Dodaj do ulubionych

..planszówki - proszę o poradę..:)

20.04.13, 22:03
Mam dylemat, którą z gier nabyć - 'Carcassonne' czy 'Osadników z Katanu'..??

Wiem, że obie ciekawe, do obu można dodatki rozmaite dokupić, ale..no waham się..
Pewną zaletą dla tej pierwszej wydaje się być informacja, że w 'Carcassonne' mogą z powodzeniem grać i dwie osoby, a zasadniczo właśnie o nową, fajną, wciągającą grę dla mojej córy (13 lat) i mnie chodzi. Oczywiście myślę, że będzie wykorzystywana i w szerszym gronie, przez córę ze znajomymi, itp.

Hmm..znacie, gracie, poradzicie..? smile
Obserwuj wątek
    • keszurka Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 20.04.13, 22:19
      Obie znam i zdecydowanie Carcassone, szczególnie za możliwość gry we dwójkę. Rozgrywka jest ciekawa, zmienna, i dla mnie w ogóle lepiej zorganizowana niż osadnicy.
      • filifionka-listopadowa Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 20.04.13, 22:28
        Carcassone jest obowiązkową pozycją na liście, jeśli chce się stworzyć solidną domową bibliotekę planszówek smile Nie bez powodu sprzedaje się w tak ogromnej ilości egzemplarzy.
    • sko.wrona Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 21.04.13, 11:16
      Największą wadą "Osadników" jest to, że to gra dla trzech osób, dlatego zdecydowanie "Carcassone". Do tego ciężko się nią znudzić, bo ma mnóstwo różnych dodatków.
      • phantomka Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 21.04.13, 11:35
        Ja również za carcassonesmile
        • melmire Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 21.04.13, 11:38
          Popieram Carcasonne. Osadnicy byli jedna z naszych pierwszych planszowek (obok Ryzyka) ale od lat leza i sie kurza (obok Ryzyka smile ) bo czasy sie zmienily i to juz nie to. A Carcasonne ciagle w ruchu.
      • pierwszykot osadnicy 24.04.13, 22:49
        osadnicy - my gramy w wiekszosci wypadków we dwójkę i gra się naprawdę super.
        Polecam te gre bo kazda rozgrywka jest zupelnie inna i nie znudzi wam sie szybko. kup od razu dodatek "miasta i rycerze" wtedy gra jest o wiele bardziej interesujaca
    • chlodne_dlonie Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 21.04.13, 13:39
      Dziękuję bardzo, Dziewczyny - kupujemy 'Carcassonne' smile
      • polifonia1983 Re: ..planszówki - proszę o poradę..:) 21.04.13, 14:55
        Dokup też dodatki, gra się jeszcze fajniej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka