rosapulchra-0 Re: Demotywator 01.05.13, 12:13 No to się tylko cieszyć i utrzymać ten stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaa77 Re: Demotywator 01.05.13, 15:14 Rosa, jak chcesz to ja już mogę Ci pomoć we wkładaniu burki. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Demotywator 01.05.13, 15:39 Mam sąsiadkę Pakistankę, ona w razie co chętna do pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: Demotywator 01.05.13, 12:17 Tak, tak, popierajmy multi kulti, nasze wnuczki i prawnuczki będą miały fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Demotywator 01.05.13, 12:19 U nas zasiłki są tak niskie , że nawet Cyganie (Romowie) muszą żebrać Więc na szczęście nie grozi nam zalew muslimów. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Demotywator 01.05.13, 13:07 Żebrzących Romów widuję po całej Europie, ta nacja jakoś nigdzie nie garnie się do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Demotywator 01.05.13, 14:07 Bzdury klepiesz. Znam trochę słowackich Romów i wszystko mogę na ich temat powiedzieć, ale na pewno nie to, że żebrzą Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: bo to pewnie ci co specjalizują się w kradzie 01.05.13, 16:03 No tak, ty jak zwykle, wiesz lepiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: twierdzisz że pracują gdzieś legalnie? 01.05.13, 16:17 Właśnie Rosa, w jakich zawodach pracują ci Romowie których Ty znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love na bank w branży IT i bankowości 01.05.13, 16:25 i ma to coś wspólnego z bankomatami w PL Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: na bank w branży IT i bankowości 01.05.13, 16:28 Ja myślę, że w branży ślusarskiej - "24 godzinne pogotowie -otwieranie drzwi pod nieobecność właścicieli". Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: na bank w branży IT i bankowości 01.05.13, 17:20 To Polacy zdecydowanie. Numer One w rankingu przestępczości w moim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: na bank w branży IT i bankowości 02.05.13, 11:30 Ok, a znani Tobie Romowie w jakich zawodach pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: na bank w branży IT i bankowości 02.05.13, 11:48 hmmm znani mi Romowie są: mechanikami samochodowymi, nauczycielami muzyki, pracownikami budów (nie wiem co robią wiec nie pisze że murarze, ale na budowach ogólnie działają), jest multiartysta sceny lokalnej, jest lekarz, jest technik dentystyczny, są ochroniarze, sprzedawcy, krawiec, szewc, ze dwóch "urzedników" szeroko pojętych...i niestety kilku przemytnikow. tylko chyba ani jedna kobieta nie pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: na bank w branży IT i bankowości 02.05.13, 11:56 To ci "moi" pracują w fabrykach, w różnych branżach i na różnych stanowiskach. Fizycznie pracują, niektórzy po kilka lat, kobiety też pracują, ale zdecydowanie mniej ich, niż mężczyzn. Niektórzy są na kierowniczych stanowiskach niższego szczebla, jak team leader lub supervisor linii produkcyjnej. A jeszcze niektórzy pootwierali swoje sklepy ze słowacką i polską żywnością i w ten sposób prosperują. Oczywiście są też tacy, którzy wystają całymi dniami pod punktami bukmacherskimi i co jakiś czas sprawdzają wyniki swoich zakładów. Żebraków, odkąd jestem w UK, jeszcze nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: na bank w branży IT i bankowości 02.05.13, 14:30 Dziwne, bo ja będąc w Londynie już pierwszego lub drugiego dnia widziałam. Zaczepiali ludzi aby brali od nich tandetne sztuczne pojedyncze czerwone róże (było to w centrum Londynu), dosłownie wpychali ludziom na siłę do ręki, a potem kazali płacić. To też forma żebrania, tylko bardziej agresywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: na bank w branży IT i bankowości 02.05.13, 14:31 Gdzie taka wylęgarnia dziw pt. "Pracujący Rom"? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: twierdzisz że pracują gdzieś legalnie? 01.05.13, 16:49 Ja znam takich, którzy wynajmują pokoje w górach, jak inni górale. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: twierdzisz że pracują gdzieś legalnie? 01.05.13, 17:18 Tak. Pracują legalnie, mało tego, pracują uczciwie. Już kiedyś pisałam, że dla wielu Cygan i uczciwa praca to oksymoron, no ale ja poznałam same takie oksymorony, bo ci Romowie pracują po kilka lat w jednej fabryce i naprawdę świetnie dają sobie radę. Jeszcze do niedawna miałam podobną do twojej opinię o nich, kilka miesięcy temu zostałam zmuszona do jej weryfikacji na korzyść Romów. Bardzo miło jestem rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: twierdzisz że pracują gdzieś legalnie? 02.05.13, 11:33 I ilu (orientacyjnie) takich znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Demotywator 01.05.13, 13:14 Jakby co na pierwszy ogien pojda bojowki kibolskie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Demotywator 01.05.13, 13:11 O burkach pisałam już w styczniu 2012: forum.gazeta.pl/forum/w,567,132751969,132751969,Czy_zdajecie_sie_sprawe_do_mam_jedynakow_glownie_.html Zostałam (głównie) wyśmiana Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Demotywator 01.05.13, 13:09 Ciapatów? Ty nawet nie masz pojęcia jak prawidłowo się tę rasistowską nazwę wymawia I to jest dopiero żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Demotywator 01.05.13, 16:23 rosapulchra-0 napisała: > Ciapatów? Ty nawet nie masz pojęcia jak prawidłowo się tę rasistowską nazwę wym > awia I to jest dopiero żałosne! Poprawię koleżankę, ekhm... ciapatych- tak, ja też nie znoszę ciapatych. Pasuje rosa? Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaa77 Re: Demotywator 01.05.13, 16:25 bez przesady mój wątek miał być antyislamski a nie rasistowski Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Demotywator 01.05.13, 14:58 Niestety prawdziwe. Jak będzie wyglądać demokracja, poszanowanie praw kobiet i dzieci oraz tolerancja innych wyznań w społeczeństwach zdominowanych przez wyznawców islamu można się przekonać wyjeżdżając do Iranu, Jemenu czy Arabii Saudyjskiej (ups... do tej ostatniej to nie bardzo, samotna kobieta-chrześcijanka nie ma prawa wjechać tam jako turystka, wszak brakuje jej właściciela płci męskiej!). Chociaż niektórym się wydaje, że po przyjeździe do Europy w muzułmanach dokonuje się cudowna przemiana i nagle zaczynają pałać miłością do wrogiej religii, kobiet ubranych wg nich jak prostytutki czy koedukacyjnych basenów. Swoją drogą ciekawe, czemu np. w Szwajcarii Tamile ze Sri Lanki są akceptowaną częścią społeczeństwa (mimo innego koloru skóry i innej religii). Może dlatego, że pracują, uczą się języka i kształcą nie tylko synów, ale i córki? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Demotywator 01.05.13, 16:21 To prawda i nie tylko belgie czekaja taki rewolucje. Kolejka krajow dluzsza. U nas socjal za niski aby przyjezdzali. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Demotywator 01.05.13, 16:26 I to ten nasz plus. Ja osobiście się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Demotywator 01.05.13, 17:22 przeciwcialo napisała: > U nas socjal za niski aby przyjezdzali. No toś cały czas piszę, że powinniśmy być dumni z tego stanu rzeczy i jak najdłużej go utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Demotywator 01.05.13, 17:25 marychna31 napisała: > Analfabetka i rasistka. UROCZE. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Demotywator 01.05.13, 21:15 bodajże wczoraj był superwizjer o polskiem muzułmance, dośc radykalnej to jakie bzdury opowiadała nie mieści mi się w głowie- np nie widzi ona problemu w tym, że mąż ma prawo uderzyć, ukarać cieleśnie, pobić żonę- skoro to zrobił to widocznie zasłużyła, mąż jest nieomylny, wszechwiedzący, opanowany i podejmuje jedynie słuszne decyzje. a kobiety są rozhisteryzowane, nazbyt emocjonalne, nie wiedzą co chcą i w zasadzie dobrych decyzji podjąc samodzielnie nie potrafią- tak też mówiła o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaa77 Re: Demotywator 01.05.13, 21:24 chodzi Ci o tę panią? oglądałam superwizjer, jak również i to masakra Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Demotywator 02.05.13, 12:24 Dwa lata temu był z tą panią wywiadzie w Obcasach. Szukajcie nazwisko i imię to wam wyskoczy. Nic zaskakującego, schemat, który sam się nasuwa: baba z bałaganem w głowie i bałaganem w życiu znajduje bat na swoje rozegranie. Bat, który ja kręci. Wpada w zachwyt i robi z niego zasadę obowiązującą wszystkie kobiety. To bardzo szkodliwa idiotka, kwalifikująca się do leczenia (obstawiam borderline), nie do publicznego projektowania swojej niemożności zapanowania nad sobą bez pomocy bata na inne kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaa77 Re: Demotywator 02.05.13, 16:02 co ciekawsze fragmenty W islamie żona ma zapewnić komfort psychiczny, odpoczynek, budować ognisko domowe. A mąż jest od zarabiania. I powinien być jak Bóg - dobry i sprawiedliwy. Bo kobieta jest tylko kobietą, mamy te humorki, płacze, słabości, a facet ma być ponad tym i ma to ogarnąć. Może nam zwrócić uwagę, może nawet upomnieć fizycznie. Ale nie że cię zleje, bo w islamie mąż nie może bić żony. Jest taki patyczek do mycia zębów, bismak się nazywa, i tym cię może upomnieć, pogrozić. To wszystko. Taki podział, że mąż jest od utrzymania, a żona od ogniska domowego, to w sumie typowe dla wielu kultur. Ja zawsze chciałam kogoś silniejszego ode mnie. A są rzeczy, które ci nie odpowiadają? Przyzwolenie na poligamię? Ja uważam, że to jest superzabezpieczenie dla kobiety. Nie ma bata, większość facetów zdradza. I kobiety zazwyczaj o tym wiedzą, ale przymykają oko, bo sobie same nie poradzą. A islam zabezpiecza obydwie: żonę i kochankę. Allah wie, jacy są mężczyźni, i daje rozwiązanie. Ale są warunki. Mąż musi je równo kochać, równo na poziomie materialnym i duchowym. Powinien tyle samo myśli poświęcać każdej żonie, nawet orgazmów powinny mieć tyle samo (śmieje się). Za to marzę o tym, żeby chodzić dwa kroki za mężczyzną. To piękna zasada, facet idzie z przodu i taranuje niebezpieczeństwa Moim zdaniem wszytkie konwertytki na islam kwalifikują się do leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Demotywator 02.05.13, 16:16 To jest lepsze: " Marzy mi się mąż, który wraca do domu z pracy, a ja przychodzę z miską i myję mu nogi." Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Demotywator 02.05.13, 16:26 Mnie najbardziej śmieszy jak piszecie nas to nie dotyczy,do nas to nie dojdzie w końcu to nie na moim podwórku,od lat już płacimy za ich utrzymanie tylko później się o tym dowiemy albo i nie.W końcu jesteśmy w UE wydatki jakby nie były są wspólne.Zastanawiam się skąd takie małe państewko jak Belgia ma pieniądze na utrzymanie tylu bezrobotnych,szlag mnie trafia jak rozmawiam z koleżanką która tam mieszka opowiada o ilu lat ludzie są na zasiłkach a żyją,jak PANY... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Demotywator 02.05.13, 16:33 Śmieszne jest jedno: uważanie, ze nas to w żadnym wypadku nie dotyczy- ależ dotyczy, tyle że dotknie później. Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaa77 Re: Demotywator 02.05.13, 16:40 założyłam niedawno wątek, w którym pisałam, że boję się islamu zostałam przez większość wyśmiana moim zdaniem to kwestia czasu my może nie będziemy zagrożone, nasze córki może też jeszcze nie, ale nasze wnuczki będą mieć straszne życie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Demotywator 02.05.13, 18:48 Podzielam Twoje odczucie, właśnie teraz na kablówce leci program o islamskich terrorystach. O zamach gdzie ginęli ludzie tylko dlatego, że akurat byli wtedy np. w metrze. Pogonić tę bandę z Europy i Ameryki Północnej. Odpowiedz Link Zgłoś