lola211
03.08.13, 12:56
Pyszne lody zrobilam.
Kupilam maszynke do krecenia lodów i szybko ja przetestowalam.Oj, bedzie w uzyciu.Bedziemy jesc lody z wiadomych skladnikow, bez calej listy dodatkow.
Dzis -na bazie jogurtu i smietany kremówki,z malinami.Kolejne beda truskawkowe-z prawdziwymi owocami,a nie barwnikiem.
Przestawilam sie na proste zywienie.Chce wiedziec co jem.Teraz w sezonie letnim moge zyc na samych warzywach i owocach, ze 2 razy w tygodniu ryba.Zamiast mięcha- straczkowe, zwlaszcza ciecierzyca.Rano kasze- jaglana, quinoa,amarantus.Dziecieciu tez gotuje- przekonalyscie mnie w niedawnym watku o gotowcach dla niemowlat.Wcina az milo.Tyle ze nie robie na zapas, a za kazdym razem swieza, bo taka zimna kasza sklajstrowana jakos mi nie podchodzi.
Nabylam tez kilka kosmetykow organicznych i juz widze, ze moja skora je kocha.Krem z marchwi- cudo.Skusilam sie na organiczna czekolade i wrocily wspomnienia- to smak dziecinstwa,gdy juz sie zdobylo czekolade to ona smakowala tak, jak dzis zadna popularna nie smakuje.Inaczej w ogole rozpuszcza sie w ustach.
Moja bratowa, ktora niedawno odwiedzilam w Londynie, jest mistrzynia w samoróbkach.Piecze chleby, robi sama maslo,przygotowana pyszny sok z kwiatu czarnego bzu,sama robi kosmetyki , pięknie szyje i projektuje.
Macie tak?
Podzielcie sie sprawdzonymi przepisami na wlasne wyroby.