Dodaj do ulubionych

Dzienniczki

09.08.13, 23:15
Ematki, w jakichś szkołach nadal są używane dzienniczki ucznia?

W moich szkołach nikt nigdy tego od nikogo nie wymagał. Ale co roku widzę to w stosach w supermarketach, więc chyba jest jakiś zbyt... w sąsiednich szkołach też nikt nie wołał, o ile pytałam znajomych.

...jeden sobie kupiłam, bo ładny big_grin nie wiem, co z nim zrobię, ale jest ładny.
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Dzienniczki 09.08.13, 23:31
      w szkole moich synów nie jest, a szkoda bo to wcale nie jest taki głupi wynalazek
      • andaba Re: Dzienniczki 09.08.13, 23:35
        Są we wszystkich szkołach, ale nie w formie takiej jak dawniej, tylko zwykły zeszyt pełniący tę funkcję.
        Tu są wpisywane uwagi, oceny semestralne, usprawiedliwienia itp.
        • yenna_m Re: Dzienniczki 09.08.13, 23:38
          oceny semestralne, ale nie cząstkowe
          a dzienniczek byl do wpisywania ocen cząstkowych
          • andaba Re: Dzienniczki 09.08.13, 23:49
            yenna_m napisała:

> oceny semestralne, ale nie cząstkowe
            > a dzienniczek byl do wpisywania ocen cząstkowych

Cząstkowe też, przed pierwszą wywiadówką w każdym półroczu jest wklejana kartka z wykazem przedmiotów, a nauczycielka wpisuje cząstkowe oceny, przy kolejnej w ramach tego samego semestru dopisuje kolejne oceny innym kolorem, żeby było widać, co przybyło smile
            • yenna_m Re: Dzienniczki 10.08.13, 00:00
              otóż piszę po raz kolejny: w żadnej ze szkół moich dzieci w/w zwyczaj nie był praktykowany
              • andaba Re: Dzienniczki 10.08.13, 00:07
                A w szkołach moich dzieci owszem.

A gdzie piszecie usprawiedliwienia, na osobnych karteczkach, czy w zeszycie do matematyki?
                • yenna_m Re: Dzienniczki 10.08.13, 00:10
                  w zeszycie korespondencji, ale nie wpisuje sie do niego ocen

za moich czasow do dzienniczka ucznia wpisywalo sie jedynie oceny czastkowe a usprawiedliwienia dostarczalo do pani na kartce
                • marusia_ogoniok_102 Re: Dzienniczki 10.08.13, 00:19
                  U nas usprawiedliwienia były przez podstawówkę na karteczkach, w pewnym momencie w gimnazjum mieliśmy założyć na nie oddzielne zeszyty. W sumie nie wiem, czemu to miało służyć, skoro i tak przynosiło się je tylko wtedy, gdy było takowe do podpisania...
        • marusia_ogoniok_102 Re: Dzienniczki 09.08.13, 23:45
          Opuściłam liceum rok temu. Nikt nigdy nie wołał od nas żadnych zeszytów. Ani w liceum, ani w gimnazjum ani nawet w podstawówce...
          • schiraz Re: Dzienniczki 09.08.13, 23:49
            A dzienniczki wołali Marusiu ? Moje dziecko najstarsze od sześciu lat kształci się w szkole, dzienniczka nikt nigdy nie wymagał. Wszystko online lub zwyczajnie na kawałku kartki.
            • marusia_ogoniok_102 Re: Dzienniczki 10.08.13, 00:01
              W pierwszym poście mówię, że nikt nie wołał - ani dzienniczków, ani zeszytów ani niczego, a jak chcieli, jeszcze zanim ktoś wymyślił durny przepis z niewynoszeniem sprawdzianów ze szkoły, żeby rodzic podpisał się pod oceną, to dawali sprawdzian do domu tongue_out
              • czar_bajry Re: Dzienniczki 10.08.13, 00:37
                u nas jest zeszyt do korespondencji.
    • loola_kr Re: Dzienniczki 10.08.13, 12:03
      u nas nie ma dzienniczów, jest zeszty na uwagi, usprawiedliwienia, wklejanie bieżacych informacji, ocen itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka