kotnapiecu 12.05.07, 22:39 Czy będąc w depresji zauważyliście może u siebie zmiany w widzeniu? Ja odkąd biorę leki, ciepię na silny światłowstręt, oczy mnie pieką i ogólnie mam zaburzenia widzenia - jakby wzrok mi się osłabił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyderca_i_glupawiec Re: depresja a wzrok 12.05.07, 22:44 tak, to chyba bardzo częste przy depresji. Odkąd jest bardzo zle wzrok bardzo mi się pogorszył, chociaż zacząłem się troszczyć o oczy. Od kilkunastu dni faza depy mi się jeszcze nasiliła i miejscami widzę jak za mgłą, np teraz rozmazuje mi się obraz Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depresja a wzrok 12.05.07, 22:55 ja miałam światłowstręt, suche oczy i osłabienie ostrości widzenia przy seroxacie, zwłaszcza przez pierwsze kilka tygodni brania. efectin natomiast nie wpłynął na mój wzrok. no i jeszcze tegretol - biorąc go, miałam częste ale krótkotrwałe momenty pogorszenia ostrości widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: depresja a wzrok 13.05.07, 10:45 Bardzo czesto pojawia sie problem ze wzrokiem przy depresji. Czesto w samochodzie mialem wode aby przemywac oczy. W domu pomagala cebula, bardzo oczyszcza oczy, pomaga rowniez dokladne mycie i dokladne wycieranie oczu. Mysle ze to ma zwiazek z bakteriami, galki oczne sa doskonalym srodowiskiem dla rozwoju bakteri. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: depresja a wzrok 13.05.07, 10:50 tak tak Mask, wszystko dlatego, że nie myję oczy porządnie mydłem. Nie ma jak to szare mydło, dobre na wszystko, a jak się pienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: depresja a wzrok 13.05.07, 11:52 To co napisalem jest podstawowa przeslanka higieniczna, znajdziesz ja na wielu ulotkach o higienie oczu. Problem z czlowiekiem ktory ma depresje jest taki ze ignoruje te stwierdzenia, bardzo czesto jest przeciwko wszystkiemu co moze mu pomoc. Dlatego ludzie z depresja maja czesciej problemy z oczami bo ignoruja albo wysmiewaja to co moze im pomoc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depresja a wzrok 13.05.07, 12:20 a nie rozumiesz Mask, że problemy ze wzrokiem bardzo często są skutkiem ubocznym stosowanych leków? poczytaj sobie ulotkę seroxatu albo tegretolu. myślę, że dużo skorzystasz, kiedy w końcu uświadomisz sobie, że nie można wszystkich problemów świata opisać na zasadzie: złe myśli --> niedbanie o siebie --> choroba Odpowiedz Link Zgłoś
angua0 Re: depresja a wzrok 13.05.07, 13:31 mnie bola oczy i glowa i wogle to mysle troche ze w depresji jest duzy poziom lęku co moze powodowac skorcz oczu ... wiadmow ze oczy szcesliwego czlowieka wygladaja inaczej niz takiego w nerwicy czy depresji ... to napiecie + pale jak glupia, wiec dym drazni moje oczy + od srodka ten cały syf drazni moje oczy obecnie od 5 dni glowa mnie boli, dzis juz wybitnie obudzialm sie, zjadalam ciastka, zasnelam, teraz wstalam no ja jaram, bo mimo ze wiem ze boli mnie glowa po fajkkach, ze sport, ruch pomoze na moj stan, to z bolu nie moge sie ruszyc wiec od pada a od palenia dostaje zadyszki i mimo to pojawia sie glod taki jakby mnie ktos dusil, zeby to gowno w sioebie wciagac dosc wlasnie bola mnie oczy i nie widze za dobrze z tego bolu po kazdej pzrerwanej probie rzucania uzalezniam sie coraz bardziej wiem ze to nie na temat ale moze ktos pali i to tylko nasila jego objawy tak jak u mnie, np objaw skurczu i bolu oczu ... patrzenie boli tylko ze papierosy to nic, smiesznostka, gdyby to byly dragi, moglabym sie zapakowac w taxi i jechac na detox, a tak moge dalej swirowac Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: depresja a wzrok 13.05.07, 16:45 Również mam taki problem aczkolwiek radzę sobie najlepiej poprzez basen, prysznice na twarz, jak również obmywam oczy w ciągu dnia. Jest to bardzo ważna czynność przy złudzeniach w schizofrenii, naprawdę pomaga. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: depresja a wzrok 13.05.07, 16:57 dokładnie takie podejscie do zycia, potrzebuje na fajki piwko i coś tam, napie.. jakiegos inwalide, obojętne kogo, biore forse i se kupuje i mam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: depresja a wzrok 13.05.07, 16:58 jeszcze dobrze walnąć to coś mu wyleci z kieszeni bo mało !!;-] Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita na złudzenia - mycie oczu 13.05.07, 17:36 "(...)obmywam oczy w ciągu dnia. Jest to bardzo ważna czynność przy złudzeniach w schizofrenii, naprawdę pomaga." by koalaa8 normalnie, cytat roku! Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: depresja a wzrok 13.05.07, 22:01 Aurelia_aurita napisala >a nie rozumiesz Mask, że problemy ze wzrokiem bardzo często są skutkiem >ubocznym stosowanych leków? poczytaj sobie ulotkę seroxatu albo tegretolu. Nie bralem lekow a mialem olbrzymie problemy ze wzrokiem, wiec te problemy nie sa tylko zwiazane z braniem lekarstw. Byc moze ze leki poteguja te problemy ale olbrzymi wplyw na oczy ma higiena wzroku a takze problemy typu psychologicznego takie jak strach. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: depresja a wzrok 13.05.07, 22:39 Też miałem problemy ze wzrokiem jak nie brałem leków antydepresyjnych i miałem silną depresję a było to niewyraźne widzenie.Jak zaczynałem brać leki i depresja mijała to problemy z oczami też poszły do lamusa. Co do palenia-tak jest że przez jakiś czas jak się zaczyna brać leki antydepresyjne to się pali o wiele więcej jakby z nerwów i nadpobudzenia ale potem po jakimś miesiącu to mija i znowu zaczyna się palić mniej.Co do Maska-jesteś głupi i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: depresja a wzrok 13.05.07, 22:56 o rozpierniczeniu komuś nosa i zabraniu tego co mi kurde potrzebne, raczej pasuje do wątku o bólu, ale facetowi nie pasuje o tym gadać, więc wspomne tylko o dwóch palcach w oczy i kopie w jaja Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: depresja a wzrok 13.05.07, 23:20 czy jaskra z waskim katem przesaczania to cos bolesnego ? Odpowiedz Link Zgłoś