Dodaj do ulubionych

Pomocy....:-/

18.07.13, 00:22
Dzis bylam z moim pierworodnym u laryngolozki, zaniepokojona dziwnym zapachem z jego noska. Sie okazalo ze wsadzil sobie kawalek platka kosmetycznego. Nie poskarzyl sie bo autysta, nie mowi . Pani wyjela co sie go naszarpalam to moje , krew sie polala i przy okazji ucierpiala na tym moja biala bawelniana kiecka. Pani doktor krzyknela szybko ze woda utleniona wywabi plame i dawaj bo wacik. Ja szczesliwa ze plamek krwi nie ma. Za godzine ujrzalam 3 plamy koloru zoltegosad. Moczylam w bielinku, pralam i dooopa. Co zrobic droga redakcjo, jak sie tego pozbyc... Dzieki z gory.... Ewa
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 00:25
      Jeśli to 100% bawełna to roztwór z domestosa.
      • ekaczmarczyk Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 00:27
        Ooo nie probowalam, kiecke kupilam na bazarku za 6 zlotych ale jest cuuuudooowna...
        • aurinko Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 00:31
          Ja tak dzisiaj doprałam białą bawełnianą spódniczkę córki, czerwone pesto nie chciało zejść, dopiero namoczenie w domestosie pomogło. Ale jak kiecka ma choć 1% czegoś innego niż bawełna to nie ryzykowałabym, bo może zżółknąć.
    • asia_i_p Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 00:35
      Namocz solidnie, zapierz szarym mydłem (ja używam odplamiającego doktora Rainera, ale podejrzewam, że to pic na wodę z tym, że jest specjalne - szare mydło jest szare mydło i już), a potem susz na słońcu. Ja się śmiałam z tego suszenia na słońcu, ale mam wrażenie, że to naprawdę działa, a szare mydło pokonało mi barwnik roślinny (kwiatek od córki schowany do kieszeni ulubionych lnianych spodni) więc może z utlenioną też sobie poradzi.
      • asia_i_p Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 00:39
        A jak się nie uda, to może termo aplikacja? Są w tylu różnych stylach, że można coś znaleźć.
        • alfa36 aurinko 18.07.13, 00:50
          Domestos to w jakich proporcjach? Polałam plamę vanischem i została żółta plama. Nadzieję straciłam, ale może jednak...
          • ekaczmarczyk Re: aurinko 18.07.13, 06:42
            No wlasnie w jakich proporcjach ten domestos?
    • monika3411 Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 08:17
      Zimna woda i mydło usunie plamy z krwi. Pamiętaj, woda ZIMNA. Ciepła tylko utrwali plamy.
    • totorotot Re: Pomocy....:-/ 18.07.13, 15:42
      Weź garnek do zupy, nasyp proszku do białego, odrobinę chloru w jakiej tam masz postaci czy ace czy cilit bang, może być wybelacz do firan itp.
      Przykryj pokrywka i ugotuj w tym sukienkę. Uważaj, nie zalej kuchenki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka