Dodaj do ulubionych

Perfumy...

13.04.13, 18:36
jakie używacie a jakie używają wasi partnerzy...
ja lubię zapachy kwiatowe z nutą słodyczy, ostatnio kupiłam Daisy Sunshine Marca Jacobsa, moim zdaniem bardzo ładny, mój m. używa Dior Homme Cologne ale coś jęczy że zbyt mało męskie (za świeże, zbyt cytrusowe).
generalnie mam wrażenie że perfum jest od cholery, natomiast zapachy w nich zamknięte często są do siebie podobne, tak naprawdę ciągle szukam zapachu idealnego "innego" od wszystkich....
no więc...znalazłyście już swój ideał wśród perfum???
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Perfumy... 13.04.13, 18:56
      > no więc...znalazłyście już swój ideał wśród perfum???
      Tak. Moje ukochane do których wracam od lat toKkenzo le monde est beau.
      Mąż zmienia co jakiś czas, ostatnio dłuższy czas na topie jest Lacoste red style in play.
      • zuwka Re: Perfumy... 13.04.13, 23:59
        Słonko! To tez moje ukochane perfumy! smile
        • slonko1335 Re: Perfumy... 14.04.13, 11:08
          Nie masz problemu z zakupem? bo coraz trudniej je dostać niestety, stacjonarnie to już w ogóle u mnie niemożliwe ...boję się, że któregoś dnia po prostu nie znajdę nigdzie...
    • ganna_risatdinova Re: Perfumy... 13.04.13, 19:20
      Zajrzałam na półkę i aktualnie mam:

Givenchy Ange ou Demon
      Chanel Coco Mademoiselle
      Calvin Klein Euphoria
      Givenchy Very Irresistible
      Givenchy Organza
      Christian Dior Poison
      Elizabeth Arden 5th Avenue

w sumie wszystkie dość ciężkie, ale ja takie lubię. Może coś z tych Ci przypasuje.
      • kietka Re: Perfumy... 03.01.14, 12:56

uwielbiam i uzywam marki Givenchy, chanel, ySL

• capa_negra Re: Perfumy... 03.01.14, 21:23
        Dorzucam do tego Eternity CK zamiast Ardenki i jestem w niebie smile
    • setia Re: Perfumy... 13.04.13, 19:29
      ja też ciągle szukam. ostatnia moja fascynacja to Viktor&Rolf - Flowerbomb, obłędne smile
    • imogen0 Re: Perfumy... 13.04.13, 19:48
      saszanasza napisała:

Od lat Armani Code,ale kupuję tez inne zapachy
    • podkocem Re: Perfumy... 13.04.13, 19:51
      Bardzo rozne, generalnie zalezy od tego co fajnego jest w promocji bo ja z tych co nie lubia przeplacac, a ceny perfum sa conajmniej mocno zawyzane.
    • mruwa9 Re: Perfumy... 13.04.13, 19:53
      Tak.
      Od lat Givenchy Extravagance D'Amarige.
      Obecnie prawie nie do zdobycia sad(
      • joasia33 Re: Perfumy... 13.04.13, 20:16
        O, to mój ukochany zapach. Kupuję go zawsze na iperfumy - butelka się zmieniła, ale zapach ten sam, mmmmm...smile
        • kotka.zielonooka Re: Perfumy... 13.04.13, 20:27
          Diune Diora, Aqua di Gioia Giorgia Armaniego, Dolce Vita Diora, Aqua Allegoria i .... moja ostatnia miłosc :
          Dolce&Gabbana Pour femme - słodkie, pachnące dla mnie lekko cukrem trzcinowym smile, klasyczne
          https://sg.lifestyleasia.com/var/lifestyleasia/storage/images/media/images/dolce-gabbana-pour-femme5/3787285-1-eng-GB/dolce-gabbana-pour-femme.jpg
          • kotka.zielonooka Re: Perfumy... 13.04.13, 20:30
            Mąż od roku tylko te: (piękne! b. delikatne i nie duszace smile) Dior Homme sport
            https://p.alejka.pl/i2/p_new/10/22/christian-dior-dior-homme-sport-100-ml-woda-toaletowa_0_b.jpg

ps. ale gust mi sie zmienia - kiedys uwielbiałam zapachy cytrusowe , dzis mnie od nich odrzuca, obecnie lubię zdecydowanie słodkie - im mniej cytrusowe tym lepiej , ale i tak pewnie się to za kiś czas zmieni smile
        • maggi9 Re: Perfumy... 13.04.13, 23:45
          Nie, to nie jest ten sam zapach.
          Butelka się zmieniła bo to taka jubileuszowa reaktywacja.Ale zapach jest inny.Podobny ale nie identyczny.Jest ciut lżejszy i ma mniej nut zapachowych.
          Niemniej Oryginalne Extravagance można wciąż dostać.Tylko, że za kilka stówek.A wersję Mythical Fragrances można dostac już za 150zł w wielu perfumeriach internetowych.Lub SuperPharm jak ktos woli.
        • igge Re: Perfumy... 14.04.13, 12:36
          Od dawna moje ulubione to Mania Armaniego
          A męża zapach uwielbiam ale tylko na nim - Chrome, Chrome Legend Azzaro
          • pade Re: Perfumy... 03.01.14, 14:35
            smile Chrome Azzaro uwielbiam, własnie kupiłam mojemu mężowi
            a ja od lat uzywam Escape CK, mimo, że na półkach mam inne zapachy
    • mayaalex Re: Perfumy... 13.04.13, 20:31
      Moj podstawowy zapach to Flora Gucci. A do tego pare innych, zaleznie od nastroju - Flowerbomb, Kenzo Flower, Clinique Happy in Bloom, Dolce&Gabbana Imperatrice, letnie wersje Escady, Calvin Klein Euphoria, Versus Versace, Armani Diamonds - co tam akurat wywacham smile
      Maz Armani Code.
    • lonely.stoner Re: Perfumy... 13.04.13, 21:51
      ja lubie od lat Gucci Rush (specyficzny- niektorzy go nie znosza, u mnie pieknie sie rozwija), rozne wersje Angela Thierry Mugler, Eden Cacharel - te sa raczej zimowymi zapachami, w ta zime tez lubilam Rihanna Reb'n'Fleur. A na lato wiosne lubie wszystkie limitowane Escady- szkoda ze sa limitowane uncertain, albo ostatnio utkwil mi w glowie Charlie Silver (uzywalam go kiedys i wiele osob pytalo czym tak ladnie pachne), i nowe Gucci Flora. A nie ma to jak klasyka- Chance Chanel sa przepiekne, i Coco Chanel- trzeba poczekac az rozwina sie na skorze, bo pierwszy moment to aldehydy i nic ciekawego.
      Poczytaj sobie na tej stronie: fragrantica.com - mozna tez szukac perfum po glownych nutach.
    • rosapulchra-0 Re: Perfumy... 13.04.13, 22:37
      Od zawsze dla mnie nr 1 to chanel 5, ostatnio uzywam chanel 19.
      A w ogole to ku mojemu zaskoczeniu Avon ma calkiem fajne zapachy.
      • kasia191273 Re: Perfumy... 13.04.13, 22:41
        ja Jennifer Lopez Still
        on Kenzo Pour Homme
    • agazagie Re: Perfumy... 13.04.13, 23:40
      Od paru lat niezmiennie - Gucci Rush 2. Uwielbiam.
      • wpak Re: Perfumy... 14.04.13, 11:43
        agazagie napisała:

> Od paru lat niezmiennie - Gucci Rush 2. Uwielbiam.

W milionie perfum ten zapach bije wszystkie na głowęsmile
    • zuwka Re: Perfumy... 13.04.13, 23:57
      Od 15stu lat niezmiennie Kenzo Le Monde. Starsza siostra podarowała mi próbkę, kiedy byłam w liceum. Nie stać mnie jeszcze było na flakonik, więc wachalam opary smile zaraz jak dostałam sie na studia i dostałam pierwsza prace kupiłam sobie te najmniejsze. Dziś oprócz Kenzo toleruje jeszcze wodę toaletowa Celebre z Avonu. Poza tym nic innego nie lubię. A na mężu pachnie mi wszystko, co męskie. Ostatnio ma Aqua dni Gio chyba. Fajne
    • edelstein Re: Perfumy... 14.04.13, 11:20

Hugo Boss orange
      Bvlgari rose essentielle
      D&G light blue
      Chanel Allure
      Tresor In love
      Dior jador
      • chipsi Re: Perfumy... 15.04.13, 09:21
        Light blue powiadasz... Próbuję innych a zawsze i tak wracam do tych smile Musze obadać inne z tych, które wymieniłaś. Skoro lubisz te to może masz podobny gust.
    • agniesia1973 Re: Perfumy... 14.04.13, 11:32
      Lacoste Touch of Pink
      DKNY Be Delicious, Red Delicious, Be Delicious Fresh Blossom
    • saszanasza Re: Perfumy... 14.04.13, 11:49
      no to ja w lodówce przechowuję absolutny rekord jeśli chodzi o perfumy, mam je od 10 lat i jeszcze nie zużyłam, nadal pachną i mają się dobrze, tyle że zapach zbyt ciężki jak dla mnie, to Roma laury Biagiotti,
      poza tym mam Intuition e. lauder, ninę ricci, amor amor cacharela, gaultiera, salvadora dali i aguilerę
    • dido_dido Re: Perfumy... 14.04.13, 14:02
      Od lat Hermes i Ogródek Śródziemnomorski.
      A teraz się zbieram do zakupu Shalimar Initial
      • helka.pentelka Re: Perfumy... 14.04.13, 21:04
        Ja też dłuuugo miałam Hermesa, ale ogródki znad Nilu.
        Teraz odkryłam stary Amethyst Laliqe.
    • shellerka Re: Perfumy... 14.04.13, 14:46
      > generalnie mam wrażenie że perfum jest od cholery, natomiast zapachy w nich zam
      > knięte często są do siebie podobne, tak naprawdę ciągle szukam zapachu idealneg
      > o "innego" od wszystkich....

dokładnie tak samo myślę

ideał nie, ale po prostu sięgam po klasyki, zamiast rzucać się na nowości, które koniec końców rozczarowują.
      ostatnio np. po van cleef and arpels, które są mało popularne.
      chociaż teraz, jak robi się ciepło pewnie zmienię na coś lżejszego i wrócę do j'adore
    • kropkaa Re: Perfumy... 14.04.13, 18:43
      Chanel Chance - od welu lat niezmiennie klasyczne i piękne.
      Mężowi ostatnio kupiłam YSL L'Homme.
      Poza tym to mam całkiem sporo flakonów, od J'adore po Opium - rozstrzał spory.
    • czekoladkamilka13 Re: Perfumy... 15.04.13, 09:02
      Mój ulubiony - Armani - DIAMONDS, mojego M. - Hugo Boss - Bottled Night.
      Poza tym lubię jeszcze Kenzo - Madly, D&G light blue.
      Natomiast nie potrafię przetrawić YSL - Elle - ciezki jak cholera sad
      • chipsi Re: Perfumy... 15.04.13, 09:50
        Widzę podobne gusta mamy. Ja - light blue, mój małżon - diamonds.
        Przy Coco Chanel więdną mi ziemniaki w piwnicy.
    • bri Re: Perfumy... 15.04.13, 09:53
      Jedyny zapach jaki mi się tak naprawdę podoba to od wielu lat Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune. Znośne są jeszcze niektóre inne Guerlainy albo Hermesy, ale nie na tyle, żebym chciała je mieć. Reszta z tych, które wąchałam mi się nie podoba, a często wręcz mi śmierdzi, przynajmniej w takim stężeniu w jakim się je wącha w perfumerii.
      • anomalia_pogodowa81 Re: Perfumy... 15.04.13, 10:04
        Wszystkie Aqua Allegoria są cudowne moim zdaniem, ale ceny mają kuriozalne jak na wody perfumowane uncertain

Ja zaś jestem całkowicie oddana Chloe, tym pierwszym, z jasną kokardką smile Romansuję czasem z Alienem albo Angelem Muglera, ale do Chloe wracam zawsze, to po prostu MÓJ zapach smile
    • black-cat Re: Perfumy... 15.04.13, 10:03
      Ja od lat, niezmiennie Hypnotic Poison edt, mój mąż Rock Crystal Oliviera Durbano.
    • lonely.stoner Re: Perfumy... 15.04.13, 10:49
      a ja jeszcze napisze cos kontrowersyjnego- ale chyba rozumiem w czym rzecz- ze wszystkie wspolczesne perfumy pachna podobnie, i sa nijakie. Testowalam Paco Rabanne- Million Dollar (dla kobiet, taki zloty flakon) i zapach od La Rive Cash - to jest imitacja tego Paco Rabanne. Wiecie ze La Rive dluzej sie trzymal? A poza tym doszlam do wniosku ze te perfumy Paco Rabanne sie w ogole nie rozwijaja- zawsze taki problem jest z imitacjami ze one tylko powielaja te glowne nuty, a wiadomo ze dobre perfumy sie rozwijaja w trakcie noszenia. Paco Rabanne po prostu znikly. Takie same wrazenie mialam odnosnie Gucci Flora.
      Jedyny zapach z tych nowych ktory zrobil na mnie wrazenie to Chanel Noir.
      • aciok2 Re: Perfumy... 03.01.14, 12:41
        Coco Chanel, C.Klein euphoria i ckin2u i H. Boss energise -
        perfumy oryginalne sprzedam na odlewki po kika ml - dobra cena.

Wysylka mozliwa za pobraniem.
        aciok2@gazeta.pl
      • tais86 Re: Perfumy... 03.01.14, 21:10
        > Testowalam Paco Ra
        > banne- Million Dollar (dla kobiet, taki zloty flakon)

Jeśli testowałaś perfumy Paco o nazwie "Million Dollar" i były nietrwałe i nijakie, to prawdopodobnie to też była podróbkawink Przyznaję, czepiam się (przepraszam!), ale te perfumy nazywają się Lady Million:

https://image.ceneo.pl/data/products/8555236/7ca3b57d-6c7e-4dd4-a409-6cd522a4559b_i-paco-rabanne-lady-million-woda-perfumowana-80-ml-spray.jpg
    • lonely.stoner Re: Perfumy... 15.04.13, 10:52
      aha dla fanek Dolce Gabbana Light Blue- sprobujcie Moshino I Love Love - niebieska butelka z pomaranczowym korkiem (teraz byla na nie promocja w Naturze albo Rossmanie) wg. mnie identyczny smrodek! tu opinia na wizaz: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9942 czytam opinie i widze ze opinie takie jak moja- blizniaczy zapach co Light Blue tylko troche tanszy.
      • beti222 Re: Perfumy... 03.01.14, 12:50
        Lubię różne zapachy, w zależności od nastroju. L'eau par Kenzo, Versace bright crystal, Flowerbomb też są super. Mąż lubi i mi się też bardzo podobają, moim zdaniem są super męskie 1 million Paco Rabanne.
    • love_stasinek Re: Perfumy... 03.01.14, 12:47
      Coco Chanel Mademoiselle od lat
      • malinkowa81 Re: Perfumy... 03.01.14, 12:52
        ja - od lat: Chanel Chance ("mój" zapach, bezkonkurencyjny; czasem tylko wymieniam na jedną z dwóch jego edycji letnich/limitowanych czy jak zwał)
        on - Chanel Allure Homme Sport (uwielbiam!)
    • hellulah Re: Perfumy... 03.01.14, 12:52
      Mąż nie używa perfum.

Ja dla odmiany mam na stanie chyba ok. 20, ale nie niszowe, zwykłe, perfumeryjne, sam banał. Najlepiej mi się nosi rozmaite Bvlgari i Trussardi, mam po kilka, mogę praktycznie kupować w ciemno. Lubię też Hermesa. Od lat muszę mieć na stanie Diora Midnight Poison. Ostatnio polubiłam Muse de Rochas. Mam kilka Yves Rocher. Lubię zapachy orientalne, lubię drzewne, lubię kwiatowo-szyprowe, lubię jadalne. Różnie, do różnych okazji. Zmieniam prawie codziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka