Dodaj do ulubionych

Zabieg i znamię

23.09.13, 22:56
Miałam takie strasznie brzydkie znamię na plecach-cieliste,pofałdowane ustrojstwo podskakujące mi na plecach nawet podczas biegania.Kilka lat ścierałałam się z usunięciem TEGO.
Kilka tyg.temu stwierdziłam że to już.Oczywiście musiałam zaczczepić się na żółtaczkę(tryb przyspieszony-3 szczepienia{każde 50zł.})
Dziś miałam zabieg.Fakt,miałam znieczulenie-bólu akurat się nie boję,ale jak mi krew po bokach zaczęła ściekać to myślałam że zemdleję.FUJ!
FUJ FUJ FUJ!!!
Teraz boli ale krwi nie widzę ani nie czuję.Najgorszy był moment kiedy czułam tę krew ściekającą...
P.S.Podczas ciąży i porodów byłam na to odczulona naturalnie.
P.S.2. za 20 dni mam przyjść po wynik badania Miałam takie strasznie brzydkie znamię na plecach-cieliste,pofałdowane ustrojstwo podskakujące mi na plecach nawet podczas biegania.Kilka lat ścierałałam się z usunięciem TEGO.
Kilka tyg.temu stwierdziłam że to już.Oczywiście musiałam zaczczepić się na żółtaczkę(tryb przyspieszony-3 szczepienia{każde 50zł.})
Dziś miałam zabieg.Fakt,miałam znieczulenie-bólu akurat się nie boję,ale jak mi krew po bokach zaczęła ściekać to myślałam że zemdleję.FUJ!
FUJ FUJ FUJ!!!
Teraz boli ale krwi nie widzę ani nie czuję.Najgorszy był moment kiedy czułam tę krew ściekającą...
P.S.Podczas ciąży i porodów byłam na to odczulona naturalnie.
P.S.2. za 20 dni mam przyjść po wynik badania histopatologicznego-ni ch...a.Wolę żyć.
Obserwuj wątek
    • semida Re: Zabieg i znamię 23.09.13, 22:58
      Przepraszam,zapisuję sobie posty i wkleiłam dwa razy.
    • ichi51e Re: Zabieg i znamię 23.09.13, 23:06
      Hmmm. Gratulacje?
      • semida Re: Zabieg i znamię 23.09.13, 23:10
        Dzięki że się domyśliłaś;d
        • kk345 Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 00:01
          Gratulacje, dobra decyzja
          Nie rozumiem PS.2...
    • rupiowa Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 08:03
      > P.S.2. za 20 dni mam przyjść po wynik badania histopatologicznego-ni ch...a.Wo
      > lę żyć.

No to chyba ni ch....a powinnaś po nie pójść jeśli wolisz żyć. Po to ono jest robione że jeśli to jakieś patogenne komórki to możesz jak najszybciej przystąpić do leczenia. Ale możesz też nie pójść tylko nie pisz za kilka lat że wykryto u Ciebie raka w stadium nie do leczenia.
      • marina2 Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 09:37
        podjełaś dobrą decyzję.życzę Ci,że czekanie szybko Ci zleciało i wynik był korzystny dla Ciebiewink
        • guderianka Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 09:54
          wow
          • lillaj Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 10:20
            W sierpniu wycinałam dwa znamiona w trybie pilnym. Odebrałam wyniki i wszystko ok. Bądź dobrej myśli.
    • nowel1 Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 11:14
      semida napisała:

> P.S.2. za 20 dni mam przyjść po wynik badania histopatologicznego-ni ch...a.Wo
      > lę żyć.

Co to znaczy?
      • semida Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 22:21
        Znam za dużo przypadków ludzi,których kosa zabrała bardzo szybko-jak tylko dowiedzieli się o chorobie.
        Moja ciotka źle się poczuła,poszła na badania-bolerioza-zeszła w ciągu 2 miesięcy.
        Znajoma miała jechać z mężem do Tunezji.Facet 32 lata,"zdrowy",dobrze się czuł ale miał znamię pod łopatką,przed wakacjami postanowił usunąć.Wykryli czerniaka,zaczęli leczyć,nie było go po 4 tygodniach.
        Teściowa koleżanki poszła na zwykłe badania pracownicze 3 tygodnie temu.Nic jej nie było,miala 52 lata.Okazało się że ma raka.W piątek poszła do szpitala,w środę zapadła w śpiączkę,w 7dmym dniu po przyjściu do szpitala zmarła.
        Może jestem ciemnogrodem do entej potęgi ale wolę żyć.
        • vilez Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 22:32
          I oni tak wszyscy od tych badań? No pardon, ale mnie rozwaliłaś...Jaja se robisz.
          • semida Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 23:01
            Myślisz że by ot tak sobie zmarli nagle,jakby nie poszli na badania?
            • kk345 Re: Zabieg i znamię 25.09.13, 00:14
              semida napisała:

> Myślisz że by ot tak sobie zmarli nagle,jakby nie poszli na badania?

Badania zabijają???
              • semida Re: Zabieg i znamię 25.09.13, 18:50
                Badania nie zabijają.Zabija świadomość choroby.
        • whooppsala Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 22:50
          Bo jakby się o swoich chorobach nie dowiedzieli, to by nadal żyli, tak?
          • semida Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 23:00
            Tak.Ciemnogród tak myśli.W tym ja.
            • kropkacom Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 23:13
              Twoje prawo, ale źle kombinujesz.
              • semida Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 23:19
                Dlaczego źle?
                • kropkacom Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 23:21
                  Bo to nielogiczne? Chyba, ze nie zrozumiałam.
    • bei Re: Zabieg i znamię 24.09.13, 23:35

• semida Re: Zabieg i znamię 25.09.13, 00:14
        Znamię było dość duże,szerokie i do tego wiszące.
        Lekarz od razu stwierdził że skóra tylko do szycia.
        Po kilku tyg(po szczepieniach na żółtaczkę) przyszłam-wycięli,założyli kilka szwów i do domu.
        W poniedziałek ściągnięcie szwów.
        Nic mnie nie ciągnie,już nawet nie bolismile
        Myślę że chirurg wie co robi i tym bardziej małego dziecka nie będzie narażał na dyskomfortsmile
    • bei Re: Zabieg i znamię 25.09.13, 07:37

smile

Synek ma 192 cm wzrostusmile

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
      • semida Re: Zabieg i znamię 25.09.13, 18:51
        Achawink
        Myślę że spokojnie przeżyjesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka