Dodaj do ulubionych

miejsce publiczne

23.09.13, 20:55
Mam pytanie: niedawno założyłam wątek o moich sąsiadach palaczach . Palenie nie ustało, ale stałam się upierdliwa i lubię się kilka razy dziennie przejść z załączoną kamerką w telefonie po klatce i część sąsiadów przeniosła sięz paleniem do piwnicy. Wczoraj zaczęło mi brakować tlenu i myślałam, że jak zwykle kopcą na klatce, ale jakież było moje zdziwienie gdy przyłapałam kilku obcych kolesi wychodzących z piwnicy. Oczywiście weszłam do piwnicy a tam nakopcone , że szok, a w jednym z pomieszczeń piwnicy leży kilku rozwalonych meneli z piwem w jednej ręce i papierosem w drugiej, a wśród nich dwóch moich swóch sąsiadów. I teraz nie jestem pewna czy pomieszczenie to w którym sobie zrobili melinę jest piwnicą jednego z sąsiadów czy pomieszczeniem spóldzielni ( jutro idę do administracji zapytać, bo wydaje mi sie , ze było zawsze otwarte- na drzwiach jest napis: gł. wył. wody, a teraz założona kłódka i meliniarze mają do niej klucz). I moje pytanie : czy piwnica to jest miejsce publiczne i czy gdyby to była piwnica któregoś z nich to straż czy policja będzie interweniować, bo jak sobie piwnicę przywłaszczyli nielegalnie to inna sprawa.
Obserwuj wątek
    • pederastwa Re: miejsce publiczne 23.09.13, 21:08
      Moim zdaniem w swojej piwnicy mogą sobie palić.
    • baltycki Re: miejsce publiczne 23.09.13, 21:16
      Sprawdz w regulaminie czy jest zakaz uzywania otwartego ognia w piwnicach i na strychach
      • white-book3 Re: miejsce publiczne 23.09.13, 22:16
        pisze tylko ,że pomieszczenia ogólnego użytku powinny być użytkowane zgodnie z przeznaczeniem i nie mogą być wykorzystywane na gromadzenie przedmiotów i materiałów stwarzających zagrożenie pożarowe.
        Errata: na drzwiach meliniarni pisze, " gł.zawór wody"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka