Dodaj do ulubionych

Opel Astra III

19.04.13, 11:30
ma ktoraś to auto? jak się sprawuje? mamay jechać oglądać w sobotę, wiec prosze o jakieś opinie. Będzie to Opel Atsra III 1,6 silnik z 2008 roku, 80 tyś przejechane. Ewentualnie jaki byście proponowały za ok.24 tyś.? co by wytrzymał conajmniej 10 lat. Nie stać na wymienianie auta co 3 lata, wię cmusimy kupić coś, co wytrzyma znacznie dlużej. czy to dobry wybór?

Ania
Obserwuj wątek
    • babsee Re: Opel Astra III 19.04.13, 11:49
      Oplami jeżdzę od 15 lat i uważam , ze to najbardziej wytrzymale auta swiata smile
      Malo awaryjne(procz Insigni)i co najwaznijesze, latwo naprawialne. W sensie takim-ze naprawisz je również u lokalnego mechanika.
      Ja polecam bardzo
      A osobiscie "trojka: podoba mi sie bardziej niż "czworka".
      • anek130 Re: Opel Astra III 19.04.13, 12:15
        no na "4" to nas nie stać smile
    • sefora74 Re: Opel Astra III 19.04.13, 12:28
      Jeżdzę takim od 2 lat wczesniej użytkował go bardziej mąż, samochód kupiony jako nowy w salonie. Mamy go już 5 rok i sprawdza się bardzo dobrze praktycznie bezawaryjny, wygodny (u nas jaku drugi, mniejszy samochód) ma pojemny bagażnik, dużo miejsca z przodu i z tyłu jak dla mnie wystarczająco komfortowy, ma wszystko co trzeba. Pasuje mi bardzo więc jeszcze nim trochę pośmigam smile
      • okarola Re: Opel Astra III 19.04.13, 12:51
        My jesteśmy posiadaczami dwóch asterek I i III.jedynką jeżdżę ja na rehabilitację z synem a III jeździ mój mąż.Generalnie samochody nie do zdarcia. jeśli się o nie dba to posłużą bardzo,bardzo długo.części zamiennych dużo, komfort jazdy spory.
    • kinshasa Re: Opel Astra III 19.04.13, 12:52
      ja jezdze od roku i jestem b. zadowolona. My tez jezdzimy tylko oplami w rodzinie, ta marka sie sprawdza
      • imsad Re: Opel Astra III 19.04.13, 13:25
        Miałam Astrę III od nowości - kupiona w salonie w 2008r. Bezawaryjna -wyłącznie wymiana olejów, klocków , tarcz raz + odświeżanie klimy co roku. Ogromny bagażnki. Wygodne wnętrze. Bardzo komfortowy samochód. W tym roku sprzedana w stanie bdb. (i Astra IV kupionasmile Polecam Ople.
        • hugo43 Re: Opel Astra III 19.04.13, 14:28
          ja mam taka od nowosci juz czwarty rok.oprocz przegladow i wymiany zarowek nic nie robimy, totalnie bezawaryjny samochod,tfu tfu.jezdze codziennie po warszawie,w trase bardzo rzadko.
    • triss_merigold6 Re: Opel Astra III 19.04.13, 14:29
      Na licznik nawet nie patrz, bo na 99% jest przekręcony. Niech Ci mechanik oceni zużycie różnych elementów w aucie.
      • anek130 Re: Opel Astra III 19.04.13, 14:35
        ile pali benzyny? średnio?
        • imsad Re: Opel Astra III 19.04.13, 14:39
          Ja miałam diesla akurat więc nie możesz porównywać. Ale palił średnio 6 litrow/100km normalnie a zimą ok 6,7 litra/100km . Wskazania z komputera pokładowego.
        • hugo43 Re: Opel Astra III 19.04.13, 14:44
          anek130 napisała:

> ile pali benzyny? średnio?
          moj do 9 litrow,ale sporo w korkach
      • imsad Re: Opel Astra III 19.04.13, 14:36
        Licznik niekoniecznie przekręcony...przy sprzedaży w tym roku mojej Astry (tez prod.2008) miałam 76 000 km na blacie.
        • okarola Re: Opel Astra III 19.04.13, 16:40
          nasze opla są na gaz.jakieś 7-8 litrów.mówię tu o silniku 1,6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka