Dodaj do ulubionych

Lubicie fast foody?

25.01.13, 23:23
Nie pytam o to, czy jecie. Bo oczywiście nikt nie je wink
Ale czy lubicie?

Ja nie jadam mięsa (z przyczyn smakowych - nie podchodzi mi od lat prawie 20), więc rynek fast foodowy ma dla mnie mizerną ofertę. Kiedyś, jakieś 10 lat temu, bardzo lubiłam. Lubiłam kanapki zapiekane z Oscarów i Apetitów, ale potem zaczęły mi szkodzić na żołądek tak bardzo, że w tej chwili od razu kojarzą mi się z muszlą klozetową.

Lubiłam pizzę bardzo fast foodową (Telepizza i tego typu), ale odkąd pierwszy raz pojechałam do Włoch.. No to chyba każdy zrozumie.
Lubiłam dosyć często McDonalda.Potem dużo rzadziej (raz na pół roku). A odkąd podano mi zimne frytki bez soli i zimnego fishmaca, który w ogóle chyba był niedopieczony... Ble. Lody mają dobre, to trzeba im przyznać.
A ostatnio po raz pierwszy zjadłam subwaya. I było to jakieś takie...
To chyba starość.

A wy jak? Bo ja za 5 lat zmienię się w rodzicopotwora, który będzie mówił "dziecko, kupię ci bułkę albo jabłko, a nie te tłuste fryty z maka!"
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Lubicie fast foody? 25.01.13, 23:30
      Bardzo lubię i jemtongue_out
    • znowuniedziela Re: Lubicie fast foody? 25.01.13, 23:32
      Kocham, jem i rzyg...
    • wiecznie-zapominam-login Re: Lubicie fast foody? 25.01.13, 23:35
      lubię zapiekanki z pieczarkami, hot-dog, kebab ale robię to wszystko sama więc jest smaczne. Ponad 10 lat temu zjadłam pierwszą i ostatnią bułę z mięsem mc-donald bleeeeeee okropność... za to lubię shake waniliowy i kupuję ze 2 razy w roku smile
      Czasem zamówimy pizzę albo kupimy mrożoną ale zwykle robię sama.
      • przeciwcialo Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:24
        Ja pizze tez robię w domu- wersję klasyczna i bezglutenowa aby każdy była zadowolony.
        • marychna31 przeciwciało;) 26.01.13, 13:14
          a rzuc przepisem na bezglutenową, jesli mozeszsmile
          • przeciwcialo Re: przeciwciało;) 26.01.13, 14:40
            Ja robię z mieszanek bezglutenowych z Bezglutenu. Na Youtube są całe przepisy, ja robie juz na oko.
            Sa tam tez przepisy na pizzę z maki ryzowej, robiłam i jest ok. ale trzeba ciasto cieniutko dawac bo rosnie. Najbardziej smakuje mi zrobiona z mieszanki uniwersalnej lub chlebowej. Na jedną pizze biorę szklanke mieszanki, 2 łyzki oliwy, szczypta soli, wody do konsysytencji- mieszanki bezglutenowe sa specyficzne wink= podsypuję maką kukurydziana. Drożdże suszone tak z 1/3 łyżeczki.
            Ciasto zagniatasz i osypane mąka kukurydziana zostawiam na godzinke. Potem wilgotnymi rakami ugniatam w formie do pizzy. Trochę rozwałowuję a resztę palcami ugniatam do kształtu blachy. Potem piekę 10 min w 200 st a po 10 minutach wyciagam daje sos, dodatki, ser. Pizza nie rózni sie od tej glutenowej . Jak coś niejasno to pisz.
    • cherry.coke Re: Lubicie fast foody? 25.01.13, 23:36
      Subwaya lubie i jadam do dzis (ale w PL jakos strasznie skapia z dodatkami). Kiedy jeszcze jadlam mieso, dawno temu, to lubilam salatki i burgery z KFC. Kanapki z Oscara wspominam mile, ale kiedys byly lepsze i wieksze niz teraz.
      • lucadimontezemolo Re: Lubicie fast foody? 25.01.13, 23:53
        Od czasu do czasu chodzę do subwaya na kanapkę z tuńczykiem. Czasem jem "chińczyznę" na wynos. W mcdonaldsie nie bylam chyba z 10 lat, ale czasami marzy mi się jakaś buła z kurczakiem albo rybą, ale na razie mcdonaldsowego marzenia nie zrealizowałam.
        • carmensitas Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:00
          Ja wzięłam właśnie kanapkę z tuńczykiem. I trochę zrzedła mi mina, jak zobaczyłam, że ten tuńczyk to takie pastowe coś, czyli zapewne wywłoki z tuńczyka, jakieś resztki zapomniane. Tym bardziej mnie to zniesmaczyło, że kupiłam kotu nową karmę z tuńczykiem (saszetkę) i było to tak apetyczne, że sama oczami jadłam (normalne kawałki tuńczyka w galaretce). I myślę, że po zjedzeniu tej kociej karmy na pewno czułabym się lepiej niż po zjedzeniu tej miazgi tuńczykowej z subwaya sad Ja wiem, że to była pasta z tuńczyka, ale też wiem, że ten tuńczyk w paście był najgorszego sortu.
    • mika_p Re: Lubicie fast foody? 25.01.13, 23:52
      Skąpa się robię coraz bardziej i McDonald ostatnio to tylko jak wyjeżdżamy gdzieś dalej i nie wiemy, gdzie na ciepło można zjeść i się nie otruć. Dzieci już przestały miauczeć.

Niedawno chodził za mną kebab, ze dwa tygodnie chodził, w końcu ustaliłam z dziećmi, że oboje akceptują to jako obiad, poszłam do budki i kupiłam trzy. Małżonek tego weekendu studiował, obiad mu się nie należał smile

Jeszcze bardziej niedawno, wyszłam z biura, luźne 5 zł w portfelu, na kefir nie miałam ochoty, reszta dostępnego w okolicy suchego prowiantu na słodko, a na słodko to ja rzadko mam ochotę przekąszać w ramach II śniadania - patrzę, budka z zapiekankami, a, zaryzykuję. I dobra decyzja to była: dziewczyna na moich oczach bułkę kroiła, serem posypywała, a nie że gotowce z lodówki, nie wiadomo z jakim terminem przydatności do spozycia. I nie zaszkodziło mi smile
      • bi_scotti Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 00:52
        U nas jest lokalna kanadyjska siec kawowo-kanapkowo-zupowo-ciastkowa Tim Hortons (www.timhortons.com/ca/en/index.html) - z Tima jadam czasem rano (np. w listopadowy deszczowy poranek) oatmeal z jagodkami, kupuje kawe/herbate/apple cider, czasem jakiegos muffin'a, gdy jade na dluzszej trasie, zjem z Tima bagel z serem zoltym, po nartach czasami zupe cebulowa. Innych grzechow nie pamietam - w McDonald's, KFC, Burger King, Harvey's, Wendy's, Subway i innych tego typu swiatyniach fast food zwyczajnie nie bywam, nigdy nie bywalam. Pizze zamawiam z 2 ulubionych sieci - nigdzie na swiecie zadna pizza (na czele z Wlochami wink ) tak mi nie smakuje jak moja lokalna. Life.
      • to_ja_tola Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 12:23
        mika_p napisała:

dziewczyna na moich ocz
        > ach bułkę kroiła, serem posypywała, a nie że gotowce z lodówki, nie wiadomo z
        > jakim terminem przydatności do spozycia. I nie zaszkodziło mi smile

>

Moja mama miał kawiarnię 12lat i całe 12 lat robiła wszsytkie fast foody sama.
        Pamiętam,jak w sobotę przed dyskotekami smażyłam mielone na klopsy,kroiłam kilogramy pieczarek i cebuli na zapiekanki...
        I ta surówka?eeeh.Też robiłyśmy na kilogramysmile

Do dzisiaj wiele osób mi mówi,że zjadło by hamburgera czy zapiekankę "od mojej mamy" smile
    • stuletnia_stokrotka Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 08:32
      jadam sporadycznie,jak już bardzo muszę coś na ciepło zjeść a nie mogę w domu obiadu.ale żebym przepadała to nie..nigdy np. nie jadałam kababa, w mcdonaldzie byłam ze 4 razy w życiu,pizzę zazwyczaj robię sama.
      • fogito Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 08:40
        Nie lubię i jem jak już muszę, czyli na szybko w podróży np. McChickena albo coś z Taco Bell. Nie smakują mi i niefajnie się czuję po zjedzeniu. Ale często przy autostradach nie ma nic innego.
    • 18lipcowa3 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 08:38
      Jeśli chodzi o pizze to nie uważam tego za fast food, lubię dobrą, najlepiej z pieca opalanego drewnem.
      Natomiast wszelkie Macy, KFC lubię czasami, ale tylko konkretne produkty, nie wszystko.
    • aagnes Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 08:46
      JAk z raz na kwartal nie zjem pikantnych skrzydel z KFC to mnie nosi. od czasu do czasu w przelocie zjadam jakas kanapke z McDonalda ale pozniej potwornie chce mi sie pic i czuje sie niewyraznie. natomiast skrzydla mi nie szkodza wrecz sa jak balsam na skolatane nerwywink
    • maggi9 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 08:58
      Lubię "chińszczyznę" ale nie wiem czy to taki fast food klasyczny?No może trochę.Jadam ją ze 3-4 razy w miesiącu.
      Mam tez słabość do hot dogów ze stacji benzynowejwink ale to raz na kilka miesięcy.No i kanapki z subwaya lubię.Szczególną słabość mam do tej z kotletem sojowym.Zostrymi papryczkami i sosem cezar.

Reszta-jakoś mnie nie pociąga.Nie przepadam za KFC, Makiem(chociaż ostatnio jak byłam w podróży to mnie naszło na burgera z frytkami i to mi wystarczy na następne kilka lat) i Pizzą Hut.A i kebaby jakoś nieszczególnie mnie pociągają.

Kiedyś też lubiłam Oskara dobre te kanapki były ale nie jadłam ich chyba z 8 lat już.

A jeśli chodzi o pizzę to trzeba rozróżnić fastfoodową od włoskiej.Obydwie są dobre chociaż włoska lepsza.Ale to inny klimat po prostu jest.
      Jeśli chodzi o taką fastfoodową to lubiłam Da Grassso.Niestety się popsuli, nie wiem co dodają do tej pizzy ale okropnie mi potem leży na żołądku więc przestałam zamawiać.
    • sundry Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:06
      Uwielbiam. Jestem wielką fanką hamburgerów, pizzy i kebabówsmile
      • koralik12 Re: Lubicie fast foody? 27.01.13, 19:36
        ja tez
    • przeciwcialo Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:23
      Dla mnie w McD nadają się tylko frytki, kawa, lody i sałatka pewnie też. Natomiast dzieci parę razy w roku zjedzą hamburgera i nie drę szat o to. Na codzień jedzą zdrowo i nieprzetworzenie więc... Poza tym trener kładzie do głowy co jeść a co nie i synowie się trzymają, córka czasem na kebaba pojedzie ze znajomymi.
    • klubgogo Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:26
      Nie lubię na tyle by jeść często, ale czasami sytuacja jest taka, że 3-4 razy w roku zjem w pośpiechu longera czy innego mc.
    • kropkacom Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:28
      Nie, nie lubię. Kiedyś lubiłam lody z polewą karmelową z McDonalda.
    • carmita80 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:29
      Lubie spicy veggie wrap z McDonalds i ich kawe oraz apple pies, chocolatte pies. Miesa nie jadam w zadnych fast foodach w restauracjach tez nie.
      • 18lipcowa3 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:52
        carmita80 napisała:

> Lubie spicy veggie wrap z McDonalds i ich kawe oraz apple pies, chocolatte pie
        > s. Miesa nie jadam w zadnych fast foodach w restauracjach tez nie.

pamietam z UK takie kanapki z Maca- deli coś tam, jadłam zawsze sweet chilli chicken, pyszne, szkoda ze w PL nie ma
    • lukas.2004 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 09:44
      Bardzo lubię, ale jem sporadycznie. I dzieciom tez sporadycznie funduję. Częsciej niz hamburgery kupuję pizzę.
    • eliszka25 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:01
      jadamy wlasciwie tylko, jak jestesmy gdzies w drodze i nie bardzo mamy mozliwosc zjesc cos innego. oczywiscie dla dzieciakow to dodatkowa atrakcja podrozy, wiec zwykle zaliczamy burger kinga w drodze do polski i szczerze mowiac to wlasnie ten burger king jakos najbardziej mi podchodzi. jadam tylko zawijance i ew. frytki. z mcdonalda jedynie lody, wszystko inne wydaje mi sie gumowate. ogolnie za typowym fast foodem nie przepadam.

naprawde lubie kanapki na dworcu w luzernie, ale kupowane w prawdziwej piekarni, wiec nie wiem, czy to jeszcze pod fast food podpada. w ogole kocham te piekarnie miloscia najszczersza, bo moge sobie tam kupic gorace ovomaltine na wynos (takie szwajcarskie kakao), a nie tylko kawe. kawy nie pije w ogole, wiec zima warmi ovi ratuje mi czasem zycie wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:08
      a ja sie przyznaje że lubie i jadam. staram się ograniczac ze wzgledu na figure wylacznie, bo nie szkodzi mi wcale, ani na żołądek, ani na watrobę, ani w ogole. ale tak to owszem.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:11
        a najbardziej lubiłam takie chamskie, proste, wielkie hamburgery "na budach" w Gdańsku Wrzeszczu big_grin
        • dziennik-niecodziennik Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:13
          a najlepszą pizzę świata jadłam o dziwo nie we Włoszech, a w Grecji big_grin
        • sarling Re: Lubicie fast foody? 27.01.13, 09:07
          A jadłaś gigant-burgera na Zaspie (japa czy coś takiego)?
          • dorcia1234 Re: Lubicie fast foody? 27.01.13, 10:34
            sarling napisała:

> A jadłaś gigant-burgera na Zaspie (japa czy coś takiego)?

ech, japa to był =o najlepsze tego typu jedzenie w Trójmieście. My tam njaczęściej gyrosa kupowaliśmy, czasami monstrualnego hot doga. Cała komenda policji z Zaspy się tam stołowoła.
            Jakiś czas temu chcieliśmy odświeżyć wspomnienia a tam ciuch za grosz czy coś w tym stylu sad
      • josef_to_ja Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 15:46
        Tego nie wiesz czy na wątrobę nie szkodzi. Wątroba się od razu nie odzywa.
    • alfabetta Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:16
      Lubię zapiekanki i tosty (kto z Wrocławia, to wie o czym mówię - takie jak w przejściu pod Świdnicką). Z typowych fastów to kanapki z kurczakiem z KFC. I lody z polewą czekoladową z Maca.
      • feleedia włoska pizza 26.01.13, 10:22
        to tragedia w porównaniu z amerykańską.

Kiepski smak, kiepskie ciasto, ubożyzna dodatków.

No ale to nie dziwne, skoro pizze wymyślili Włosi, ale w USA...
        • carmensitas Re: włoska pizza 26.01.13, 10:47
          Co kto lubi.
          Dla mnie prawdziwa włoska to niebo w gębie. Włoską mogłabym jadać prawie codziennie (na zmianę z makaronami), właśnie z tą ubożyzną dodatków. Polaną oliwą... Pycha.

A po amerykańskiej czuję od razu tyłek dwa razy większy, tłuszcz wychodzi mi od niej wszystkimi porami, a do tego od razu mam jej dość na następne pół roku.

Włoska pizza to dla mojego żołądka lekkie danie, a amerykańska typowy fast food.
          • feleedia Re: włoska pizza 26.01.13, 10:51
            Włoska pizza to przeważnie kiepskawe ciasto, kleks sera, oliwka i plaster pomidora.

Wyleczyłam się po kilku pobytach w Toskanii i Apulii.

Wiele polskich lokalnych pizzerii bije wloszczyznę o kilka długości.

Włosi mają dobrą kuchnię, ale pizza do jej mocnych stron nie należy.
            • marianna72 Re: włoska pizza 26.01.13, 12:21
              feleedia napisał(a):

> Włoska pizza to przeważnie kiepskawe ciasto, kleks sera, oliwka i plaster pomid
              > ora.

Wlasnie dlatego ,ze nie jest jakos szczegolnie napakowana wloska pizza jest normalnym daniem i nie podchodzi jak dla mnie pod fast foody ja akurat jadam rzadko ale reszta domownikow lubi i jest u nas w domu przecietnie raz w tygodniu
              >
              > Wyleczyłam się po kilku pobytach w Toskanii i Apulii.
              >
              > Wiele polskich lokalnych pizzerii bije wloszczyznę o kilka długości.

Polska pizza wlasnie ze wzgledu na to napakowanie skladnikami i grubosc ciasta mi zupelnie nie odpowiada ale co kto lubi
              >
              > Włosi mają dobrą kuchnię, ale pizza do jej mocnych stron nie należy.
              • franczii Re: włoska pizza 26.01.13, 17:47
                > Wlasnie dlatego ,ze nie jest jakos szczegolnie napakowana wloska pizza jest nor
                > malnym daniem i nie podchodzi jak dla mnie pod fast foody ja akurat jadam rzadk
                > o ale reszta domownikow lubi i jest u nas w domu przecietnie raz w tygodniu
                > >

No otoz to. Pizza wloska nie jest fasfoodem tyko normalnym daniem.
                Nawet dietetycy w czasie odchudzania pozwalaja raz w tygodniu pizze zjesc.
            • aguila_negra Re: włoska pizza 26.01.13, 18:41
              feleedia napisał(a):

> Włoska pizza to przeważnie kiepskawe ciasto, kleks sera, oliwka i plaster pomid
              > ora.
              > Wyleczyłam się po kilku pobytach w Toskanii i Apulii.
              > Wiele polskich lokalnych pizzerii bije wloszczyznę o kilka długości.
              > Włosi mają dobrą kuchnię, ale pizza do jej mocnych stron nie należy.

Coś w tym jest. Najlepszą pizzę jadłam we włoskiej restauracji, prowadzonej przez rodowitego Włocha ... w Polscewink Pewnie dlatego była dobra, bo miał żonę Polkę wink
              Podczas kilkukrotnych pobytów we Włoszech równie dobrą udało mi się znaleźć w małej wioseczce niedaleko jeziora Garda oraz w niewielkiej rodzinnej knajpce w Bergamo. Najpaskudniejsze jadłam w Wenecji i Mediolanie. Taka masówa dla turystów.
              Natomiast nie lubię pizzy amerykańskiej, bo ciasto (grubość, konsystencja, zawartość tłuszczu) jest dla mnie nieakceptowalne.
              • franczii Re: włoska pizza 27.01.13, 08:31
                Bo trzeba wiedziec gdzie te pizze zjesc. We Wloszech pizzerii jest na kazdym kroku i bywa paskudna. Ale kazde danie mozna zepsuc. Ja pierwszy raz pesto skosztowalam w Genui czyli w stolicy pesto i sie pochorowalam tak, ze przez cale lata pesto nie moglam ogladac. .
                Poprzedniczka najgorsza pizze jadla w Apulii a ja wlasnie w Apulii a konkretnie w Lecce jadlam najlepsza. Kwestia szczescia po prostu.
          • eliszka25 Re: włoska pizza 26.01.13, 12:59
            carmensitas napisała:

> Co kto lubi.
            > Dla mnie prawdziwa włoska to niebo w gębie. Włoską mogłabym jadać prawie codzie
            > nnie (na zmianę z makaronami), właśnie z tą ubożyzną dodatków. Polaną oliwą...
            > Pycha.
            >
            > A po amerykańskiej czuję od razu tyłek dwa razy większy, tłuszcz wychodzi mi od
            > niej wszystkimi porami, a do tego od razu mam jej dość na następne pół roku.
            >
            > Włoska pizza to dla mojego żołądka lekkie danie, a amerykańska typowy fast food
            > .

zgadzam sie, najlepsza pizze na swiecie jedlismy na sycylii. nie lubie, kiedy na pizzy jest napaciane pierdylion dodatkow, bo wtedy smakuje wszystkim i niczym. 2-3 wyrazne dodatki, do tego wlasnie oliwa i ziola. nawet moje dzieciaki wola wlasnie tak i wcale im sie nie dziwie.
        • franczii Re: włoska pizza 27.01.13, 07:31
          > No ale to nie dziwne, skoro pizze wymyślili Włosi, ale w USA...

Tia, doczytaj sobie
      • carmensitas Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:27
        O, tosty pod Świdnicką niezłe, chociaz dawno nie jadłam. Kiedyś uwielbiałam też zapiekanki na dworcu w Olsztynie. No i niezapomniane zapiekanki w Warszawie przy nocniakach.

W ostatnie wakacje jechałam z mężem i dzieckiem siódemką z Warszawy nad morze i z powrotem. Dwa razy zatrzymaliśmy się na jedzenie i dwa razy podano coś niejadalnego (był zwrot żarcia i kasy). Uznaliśmy, że przy drodze to już chyba tylko Mak w Ostródzie, bo oni chociaż zawsze trzymają poziom. Na żołądku to może leży, ale chociaż się człowiek nie otruje.
      • adellante12 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 14:32
        Przejscie pod swidnicką.... rany.. To jeszcze istnieje? Znaczy sie ta dziupla z tostami?
        Bywałem tam 25 lat temu za kazdym razem jak bylem na głównym we Wrocku były dwa moje ukochane fastfoody - tostowa dziupla i pita z serem na dworcu...
      • yenna_m Re: Lubicie fast foody? 27.01.13, 10:10
        wroclawskie tosty też z Oławskiej są dobre smile

bywa,że zjem kej-ef-syfa, zinger mi najbardziej smakuje(albo poledwiczki), ale to nie na moj zoladek, bo za ciężkie i za tluste big_grin
        czasem pizza z pizza hut, ale też bez zadęcia (choc ostatnio w poblizu otworzono pizzerie z prawdziwa wloską pizzą - mniam smile ale też nie za czesto, bo w dupe idzie)

z "szybkiego" zarcia- uwielbiam sushi z 7/7 smile moglabym się tylko tym zywić smile smile smile
    • maggorlo Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 10:45
      Coś jest na rzeczy wink

Kiedyś uważałam, że najlepszy frytki to tylko w Macu. Od jakiegoś czasu są dla mnie za słone (gdzie dają bez soli..???). Robię bardzo często domowe, kroimy pyry i wrzucam do kombiwara. Nie są tak chrupkie jak robione w oleju, ale przynajmniej nie smierdzi w całym domu wink Lodów MC nie kupuję, nie smakują mi. Wole sorbety.

Pizzę też zaczęłam robić sama, po tym jak w PizzyHut (mojej ulubionej przez dłuuugie lata) jakiś tłuszcz spłynął mi strużką po brodzie, a żołądek opierniczał mnie po tej uczcie przez cały dzień. Ale mam taką jedna ulubioną pizzerię i zaglądam od czasu do czasu.

Koło pracy miałam knyszarię i jadłam ją co parę dni, ale świnie zlikwidowali sad Zaczełam kupować w innych miejscach, ale to nie to, więc cóż - robię sama... Wczoraj na kolację miałam naleśniory z grillowanym mięskiem, furą warzyw i sosem czosnkowym ;p

Zgroza, zmieniam się w ekozboka...

• dziennik-niecodziennik Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 11:18
        > Kiedyś uważałam, że najlepszy frytki to tylko w Macu. Od jakiegoś czasu są dla
        > mnie za słone (gdzie dają bez soli..???)

nigdzie. ale jak nei ma strasznie duzo ludzi to mozesz poprosic o niesolone, wtedy musisz poczekac na nową partię wyjętą ze smażenia i dostaniesz gorące i niesolone smile
        jak jest duzo ludzi to nie ma co pracującym głowy zawracac...
    • aguila_negra Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 11:23
      Mam słabość tylko i wyłącznie do hot wings z KFC smile
      Reszta fast-foodów mogłaby nie istnieć. Czasem z konieczności zaglądam do McD, ale nawet siłą nikt mnie nigdy nie zaciągnie do Burger King.
      • yenna_m Re: Lubicie fast foody? 27.01.13, 10:11
        z MD to jedynie McFlery czy jak im tam smile
    • olena.s Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 11:59
      Nie. Z wyjątkiem frytek z makdonalda, które najchętniej podżerałabym jakiemuś grzesznikowi, bo samej kupować nie uchodzi smile
      Ale lubię falafele z lokalnego fast foodu - nie jadam często, bo nie mam go szczęśliwie pod nosem, ale lubię bardzo. Buła arabska, taki ciut grubszy placek, a w środku sałata, świeże falafele i sos tahinowy. Kaloarii to ma, niestety dużooooooooo.
    • marianna72 Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 12:13
      Ja lubie w mc donaldzie ale tylko kanapke z kurczakiem innych nie jadam.Mimo to nie bywam czesto (ostatnio chyba 2 lata temu na urodzinach syna) bo naogol sie zle czuje po jej( kanapki) zjedzeniu nie trawie dobrzeii boli mnie glowa wink)) Najdziwniejsze jest ,ze moje dzieci nie znosza jedzenia z mc donalda wiec w zwiazku z tym prawie tam nie bywamy bo nigdy nie wiem co im tam zamowic do jedzenia, ciesza sie tylko z zabawek
    • drinkit Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 12:18
      Lubię i jadam - jak mam okazję - fastfoody "etniczne", tzn. dobry kebab, falafele, hinduskie, wietnamskie, belgijskie frytki etc. Lubię dobre hamburgery - mam swoje miejsce gdzie robią je naprawdę genialnie i z dobrego mięsa. Natomiast fastfood typu pizza z telepizzy, hot dogi, hamburgery z niewiadomoczego kompletnie mnie nie pociągają.
    • to_ja_tola Re: Lubicie fast foody? 26.01.13, 12:20
      ja lubię...Ba raczej chyba nawet uwielbiamsmile
      taaak,takkk,to samo "zuo" big_grin
      • josef_to_ja Podejrzewam, że szkodzi bardziej od alkoholu. 26.01.13, 15:48
        Myślę, że jakby wybierać między regularnym jedzeniem fast foodów, a regularnym piciem alkoholu to to drugie jest zdrowsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka