Dodaj do ulubionych

Leming nad rozlewiskiem

28.04.13, 10:11
Przeczytałem artykuł o lemingach i naszła mnie taka myśl - czy naprawdę jesteśmy aż tak prości? Czy mamy tylko dwie alternatywy? Albo bycie lemingiem albo życie jak w serialu "Życie nad rozlewiskiem"? W sumie to nie uśmiecha mi się ani jedno ani drugie...
Obserwuj wątek
    • nabakier Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 10:16
      Kto się zajmuje tak durną kwestią, sam jest lemingiem wink
      Daj spokój, to upraszczajace pitolenie.
    • gazeta_mi_placi Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 10:56
      Najlepiej być słoikiem.
      • naomi19 Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 11:03
        Gazeta, dobrze, że jesteś!
        • gazeta_mi_placi Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 11:10
          kiss
      • tanebo Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 11:13
        A najlepiej Lemingiem w słoiku pływającym po rozlewisku...
        • heca7 Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 11:15
          Ciekawe czy zrobią to rondo Laminga big_grin Chyba na Wilanowie?
          • hipek_w_kropki Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 11:18
            big_grin Słoik pływający... big_grin big_grin big_grin

A tak serio. Ten tekst to jakaś bzdura. Jak Ally u nas się pojawiła, serial raczej przedstawiał już istniejące "problemy" - przynajmniej w moim odczuciu (związki, relacje w pracy). Dla mnie i moich koleżanek nie byłby to wzór do naśladowania big_grin Chyba trzeba mieć nie po kolei, żeby chcieć naśladować kogoś z całkiem niezłą neurozą wink
    • lauren6 Re: Leming nad rozlewiskiem 28.04.13, 11:51
      Nie nie jesteśmy. Możesz być jeszcze słoikiem, hipsterem, bezdomnym, patologią społeczną, glosować na PIS itd. Nie daj się zaszufladkować!
    • woman_in_love Leming to postać z gry, w której gracz kierował 28.04.13, 13:07
      masą pionków - tytułowych lemingów. Celem było doprowadzenie jak największej ich ilości do celu (poświęcając część z nich oczywiście dla wyższej sprawy). A sama gra powstała z mitu o masowych samobójstwach lemingów.

I motyw tej gry idealnie pasuje do pokolenia obecnych 30 i 40-latków z dużych miast, którzy dają się bezwolnie kierować wodzowi Tuskowi i TVN-owi do celu, założonego z góry przez nich smile.
      • josef_to_ja Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 28.04.13, 13:20
        Zdrowe poglądy tutaj prezentujesz, aż dziwne jak na emamę.
        • nabakier Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 28.04.13, 13:22
          Tak zdrowe, jako i Twoje big_grin
          • heca7 Re: Artykuł o lemingach w Warszawie :) 29.04.13, 07:43
            warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12844554,Miasteczko_Wilanow_chce_ronda_Leminga__Radni__za_.html
      • asia_i_p Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 29.04.13, 08:22
        Nie wiem, czy jesteś nadmierną optymistką czy pesymistką.
        Zdecydowanie pesymistyczne jest zakładanie spisku i durnoty ludzkiej, natomiast uważanie, że rząd ma jakikolwiek cel wystający poza następujący sondaż (i chodzi mi nie tylko o ten rząd, ale jeszcze ze dwa-trzy poprzednie) to chyba nadmierny optymizm.
      • aurita Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 29.04.13, 08:39
        No bo dac sie prowadzic sie za nos przez Kaczynskiego, ktory wyrzuca z PISU wszystkich co na niego krzywo spojrzeli to zaszczyt smile

> I motyw tej gry idealnie pasuje do pokolenia obecnych 30 i 40-latków z dużych m
        > iast, którzy dają się bezwolnie kierować wodzowi Tuskowi i TVN-owi do celu, zał
        > ożonego z góry przez nich smile.
        • araceli Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 29.04.13, 08:42
          aurita napisała:
          > No bo dac sie prowadzic sie za nos przez Kaczynskiego, ktory wyrzuca z PISU wsz
          > ystkich co na niego krzywo spojrzeli to zaszczyt smile

W sumie to jak się nazywają PIS-owe lemingi?
          • heca7 Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 29.04.13, 08:53
            araceli napisała:

> aurita napisała:

>
            > W sumie to jak się nazywają PIS-owe lemingi?
            >
            Moherowe berety? wink
            • judyta-84 Re: Leming to postać z gry, w której gracz kierow 29.04.13, 09:19
              Bzdura !!! Pisowskie lemingi to ludzie, którzy potrafią samodzielnie myśleć , nie dają się zmanipulować tvn-owi bo swoją szeroką wiedze czerpią z NIEZALEŻNYCH żródeł np. z Niezależna .pl , Gazety Polskiej , Radia Maryja . Nie ma drugiej takiej opcjii politycznej, która tak usilnie przekonywałaby swój elektorat,że oni jedyni są ludźmi potrafiącymi samodzielnie myśleć . I oni w to wierzą!!! Jak mówił Kurski ": Ciemny lud to kupi" I tak pisowski elektorat dumny ze swojej świadomości politycznej czyta "Wywiady niezależne" i ubolewa nad głupotą Polaków, którzy tak się na polityce nie znają , tak nie potrafią myśleć, i tak się dali omamić Tuskowi i tvn-owi
    • kerri31 Re: Leming nad rozlewiskiem 29.04.13, 09:23
      Ten artykuł nie precyzuje słowa leming ( poza 3 rzeczownikami) , tylko opowiada o świetności serialu.
      Więc dalej obce jest mi hasło leming, które najbardziej kojarzy mi się ze świetną jak na tamte czasy gierką na Amigę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka