Dodaj do ulubionych

I znów będę chora....

14.07.04, 11:15
Dziewczyny pomóżcie bo bardzo się martwię.Ostatnio bardzo często choruję od
grudnia do lipca już miałam zapalenie oskrzeli,póżniej angine,zapalenie
zatok,zapalenie krtani znów angine,a teraz znów boli mnie gardło i czuję
nieprzyjemny smak.Dziś znów lecę do lekarza bo już nie chcę być chora mam
dość!!!Trochę się naczytałam o chorobach i martwię się że może to coś
poważnego!!!!!!!Z natury jestem chisteryczką,lekarz mówi,że wpadłam w "ciąg"
chorób,ale poproszę dziś o skierowanie na badanie krwi.Pozatym drętwieje mi
prawa łopatka,czy to coś znaczy?Bo już się martwię...Czy wy też tak
chorujecie,dodam że nigdy nie chorowałam!!!!Całuję Magda
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: I znów będę chora.... 14.07.04, 11:22
      Zrób wymaz z gardła - bo może masz jakiegoś gronkowca, paciorkowca albo
      chlamydię.

Jeśli wymazy nic nie wykażą, poproś o skierowanie do alergologa na testy. Tak
      częste infekcje górnych dróg oddechowych mogą być na tle alergicznym.
      I nic to, że nigdy nie miałaś żadnej alergii - ja stałam się alergiczką w wieku
      27 lat, mój mąż też coś koło tego. On, zanim się zorientował, że ten kaszelek
      to na tle alergicznym, nabawił się astmy.
      • miniakoz Re: I znów będę chora.... 14.07.04, 12:04
        No to ja mam podobnie - aktualnie chora a od 3 lat w lipcu alergiczka i do tego
        karmiaca piersią miałam taki homeopatyczny psikacz do nosa ale jakoś nie
        pomaga.Poza tym jestem osłabiona bo przez karmienie schudłam i myślałam, ze te
        przeziębienia to od tego ale możliwe, że od alergi.......
    • kluska25 Re: I znów będę chora....gronkowiec 14.07.04, 12:41
      A jakby się okazało,że mam gronkowca to co?Czy umrę,czy pozarażam wszystkich???
      Co wtedy będzie!!!!!!???Magda
      • umasumak Re: I znów będę chora....gronkowiec 14.07.04, 13:06
        kluska25 napisała:

> A jakby się okazało,że mam gronkowca to co?Czy umrę,czy pozarażam
        wszystkich???
        > Co wtedy będzie!!!!!!???Magda

Nie umrzesz głuptasie. Dostaniesz antybiotyk. Wymaz zrób koniecznie i badania z
        krwi też nie zszkodzą. Miałam podobną sytuację 5 lat temu. Przez pół roku
        ciągle chorowałam na anginę. Zrobiłam wkońcu wymaz i okazało się że antybiotyki
        które brałam nie były do końca skuteczne na moją "bakteryjkę". Oprócz tego
        okazało się że musiałam iść na zabieg ściągania ropy z migdałów. Nie było to
        zbyt przyjemne zale za to od tamtej pory mam spokój smile). Pozdrawiam.
        • kluska25 Re: I znów będę chora....gronkowiec 14.07.04, 13:32
          Dziewczyny dziękuję!!Straszna ze mnie panikara i wszystkiego się boję.Zrobię
          wymaz i zobaczymy,narazie jestem zapisana na 16.45 do lekarza zobaczymy co
          powie!A na zabieg ściągania ropy z migdałków napewno mnie skierują bo jak mam
          małą infekcję gardła to odrazu widać ropę!Dziękuję Umasumak,przynajmiej wiem,że
          nie umręsmile))Całuski
          A i jeszcze jedno moja koleżanka ma łuszczycę (podobno bo zrobili jej biopsję a
          nie ma jeszzce wyników).Zrobili także badanie na bakterie ze skóry i okazało
          się że ma zmasowanego gronkowca!!!Czy zmasowany gronkowiec jest grożny???Magda
    • umasumak Re: I znów będę chora.... 14.07.04, 13:13
      Acha.. mój lekarz powiedział mi wtedy żeby unikać jedzenia paczkowanych lodów.
      Podczas przenoszenia lody te z wierzchu częściowo się rozmrażają, potem znowu
      zamrazają i właśnie w tej wierzchniej warstwie powstają bakterje wywołujące
      infekcje gardła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka