Dodaj do ulubionych

O paznokciach

17.05.13, 15:15
Letnio-durny wątek. Dawno o piętach nie było, ale tym razem może o paznokciach u stóp.

Zauważyłam, że niektóre kobiety paznokcie specjalnie mają dłuższe, żeby im poza opuszek palca wychodziły. Takie szpony trochę. Wpiszcie w google "paznokcie u stóp", sporo się takich pojawi. Głupie pytanie - jak one chodzą w zakrytych butach? Ja bym od razu miała dziury w skarpetkach. Pomijam już fakt, że to obrzydliwe, no ale co kto lubi...
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: O paznokciach 17.05.13, 15:20
      Nie podobają mi się tak "wystylizowane"(choć lepiej brzmiałoby -zapuszczone, w przenośni i dosłownie) paznokcie. Nie wiem jak się z tym czymś funkcjonuje w zakrytych butach.
      Generalnie przyszła wiosna i zauważyłam wysyp zaniedbanych stóp i paznokci, bleee.
      • gazeta_mi_placi Re: O paznokciach 17.05.13, 19:05
        Widzę kobietę w ładnych nawet sandałkach i co widzę? Przydługawe niepomalowane paznokcie. Czemu kobiety nie malują paznokci u stóp jeśli noszą sandały i inne odkryte obuwie? Przecież najtańszy lakier kosztuje 3 zł i spokojnie starczy na miesiąc.
        • tereferefretka Re: O paznokciach 18.05.13, 17:47
          komuś malować-potrafię
          mani komuś robić-potrafię
          żele robię i komuś i sobie-to też potrafię

u nóg sama sobie za cholerę nie pomaluje, rozmazuje mi sie, rozlewa, masakra, jak juz pomaluje,to zaraz zmywam, bo to nie to jednak,

stawiam na pedicure w gabinecie, jest git smile

paznokcie raczej nosze krótkie, czasem dłuzsze,ale to nie u nóg... te musza byc opilowane na krótko...
    • marzeka1 Re: O paznokciach 17.05.13, 15:22
      Maluję zawsze latem paznokcie u stóp , bo lubię i to na zdecydowanie kolory, jednak mam krótko przycięte paznokcie- obrzydliwie wyglądają długie paznokcie u stóp, w tym frencz na nich- mam wrażenie zawsze, że kobieta zacznie pazurami szorować o chodnik.
    • stuletnia_stokrotka Re: O paznokciach 17.05.13, 16:29
      nie wiem jak one chodzą z takimi pazurami i nie chcę tego wiedzieć tongue_out
      obrzydliwie to wygląda i zbiera mi się na wymioty jak widzę takie szpony
    • karro80 Re: O paznokciach 17.05.13, 22:59
      Mam skojarzenie z KMN:
      ona :"ale ty masz pazury, na antylopy bedziesz polował?"
      on:"na gitarze będę grał.Nogą."
      <cytat z pamięci, a pamięć zawodna rzecz>
    • imogen0 Re: O paznokciach 17.05.13, 23:15
      U stóp musi być ,jak dla mnie,króciutko,do odkrytych butów zawsze maluję paznokcie.
      • mamaemmy Re: O paznokciach 18.05.13, 17:54
        Też to ostatnio zauwazyłam,tylko przy pomalowanych pazurach-dziś z takim francuskim manikiurem i długimi pazurami widzialam dziewczynę tak na oko 28-30 letnią
    • girl.anachronism Re: O paznokciach 18.05.13, 18:01
      Nie rozumiem tych paznokci u stóp poza opuszek. Niektórzy mają ich tyle, że nawet sobie french na nich robią smile I utwardzają żelem u stylistki...
      Ja mam zawsze krótkie i pomalowane na intensywny kolor, tak według mnie wyglądają najlepiej. Nie zapuściłabym, ani to wygodne ani ładne. Tu brokacik, tu paseczek, tu hologram, a i tak wygląda niesmacznie.
    • edelstein Re: O paznokciach 18.05.13, 19:30

Na biologii mnie uczono,paznokcie u tak za opuszek,paznokcie u stop rowno z opuszkiem i takie nosze.
      Nosze tez znienawidzony przez jematki french,mu sie podoba,chlopu tez.
      • myelegans Re: O paznokciach 19.05.13, 01:27
        Ja mam takie zaniedbane paznokcie, nie w dlugosci, bo zawsze krotko obcinam ,ale mam obecnie na stanie 3 czarne i jeden czarnawy paznokiec. Te czarne wkrotce zejda, na razie maluje na fioletowo i granatowo :0)
        Acha, i jeszcze z boku malego palca wyhodowalam sobie spory, gruby odgniot, o podeszwach nawet nie wspomne, bo to odciskowa masakra, skora jak na nosorozcu, nie popekana, tylko gruba.
        Nawet najlepsza kosmetyczka nie daje rady wink
        • franczii Re: O paznokciach 19.05.13, 08:11
          A to od biegania sie robi?
          Bo znajomy maratonczyk tez ma ciagle problemy z paznokciami. Chodzi do podologa i on mu usuwa te odgnioty nawet spod paznokcia.
          • myelegans Re: O paznokciach 19.05.13, 13:55
            Od biegania, ale az tak zle nie jest, dopoki te odgnioty nie bola. Po kazdym maratonie mam przynajmniej 2 czarne paznokcie, czasami jak w deszczu to i bable, po ostatnim wyjatkowo 3 mi wyskoczyly.
            Kosmetyczka stara sie scierac te gruba skore, ale ona jest potrzebna. Zawsze chodze do tej samej ,wiec grzeje motory na wizyte big_grin
        • edelstein Re: O paznokciach 19.05.13, 10:30

Regularne dbanie,ci des tyg.zabirgi,moj chlop biega,Jak go poznalam mial masakre nie stopy.Po dlugich namowach dal mi pozwolenie na zajecie sie mini.Akurat mam kurs w tym kierunku zrobiony i ci potrzebne pod teka,po dwoch miesiacach regularnego maltretowania,moze pochwaluc sie stopami Jak moje dziecko.
          Teraz wystarcza ci miesieczne dwugodzinne zabiegi.
          • myelegans Re: O paznokciach 19.05.13, 13:56
            Edel zglosze sie wiec do Ciebie big_grin
      • lola211 Re: O paznokciach 19.05.13, 10:43
        Frencz na paznokciach u stóp to pomyłka.Ten biały pasek podkresla wolna czesc paznokcia, a takiej byc na tych paznokciach nie powinno z uwagi na higiene.Rób u dłoni,zdecydowanie twój image zyska.
        • edelstein Re: O paznokciach 19.05.13, 11:56

Dziwne masz paznokcie,u mnie dwa mm przed opuszkiem zaczyna sie wolna przestrzen.Nie mam opuszka przylegajacego.Mi sie moj image podoba,chlopu sie podoba,a dla obcych kobiet sie nie upiekszam,wiec mi to wisi.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
          Autorem powyzszego zdania jest Moofka.
          • lola211 Re: O paznokciach 19.05.13, 12:40
            Mi sie moj image podoba,chlopu sie podoba,a dl
            > a obcych kobiet sie nie upiekszam,wiec mi to wisi.

Wierzę, podejrzewam ze takie podejscie maja w ogole wszyscy, nawet obiekty z faszynfromraszyn.
    • franczii Re: O paznokciach 19.05.13, 08:14
      Tez mnie to zawsze zastanawialo, jak one zakryte buty sa w stanie zalozyc. Rowno z opuszkiem to ja rozumiem ale wlasnie widuje takie wyhodowane wystajace poza opuszek, zadbane , z pedicurem ale dla mnie tez obrzydliwe i zastanawiajace.
    • klubgogo Re: O paznokciach 19.05.13, 10:45
      Nie wiem, dla mnie to jest brzydkie. Nie wiem czemu służą te szpony, jeśli tylko profilaktyce wrastającego paznokcia, to naprawdę nie trzeba aż tak.
    • ksionzka Re: O paznokciach 19.05.13, 11:57
      I co jest w tym ładnego to ja nie rozumiem.

rys. 1.

forum.styl.fm/paznokcie-u-nog-wzory.t2727.125.htm
      • edelstein Re: O paznokciach 19.05.13, 12:03
        Jak da przed opuszek jest ok,bez cekinow byloby ladniej.Mi sie podoba.
        • robin2510 Re: O paznokciach 19.05.13, 12:26
          To ja już wolę niepomalowane niz pomalowane z odłażącym lakierem z każdej możliwej strony. Jak co roku jeżdżę na wakacje nad morze i znowu będzie wysyp takich stóp bleee.
          • edelstein Re: O paznokciach 19.05.13, 12:33

Bo piasek i zakryte buty zdzieraja lakiet,efekt pilnika,pomaha shelllack lub gel.
            “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
            Autorem powyzszego zdania jest Moofka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka