Dodaj do ulubionych

Depilacja laserowa

14.05.13, 11:20
Zastanawiam się nad zabiegiem depilacji laserowej i bardzo proszę o pomoc osoby, które korzystały z takich zabiegów. Jaki rodzaj lasera jest najskuteczniejszy: diodowy, IPL czy może jakiś inny? Nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto decydując się na coś mało skutecznego...
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Depilacja laserowa 14.05.13, 11:36
      byle nie IPLa, ma bardzo słabą skuteczność.
      • boroovca Re: Depilacja laserowa 14.05.13, 12:18
        dzięki, to już cos więcej wiem smile
      • jematkajakichmalo Re: Depilacja laserowa 14.05.13, 15:22
        chodze na najnowszego IPLa i po 4 zabiegach nie mam wlosow pod pachami i bardzo nieliczne na bikini. Jestem bardzo zadowolona.
        Co do bolu to zalezy jakie miejsce depilujesz, np. nogi, rece, pachy nie bola w ogole, bikini malo przyjemne, ale do przezycia.
        Polecam godzine przed zabiegiem posmarowac znieczulajaca mascia EMLA, rewelacja.
        Poza tym najpierw powinni zrobic probe na wewnetrznej stronie przedramienia i ustalic "sile" impulsow indywidualnie dla Ciebie, dodatkowo nawet jakby sie okazalo, ze i tak za mocno w kazdej chwili mozna to wyregulowac przynajmniej u nas tak jest).
    • fragile_f Re: Depilacja laserowa 14.05.13, 12:50
      Tylko lightsheer, po 3 zabiegach mam pare pojedynczych kłaczkow (przy pieprzykach,bo tam nie mozna usuwac). Wszystkie iple itp to kasa wywalona w bloto. Tylko koniecznie wybierz dobry salon, nawet troche drozszy i glowice chlodzaca. Pierwszy raz boli jak cholera, drugi mniej, przy trzecim bol byl juz na poziomie depilacji depilatorem i mozna bylo czytac gazete. Tylko ze teraz nie jest sezon na depilacje, to sie zalatwia jesienia i zima, bo skory nie mozna potem przez kilka tygodni opalac (robia sie przebarwienia), wiec na ten sezon to juz po ptokach uncertain
    • ewa_mialkowska Re: Depilacja laserowa 17.05.13, 20:29
      IPL to nie laser. Ale jak dla mnie to zaleta, bo mniej boli i jest delikatniejszy, a cenowo też wychodzi lepiej (szczególnie taki domowy jak np. Lumea, o której czytałam gdzieś tutaj w innym wątku), tylko że nie działa na bardzo jasne włosy (zresztą lasery też nie...).
    • pibelle Re: Depilacja laserowa 17.05.13, 23:15
      aleksandrytowy
      wlosy ciemne
      nie mam uwag, oprócz bólu
    • anomalia_pogodowa81 Re: Depilacja laserowa 22.05.13, 11:46
      Ja miałam serię IPL'a na głębokie bikini. Działa - trzeba więcej sesji, bo jest słabszy i delikatniejszy, ale działa. Ja uznałam, że wolę mieć więcej sesji ale za to mniej bólu, bo finansowo wychodzi mniej więcej na to samo.
      A ból... był. Wiadomo, że głębokie bikini to strefa delikatna i chyba najbardziej boląca, ale nie ma się co oszukiwać - są takie momenty, że świeczki stają w oczach. A ja jakoś specjalnie wrażliwa nie jestem. Tym bardziej się zastanawiam, jaki ból musi być przy prawdziwym laserze...
      • ledzeppelin3 Re: Depilacja laserowa 22.05.13, 16:29
        Lightsheer.
    • reniabezcienia Re: Depilacja laserowa 14.05.14, 19:56
      Cześć, szczerze nie mam pojęcia jaki typ depilacji wykonałam ale urządzenie nazywało się Soprano ICE mineło już parę miesiący odkąd wykonałam depilacje laserowa w salonie Femmalium i jak narazie jestem bardzo zadowolona. Czas pokaże czy był to dobry wybór ale jak narazie polecam. Zabieg wykonałam na promocji jaka oferowali na nowy zabieg, moze jest jeszcze dostepna bo cenowo wyszłomnie bardzo ok .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka