anuska2531 22.02.13, 07:51 Co robicie z ubranaimi z ktorych wyrosly Wasze dzieci? nazbieralo mi sie tego troche , jak mozna sie ich pozbyc za symboliczna oplate? nie chce oddawac calkiem za darmo bo za cos trzeba bedzie kupic nastepne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goodnightmoon Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 08:14 Wystaw na forum "Szafa malucha": forum.gazeta.pl/forum/f,96171,Szafa_malucha.html Mozna tez na Allegro, zaproponowac dzieciatym kolezankom, oddac do komisu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 08:25 Allegro, tablica, gumtree, wymiana (w niektórych miastach są organizowane). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 08:31 wstaw do komisu dziecięcego, nie musisz wtedy obfotografowywać, opisywać, bierzesz wór i zanosisz do komisu, z tego co się sprzeda będziesz miała parę złotych, co się nie sprzeda, oddadzą z komisu do placówki typu dom samotnej matki, pogotowie opiekuńcze itp Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 08:35 Rozdajemy wszystko na zasadzie - masz tu worek ciuchow chcesz to sobie powybieraj co ci pasuje - jak nie bedzie oddaj dalej albo wyrzuc. Nigdy niczego nie sprzedawaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 10:44 Robię identycznie jak adellante12. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 08:53 piore, prasuje, skladam, pakuje i chowam dla nastepnego. mam dwoch chlopakow, wiec dla mlodszego oprocz butow mam wlasciwie wszystko. po mlodszym poki co tez jeszcze trzymam, bo caly czas sie waham czy miec trzecie, czy nie. jak juz sie zdecyduje np. na nie, to oddam komus za darmo albo ew. wyrzuce, bo po dwojce dzieci to juz byloby mi glupio sprzedawac. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 09:32 u nas w pracy mlode mamy i tatusiowie podjeli inicjatywe ze raz na pol roku sie wymieniamy - rezerwujemy na 3 dni sale konferencyjna i robimy taki maly ciucholand. Co zostaje idzie do wora i do domu samotnej matki. Nie tylko ciuchy, ale tez buty, zabawki, ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
hot_mama30 Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 09:34 Najfajniejsze sobie zostawiłam w razie gdybym sie zdecydowała kiedys na drugiego synka reszta rozdaję lub sprzedaje na allegro. Kiedyś chciałam oddać do domu małgo dziecka, ale podobno nie chcą brać uzywanych tylko nowe, nie sprawdzałam u źródła więc nie wiem czy to prawda hmm Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 09:58 Część daję dzieciom kuzynek. Zanim urodziły im się dzieci, to sprzedawałam w komisie. Na tablicę możesz wystawić. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 10:37 2-3 sztuki tych najmniejszych zostawiłam sobie na pamiątkę. Część sprzedałam na Allegro. Część zostawiłam, kiedy okazało się że drugie dziecko też chłopak. Część porozdawałam. A część po prostu wywaliłam do kubłów PCK. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 11:08 po 1 córce trzymalam po 2 juz mam zamar wyprzedawać Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 11:16 Obecnie po córce oddaję sąsiadce, po synu ostatnio sprzedałam na allegro w zestawie. Polecam szafę malucha na gazecie forum.gazeta.pl/forum/f,96171,Szafa_malucha.html Trzeba każde ubranko wycenić osobno. Zdarzało mi się tam sprzedać i prawie wszystko mi poszło, resztę oddałam w gratisach. Ceny dawałam niezbyt wysokie, do tego jeszcze prawie każdy tam chce, żeby mu trochę zejść z ceny ), ale sprzedając tam na sztuki o wiele więcej zarabiałam niż sprzedając cały zestaw na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarianna Re: ubranka po dzieciach 22.02.13, 11:20 anuska2531 napisał(a): > Co robicie z ubranaimi z ktorych wyrosly Wasze dzieci? Oddaję albo sprzedaję na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
mery-anka Re: ubranka po dzieciach 17.06.13, 11:23 Ja sprzedaję na bezpłatnym serwisie ogłoszeniowym ogllo. W zakładce dzieci znajduje dużo ubranek i zabawek dla mojego synka więc polecam pomimo, iż nie ma tam aż tyle produktów co na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: ubranka po dzieciach 17.06.13, 11:38 jak nie chcesz zarobic to przejdz sie do lokalnego mopsu i daj ogloszenie, ze sprzedasz worek ciuchow, w takich rozmiarach i w takim to a takim stanie za dana kwote. jest tyle biednych ludzi i jeszcze wiecej biednych dzieci, ktore sie im przydadza. Poza tym nawet nie biedni tu w Niemczech kupuja wiekszosc rzeczy uzywanych na floh-marktach. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: ubranka po dzieciach 17.06.13, 11:40 Sprzedawałam na forum szafa malucha, na tablicy, przez lokalne fora osiedlowe. A jak czegoś nie udawało sie sprzedać to oddawalam (w przedszkolu moich dzieci są organizowane zbiórki odziezy i zabawek dla kilku rodzin z podlaskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ubranka po dzieciach 17.06.13, 15:54 Te lepsze sprzedaję na allegro i kupuje wzamian nowe ubranka wieksze. Te gorsze ubrania posylam dalej za darmo takie po domu/na dwor. Po synku wedruja do sasiadki synka a po corce wedruja to chrzesniaczki meza. Ja sama 80% ubran dla moich dzieci kupuje uzywane na allegro czy tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ubranka po dzieciach 17.06.13, 15:54 No ale z wystawieniem i sprzedaza jest troche roboty niestety. Ja juz na szczescie wyszlam z tych kartonow i teraz sprzedaje na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: ubranka po dzieciach 17.06.13, 20:41 Piorę, składam i pakuję do worków próżniowych dla drugiego dziecka. Potem oddam biednym. Odpowiedz Link Zgłoś