Dodaj do ulubionych

Ile najdłużej?

05.04.13, 12:04
Ile najdłużej zbierałyście się po rozstaniu? Dżenifer Lopez na przykład w filmie 'powiedz tak' na sugestię przyjaciółki, że powinna zapomnieć o byłym i zacząć spotykać się z innymi powiedziała 'minęło dopiero sześć lat'big_grin

Obserwuj wątek
    • wuika Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:15
      Półtora roku.
    • aguila_negra Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:46
      A już myślałam, że na fali wątków o seksie pytanie zabrzmi: ile najdłużej trwał wasz stosunek big_grin
      • blond_suflerka Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:51
        aguila_negra napisała:

> A już myślałam, że na fali wątków o seksie pytanie zabrzmi: ile najdłużej trwał
        > wasz stosunek big_grin

big_grin
        Nie śmiałabym!
      • lejdi111 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:57
        aguila_negra napisała:

> A już myślałam, że na fali wątków o seksie pytanie zabrzmi: ile najdłużej trwał
        > wasz stosunek big_grin
        >

Ja też, ja też smile
        • triss_merigold6 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:04
          Ja też.uncertain Cóż za rozczarowanie.
          • blond_suflerka Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:05
            Ależ Tris, nie krępuj się. Jestem otwarta na zmianę tematu. To ile?tongue_out
            • triss_merigold6 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:09
              Eee nieee <wstydzi się> pierwsza nie zacznę.
      • chipsi Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:50
        To i tak masz dobre skojarzenia, ja przez tamte wątki przeczytała "ile najdłuższy" big_grin
      • nutka07 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 15:26
        Ja tez spodziewalam sie tego pytania wink
    • chlodne_dlonie Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:48
      Spotykanie z innymi spotykaniemwink, ale zebrać się zebrałam (tak 'do całka'wink) dopiero jak się po raz drugi zakochałam, a nastąpiło to, hmm..różnie by można liczyć, ale, powiedzmy, po 15 latach (lub 17, zależy CO przyjąć jako 'datę otwarcia', heh).
      • blond_suflerka Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:52
        chlodne_dlonie napisała:

> Spotykanie z innymi spotykaniemwink, ale zebrać się zebrałam (tak 'do całka'wink) d
        > opiero jak się po raz drugi zakochałam, a nastąpiło to, hmm..różnie by można li
        > czyć, ale, powiedzmy, po 15 latach (lub 17, zależy CO przyjąć jako 'datę otwarc
        > ia', heh).

O kurcze! A można wiedzieć ile miałaś lat jak się drugi raz zakochałaś? I czy ta druga miłość była tak silna albo jeszcze większa niż pierwsza? Czy w ogóle nie sposób ich porównywać?
        • chlodne_dlonie Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:56
          33..noo..prawie 34 wink - kalendarzowo

Inna zupełnie.
          Choć obaj na swój sposób do siebie podobni, bardzo nawet jeśli chodzi o psyche/mentalność i parę ważnych dla mnie bardzo cech. Ale fizycznie niepodobni wink
          • blond_suflerka Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:02
            Dzięki za pokprzepiającą historięwink
            • chlodne_dlonie Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:10
              ..pokrzepiającą..?

Noo, na swój sposób tak.

..there's life, there's hope.. wink smile

(do trzech razy sztuka..?? kto wie, kto wie..wink)
              • blond_suflerka Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 14:19
                No pokrzepiającą w sensie, że nawet najdłuższa żmija mijawink I że nawet po 15 latach pamiętania i kochania lub też 'kochania' można się zakochać.
                Jak rozumiem ta druga miłość nie wypaliła, tak? Jeśli tak to oby tej wiosny zdarzyła się jakaś piękna miłość! I trwała znacznie dłużej niż wiosna oczywiście!
    • morgen_stern Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:49
      Noo tak dokładnie nie powiem, ale myślę, że około dwóch lat.
    • edelstein Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 12:53
      3miesiace jesli liczyc takie ostateczne rozstanie,2,5roku jesli liczyc od zamieszkania osobno.
    • fifiriffi Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:01
      blond_suflerka napisała:

> Ile najdłużej zbierałyście się po rozstaniu? Dżenifer Lopez na przykład w filmi
      > e 'powiedz tak' na sugestię przyjaciółki, że powinna zapomnieć o byłym i zacząć
      > spotykać się z innymi powiedziała 'minęło dopiero sześć lat'big_grin
      >

nooo znałam taką jedną....Musiała wyjechac z kraju wręczbig_grin
      bo "wszędzie" jej się wszystko z exem kojarzyło.
      Mieszkała z nim u rodziców,więc tam zostać nie mogła,mieszkała z nim w "moim" mieście,więc tam też żyć nie mogłabig_grin
      I można by wypisywać....
      Ilez można opłakiwać chłopa?

Nie rozumiem.
      Tamta jakieś 6 lat pewnie"przżywała"ciągle rozstanie.To nic,że facet ją zdradzał i ćpał....Opłakiwać trzeba było kilka lat,zamiast układać sobie zycie ,że tak powiem "na nowo".
    • lauren6 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:02
      Co masz na myśli pisząc o zbieraniu się? Najdłuższa przerwa u mnie między zerwaniem, a umawianiem się z nowym facetem trwała... 2 tygodnie. W życiu staram się jednak nie umartwiać tylko patrzeć optymistycznie do przodu. Przynajmniej jeśli chodzi o mężczyzn smile
      • blond_suflerka Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:05
        Mam na myśli moment kiedy przestajesz tęsknić(choćby czasem) i on Ci się już nie śni i nie przypomina jak patrzysz na krople deszczubig_grin
        Bo w sumie tak jak wyżej napisano, można się z spotykać z nowymi a jednocześnie cały czas kochać tamtego.
        • lilly_about Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:07
          O jezusie... to ja chyba w ogóle tak nie miałam. Podnosze głowę i lecę dalej, a związki kończyły się, kiedy nie było już resztek uczucia, małżeństwo również.
        • lauren6 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:09
          U mnie szybko to przechodzi w niechęć, a na koniec zobojętnienie. Na prawdę uważam, że fajnym nowym facetem można się skutecznie wyleczyć ze starego. 2-3 miesiące rozpamiętywania góra.
    • nabakier Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:06
      Mimo, że to ja odeszłam, to bardzo bolało, i to długo. Dopiero teraz, po sześciu latach, mogę powiedzieć, że więź chyba już pękła. Ja z tych długodystansowych jestem. Pierwszy rok był piekłem, kochałam dwóch facetów, koszmar.
    • uszatypuchatek Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:20
      Komedia romantycznasmile pogoogluj o Dżeni przez ile dochodziła do siebie po traumie rozwodowej z Markiem, kiedy zaczęła spotykać się z tancerzem.
    • baltycki Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:26
      Eks po rozwodzie (1996) juz nigdy z nikim nie zwiazala sie, nawet na krotko.
      • chlodne_dlonie Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:29
        ..aż TAK do mężczyzn się zraziła..?!?!

(sorry, ale..nie mogłam się powstrzymać..tongue_out - nothing personal..wink)
        • nabakier Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:32
          big_grin big_grin
        • baltycki Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:34
          chlodne_dlonie napisała:

> ..aż TAK do mężczyzn się zraziła..?!?!
          Nie sadzebig_grin, ona z tych, "co Bog zlaczyl.... "
          • chlodne_dlonie Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:38
            Aha..

no hard feelings, mam nadzieję..? wink smile
      • edelstein Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:31

Musiales jej niezle dac w koscbig_grin

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
        Autorem powyzszego zdania jest Moofka.
    • aneta-skarpeta Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 13:33
      dosyc szybko sie zbierałam

czasami strasznie szybko

nawet sie zastanawiam czy po obecnym bym sie dlugo zbierała- chyba najdłuzej
    • redheadfreaq Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 14:09
      Najdłużej tak na serio, to chyba pół roku. Dopóki nie zadzwonił i nie próbował przepraszać, a potem wysłał rzewnego maila. Spuściłam po brzytwie i przykopałam z półobrotu i nagle mi też cały żal minął tongue_out
    • volta2 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 14:10
      no to ja z długodystansowców jestem, niestety

na długo się zakochuję i długo wychodzę ze związku uczuciowego,

ostatni raz zadrżały mi kolana i serce na widok byłego ukochanego jak byłam w pierwszej ciąży, a od rozstania minęło z 13 lat. teraz by mi chyba? nic już nie drżało. związek był bardzo krótki, a bolało dłuuuugo. co nie przeszkadzało prowadzać się z innymi mimo bólu.

• nutka07 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 15:25
      Nie mialam nigdy etapu dochodzenia do siebie po rozstaniu, moze dlatego ze to 'rozstanie' przezywalam bedac jeszcze w zwiazku, poki nie odeszlam na dobre.
    • sumire Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 15:34
      ponad trzy lata.
      były w tym czasie jakieś kliny i małe romansiki, ale to tylko dla zagłuszenia przykrych uczuć. żaden z tych układów nie ewoluował w związek, na szczęście zresztą.
      • kozica111 Re: Ile najdłużej? 05.04.13, 15:45
        Około 2 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka