Dodaj do ulubionych

Dokad na weekend?

25.08.13, 17:15
Planuje zrobic mezowi urodzinowa niespodzianke i chce do zabrac na weekend do jakiegos miasta w Europie (odpadaja Niemcy i Polska, poza tym obojetnie co)
Tylko tam mysle dokad warto sie wybrac, zwazywszy na to, ze urodziny ma 2 listopada.
Bo np w takim Paryzu to podobnie jak i u nas moze lac i lac...a siedziec 3 dni w hotelu?
Organizowalyscie/bylyscie kiedys na takim wyjezdzie?
Poleccie cos na 3 dni pozna jesienia...
Nie mam pomyslu prawde mowiac. A wiem, ze taka niespodzianka go ucieszy, jest fanem krotkich spontanicznych wypadow. Prawde mowiac mnie tez sie przyda oddech od trojki malolatow.wink
Na szczescie dzieci maja kochana babcie, ktora z radoscia zaoferowala sie z nimi zostac.

Any ideas?
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 17:31
      Leccie na Sycylie, tam z pogoda powinno byc duzo lepiej w tym czasie.
      • astomi25 Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 17:54
        a jest tam cos fajnego do zobaczenia? Czy tylko jesc bedziemy ? wink
        • jematkajakichmalo Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:34
          Wstydz sie zadawac takie pytania wrrr.... wink

Palermo, Syrakuzy, Katania, Taormina... o Etnie i okolicach to chyba nie musze pisac co nie?? wink

a jak Wam za daleko albo za duzo jedzenia, to mozesz juz wysiasc z Rzymie (tylko nie pytaj co tam jest do zobaczenia, bo by Ci tydzien nie wystarczyl)
          • astomi25 Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:38
            E no to z przymruzeniem oka bylo. Rzym juz zaliczony.
            Teraz ma byc krotki wypad coby sie zrelaksowac, wypoczac, niekoniecznie latac od zabytku do zabytku.
            Ide sprawdzic jakie temepratury sa w tych miesiacach na sycylii. Mam nadzieje ze 25 stopni max wink
    • kropkacom Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 17:58
      Byłam w Barcelonie. Poleciłabym Morawy i Brno, ale skoro boisz się wink deszczu to nie wiem.
      • astomi25 Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:02
        Nie no az tak bardzo sie nie boje...ale zwiedzanie w deszczu to srednia przyjemnosc. Do tego mozliwe ze zabierzemy ze soba najmlodsza pocieche, bo nadal na cycku a do butelki nie daje sie przekonac.
        Ma ktos z was doswiadczenia np z Madera?
        • zembiczek Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:19
          Ma ktos z was doswiadczenia np z Madera?

Jestem krótko po przylocie z Madery. Funchal mnie zachwyciło, Madera boska jest co robić, nie tylko przez 3 dni, ale i przez 2 tygodnie. Dobry wybór. Przez 3 dni zdążycie się nacieszyć Funchal i okolicą.

Ale też Lizbona, wcześniej wspomniana Barcelona, Madryt są warte rozważenia.
          • astomi25 Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:20
            Dzieki, tak mi ta Madera juz pare lat po glowie chodzi.
            Sprawdzilam wlasnie, ze w pazdzierniku/listopadzie jest cieplej niz w kwietniu/maju.
            Warte rozwazenia.
            Skad lecialas?
            • zembiczek Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 19:14
              Z Warszawy
            • an_ni Re: Dokad na weekend? 30.08.13, 15:06
              Madera na 3 dni?
              polecam poludnie Europy bo tam bedzie cieplej
              ja bym poleciala do Portugalii
    • x.i Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:40
      barcelona, wiedeń
    • sumire Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:53
      Madryt.
      nie Europa, ale w miarę bliski lot - Marrakesz. olśniewający.
      Neapol - ma złą prasę, ale to dość urodziwe miasto z masą świetnych knajp. i okolice (wybrzeże Amalfi, Sorrento i dalej na południe) przepiękne, bardzo romantyczne.
      • sumire Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 18:57
        ach, i Tel Awiw. od października ruszają tanie linie do Izraela. miasto to jedna wielka plaża.
    • beverly1985 Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 19:51
      A ja polecam blisko- Praga, Budapeszt.
      • astomi25 Re: Dokad na weekend? 25.08.13, 20:49
        Praga Budapeszt juz byl.
        Biore tez pod uwage Barcelone.
        Bede myslec. Dzieki smile
        • chica-only Re: Dokad na weekend? 30.08.13, 14:32
          Barcelona jest świetna smile Jeśli jednak szukasz jeszcze innych rozwiązań, to proponuję właśnie Czechy, Gruzję lub południowe Węgry - możecie tam zobaczyć np. Siklos z XII wiecznym zamkiem górującym nad miastem, urokliwe miasto Pecs lub Etkezo płynące lemoniadą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka