pulcino3 09.02.13, 17:38 u mnie : rosół ziemniaczane pjure, udka z rosołu w panierce, ser w panierce, bo udek było za mało , szpiiiiiiinakz czosnkiem,śmietaną! uwielbiam! chwalić się"> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbibarbi Re: co dziś w garach? 09.02.13, 17:49 udka z rosołu a w panierce?! WTF? Ugotowane w panierce? Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 17:54 udka z rosołu wyjęte, panierowane i na patelnię - inaczej się nie da lalo barbi - "torebka damska to świętość, w niej się kurde nie grzebie" Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:13 obrzydliwość - spocona myszo. Udka z rosołu są wygotowane, inaczej rosół jest do niczego, takie udka jeszcze panierować i smarzyć.............bleeeh Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:39 ależżżż barbi jeszcze się z nami nie podzieliłaś dzisiejszym menu, czyżby criadillas Kena? Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: co dziś w garach? 09.02.13, 20:59 > czyżby criadillas Kena? tak, criadillam, a ty chyba za dużo wypillas Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:01 barbi - bułę przez bibułkę a ch..w łapkę no pewnie ze z rosołu jako padlina na drugie Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:17 pulcino3 napisała: > barbi - > bułę przez bibułkę a ch..w łapkę interesujące masz sposoby na jedzenie bułki Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:02 U mnie niestety wszelkie śmietanowe i serowe rzeczy odpadają . Kapuśniak z pomidorami krojonymi z puszki, mnóstwem przypraw i kiełbaskami, na drugie wątróbka z żurawiną, ziemniaki i buraczki. Uf, wreszcie udało mi się namówić córkę do zjedzenia wątróbki drobiowej . Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:09 wątróbkę, też robię w śmietanie- kwaśnej, wcinają aż się uszy trzęsą Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:36 Brzmi nieźle, ale niestety u mnie spora część "normalnych" produktów odpada. A nie chce mi się osobno robić dla córki, osobno dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:07 pałeczki z kuraka pieczone z ziemniakami +tzw. sałatka zimowa czyli z zielonych pomidorów Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:09 plow troche po chinsku bo z sojowym sosem i imbirem Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:38 pulcino3 napisała: > plow - daj przepis arbuz.com/recipes/uzbek-plov tu jest ladnie pokazane ja robie z kurczaka - to u mnie jeden z obiadow blyskawicznych nie gniewaj sie za udka drugie zycie kurczaka po rosole znam w postaci potrawki zabielanej maka o-hy-da Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:02 Moofko, oswiece Cie za ten przepis. Nie wie, czy dokladnie to jadlam kiedys, ktore kupilam w rosyjskiej garmazerii, ale mi smakowalo jak nie wiem co i sie zastanawialm, co to jest i jak sie to robi. Sprobuje, moze to jest akurat to, bo wyglada identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:07 nanuku, z kurczaczkiem polecam lekkie i szybko sie robi miesko podsamazasz dorzucasz por, albo cebule starkowane ijarzynki - lubie jak jest duzo marchewki, pietruszka, cos zielonego dla kolorku lubie szczypta kurkumy da piekny zloty kolor w to wszystko wsypujesz ryz chwilke podsmazasz, zeby sie otoczyl tluszczem i przyprawami zalewasz wada w proporcji 2/3 ryz/woda i pod przykryciem (nie otwierasz) dochodzi dosc szybko w werski udanej jest soczyste, ale sypkie Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:14 plow to takie trochę risotto con pollo ? tez smaczniusie musi być Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:21 pulcino3 napisała: > plow to takie trochę risotto con pollo ? > > tez smaczniusie musi być jest, ale do rissotta nie podobne inna technika inny efekt koncowy risotto gotujesz powoli dolewajac bulionu w efekcie otrzymujesz troche plynne i troche kleiste to gotujesz pod szczelnym przykryciem i duzo robi para i cisnienie jest sypkie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:13 udka z rosolu w panierce to neni dobre Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:22 ah jooo ? < krecik> ale nie mówiłam że ma być zdrowo i ditetycznie, u mnie było po prostu smacznie ? z kary , phi! Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:59 a za zdrowiuteńki szpinak z czosnkiem i kapeczką śmietanki trzydziestki, gdzie owacje na stojąco ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:16 z uwagi na napad mega okrutnego lenia u mnie dzisiaj gar popcornu i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:24 A ja przedwczoraj dzieciom dalam obiad, zeby byly zdrowe, a ja siedzialam przy paczkach Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:22 Moja mama udka z rosolu posypywala obficie przyprawami, najwiecej dawala majeranku i czosnku i je podpiekala w piekarnku az skorka bedzie zarumieniona i chrupiaca. W panierce bym sie nie odwazyla zjesc Ja ma pomidorowa z wlasnych pomidorow z ogrodka z makaronem i ziemniaki pieczone + pieczony schab + surowka ze swiezego szpinaku. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:27 ja pierdzielę jakie wy zniewiściałeee normalnie sitrroennteknolodżi!! Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:31 dziś kupiłam słoninę na skwarki - możecie spalić mnie na stosie Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:35 Och, kopytka labo pierogo ze sloninka to i ja wciagam az milo, boczek takze, tylko w twoim daniu nie o kalorie/tluszcz chodzi, wiec nie wiem, o co ma do tego slonina. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:49 to taki pikantny hardkor był , nie na dzisiaj, ale już stopiłam łaaaał.... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:47 U mnie tez chinszczyzna, na dodatek chinskimi rekami wykonana Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:42 Kwaśny żurek z ziemniaczkami, grzybkami, opiekaną kiełbaską z resztek z lodówki. Córka zjadła żurku 3 dokładki. Leniwe. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:42 Jarzynowa z odrobiną grzybów i do tego bułki pełnoziarniste na "zagrychę" Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:47 Mało wyszukanie - ryba + frytki + surówka z kapuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:50 Szczawiowa z ziemniakami i oszukane leniwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:54 nisan wstydź się, samymi węglami futrujesz rodzinę! szczaw się nie liczy;> ps. też lubię szczawiową tylko z ryżem ah! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 18:55 nisar napisała: > Szczawiowa z ziemniakami i oszukane leniwe. przesadzilas nie dosc ze leniwe to jeszcze oszukane Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:05 Gulasz z grzybami, kasza plus ogórek kiszony. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzann-a Re: co dziś w garach? 09.02.13, 21:46 maderta napisała: > Mało wyszukanie - ryba + frytki + surówka z kapuchy. U mnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:18 Kotlety schabowe, ziemniaki i surówka. Tradycyjnie. Na kolację będzie sałatka. Odpowiedz Link Zgłoś
green-monkey Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:36 Makaron z sosem pieczarkowo - śmietanowym posypany przed podaniem grubo grubym szczypiorkiem, a do tego sałata lodowa z marchewką w słupach i sosem winegret. Więc bezmięsne dzisiaj. Jutro nadrobimy. A rosół to ja tylko przy niedzieli gotuję, ale nie tej jutro Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: co dziś w garach? 09.02.13, 19:57 Udka kacze w majeranku - dla tych co nie lubią to kurze - upieczone w piekarniku z dodatkiem ćwiartek jabłka, ziemniaczki i ogórki kiszone, do tego kompot z wiśni i na deser pleśniak ze śliwkami. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: co dziś w garach? 09.02.13, 20:15 Zupa ogórkowa i pierogi z mięsem. Deser robiła moja dziewięciolatka -lody z bita śmietaną i owocami Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: co dziś w garach? 09.02.13, 20:58 ziemniaki, brokuł, kiszona kapusta, indyk w sosie (dobę siedział w marynacie, poezja) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: co dziś w garach? 09.02.13, 21:11 u mnie malo wyszukane, bo tylko kurczak na slodko kwasno z rysem, ale za to pycha. dzieciaki powiedzialy, ze dobre, jak u chinczyka Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Udka w panierce 09.02.13, 21:40 Przyznam, że kiedyś czasem robiłam, ale udka nie pochodziły z rosołu, tylko z wywaru na zwykła zupę, czyli nie wygotowywałam ich do stanu odchodzenia mięsa od kości Odpowiedz Link Zgłoś
babyaggie Re: co dziś w garach? 09.02.13, 21:44 Ja zrobiłam zupę z groszku St.German a mąż kurczaka ciaciatore z ryżem -bardzo pyszny Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co dziś w garach? 09.02.13, 22:00 babyaggie napisała: > Ja zrobiłam zupę z groszku St.German a mąż kurczaka ciaciatore z ryżem -bardzo > pyszny co to jest ciaciatore? brzmi ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Ja robiłam z tego przepisu: 09.02.13, 22:44 kuchniaprezydentowej.blogspot.com/2011/11/kurczak-cacciatore.html Odpowiedz Link Zgłoś
babyaggie Re: Ja robiłam z tego przepisu: 11.02.13, 08:49 Widać wersji może być dużo Ale taki gulaszowy kurczak. Mąż robił z jakiegoś bloga amerykańskiego. Była cebula, czosnek, pomidory, papryka i coś tam jeszcze. Długo duszone. Jeśli chcecie to mogę go poprosić o link. A zupę St. germanin (gdyby ktoś chciał próbować) należy zjeść całą na raz. Ja zostawiłam na następny dzień i była już z niej gęsta pulpa. Średnio smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: co dziś w garach? 09.02.13, 22:07 Kotlety ziemniaczane, sos pieczarkowy i buraczki na parze. Pyszne, ale trochę mi ciężko na żołądku, rzadko jadam smażone. Jutro więc lekki krupnik, a na drugie dla chętnych (męża i dziecka) odgrzane kotleciki i buraczki zapieczone z jabłkami Odpowiedz Link Zgłoś
emi.ra Re: co dziś w garach? 09.02.13, 22:33 Przegrzebki w szynce parmenskiej z cukinia z ocetem balsamicznym i czerwonym winem. R gotowal, ja sie relaksowalam Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: co dziś w garach? 09.02.13, 22:37 Lasagne w Pizza Hut, bo dzieć ostatni dzień poza domem, więc kino trzeba było jeszcze zagrać A jutro naleśniki z sosem bolońskim będą. Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: co dziś w garach? 10.02.13, 15:57 Wczoraj: makaron z pesto własnej roboty (pietruszka, orzechy włoskie, pestki z dyni, sezam, ser, oliwa, olej lniany, przyprawy) z podsmażanym i gotowanym filetem z indyka. Dzisiaj: dalej filet z indyka podsmażany i gotowany dla urozmaicenia w pieczarkach, sałatka z kaszy kuskus, czerwonej i zielonej papryki, pestek dyni i słonecznika. Jeszcze zostało mi tego fileta, zmielę go, dodam ketchupu, przypraw i będzie na kanapki. W tygodniu dwa dni mam z głowy, bo mam zamrożone jeszcze kulki z mięsa wieprzowo- wołowego w sosie z oregano i zrazy wołowe moczone w occie balsamicznym i w sosie z cebulą. A za tydzień planuję prawdziwą ucztę bo dorwałam wreszcie kawałek z gęsi owsianej z Kołudy, drogo ale mam nadzieję ze warto! Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: co dziś w garach? 10.02.13, 15:59 Fasolówka z białej i czerwonej fasoli na żeberkach. Odpowiedz Link Zgłoś