Dodaj do ulubionych

Modowy dylemat

30.09.13, 20:34
Mamy wesele pod koniec października w bliskiej rodzinie. Moje pannice (4,5 i 7 lat) będą w sukienkach ciemnoczerwonych (kolor wina) i czarnych dość świecących balerinkach. Zagwozdka moja polega na tym jakie mają być rajstopki? Ja bym najchętniej dała czarne, ale nie jestem pewna czy wypada na wesele dla dzieciaka (rodzina nie wielkomiejska więc czarny kojarzy sie jednoznacznie), ewentualnie ecru, tym bardziej że jedna będzie miała bolerko w takim odcieniu. Doradźcie coś sensownego.
Obserwuj wątek
    • kerri31 Re: Modowy dylemat 30.09.13, 20:36
      W życiu nie widziałam dziecka płci żeńskiej w czarnych rajtopkach. Zawsze w białych, kolorowych...
      • agaja5b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 20:42
        No ja widziałam, choc faktycznie niezbyt często, ale do długiej sukienki (do pół łydki) grafitowe lub czarne kryjące fajnie wyglądają.
        • kkalipso Re: Modowy dylemat 30.09.13, 20:49
          A nie możesz dać fotki tej sukienki i tych butów?

Raczej dałabym czarne , moja mała często chodzi, nie widzi mi się inny kolor .
          • agaja5b Re: Modowy dylemat 01.10.13, 11:01
            Zdjęcia:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/nd/ag/ahxq/83dNTacy8ITflT5RJB.jpg
            https://
            • agaja5b Re: Modowy dylemat 01.10.13, 11:06
              Dla starszej:
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/nd/ag/ahxq/E5bMHSOSZ1aTaOdoEB.jpg
              Buty:
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/nd/ag/ahxq/aAzgSg2jFHkmolGbeA.png
            • kkalipso Re: Modowy dylemat 01.10.13, 12:49
              Już wiem! Dla starszej kupiłabym rajstopy w odcieniu sukienki.Np.
              https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYzjJuTXJRDjSPeVLorvHoTpyjdr5-6Z8WnHJtZqTLEO8YESbbHg

Z młodszą , problem sad
              Chyba jakiś odcień fioletu podobałby mi się .
              • agaja5b Re: Modowy dylemat 01.10.13, 13:00
                Tez nad fioletem się zastanawiam bo sukienka ma takie refleksy i zawsze to odcień różu jakiś bo na etapie różowym wciąż jest, także pomysł do rozważenia.
      • gretchen184 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 06:43
        kerri31 napisała:

> W życiu nie widziałam dziecka płci żeńskiej w czarnych rajtopkach. Zawsze w bi
        > ałych, kolorowych...

bez przesady-czarny to też kolor.
        moja 6-latka uwielbia czarne rzeczy,nosi tez rajstopy w tym kolorze.
        • zuwka Re: Modowy dylemat 01.10.13, 16:14
          dokladnie. Moja w wieku 2 -3 lat tez nosiła czarne rajstopy. Wiele matek pytało mnie gdzie kupuję czarne rajstopy dla dziecka. Teraz niestety etap księżniczkowy uncertain
      • czar_bajry Re: Modowy dylemat 09.11.13, 22:48
        Moje obie córki ( teraz już 25 i 20 letnie) bardzo często nosiły czarne rajstopy, bardzo fajnie wyglądały przy kolorowych ubraniach.
    • naplaze Re: Modowy dylemat 30.09.13, 20:46
      (Ciemno)szare, antracyt?
    • ketra_a Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:02
      Ecru smile tylko nie czarne, plissss wink
    • lafiorka2 Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:12
      nie mogą być po prostu białe?
    • barbibarbi Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:23
      Białe zawsze dobrze wyglądają, niezbyt grube. Czarne - NIE.
      • kkalipso Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:40
        Załóżmy, że to coś w tym stylu.
        Wyobrażasz sobie BIAŁE RAJSTOPY?

https://www.zdrowiesportforma.pl/wp-content/uploads/2011/02/sukienki-dla-dziewczynek.jpg
        • agaja5b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:15
          Sukienki sporo ciemniejsze od zalinkowanej więc biały jakoś mi tak właśnie niezbyt pasuje,juz prędzej te ecru (zdjęcia najwyżej jutro wkleje bo dzis siedzę na innym kompie, bez blututa, a kabelka jakos nie mogę znaleźć)
    • heca7 Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:25
      Może się okazać, że czarny z balerinek nie koresponduje z czarnymi rajstopami. Pamiętaj, że czarny ma różne odcienie.
    • asia_i_p Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:27
      Ciemnoczerwone albo czarne, powinny raczej ginąć niż się wyróżniać.
      • asia_i_p Re: Modowy dylemat 30.09.13, 21:29
        Od biedy mogą być grafitowe, jeśli to ukoi rodzinę. wink
      • ga-ti Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:16
        Z ciemnoczerwonym może być kłopot z trafieniem w odcień, by się z sukienką nie gryzły.
        Dla młodszej spokojnie białe, ecru albo różowe wink
        Starsza niech sama zadecyduje, czy chce czarne, grafitowe.
        • agaja5b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:22
          ga-ti napisała:

> Z ciemnoczerwonym może być kłopot z trafieniem w odcień, by się z sukienką nie
          > gryzły.
          Poza tym zleją się z sukienką
          > Dla młodszej spokojnie białe, ecru albo różowe wink
          To jest w sumie niezły pomysł, skłaniam się ku temu by mlodszej dać jasne, może oprócz różowych, bo stałoby się za słodko znowu, a starszej jakieś ciemne.
          > Starsza niech sama zadecyduje, czy chce czarne, grafitowe.
          • ustka72 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 15:25
            Bez rajstop
            www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/category_10001_10001_-1_1005654__132335%7C1005654_PLACE%20shops%7CHoliday%20Dressy?icid=dress25_hp_btr_092413_mn2#
      • agaja5b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:17
        Otóż to, taki właśnie efekt bym chciała, żeby się nie rzucały w oczy, ale rodzinę trudno zadowolic, przeklną mnie za te ciemne rajstopywink
        • najma78 Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:42
          Naprawde nie wiem w czym jest problem z czarnym kolorem dla dzieci? Moja corka jako kilku latka miala piekne czarne lub ciemne np odcienie niebieskiego, grafit sukienki okazyjne wlasnie. Z roznych materialow m.in satyna itp. Czarne rajstopy jak najbardziej do stroju opisanego przez ciebie. Biale czy ecru do czarnych butow i czerwonej sukienki raczej beda kiepsko wygladac, inne kolory podobnie.
    • ciastko_z_kota Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:46
      swój głos oddaję na czarne. ale ja lubię dzieci ubrane stonowanie, tacy mali - dorośli. nie każdemu się to podoba.
      • eliza_b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:54
        Czarnych bym nie dala. Ecru dla mlodszej super a starszej cieliste badz podpalany kolor taki po prostu naturalny. Powaznie bedzie,ale dla dziecka odpowiednio. Mnie odrazu sie nasuwa pyt. czy to bedzie pogrzeb czy wesele,gdzie ma byc wesolo?? Sory,ale to sa moje skojarzenia.
        • asia_i_p Re: Modowy dylemat 01.10.13, 11:08
          Cieliste byłyby dobre dla obu, ale nie wiem, czy jest to wykonalne - mojej córce zamarzyły się tego lata "dorosłe" rajstopy, szukałam i nie znalazłam.
        • pieskuba Re: Modowy dylemat 01.10.13, 14:36
          Najlepsze w takim razie byłyby rajstopy rozweselające smile Bo mnie na przykład ani biały nie rozwesela, ani czarny nie przygnębia smile
      • agaja5b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 22:57
        ciastko_z_kota napisała:

> swój głos oddaję na czarne. ale ja lubię dzieci ubrane stonowanie, tacy mali -
        > dorośli. nie każdemu się to podoba.
        Ja też tak lubię zwłaszcza na poważne imprezy, dziecko tez ma prawo wyglądac z klasą, na co dzień albo po domu mogą sobie zakładać co chcą, nawet jak mnie mają zęby boleć, ale między ludzi staram się żeby były ubrane stosownie do okazji, tylko w tym wypadku chciałabym także uwzględnić światopogląd rodziny, zeby głównie nie popełnić gafy strojem(bo te są troszkę bardziej konserwatywne tzn czarny czy ciemny to nie dla dziecka i wogóle żałoba, no nietakt na weselu po prostu), bo poglądów rodziny zmieniać nie zamierzam ani z nimi walczyć czy udowadniać ze ja to się znam a wy nie
        • ciastko_z_kota Re: Modowy dylemat 30.09.13, 23:02
          to może szare? nawet jasnoszare jakoś mi bardziej pasują niż ecru.
          • agaja5b Re: Modowy dylemat 30.09.13, 23:09
            Mam takie srebrne, przyłożyłam i nie jest najgorzej a na pewno lepiej niż ecru (chodzi o starszą, bo młodszej ujdą)
    • landora Re: Modowy dylemat 30.09.13, 23:12
      Szare?
      • ola33333 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 06:50
        ja bym dala biale, bo ciemniejsze na malych dziewczynkach raczej beda wygladac przytlaczajaco.
        Biale rajstopki na slub jak najbardziej dla dziewczynek.
    • lola211 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 07:23
      Czarne jak najbardziej.Moja corka 14 lat temu miala czarne rajtuzki, to taka informacja dla tych, co to nigdy nie widzialy.
      Czarny jest kolorem eleganckim, z bordo sie wrecz kocha, bedzie super.
      I nie daj sie zasciankowi, plis.
    • noname2002 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 07:38
      Dałabym jasne ale nie białe, bardzo jasny beż, szary, kremowy. I oczywiście cienkie.
    • tully.makker Re: Modowy dylemat 01.10.13, 08:59
      Grafitowe lub czarne. Absolutnie nie biale, ohyda i wiocha.
    • sanrio Re: Modowy dylemat 01.10.13, 14:11
      straszne te sukienki, jak z bazaru. A już w połączeniu z tym co piszecie - szary, ecru, cielisty (!) czy też różowy...Zero gustu kobiety, aż przykro czytać te wypociny o "pogrzebowym" czarnym.
      • agaja5b Re: Modowy dylemat 01.10.13, 14:38
        Chyba nie prosiłam o ocenę sukienek, bo sukienki NAM (córkom i mnie) się podobaja, tylko jakie rajstopki do nich? Masz jakis pomysł?
        • pieskuba Re: Modowy dylemat 01.10.13, 14:44
          Czarne będą najlepsze smile
        • sanrio Re: Modowy dylemat 01.10.13, 14:46
          oczywiście, ale nie sądzę żebyś skorzystała skoro bierzesz pod uwagę zdanie swojej zaściankowej rodziny i cieliste rajstopy dla starszej córki. Może poradzę ci jedno - wejdź sobie na stronę dowolnego sklepu sieciowego oferującego ciuszki dla dzieci np. Zara, H&M czy Cubus i tam dowiesz się jak modnie i elegancko ubierać dziewczyny.
          • agaja5b Re: Modowy dylemat 01.10.13, 14:53
            Dzięki za radę ale jednak nie skorzystam. A co do zaściankowosci rodziny i podporządkowywaniu się jej gustom to wyjaśniałam wczesniej swoje motywy. Ty też jadąc gdzieś narzucałabyś komuś swoje, jedynie słuszne widzimisię? Bo dla mnie nie jest wielkim poswięceniem założyć rajstopki inne niż czarne, skoro ten kolor ma w tej konkretnej społeczności wiadome konotacje i jest uznane że nie wypada, mimo że mnie się czarne do takich sukienek podobają
            • ledzeppelin3 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 15:08
              Wszystko jedno. To małe dzieci, wszystko im wypada i we wszystkim im ładnie.
    • pelagia_pela Re: Modowy dylemat 01.10.13, 16:28
      Takie? Czarne w rozowe male serduszka?
      www.marksandspencer.com/Older-Girls-Limited-Heart-Tights/dp/B00CSCJHAC?ie=UTF8&ref=sr_1_8&nodeId=2306643031&sr=1-8&qid=1380637564&pf_rd_r=185DEF7831R582FPP9VA&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=301&pf_rd_i=0&pf_rd_p=321381407&pf_rd_s=center-3

Albo takie:
      www.marksandspencer.com/Autograph-Glitter-Butterfly-Tights/dp/B004FT1HA4?ie=UTF8&ref=sr_1_2&nodeId=2306643031&sr=1-2&qid=1380637670
      Dla mnie czarne rajstopy sa ok dla dzieci.
      • sanrio Re: Modowy dylemat 01.10.13, 21:57
        moje drogie, czarne absolutnie odpadają bo autorka boi się, że rodzina siódma woda po kisielu w osobie ciotki szwagra stryjecznej babki lat 85 uzna, że to NIE WYPADA. I wtedy pat, całe życie pod górę, nigdzie ich już nie zaproszą i wyklną.
        A odpowiadając na pytanie - tak, jadąc na czyjeś wesele ubrałabym swe dziecko i siebie dokładnie tak jak mi się podoba i mi odpowiada, starałabym się tylko nie wyglądać lepiej od panny młodej i to nie z powodu "co ludzie powiedzą" a z czystej przyzwoitości.
    • setia Re: Modowy dylemat 01.10.13, 16:36
      bolerko jest jasne, więc i rajstopki dałabym w podobnym odcieniu (ecru?). moja córa występowala w podobnym zestawie, wyglądało to bardzo dobrze.
      • 1maja1 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 22:42
        czarne tylko i wylacznie, blagam odpuscie juz z kremowymi, cielistymi i innymi sraczkowatymi!!!!
        tak na marginesie w zyciu by mi nie przyszlo do glowy ubierac dzieciaka pod gusta rodziny, co to w ogole ma byc??? wesele, pogrzeb, urodziny, nie wazne!
        • 1maja1 Re: Modowy dylemat 01.10.13, 22:44
          moja 3 latka na weselu byla w skarpetkach, bialych do granatowych balerinek, ale to byl koniec sierpnia, 24 stopniesmile
    • zielinska.dom Re: Modowy dylemat 09.11.13, 21:38
      A w takim razie jakie wg was powinnam założyć córce na przyjęcie rajstopki do takiej sukienusi ecru ze złotą nitką?
      http://s4.ifotos.pl/mini/DSCsklepj_naenwns.jpg
      • adwarp Re: Modowy dylemat 09.11.13, 21:46
        bordo
      • konwalka Re: Modowy dylemat 09.11.13, 21:51
        nie wiem, jakie rajstopki, ale ta kremowa sukienusia jest po prostu przeurocza
        smile
      • zielinska.dom Re: Modowy dylemat 09.11.13, 22:45
        jasnoszare???? chyba nie bardzo.... w ecru wszystko się zleje w całośćsad nie wiem
      • adwarp Re: Modowy dylemat 09.11.13, 23:14
        szukałabym może czegoś w kolorze tej kokardy, jaki to kolor?
        • zielinska.dom Re: Modowy dylemat 10.11.13, 00:04
          jasnobrązowa lekko połyskująca
    • saszanasza Re: Modowy dylemat 09.11.13, 22:02
      jasnoszare

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka