Dodaj do ulubionych

nekanie na Facebooku

13.04.13, 16:39
Witam..niedawno zakonczylam ostatecznie korespondowanie z pewna znajoma na Facebooku,ktora okazala sie falszywa i podla wrecz ...wyszlo teraz niedawno...napisalam co mysle o tym wszystkim i napisalam ze nie zycze sobie aby pisala do mnie wiecej i zostawila moja rodzine w spokoju,zablokowalam ta osobe na Facebooku a maz na Naszej Klasie zeby nie pisala wiecej.Zaczela jednak slac sms na komorke bardzo nieprzyjemne ,jeszcze raz zostala proszona o to zeby odczepila sie od naszej rodziny i nie pisala,podobno skasowala wszystkie nasze numery telefonow i napisala ze nie bedzie wiecej odzewu.Po 2 dniach osoba ta zaklada swojemu 9 letniemu synowi konto na Facebooku i wysyla mi nagminnie zaproszenia ktorych nie przyjmuje ,teraz zaczela rowniez wysylac do moich bliskich znajomych ktorych nie zna ,powiedzcie czy to jest normalne ze ktos dziecku zaklada konto zeby nim manipulowac w swoich celach ,o co chodzi tej osobie ...najpierw napisala mi kupe przykrych rzeczy,przykrosci narobila piszac do mnie ,jakby mnie chciala ponizyc...a teraz krotko po tym wysyla zaproszenia ..czy mozna uznac ze ta osoa jest chora psychicznie..pytam tu powaznie...nie mialam nigdy takiej sytuacji..oczywiscie moglabym to zglosic jako naruszenie zasad na Facebooku bo jest przeciez regulamin ,tylko ze to z konta jej syna 9 lat to idzie ..to jest jeszcze dziecko ..a ja jestem pewna ze tam podszywa sie osoba ktorej zablokowalam mozliwosc pisania i wysylania zaproszen.Jak mozna wykorzystywac dziecko i to wlasne do takiego czegos ..zeby uprzykrzac zycie innym ..czy ich wrecz nekac???czy to jest zlamanie prawa ,naruszenie dobr dziecka??Jak postapic w tej sytuacji..??
Obserwuj wątek
    • bez_gwarancji Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 17:01
      Chyba blokować do skutku...
      • saszanasza Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 17:06
        bez_gwarancji napisała:

> Chyba blokować do skutku...

i olewać, bo to normalna osoba nie jest. na przyszłość zastanów się dwa razy zanim zaprosisz kogoś do "swojego domu i życia" na facebooku
        • irishprinces Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 17:40
          Tak ja rozumie..tylko czlowiek nie odrazu wie z kim ma do czynienia...z poczatku na pozor normalna zwyczajna osoba,matak 3 dzieci obecnie ,w miare normalny dom o ogolnie ulozona rodzina,maz ma stala prace,dzieci zdrowe,duzy dom,samochod i na brak pieniazkow tez nie moze narzekac,stac ja na wiele...wiec dlaczego taka osoba tak sie zachowuje ...dodam ze to rodzina religijna ..ona bardzo pobozna,co niedziela chodzi do kosciola ,dzieci tez tak chce wychowac ..tylko czy mozna kogos nazwac ze kocha Boga jak jest wobec innych falszywy i cyniczny...??no nie pasuje mi tu nic....ja dodam tylko ze mam ciut gorsza sytuacje finansowa ale radzimy sobie i na dom i oplaty starcza ,oraz zeby utrzymac samochod,dzieciom nic nie brak.tylko maz jest bez pracy,stracil 3 lata temu...dlatego pisze ze nigdy czlowiek nie wie jak kogos pozna kim on moze byc ,kim sie okaze ze jest....
        • fifiriffi Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 23:12
          saszanasza napisała:

> i olewać, bo to normalna osoba nie jest. na przyszłość zastanów się dwa razy za
          > nim zaprosisz kogoś do "swojego domu i życia" na facebooku
          >
          >
          jaaasne
          bo ematka od razu wie jakiego człowieka poznaje i z kim zawiązuje znajomości bliższe lub dalsze...big_grin
    • triismegistos Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 17:41
      Mój były robi to samo od dobrego pół roku. Może ich spiknijmy, zajmą się sobą?
      • triismegistos Re: nekanie na Facebooku 14.04.13, 08:48
        O masz, dostałam smysa komentującego ten wpis na foro. On ma naprawdę nas... w głowie.
    • majenkir Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 17:56
      irishprinces napisała:
      oczywiscie moglabym to zglosic jako naruszenie zasad na Facebooku bo jest przeciez re
      > gulamin ,tylko ze to z konta jej syna 9 lat to idzie ..to jest jeszcze dziecko
      > ..a ja jestem pewna ze tam podszywa sie osoba ktorej zablokowalam mozliwosc pis
      > ania i wysylania zaproszen.Jak mozna wykorzystywac dziecko i to wlasne do takie
      > go czegos ..zeby uprzykrzac zycie innym ..czy ich wrecz nekac???czy to jest zla
      > manie prawa ,naruszenie dobr dziecka??Jak postapic w tej sytuacji..??

Zrob to. To nie jest zgodne z regulaminem FB
      www.facebook.com/legal/terms
      "Registration and Account Security
      5. You will not use Facebook if you are under 13."

Mozesz to zglosic tutaj www.facebook.com/help/contact/210036389087590
      • igge Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 18:19
        corkę nękał/nęka kolega. Ona się tym specjalnie nie przejmuje i wie, że może go w każdej chwili zablokować, czasem inni znajomi ją bronią
    • angazetka Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 18:24
      OLAĆ. Jaki problem?
    • lonely.stoner Re: nekanie na Facebooku 13.04.13, 22:16
      zablokowac i olac.
    • iciociaimama Re: nekanie na Facebooku 14.04.13, 10:45
      Sa osoby,ktore pochodza z domow tokstycznych/patologicznych.Gdzie klotnie byly na porzadku dziennym wsrod rodzicow,gdzie rodzice zle traktowali dziecko,wyzywali je,ponizali i to dziecko musialo zabiegac o milosc rodzicow.Moze to osoba z takiego domu,gdzie klotnia z kims jest na porzadku dziennym.A pozniej musi zabiegac/walczyc o znajomosc z tą osobą jak walczylo o milosc i akceptacje rodzicow.W rzeczywistosci to zupelnie normalna osoba choc skrzywdzona w dziecinstwie.
    • edelstein Re: nekanie na Facebooku 14.04.13, 11:32

Skasowalam FB,wzbudzalam niezdrowe zainteresowanie u ludzi,ktorzy najwyrazniej nie Maja swojego zycia.
      Mam spokoj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka