
        > ra czy też nie
        > i czy w firmie ktoś nie pozajączkował maila

Tak się nie da, bo przychodzi jedynie mail z informacją, że faktura została wystawiona.
        Dopiero po zalogowaniu do e-boku masz możliwość podglądu na fakturę. A oni nie mogą się zalogować nie będąc klientami.
        • z_lasu Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 05:37
          > Tak się nie da, bo przychodzi jedynie mail z informacją, że faktura została wys
          > tawiona.
          > Dopiero po zalogowaniu do e-boku masz możliwość podglądu na fakturę. A oni nie
          > mogą się zalogować nie będąc klientami.

Co zresztą napisałam w poście założycielskim. Widać za długi był dla niektórych big_grin
    • liliankaa77 Re: e-faktura z multimedia 10.01.13, 22:23
      A z usług jakiej firmy do tej pory korzystałaś?
      Z tego co pamiętam Multimedia przejęła firmę Stream w ostatnim czasie.
      Zadzwoń jutro na infolinię MMP.
      • z_lasu Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 05:35
        Od zawsze korzystamy z Orange'a. Orange'a chyba nie przejęli? A nawet gdyby, to chyba muszę wyrazić zgodę na e-faktury, nie?
        • ceide.fields Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 08:06
          Przypomnij sobie, czy nie podpisywaliście w ostatnich miesiącach jakichś dokumentów dostarczonych prze kuriera.

Do na kiedyś zadzwonił "kurier" z "telekomunikacji", czy jest ktoś w domu, bo jedzie z dokumentami do podpisu. Ponieważ stacjonarny telefon mamy w tepsie (czyli teraz orange) i co pewien czas rzeczywiście dostajemy od nich rozmaite aneksy do umowy, to powiedziałam panu aby przyjeżdżał. Przyjechał pan ale z umową NOM-u. Maż w ostatnich chwili zajarzył, że to numer na "emeryta" zobaczywszy, że w nagłówku umowy jest zupełnie inna firma niż orange.

"Kurier" ewakuował się dość szybko po tym jak maż chciał go spuścić po schodach wink

Zresztą, ma się 10 dni czasu na odstąpienie od umowy, trzeba przygotować starannie pismo i wysłać za potwierdzeniem odbioru na adres takiego operatora.

Oni liczą właśnie na to, że nie czyta się dokumentów w przeświadczeniu, że jest to dotychczasowy operator.
    • estragonka Re: e-faktura z multimedia 11.01.13, 10:42
      hmm, mi przychodza te faktury zamiast papierowych, ma umowe z nimi. dzwonilas zeby wyjasnic? co pwoiedzieli? moze faktycznie pomylka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka