Dodaj do ulubionych

Czcicielki demonów, przyznawać się ;)

05.05.13, 13:34
Która to swojej córce kupuje gadżety z symbolem szatana , hę? wink

Ze skruchą muszę przyznać, że sama kupuję chrześnicy męża gadżety ze złym symbolem okultyzmu wink A to kapelusik, a to spineczki, a to torebeczkę czy insze takie tam.

Zuo czai się wszędzie, no! wink
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 13:44
      nie mam ani corki ani wsrod znajomych nie ma malej fanki hk sad

za to ja se kupie mh big_grin
      • yenna_m Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 13:47
        kusi mnie, żeby se zegarek z tym demonem kupic

dla zasady wink
        • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 14:04
          nie lepiej torebusie ?
          https://image.ceneo.pl/data/products/18157728/i-torebka-miejska-hello-kitty-czarna.jpg
          • yenna_m Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:14
            ojejciu, jejciu smile torebusię też smile
    • beataj1 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 13:44
      Oczywiście że kupuje. Choć niewiele bo córka jeszcze mała jest.

Prawda jest okrutna. Jezusek przegrał walkę marketingową z demonicznym kociaczkiem. Tak jak wyobrażam sobie spineczki sukieneczki, buciczki i inne pościele z kociaczkiem tak Jezusek już nie bardzo się komponuje.
      Taki produkt że ciężko go umieścić na bluzkach i butach wink

* Zdrobnienia użyte specjalnie bo to wszystko takie słodkie i różowe jest.
    • stuletnia_stokrotka Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 13:47
      kupowałam-jest już za duża.
      niszczycielskiego wpływu szatana nie zaobserwowałam
      • yenna_m Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 13:48
        tak siebie tylko ROZGRZESZASZ wink
        • antyideal Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 13:49
          Szatan sie przyczaił...............
        • stuletnia_stokrotka Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:23
          yenna_m napisała:

> tak siebie tylko ROZGRZESZASZ wink
          myślisz? może to ten szatan mnie opętał?
      • ashraf Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:04
        Jestes po prostu lemingiem z wielkiego miasta. Na dodatek pracujesz i nie uczysz dzieci w domu, wiec twoje dzieci i tak wychowuje demon, hello kitty to juz tylko kolejny kamyczek do twojego ogrodka. Idz na wielodzietnych.org, tam cie naprostuja!
    • kerri31 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 14:11
      Nie mam córki.
    • thorgalla Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 14:12
      Kupuje w dużych ilościach.
      Ubrania,bajki,gadżety,buty.
    • thegimel Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 14:31
      Kupiłam siostrze kolczyki z HK. Potem chrześnicy wisiorek z HK. Teraz przerzuciła się na MH - też pomiot diabelski wink
      Pójdę do piekła!
      • kozica111 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 14:38
        To strasznie kiczowata zabawka, nie głupio wam to kupować?
        • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 14:44
          co jest kiczowate ?suspicious
          • karro80 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:30
            kultowe jesmile

a w sklepiku za 5 złotych widziałam serię goodbye kitty - jest budzik, torebki itp - z takim logo<kolorystyka róż i czerń>

https://img0062.popscreencdn.com/154730751_amazoncom-united-labels---goodbye-kitty-serviette-de-.jpg
            • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:31
              big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • thegimel Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 19:08
          Wstyd, wstyd. Następnym razem kupię czterolatce Archipelag Gułag i Dzieła zebrane Dostojewskiego, a co smile
    • asiula1306 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:27
      córka 4,5 wprawdzie bajek z hk nie lubi ale wszystko inne już tak, ciuszki, spinki, gumki do włosów, długopisy, puzzle cała masa tego badziewa, jako że od września iszie do zerówki mam już zapowiedziane że plecak ma być z hk, jak czytam czy słysze takie durnoty to kupię choćby z czystej przekory
    • agao_72 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:35
      Wyznajemy kult Monster High wink. A córa trenuje karate. Cała rodzina lubi chińskie i indyjskie jedzenie.
      • yenna_m Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:11
        zrobiłam rachunek sumienia

niedawno paliłam kadzidełko w domu uncertain

kuuuurczę....
        • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:16
          kadzidelka tez???
          ja wlasnie sobie pale
          i jadlam dzis ryz z kurkuma tez szatanski wynalazek ?
        • karro80 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:28
          Zamień kadzidełko na kadzidło, perfumy na mirrę - złoto lepiej na srebro, czasy niebezpieczne - 6 sezon true blood się zbliża, a palić to można w sposób tradycyjny, jako drzewiej bywało https://fsb.zedge.net/scale.php?img=NS8yLzkvNy8xLTIzNjg2OTctNTI5NzE5Mi5qcGc&ctype=1&v=4&q=81&xs=620&ys=383&sig=de5e35bcbd7bcbb4e2af7fecf75df4d95b7a39a0
          • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:32
            big_grinbig_grinbig_grin
    • shellerka Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 15:57
      ogólnie nie przepadam za HK, ale to raczej przez to że stylistyka mi kiepsko odpowiada. młoda jakoś tez się nie wciągnęła. woli bardziej męski styl, ewentualnie barbie.

natomiast powtórzę, to co napisałam w wątku z zeszłego tygodnia, a tez dotyczącego symbolów okultystycznych ukrytych w artykułach przeznaczonych dla najmłodszych. uważam, że część prawdy w tym wszystkim jest. nawet jeśli nie w dosłownym tego słowa znaczeniu, o czym próbują nas przekonać niezbyt wyedukowani, czy może raczej księża o niezbyt rozwiniętych umiejętnościach komunikacji werbalnejwink, o tyle jestem święcie przekonana, że zabawa pewnego typu zabawkami, grami, czy inwestowanie w kreowanie gustu naszych dzieci za pomocą gadżetów o charakterze wampiryczno demonicznym, czy zwyczajnie brzydkim, nie służy tym dzieciom najlepiej i nie zaszczepia w nich ani dobrych wzorców, ani tym bardziej dobrego gustu. tyle.

rodzice, którzy zamiast podyskutować, z miejsca wyśmiewają księdza, obśmiewają temat i negują wszystko jak leci, bo hahaha co ten ksiądz może wiedzieć, są dla mnie jeszcze bardziej niż ksiądz, który przynajmniej nie udaje enteligienta, będącego ponad zabobonami, a jedynie w nieumiejętny sposób próbuje walczyć z czymś, z czym walczyć ma za zadanie.
      • yenna_m Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:10
        insza inszość, jesli ten ktoś również ideologię głoszoną przez w/w księdza traktuje jako nieszkodliwy zabobon? wink
      • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:18
        lol
      • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:22
        a propo gustu mozesz podac przyklad ladnej lalki albo zabawki ?
      • agao_72 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:22
        Jestem agnostyczką, neguję zabobony. Przemawiają do mnie względy estetyczne raczej. Jeśli coś mnie interesuje sprawdzam dokładnie źródła. Po swojej córce widzę, że zamiłowanie do MH w żaden sposób nie wpłynęło na nią negatywnie. Jest nieustająco fajnym dzieckiem, uczynnym, koleżeńskim.

Mnie do hieniego chichotu doprowadził ten fragment:

Co to za źródła?

- Informacji o Hello Kitty szukałem w internecie. Wpisałem w wyszukiwarkę Google frazę "Hello Kitty", a następnie zebrałem informacje. Spisałem je w jednym miejscu, wydrukowałem w wielu kopiach i zaproponowałem wiernym, by po mszy świętej zabrali je do domu. Nie wręczałem ich osobiście, jak twierdzi wasza czytelniczka. Nikogo do zabrania kartki nie zmuszałem, a zrobiłem to z troski i miłości do bliźniego, żeby ten nie otwierał się na okultyzm, nawet pod tak niepozorną formą. Co więcej, informacje na kartce nie były streszczeniem kazania, ale zbiorem informacji o zagrożeniach czyhających na dzieci.

Na kartce z omawianymi informacjami możemy przeczytać, że chodzi o "źródła hiszpańskie". Ponawiam więc pytanie, o jakie konkretnie źródła chodzi?

- (chwila ciszy)... Trudno mi powiedzieć. Powołałem się na informacje zawarte na stronach internetowych. Jeśli firma Sanrio, produkująca Hello Kitty, miałaby co do tych treści jakieś obiekcje, to wystąpiłaby na drogę sądową. A tego nie uczyniła.

Problem leży w czymś innym, część księży boi się utraty wpływów, więc na siłę szuka wroga, ponieważ wskazanie wroga, wskazanie drogi walki wzmacnia wspólnotę. Robi to w sposób dość żałosny i obrażający inteligencję wiernych. Mnie to bawi.

• karro80 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:31
          źródła hiszpańskie - kojarzą mi się dość jednoznacznie w tej konfiguracjiwink patrz wyżej na kotka z rusztu
        • hipek_w_kropki Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:35
          Wg mnie ten temat to powtórka tego poprzedniego, o naukach dla rodziców przed komuniami. Mnie się nie bardzo chce powtarzać. Tylko napiszę, że w tych bzdurnych gadkach księży z punktu widzenia antropologii (symbolika) jest jakieś ziarenko prawdy, które mogłoby zastanowić człowieka rozumnego wink Jednakowoż KK oczywiście wszystko to wypacza - nie tylko w tym przypadku z resztą.

• karro80 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:43
            Znałam jednego księdza<bardzo facet w porządku> i mając 15 lat za wszelką cenę chciałam go sprowokować do jakiś uwag na temat książek nieodpowiednich np dla młodej dziewczyny.
            A że widywałam go codziennie to paradowałam z co fajniejszymi okładkami Mastertona i Kinga i nic.
            Nie gonił mnie z czosnkiem i krzyżykiem<a ubierałam się na corno oczywiście>, odpowiadał na "dzień dobry" i ucinaliśmy miłe pogawędki. Tyle, że to protestancki "książe" <jak mawia moje dziecko> był. Dzieci miał odchowane to wiedział pewno czym pachnie dyskusja ze zbuntowaną małolatąwink i że sens żaden.
    • mayaalex Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:24
      Nie kupuje i nie bede kupowac bo mam syna smile
      Ale dla siebie juz kilka gustownych pidzamek nabylam, uwielbiam je.
    • dzika41 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:42
      surprised

Cóż ja zrobiłam swej córce?!!!! surprised
      Nie wybaczę sobie tego do końca życia!!!!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/jf/cf/tuxa/ZV7lpE0Aajae7DvlVB.jpg

tongue_out
      • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 16:44
        musisz teraz egzorcyzmy odprawic
      • karro80 No to też się przyznam... 05.05.13, 16:49
        https://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/733789_350670571704255_642759944_n.jpg

mam nawet formę do pieczenia w owym zakazanym kształcie i co niedziela A TFU!!! piekę w niej rodzinne ciasto, ku uciesze mego dziecięcia...
        • rhaenyra Re: No to też się przyznam... 05.05.13, 16:51
          to babcia hello kitty ? big_grin
          • karro80 Re: No to też się przyznam... 05.05.13, 17:01
            Taksmile to pierwsze zdjęcie z czasów kiedy zamiast odlewać złotego cielca ludność niewierna przerzuciła się na wykonywanie z ciasta różowych kociaków.
            • rhaenyra Re: No to też się przyznam... 05.05.13, 17:05
              smilesmilesmilesmile
          • marychna31 rhaenyra :))))))))))))) nt 09.05.13, 18:31

• atojaxxl Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 17:50
        Oj zrobiłaś, zrobiłaś, ale jesteś usprawiedliwiona: Twoja HK ma usta, skoro taki śliczny różowy języczek wystawiła smile
    • aandzia43 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 05.05.13, 18:34
      Mam chińskie trampki, liczy się? wink
      Księżu rzec by się chciało: "spieprzaj dziadu!"
    • joxanna Sam prowadzi do trywializacji problemu 05.05.13, 20:59
      Jak sprawia sprawę w tak absurdalnym świetle, to bardzo łatwo umknie faktyczny problem: uzależnienia od mód, reklam i marketingu.
      • rhaenyra Re: Sam prowadzi do trywializacji problemu 05.05.13, 21:18
        marketing to jakis nowy straszak czy jak ?
        • heca7 Re: Sam prowadzi do trywializacji problemu 05.05.13, 21:38
          Czekam teraz jak zaproponują zmianę nazwy Półwyspu Helskiego big_grin No i to miasteczko- Hel. Toż to jak nowe Salem! Kto tam mieszka?! I to wszytko w Polsce!
          • yenna_m Re: Sam prowadzi do trywializacji problemu 05.05.13, 21:47
            o paczaj pani, nawet nie zauważyłam, że taka zua jest geografia naszego kraju wink
          • chipsi Re: Sam prowadzi do trywializacji problemu 13.05.13, 14:22
            Się nie śmiej, Ty widziałaś jaki ma nr autobus kursujący na tenże półwysep? Hę? tongue_out
    • rhaenyra uległam szatanowi 06.05.13, 20:21
      i ematkom tongue_out

zamówiłam rochellke smilesmilesmile
      • sylki Re: uległam szatanowi 06.05.13, 20:24
        hahaha i teraz się zacznie big_grin
      • rhaenyra szatan podziałał znowu 06.05.13, 20:56

i chłop mi zamówił operette big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • antyideal Re: uległam szatanowi 06.05.13, 20:57
        Juz dawno uleglas, masz czarnego kota...tongue_out
    • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 09.05.13, 18:13
      mam moje monsterki big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • sylki Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 09.05.13, 18:18
        haha, i jak ?
        ja dziś dzieciom dałam suspiciousdwie z serii alive
        • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 09.05.13, 18:23
          czadowe sa
          a jakie maja delikatne gietkie paluszki big_grinbig_grinbig_grin
          i grzywki mocno utrwalone big_grin
          a ilosc sikikonowych gumeczek i innych przytrzymadelek w opakowaniu jest powalajaca
          a w kosmetyczce operetty jest wyjmowany pedzelek big_grin
          zachwycona nimi jestem big_grinbig_grinbig_grin

a ty ktore masz z "żyjących" ? to prawda ze spectra ma nieruszajaca sie glowe?
          • sylki Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 09.05.13, 19:56
            z żyjących mam wszystkie trzy, ale laski póki co dostały dwie czyli Spectre i Frankie smile

Spectra fakt ma głowę która nieznacznie rusza się tylko i wyłącznie lewo prawo, nawet nogami nie za bardzo rusza, ale świeci big_grin i to najważniejsze dla mojej starszej córki smile

a rozpakowanie ich, gdy dwie laski mi tuptają zniecierpliwione jest baaardzo wkurzające big_grin
            • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 11.05.13, 09:57
              big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              a ja wlasnie rozczesuje wloski rochelle
              wole ja w rozpuszczonych big_grin
              i rajtki jej zdjelam,jak kupie frankiee to jej oddam tongue_out
              • chipsi Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 13.05.13, 14:25
                Same monsterbabeczki? Kurcze, chłopa im trzeba, ja już zainwestowałam w Duce`a big_grin
                • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 13.05.13, 14:32
                  te meskie lalki jakos do mnie nie przemawiaja
                  jak wyjdzie lalkowy khal drogo to im kupietongue_out
                  • chipsi Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 13.05.13, 14:34
                    hm, a można gdzieś nabyć dmuchanego? tongue_out
                    • sylki Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 13.05.13, 14:40
                      haha, myślę, że jakby ktoś zaczął takiego nadmuchiwanego sprzedawać, to fortuny by się dorobił wink
              • wtopek Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 12.07.13, 22:29
                z twoich wpisów wynika, że bardzo dziecinna i infantylna jesteś

a teraz zapodaj parę emotikonów czyli swoich dyżurnych ripost big_grin

rhaenyra napisała:

> big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                > a ja wlasnie rozczesuje wloski rochelle
                > wole ja w rozpuszczonych big_grin
                > i rajtki jej zdjelam,jak kupie frankiee to jej oddam tongue_out
    • rhaenyra kolejny atak demona 11.05.13, 19:04
      wyslalam chlopa po zwykle zakupy spozywcze z lista oczywiscie
      i

kupil mi soczek monster high big_grin
      • sylki Re: kolejny atak demona 13.05.13, 12:41
        haha big_grin
    • kawka74 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 13.05.13, 15:47
      Wczoraj oglądałyśmy z córką 'Hello Kitty' na dvd, ale i tak obie jesteśmy stracone, ja nie mam ślubu kościelnego, ona nieochrzczona, więc sobie pozwalamy ;p
    • rhaenyra Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 12.07.13, 18:01
      no i znowu mnie kusi tongue_out
      co robic co robic
    • azjaodkuchni Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 12.07.13, 18:13
      Ha ha w a Tajwanie nawet chustki do du.py mają z Kity. Zrobiłam zdjęcia na prywatny użytek, ale chyba się nimi podzielę. O ironio wielu Tajwańczyków jest katolikami i nie przeszkadza im dorosła baba z torebeczką z Kitty lub dziecięca łopatka z tym samym kotkiem.
    • lafiorka2 Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 12.07.13, 22:01
      nie nawidzę tej HK i wcale się nie dziwię,że jest powiązana z szatanem.
      Jak widze na wszystkich popierdółkach te HK to mnie trzęsie.
      A tak btw...ta bajka "leci" gdzieś w tiwi?
      • azjaodkuchni Re: Czcicielki demonów, przyznawać się ;) 14.07.13, 15:11
        Yenna specjalnie dla Ciebie smile atak demonów:

azjaodkuchni.blogspot.sg/2013/07/demoniczny-kot-czyli-hello-kitty-w.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka