japanunieprzerywalempanieposle 12.02.13, 14:28 pierwszy raz jem i szukam pomyslow. na cieplo z tunczykiem mi slabo podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieskuba Re: biala fasola z puszki 12.02.13, 14:43 Dodaj czosnek podsmażony krótko na oliwie i rozmaryn Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: biala fasola z puszki 12.02.13, 15:25 no przecie z towjego przepisu robilam poprostu tunczyk na cieplo to nie moja bajka Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: biala fasola z puszki 12.02.13, 18:41 Ale ten tuńczyk nadal tam jest? Bo jeśli nie i chodzi i samą fasolę to można wszystko: - sos pomidorowy z czosnkiem i majerankiem - sałatkę z jabłkiem, cebulą - ze śledziem, cebulą i ziemniakami na przykład też - albo z kukurydzą i papryką pokrojoną w kostkę i do tego ryżu ciut - można pastę do pieczywa ugnieść z takiej fasoli z cytryną, oliwą i pieprzem na przykład, albo z majonezem, słodką/ostrą papryką i pieprzem ... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: biala fasola z puszki 12.02.13, 15:35 ja daję do fasolki po bretońsku Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: biala fasola z puszki 12.02.13, 17:01 Na patelnię wlać oliwę, zetrzeć trochę skórki z cytryny.Podgrzać chwilę ale nie smażyc za bardzo, dorzucić fasolę, pomieszać, dolać trochę soku z cytryny oraz soli i pieprzu.Zdjąć z ognia, rozgnieść niezbyt dokładnie tłuczkiem do ziemniaków, dosypać posiekanej pietruszki.Można jeść solo albo zamiast ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: biala fasola z puszki 12.02.13, 18:14 zrób ekspresową fasolówkę. bulion z warzyw na kościach, ziemniaki, fasolka z puszki, majeranek, czosnek, pieprz, sól, zasmażka. albo bez zasmażki, jak wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś