kannama 02.05.13, 21:34 Kupiłam przez Allegro buty i okazały się za małe. Jak to jest ze zwrotem? Normalnie przesyłam paczkę a sprzedawca oddaje mi pieniądze czy za pobraniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: allegro-zwrot 02.05.13, 22:07 Od kogo kupiłaś? Od firmy czy od prywatnego sprzedawcy? Licytowałaś czy kupiłaś w opcji kt? Jesli kupiłaś od firmy w opcji kt możesz zwrócić do 10 dni bez podawania przyczyny. Towar nowy, nieużywany. Informujesz sprzedawcę, że chcesz zwrócić. Wysyłasz zwykłą paczką, żadna pobraniówka, a sprzedawca zwraca Ci jedynie koszt towaru bez przesyłek. I to jest jedyna opcja zwrotu. Jeśli kupiłas od osoby prywatnej lub licytowałaś to nie możesz tak zwrócić. Ale Istnieje też cos takiego jak reklamacja, którą możesz złożyc u każdego sprzedawcy i w każdej opcji sprzedaży. Czy w opisie aukcji był podany rozmiar buta i długość jego wkładki wewnętrznej? Czy zgadza się ze stanem faktycznym? Nie? To zareklamuj a wtedy sprzedawca zwróci Ci wszystkie koszty-towar plus przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś