josef_to_ja 09.03.13, 16:09 Czy u dorosłego człowieka jest sens diagnozować ten zespół? Jak wiadomo jest nieuleczalny. Ja zaczynam go u siebie podejrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rhaenyra Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 16:39 nie masz zespolu aspergera jestes zwyklym porabanym onanista nie musisz placic za diagnoze Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 17:58 lepiej nie jeden facet sie tu zdiagnozowal i go wylali z pracy bo uznali ZA jako przeszkode (historia jak najbardziej autentyczna) be afraid be very afraid Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:02 Pracodawca nie musi wiedzieć o takiej diagnozie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:01 Ty nie masz Aspergera, jesteś po prostu pierdołą. To w sumie dobra wiadomość, zła jest taka, że to również nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:09 Nie znasz mnie i nie wiesz kim jestem. Jeszcze nie tak dawno odsyłałaś mnie to specjalisty. No ale miłe było to, że napisałaś że akurat nie wyglądzie tkwi problem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:47 Do specjalisty - owszem. I jestem pewna, że diagnoza by padła. Tyle, że akurat nie asperger Twój problem to nie wygląd, twój problem to to, że jesteś - taki, jaki jesteś - absolutnie nie do zniesienia w necie, a w realu może być nawet gorzej. Nie muszę cię znać prywatnie, wystarczająco malowniczo przedstawiasz się tu, na forum. A ty nie musisz mieć akurat aspergera, bardzo ostatnio "trędi" przypadłości, którą różne freaki same sobie oczywiście diagnozują w necie, żeby mieć inne poważne zaburzenia. A że je masz, to już chyba nawet dla ciebie jest jasne? Wygląd tu u ciebie tylko taki bezpeicznik, na karb którego składasz wszystkie swoje niepowodzenia, byle tylko nie wysilić się i niczego nie zmieniać. Tymczasem wynikają one z tego, że jesteś zwyczajnie niewydolny życiowo Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:49 Ale ja sobie w życiu radzę. Pracuję, spotykam się z ludźmi, bryluję towarzysko jeśli trzeba. Mam też koleżanki. W ogóle widzisz dla mnie jakieś lekarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:10 Tak, przestań rozkminiać bez sensu czy panny wolą przypakowanych górników po zawodówce czy klubowe metropipki, przestań się zastanawiać czy jesteś bardzo brzydki czy tylko trochę, aaaa i przede wszystkim ogranicz ematkę. Wszystko to może ci wyjść tylko na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:14 Ale może i tak nie sprawić, że w końcu zar*cham. A czasem się w ogóle za brzydkiego nie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:16 Ale zwiększy znacząco szansę Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 20:05 A wtedy się okaże, że jednak miałem rację i jednak wygląd okaże się przeszkodą, pomimo "naprawionego" charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 17.03.13, 13:05 No i twierdząc, że mam poważne zaburzenia sama sobie przeczysz mówiąc, że już samo odstawienie ematki pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
1yna-taka Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:08 Ja ten zespół zaobserwowałam u kilku moich współpracowników i nawet w rodzinie mam takie kwiatki. Już tak na serio to na diagnozę nigdy nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:20 Tylko czy diagnoza coś da? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:25 Bedziesz mial na co zwalac wine. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:26 Mozna uzyskac juz po diagnozie u psychiatry orzeczenie o niepelnosprawnosci, grupe inw, rente, moze dofinansowanie do jakihs turnusow rehab... Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:28 Tak to wyglada w przypadku mojego syna, tylko zamiast grupy ma orzeczenie i zasilek do 16 r zycia Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:37 Tylko, że ja zawodowo i towarzysko sobie radzę, w w pubach itp. czuję się jak ryba w wodzie. W pracy non stop żartuję, nie jestem typem aspołecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:42 No to super, wiesz ja u siebie tez zauwazam delikatne cechy autyzmu czasem , przepraszam jak Cie urazilam to bylo moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:48 Niczym mnie nie uraziłaś. Dzięki za informację. Trzymam kciuki za Twojego syna, bo osoby z zespołem Aspergera odnoszą sukcesy zawodowe, mają rodziny i najczęściej aż tak wiele nie różnią się od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:53 Nie dziekujemy. Choc Kubus jest autystykiem, to i tak ma duuuze szanse na "normalne" zycie i nie pisze tego dlatego ze jest moim synem Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:05 Autyzm autyzmowi nierówny, a zespół Aspergera można uważać za bardzo lekką formę autyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:07 My na szczescie mamy podobno wysokofunkcjonujacy Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 10.03.13, 13:41 Więc czuję, że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 10.03.13, 18:26 Takie wypowiedzi zawsze daja mi pozytywnego kopa w dooope dziekuje bo czasem sie wpada w depreche Odpowiedz Link Zgłoś
1yna-taka Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:27 Sam napisałeś zespół jest nieuleczalny, więc tylko zyskać możesz na tym, że ukierunkują Cię jak z nim żyć. Chociaż wątpię że Asperger Ci dolega, oczywiście ja tak z własnych obserwacji twoich wypowiedzi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:38 To może jakiś CHAD albo borderline? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:43 josef_to_ja napisał: > To może jakiś CHAD albo borderline? niestety jozek zwykly pospolity syndrom niedo*** masz tylko Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:47 Gdyby to było takie proste to by regularne wizyty w burdelu mogły mnie wyleczyć, a tak pewnie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 18:50 ty sprobuj chociaz raz z zywa kobieta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:06 Znajdź mi chętną. P.S. Stosunek z prostytutką ciężko nazwać prawdziwym seksem, bo nie zdobywa się wtedy kobiety, a prostytutka pójdzie do łóżka nawet z 60letnim, otyłym (ale umytym) wąsaczem, jeśli on zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:14 sam sobie musisz znalesc Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: ZespółAspergera-jest sens diagnozować u doros 09.03.13, 19:16 Ja to tylko kosze bym zbierał. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Józek 09.03.13, 18:28 Tak serio -przyszło mi kiedys do głowy, czy ZA nie jest Twoim problemem - nie dlatego, ze to tak bardzo rzuca się w oczy tylko dlatego, ze na co dzień siedze w tym temacie Pewnie, ze idź do lekarza i spróbuj. To nic nie kosztuje, nie jest to trudne doświadczenie, do psychiatry nie potrzeba nawet skierowania. Czy cos da? Oczywiście, ze tak- nabędziesz świadomośc swoich deficytów oraz otrzymasz liste miejsc, gdzie będziesz mógł nad nimi popracować. Dla osób z ZA bardzo ułatwiający codzienne funcjonowanie jest Trening Umiejętności Społecznych (TUS). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Józek 09.03.13, 18:36 No i wtedy będę mógł uznać, że nie nadaję się do związku i w zasadzie w jakiś sposób jestem kaleki społecznie. Dzięki za informację, jednak na razie pochłaniają mnie praca oraz weekendowe spotkania z przyjaciółmi i czuję się lepiej niż wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
1yna-taka Re: Józek 09.03.13, 18:39 Jesteś szczęśliwym człowiekiem Mimo Aspergera, czujesz się lepiej niż wcześniej, to właśnie dowodzi, że go nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Józek 09.03.13, 18:43 Mnóstwo osób z Aspergerem ma rodziny i robi kariery zawodowe. Co najwyżej uchodzą za lekkich dziwaków i ekscentryków. A czy jestem taki szczęśliwy to trudno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Józek 09.03.13, 18:49 > No i wtedy będę mógł uznać, że nie nadaję się do związku i w zasadzie w jakiś s > posób jestem kaleki społecznie. Mam teścia z ZA. Miał żonę i trójke udanych dzieci. Kiedy owdowiał babki dosłownie zabijały sie o niego Teraz ma druga żonę- młodszą od siebie i bardzo ładną. Mój teść skończył studia, załozył własną firmę i dorobił sie sporych pieniędzy. Zbudował dwa domy Tak - jest nieco ekscentryczny, szczególnie to się rzuca w oczy w jego ubiorze Wszystkie dziwactwa są w pełni przez najbliższych akceptowane, wręcz chołubione. Każdemu człowiekowi zyczyłabym takich sukcesów wżyciu jakie osiągnął mój teść Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Józek 09.03.13, 19:59 Pewnie dlatego, że nie wiedział o tym, że ma ZA i nie miał okazji żeby wykorzystywać diagnozę w charakterze tarczy. P Odpowiedz Link Zgłoś